2022-09-25 22:44:42

Karakterer: Eriksen og Schmeichel i verdensklasse i sejr mod Frankrig

Danmark sørgede for en stor fest i Parken, da de slog de franske verdensmestre med 2-0 i Nations League. Se bold.dk's karakterer til danskerne her.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

Nations L. A - 6. runde

FT

DAN

2 - 0

FRA

34'
1 0
Kasper Dolberg
Mål
39'
2 0
Andreas Skov Olsen
Mål

Kasper Hjulmands tropper var i hopla søndag aften i Parken, da de slog Frankrig med hele 2-0 i Nations League efter en flot kamp foran over 36.000 tilskuere i nationalarenaen. 

Her var flere af de danske spillere i hopla efter en svær start, men især Christian Eriksen og Kasper Schmeichel viste høj, høj klasse, og hvis de kan tage det niveau med til VM, så bliver det en fest til november.

bold.dk kommer her med vores bud på, hvordan danskerne præsterede i opgøret.

Karaktererne går fra 1-10, hvor 1 er helt håbløst, mens 10 er helt exceptionelt. 5 er en middel præstation.

En spiller skal have spillet mindst 20 minutter for at få en karakter.

Startelleveren:

Kasper Schmeichel - 9

Kasper Schmeichel har været meget udskældt den seneste tid, men søndag aften fik han især vist den franske presse, hvorfor han længe blev regnet for en af Premier Leagues bedste.

Han var vigtig for Danmark, hvor han holdt danskerne inde i kampen med flere vigtige redninger i indledningen, og det fortsatte for den danske mur, da sejren skulle forsvares hjem. Kylian Mbappé har nok mareridt om Schmeichel i nat efter alle de chancer, som danskeren snuppede.

Rasmus Nissen Kristensen - 6

Artiklen fortsætter efter billedet

UEFA Nations League A -Karakterer: Eriksen og Schmeichel i verdensklasse i sejr mod Frankrig
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

God kamp af Nissen med gode løb fremad, hvor han også havde blik for de rigtige afleveringer. Han skulle forsøge at holde styr på en fransk højrekant, hvor Mbappé huserede, og det slap han godt fra. 

Han er en back med fysik og fart, og det fik han så sandelig vist på græstæppet i Parken, hvor han spillede sig tættere på en startplads til VM efter den præstation.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Joachim Andersen - 6

Mod stjernerne i Premier League har Joachim Andersen vist et højt niveau, men da det var Kylian Mbappé, som var modstanderen, var det en smule anderledes, i hvert fald i starten.

Når Mbappé foldede sig ud, var Andersen i problemer, hvor han ikke kunne følge med. Den danske stopper kom dog efter det, da Danmark kom længere frem på banen, og i slutningen kom han flere gange i vejen for de franske spillere.

Andreas Christensen - 6

Solid indsats fra Andreas Christensen, som havde godt styr på sin tidligere holdkammarat Olivier Giroud. Der var en ro over Christensen, som vandt duellerne i feltet og sikkert forsvarede det danske felt.

Han sov dog gevaldigt i timen, da han afleverede bolden lige i fødderne på Antoine Griezmann i slutfasen, men han blev reddet af Schmeichel.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Joakim Mæhle - 6

Mæhle var godt nok på prøve i indledningen, da Danmark var presset helt i bund. Han kom flere gange for sent og var endda tæt på at sende bolden i eget net.

Da Danmark kom længere frem, begyndte Mæhle også at sprudle med sine offensive løb, men det kunne godt have set bedre ud i det defensive arbejde.

Pierre-Emile Højbjerg – 6

Det var ikke meget, som man så til Tottenham-danskeren søndag. Det var nemlig sjældent, at han kom længere frem på grønsværen, da fokus var på at rydde op nede foran eget felt og spille den videre. Det klarede han da også uden problemer.

Christian Eriksen - 9

Verdensklasse. Intet mindre kan beskrive Christian Eriksen, som igen viste, hvor smukt fodbold kan være. Når han fik chancen, så lagde han den ene perfekte aflevering efter den anden.

Hver gang han fik bolden, begynde franskmændene at afvente. De frygtede nærmest Eriksen, og det kan man godt forstå efter den indsats, som Eriksen lagde for dagen. 

Thomas Delaney - 7

Frankrig må have glemt noterne om, at Thomas Delaney er stærk på låget. Sevilla-danskeren vandt nemlig samtlige dueller i det franske felt, hvor han også var tæt på at komme på tavlen i flere omgange.

Det var en stærk kamp på midtbanen af Delaney, som gav franskmændene en svær dag på kontoret. Han fik også afvist det, der skulle afvises, når Danmark var under pres, og det var vigtigt.

Andreas Skov Olsen - 8

Her havde vi en, som var klar fra start og sulten efter at vise sig frem foran hele Danmark. Andreas Skov Olsen var ikke bange for de franske kæmper, og derfor gik det kun fremad, når Club Brugge-danskeren fik bolden.

Masser af udfordringer og gode offensive løb, hvor det til tider så alt for nemt ud for ham. Skov Olsen var konstant en trussel, og så hjælper det selvfølgelig også på det hele, at han havde taget målnæsen med til København, da han elegant flugtede kuglen ind i netmaskerne.

Kasper Dolberg - 7

Man har længe skreget efter en ni’er på landsholdet, som kunne score mål, og det fik Hjulmand søndag. Kasper Dolberg var på pletten i en kamp, hvor han også var god til at finde de rigtige positioner og til at være en opspilstituaion. Man må håbe for Dolberg, at kampen også er blevet vist i Sevilla

Mikkel Damsgaard - 6

Det var Mikkel Damsgaards helt store prøve inden VM, da han skulle stå over for nogle af verdens bedste spillere. Det var dog på ingen måde en VM-form, som han lagde fra land med.

Det kan jo så også være lige meget, når Damsgaard så fik hevet op i sig selv. I slutningen af første halvleg drev han lige pludselig gæk med de franske spillere, og så stod han bag en fremragende assist til Dolbergs scoring.

Indskifterne:

Jesper Lindstrøm - 5

Jesper Lindstrøm fik den sidste halve time på banen, hvor han gik godt med i spillet med de resterende spillere. Han var også i flere omgange tæt på at komme fri til en chance på de danske omstillinger.

Rasmus Højlund - 5

Atalanta-angriberen er i gang med en kometkarriere, og det fortsatte mod Frankrig. Højlund fik uimponeret til værks og indledte med at vinde bolden tilbage på danske fødder efter et voldsomt pres. 

Simon Kjær - 

Uden bedømmelse

Martin Braithwaite - 

Uden bedømmelse

Alexander Bah - 

Uden bedømmelse

Træneren:

Kasper Hjulmand - 7

Når ens mandskab går til pause med 2-0 foran Frankrig, så har man i den grad leveret varen som landstræner. Valget af Kasper Dolberg og Andreas Skov Olsen i offensiven gav gevinst.

De flotte takter fortsatte i anden halvleg, hvor man med et formationsskifte fik åbnet op for flere danske chancer. Defensiven var sikker og offensiven var en trussel på omstillinger, så chefen på bænken må også være godt tilfreds med søndagens arbejde.

Hvordan vurderer du danskernes indsats? Giv dit bud i kommentarfeltet.

Artiklen fortsætter efter indholdet

Nations L. A - 6. runde

FT

DAN

2 - 0

FRA

34'
1 0
Kasper Dolberg
Mål
39'
2 0
Andreas Skov Olsen
Mål

51 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce
annonce
annonce

Seneste nyheder

annonce
0