Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Slettet(081901190811)
Interessant indlæg Corleone. Især det med at Molde tilsyneladende får mere ud af det end hold med dobbelt budget.

Hvorfor så det? Det er det vi skal finde svar på. Der vi helst skal hen. Gøre man det godt nok i BIF og især FCM?
Skrevet af SotD
Nej da. Du sad da selv lige og gjorde det samme med Malmø, Zurich, Steaua og Osmanlispor. Jeg prøver sådan set bare at sige at vi ikke ved noget som helst om det når det kommer til stykket. Vi kan kun formode, samt evt. at forholde os til hvad der står i en artikel.

Hvad er din grund og din løsning iøvrigt på det? For 3 gang.


Det er jo dén præmis du vælger at lægge for dagen. Jeg synes sådan set ikke at budget i sig selv er synderligt relevant. Selvfølgelig har det en betydning, men den ligger bestemt ikke så højt på min liste som det gør på din.

Når du fortsætter i rillen omkring budgetter i en evighed, så må vi andre jo prøve at forklare dig 1) Hvorfor det ikke er nær så vigtigt, samt 2) At få dig lidt ned til en jordforbindelse hvor du accepterer at FCM og Brøndby altså ikke kører på massive budgetter.
Silkeborg IF
Skrevet af SotD
Hvorfor så det? Det er det vi skal finde svar på. Der vi helst skal hen. Gøre man det godt nok i BIF og især FCM?


Det er nemlig (som jeg også nævnte for et par indlæg siden) væsentlig mere spændende...

Men når man kigger i dén retning er det selvfølgelig også særdeles vigtigt at holde for øje, at havde Molde IKKE haft den sæson hvor de gik videre fra gruppespillet, så var de jo ikke bedre. Så meget lidt gør rigtig meget - altså når man ser på så korte perioder.

Og når man ser på Molde som et godt eksempel, kan man med sikkerhed også finde dårlige eksempler - Panathinaikos er formentlig et rigtig dårligt eksempel. Altså en klub med et langt større budget end FCM og Brøndby, men som ikke præsterer ret godt internationalt i disse år. Jeg har ikke kigget deres kvalifikationsrate igennem, så måske det ikke er så slemt, men jeg har en formodning om at det står skidt til - Det gør det også i andre klubber.

Så det er sindssygt svært at finde ud af hvor man skal begynde. For gør FCM og Brøndby det dårligt relativt set, eller er det primært når man forholder dem imod andre der gør det bedre end de burde, hvor eksemplerne på det modsatte er mindst ligeså mange?
Silkeborg IF
Skrevet af Slettet(081901190811)
Når du fortsætter i rillen omkring budgetter i en evighed, så må vi andre jo prøve at forklare dig 1) Hvorfor det ikke er nær så vigtigt, samt 2) At få dig lidt ned til en jordforbindelse hvor du accepterer at FCM og Brøndby altså ikke kører på massive budgetter.


Så det du siger er altså at penge og dermed budgetter ikke er "nær så vigtigt i Europæisk fodbold"? Hvordan kan det så være at det er de samme hold fra de samme pengestærke ligaer der vinder de europæiske turneringer år efter år?
Er det også din holdning hvad angår det nationale? I så fald, kan du så forklare mig hvorfor et hold som FCK vinder flere mesterskaber over en længere periode end alle andre hold i Danmark? FCK har jo det største budget. Det ville de alligevel gøre hvis ikke de havde det eller hvad?

Hvis det er din logik har du misforstået et eller andet. Alle med en sund fornuft ved at dem med flest penge over tid altid vil klare sig bedre end dem med færre penge. Det ser vi i alle nationale ligaer og i alle kontinentale fodboldturneringer. Så kan du snakke seedninger, dobbelt-chancer og hvad ved jeg. Hvis du har penge nok i forhold til dine konkurrenter og dermed burde kunne sætte en bedre trup sammen så burde dette ikke været noget problem. Dette har i f.eks. Midtjyllands case været tilfældet til en grad de seneste 4 gange.

Man har haft bedre eller tilsvarende forudsætninger og endda været seedet i 3 ud af de seneste 4 EL playoff runder alligevel har man fejlet. Der er, altså ifølge mig noget helt grundlæggende galt der skal kigges på. Jeg spørg igen: Hvad er så det?

- Spillestil?
- For nemt trav i den nationale liga så det for svært at tilpasse sig det anderledes spil i Europa?
- En for dårlig/uerfaren træner?
- For dårlige spillere købt ind?
- Noget helt andet?

Skrevet af 29 Corleone
@ KaD. det er netop en af min pointer, at det ikke kun er budget der er den afgörende faktor for success i Europa. Molde ser ud til at have klaret sig bedre end eksempelvid FCM og Bröndby. Derimod er der ogsaa andre der har klaret sig daarligere med et större budget, eksempelvis Malmö.
@ SotID har en god pointe i at en af faktoerne er at det afhänger af hvornaar man indträder i tuneringen. Bröndby of FCM skal kämpe mere for at naa gruppespillet end eksemplevis FCK (grundet deres mange fine 1 pladser i superligaen).
Der er andre lande som har klubber hvor jeg stiller mig spörgsmaalet hvordan har de faaet success. Tag APOEL Nicosia fry Cypern. Deres success i Europa har gjort at de har et langt större budget end eksemplevis Bröndby eller FCM (177 M d.kr i 2017/18) , hvor hele 145.7 M kr bliver brugt paa löninger. Det er jo mere end 50% mere end FCM. Faktisk er APOEL Nicosia meget sammelignlig med FCK. Lignende budget, sikker nummer et i deres liga og dermed nemmere adgang til gruppespillet. Point mässigt har de klaret sig paa lignende niveau de sidste 5 aar som FCK. Dog har de värret en del mere succesfulde i ChL end FCK, derfor har de ogsaa hentet flere penge hjem.
En god aften til Danmark....
annonce
0