2022-06-09 22:39:13

Norge måtte nøjes mod Sloveniens ti mand

Norge havde alle muligheder for at hente tre point hjemme i Nations League mod Slovenien, som var ti mand i en halv time, men det endte med 0-0. 

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

Nations L. B - 3. runde

FT

NO

0 - 0

SVN

63'
0 0
Miha Blazic
Rødt kort

Norge kunne torsdag aften spille sig yderligere i front i deres gruppe i Nations League, da de på hjemmebane tog imod Slovenien, som før kampen indtog sidstepladsen med nul point. 

Det skulle dog vise sig lettere sagt end gjort for det norske landshold, som ellers kom fuld af selvtillid ind til kampen med en sejr over Sverige i bagagen senest. 

Gæsterne ville nemlig være med til at spille, og i første halvleg slap de faktisk bedst afsted med de fleste dele af spillet. De var mest på bolden og havde de fleste afslutninger, men mål blev det trods alt ikke til. 

Jasmin Kurtic kom tættest på, da han fra kanten af Norges målfelt forsøgte sig med en afslutning, som dog gik lige over det norske mål. 

Efter pausen havde Ståle Solbakken muligvis snakket med store bogstaver overfor sine spillere - det var under alle omstændigheder et forvandlet norsk mandskab, der løb på banen og tog kampen til sig. 

Første chance til nordmændene faldt ikke overraskende til Erling Haaland, men han var for langsom til at få afsluttet, hvorfor Jan Oblak nåede at få taget fra. 

Artiklen fortsætter efter billedet

UEFA Nations League B -Norge måtte nøjes mod Sloveniens ti mand
Foto: Terje Bendiksby/AFP/Ritzau Scanpix

Ti minutter senere var den imidlertid gal igen for slovenerne, da Haaland blev sendt fri igennem. Miha Blazic kunne her se skriften på væggen og i et desperat forsøg på at tackle bolden, hægtede han i stedet Haaland og blev vist ud. 

På det efterfølgende frispark ramte Arsenals Martin Ødegaard så overliggeren med et ellers smukt udført forsøg, og så var der lagt i ovnen til et tungt norsk pres på det slovenske mål frem mod slutfløjt. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Norge havde da også bolden klart mest nu, men det kneb med at få udnyttet spilovertaget. 

Alexander Sørloth forsøgte sig med et kvarter igen efter et hurtigt træk inde i Schweiz-feltet, men hans forsøg endte et stykke over mål. 

Med fem minutter igen appellerede hjemmeholdet så kraftigt for et straffespark til Fredrik Bjorkan, der faldt omkuld ved baglinjen. Dommeren afviste det imidlertid, ligesom den efterfølgende VAR-gennemgang gjorde det. 

Ødegaard forsøgte sig igen herefter med et fint forsøg fra distancen, som dog ikke forvoldt Oblak de store problemer, og i sidste ende lykkedes det heller aldrig nordmændene at skaffe sig de tre point. 

Det uafgjorte resultat holder dog Norge i toppen af gruppen med syv point. 

Artiklen fortsætter efter indholdet

Nations L. B - 3. runde

FT

NO

0 - 0

SVN

63'
0 0
Miha Blazic
Rødt kort

10 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce

Mest læste

annonce
annonce
annonce
0