2022-09-25 22:46:01

KLUMME: 10 af 11 Hjulmands VM-puslespilsbrikker er lagt

Med sejren over Frankrig må mange af Kasper Hjulmands bekymringer være forsvundet forud for VM-slutrunden om mindre end to måneder, mener bold.dk’s chefredaktør René Schrøder

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kasper Hjulmand må lægge sig på hovedpuden her til aften med verdens største smil på læben!

For i det, der både var en Nations League-kamp og en VM-generalprøve - og endte som en ordentlig gang fransk vask og strygning - fik han positivt svar på så mange spørgsmål - ikke mindst disse tre:

1. Kan vi spille op mod verdens bedste - også på denne side af sommerferien? JA - det er surrealistisk at skrive det, men Danmarks fronttrio Mikkel Damsgaard, Andreas Skov Olsen og Kasper Dolberg var mere bevægelige, farligere og mere motiverede end Frankrigs ditto: Kylian Mbappé, Antoine Griezmann og Oliver Giroud.

Den tager jeg lige en gang til: 
Danmarks fronttrio Mikkel Damsgaard, Andreas Skov Olsen og Kasper Dolberg var mere bevægelige, farligere og mere motiverede end Frankrigs ditto: Kylian Mbappé, Antoine Griezmann og Oliver Giroud! 
Ja ja - jeg ved godt, at Frankrigs dødbringende trio nok vil finde et andet gear frem i Qatar, men det giver et selvtillidsboost af de store at vide, at Danmark ikke bare én, men to gange i år har været mindst lige så gode både offensivt som defensivt som verdensmestrene.
Det er vanvittigt gode nyheder for landstræneren, at den forreste kæde fungerer - specielt efter et opgør i Kroatien, hvor hans udvalgte ikke blev ret farlige.

2. Ligner Mikkel Damsgaard en mand, hvor form-pilen igen peger i retning af det niveau, han viste før sin knæskade? JA - det må man sige. Jeg var ellers bekymret på både Damsgaards og Hjulmands vegne efter et slattent og nervøst indtryk og indhop i Kroatien. Men i Parken fik Damsgaard den første time, og bortset fra en start, hvor han lige skulle finde sine fødder, var han aldeles fremragende. Lige så legesyg som under EM og med en fantastisk assist som prikken over i’et.

3. Skal Hjulmand bruge Christian Eriksen på den centrale midtbane i stedet for på kanten som mod Kroatien? JA - nu må det være sidste gang, at Eriksen - som i Kroatien - bliver placeret ude på venstrekanten. Mod Frankrig ejede han i lange perioder midtbanen og dryssede om sig med den ene perleaflevering efter den anden. Han er så vigtig som limen på det landshold i opbygningsspillet og skal bare i så meget boldkontakt som muligt. Og det er altså nemmest på den centrale midtbane.

Artiklen fortsætter efter billedet

Nations League A -KLUMME: 10 af 11 Hjulmands VM-puslespilsbrikker er lagt
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Set fra denne stol fik Kasper Hjulmand også sin startopstilling til VM-premieren om mindre end to måneder mod Tunesien på plads - eller i hvert fald næsten. For efter den præstation, start 11’’eren mod Frankrig leverede, er der i mine øjne kun ét spørgsmålstegn pt:

Om Andreas Christensens makker i det centrale forsvar skal hedde Joachim Andersen eller Simon Kjær?

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det bliver et valg mellem to særdeles kompetente kandidater: Kaptajn Kjær, som gennem mange år har været en talisman i det danske midterforsvar og er garant for store præstationer, når slutrunde-klokkerne bimler. Men også en mand, der har været ude med en alvorlig knæskade og derfor lige skal helt op i femte gear. Eller en mand i Joachim Andersen, der gang på gang har vist, at Kasper Hjulmand kan stole på ham. Uanset om han er trådt ind i Hjulmand 2- eller 3-mandsforsvar har det været med ro i sine indgreb og kvalitet i sin boldomgang.

Tiden vil vise, hvem af dem der trækker det længste strå, men det ligger i den såkaldte luksusproblem-afdeling. Kasper Hjulmand kan foreløbig glæde sig over, at 10 ud af 11 brikker i VM-puslespillet med startopstillingen mod Tunesien er lagt.

15 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce
annonce
annonce
annonce
0