2022-09-23 22:40:53

Raspadoris elegante mål smed England ned i B-lag

Giacomo Raspadori sikrede på elegant vis Italien en 1-0-sejr over England i Nations League, hvilket sender englænderne ud af A-laget i turneringen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Italien og England tørnede fredag aften igen sammen i Nations League til ny gentagelse af EM-finalen fra forrige sommer.

Første indbyrdes opgør mellem de to i England endte uforløst med 0-0, og fredag aften i Milano skulle begge hold så helst bruge en sejr for at rykke sig opad i deres Nations League-gruppe med Tyskland og Ungarn også.

Opgøret startede højst intenst med hæsblæsende tempo fra begge mandskaber, men særligt hjemmeholdet lykkedes med nogle ting i kampens indledende fase.

Blandt andet var West Ham-angriber Gianluca Scamacca livlig og satte sig godt igennem fysisk i et par situationer, hvor han efter bare fem minutter også testede Nick Pope i England-målet med et hovedstød tæt under mål.

England-keeperen klarede dog, og så blev der lidt længere mellem chancerne i halvlegen herefter.

Begge landshold havde et par fine opspil undervejs, men det løb som regel ud i sandet, når de kom frem til at skulle skabe afslutningsmuligheder.

Derfor måtte vi hen til anden halvleg for at få kampens næste gode mulighed, der tilfaldt Reece James, der på et frispark lige uden for feltet bankede læderet et godt stykke over og ved siden af.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ikke nogen afslutning at råbe hurra for, men det kunne man så til gengæld i den anden ende halvvejs igennem anden halvleg, da Giacomo Raspadori slog til.

Den nyslåede Napoli-spiller tog en lang bold fra Leonardo Bonucci ned med kattepoten, og efter et par skarpe træk krøllede han bolden over i det lange hjørne uden chance for Pope i det engelske mål.

Forrygende kasse og 1-0 til værterne fra Italien.

Så lå presset på gæsterne, der ikke havde skabt meget i løbet af kampen.

Med et kvarter igen lykkedes det imidlertid at få spillet Harry Kane fri til skud fra en lidt spids vinkel i højre side, og han tvang af to omgange Gianluigi Donnarumma ud i et par parader.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med ti minutter igen forsøgte James sig nok engang på frispark – denne gang med mere held idet han ramte målet, men Donnarumma boksede sikkert bolden ud af farezonen.

Fem minutter før tid var det i stedet Italien, der kom tæt på at lukke og slukke, da Federico Dimarco ramte stolpen med et fladt skud inde i Englands målfelt. 

England kom dog ikke tættere på i sidste ende, og så var det enlige mål af Raspadori nok til, at Italien vandt og dermed fortsat kan nå at vinde puljen. 

Omvendt trist er nederlaget for England, der må acceptere, at man rykker ud af A-laget i Nations League, som man ikke længere kan redde sig fri af. 

48 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce

Mest læste

annonce
annonce

Seneste nyheder

annonce
0