Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Landa
Hvad sker der med 2´eren i DKs pulje?
Skrevet af LRansborg
De kommer også med til EM.
Derudover står Danmark til rigtig fine chancer for play-off via Nations League placering hvis top 2 skulle smutte.

Det har jeg dog ikke fantasi til at forestille mig - hold op en fremragende lodtrækning.
Modstanderne ser overskuelige ud, og det er heller ikke hold vi har mødt super ofte de seneste år (Vi kunne have fået Frankrig, Irland og Armenien…)
Der mangler måske lidt et hold eller to som kan fylde Parken, men den opgave må Nations League nok stå for så længe Danmark kan holde sig i 1. seedningslag
Skrevet af repos , moderator
Parken bliver fyldt uanset modstanderen.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af LRansborg
Fair. Jeg burde nok have skrevet “begejstre publikum” eller lignende - min pointe er at det ikke er verdens mest sexede modstandere. Og det kan jeg personligt sagtens leve med.
Skrevet af repos , moderator
Enig, men det vigtigste er netop at gå videre.

Tager man et kig på FIFAs rangliste, så er holdende rangeret således:

Danmark nr. 10.
Finland nr. 56.
Nordirland nr. 59.
Slovenien nr. 63
Kazakhstan nr. 113.
San Marino nr. 211 (sidst).

Det bør altså blive relativt enkelt at kvalificere sig, og der vil være mulighed for at spille evt. nye spillere ind på holdet. Mon ikke Kjær, Wass og måske Schmeichel er på nippet til et stop.
Under alle omstændigheder var lodtrækningen ualmindeligt gunstig, og endnu bedre end VM-kvalen senest.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af SotD
Det er i øvrigt nogle MEGET uvante slutrundedeltagere vi har trukket. Siden år 2000 (som har været deres klart mest succesfulde år), har de 5 gruppemodstandere tilsammen kvalificeret sig til 5 slutrunder. Danmark har alene kvalificeret sig til 7.

Ingen af de 5 hold har kvalificeret sig til VM slutrunden - eller været nævneværdigt tæt på. Tættest på var Finland, som manglede 2 point for at gå forbi Ukraine som skulle spille playoff.

Den seneste kvalificerede part var Finland, som var med til EM 2020. Før det skal vi tilbage til EM 2016 hvor Nordirland deltog. De øvrige 3 deltagelser skal alle tillægges Slovenien, som fra 2000-2010 havde en god periode med 2 VM slutrunder og 1 EM slutrunde.

Det må i ovenstående henseende være en næsten historisk svag gruppe.
Silkeborg IF
Skrevet af PhilipB
@SotD,

Det kan også lige bemærkes, at Finland med Ricardo på bænken på smerteligste vis lige akkurat glippede at komme i play-off-runden til VM ´98 i Frankrig på grund af dette Benny Hill-agtige mål: https://www.youtube.com/watch?v=SZycpGdnv5c

At deres finno-ugriske brødre fra Ungarn så fik rockerbank af Jugoslavien med sammenlagt 1-12 er en mindre detalje.

*Ovenstående er for så vidt fuldkommen ligegyldigt. Synes bare, at folk skulle gense det herlige ungarske mål fra 1997.
Chelsea siden 2002, Manchester City siden 2007, Paris Saint-Germain siden 2010 & Newcastle siden 2020.
Skrevet af 2.0
Jeg ved godt, at han ikke ligefrem er et aktuelt VM-emne, men man skal da blive glad, når en dansk teenager scorer to gange mod Lazio.
Skrevet af qanatoli
Hvem?
A good friend will help you move. A really good friend will help you move a body.
Skrevet af Gunner1
William Bøving - Sturm Graz.
Skrevet af 2.0
Beklager, qanatoli. Den lille detalje glemte jeg.

Det ser generelt utrolig spændende ud på ungdomsfronten i disse år.

Især Maurits Kjærgaard har jeg skyhøje forventninger til.
Skrevet af Jussi
Virkelig flotte mål af Bøving. Særligt det andet er sgu helt Brian Laudrupsk - ja, sorry …

Og så må man bare nyde Skovs sparketeknik ved gårsdagens to straffesparksscoringer mod Schalke.
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
Skrevet af Kejseren af Japan
Sturm Graz må sidde med fornemmelsen af, at de har ramt en sand guldmine med overskudstalenter i FCK. Jeg skal da også love for, at det er nye tider. For bare 5-10 år siden ville spillere som Bøving og Højlund, der ikke bryder igennem i superligaen, oftest ende i Køge eller tilsvarende. Nu ryger de til bedre klubber i sammenlignelige ligaer. Det er slet ikke så dårligt.

Det er ærgerligt at U21 landsholdet misser EM. Der er godt nok mange spændende spillere på vej, også på U19. Jeg er spændt på hvem der skal vogte buret for det næste U21 landshold, nu hvor Hermansen vel er for gammel. Filip Jørgensen er vel umiddelbart næste mand i køen, men måske han bliver overhalet indenom af kun 17-årige Theo Sander, der så småt ligner en fast mand i det nordjyske.
Skrevet af Ph.C.
Jeg er ikke Mathias Jensens største fan, om end jeg anerkender hans kvaliteter. Alligevel synes jeg, at hans kritikere bør læse lidt med her - han har udviklet sig meget den seneste tid, og fansene i Brentford er vilde med ham:

https://griffinpark.org/forums/threads/mathias-jensen.132201/page-102
Skrevet af Kejseren af Japan
han har udviklet sig meget den seneste tid, og fansene i Brentford er vilde med ham


Sejren over Manchester United virkede til at være et personligt ´vendepunkt´ for ham, hvor jeg synes han har holdt et rigtig højt niveau i PL lige siden. Jeg så kampen imod Brighton med et halvt øje igår, og synes han laver rigtig mange gode ting i løbet af en kamp. Målet til 1-0 er vel også efter et fint forarbejde fra Jensen ude på kanten som ejg lige husker det.
Skrevet af fodbøldsmølf
Marcus Invartsen har igen scoret for Mainz. Det virker til at han har fået gang i målscoringen igen...men spørgsmålet er om det er forsent ift vm
Verden er ond det ved selv et barn. Der er ingen retfærdighed til Bif siden 1985
Skrevet af fodbøldsmølf
Og Frankfurt foran på et straffe der blev begået mod Lindstrøm
Verden er ond det ved selv et barn. Der er ingen retfærdighed til Bif siden 1985
Skrevet af JuveFella
Jeg er ikke Mathias Jensens største fan, om end jeg anerkender hans kvaliteter. Alligevel synes jeg, at hans kritikere bør læse lidt med her - han har udviklet sig meget den seneste tid, og fansene i Brentford er vilde med ham:


Det er vel ikke fordi man har betvivlet hans kvaliteter, men der ikke har været stabilitet nok over ham, og på landsholdet muligvis ikke lige har grebet chancen, da der heldigvis er en god konkurrence, selvom han flere gange har været ham der blev skiftet ind når der skulle bruges nye kræfter på midtbanen.

Men det er god læsning at nogen som ser ham uge efter uge, roser ham så markant og forhåbentligt tager han det med på landsholdet, som jeg er ret sikker på han kommer med til vm.
Skrevet af Jussi
Jep, har linket til den tråd et par gange og det er ganske rigtigt ret god læsning.

Særligt ham ‘Ghostwriter - etellerandet’ som nu er ved at tø lidt op, men gennem en længere periode har kaldt opbakningen til Jensen for en kult.

Dejlige mål i dag af Højbjerg og især Lindstrøm.

Ho Lee Fuck hvor er det lækkert sat ind.

https://twitter.com/ESPNFC/status/1581306096265809921?s=20&t=NpnKH4kCLPHgzUoJ4rqFEA
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
Skrevet af PhilipB
Satte mig i sofaen denne aften med et glas portvin for at se TV2´s dokumentar "Landstrænerne" med fokus på mændene, der har trænet Danmarks landshold gennem de sidste 40 år: Sepp Piontek, Bo Johansson, Morten Olsen, Åge Hareide og Kasper Hjulmand. Kun Ricard Møller Nielsen glimrede ved sit lovligt undskyldte fravær.

Jeg gik ikke ind med store forventninger, men blev alligevel noget skuffet over ambitionsniveauet, der aldrig hævede sig over et hyggegensyn med de efterhånden alderstegne mænd som et slags fodboldens Olsen-Bandens sidste stik. Kunne man ikke lide så godt have inviteret Svend Gehrs, nu hvor man var i gang?

Første afsnit fokuserede på Sepp Piontek, men hvor man skulle tro, at en dokumentar om landstrænere ville fokusere på metoden bag manden, der brugte fodbolden til at støbe en ny national selvforståelse, blev vi spist af med den samme fortælling og kavalkade af klip, som vi har set så mange gange før. Det nærmede sig plagiat, da EM-åbningskampen mod Frankrig i 1984 blev akkompagneret af sart klavermusik, præcis ligesom i Og det var Danmark (2009).

Sepp fik aldrig lov til at folde sin fortælling ud over de velkendte klichéer om de dovne, ugidelige danskere, der skulle disciplineres af en tysker - også selv om han var akkompagneret af protegéen Morten Olsen, der kunne hjælpe, når det kneb med hukommelsen. Det var dog kosteligt, at man stadig havde besluttet sig for at tekste Sepp trods hans 40 år i landet.

Mest af alt virker det som, at én eller anden har tænkt, at det sgu kunne være hyggeligt at bringe de gamle landstrænere sammen til en kop kaffe, og så var der tilfældigvis et kamera til stede på dagen. Hvis man vil blive klogere på maskineriet og tankerne bag det at styre Danmarks landshold, er der et bjerg af mere dybdegående bøger og dokumentarer derude.

Det næste afsnit om Ricardo tegnede dog allerede til at blive mere interessant med en Peter Schmeichel, der sad og delte svinere ud til DBU for forbundets behandling af manden. Man har lov at håbe.

3/5*****
Chelsea siden 2002, Manchester City siden 2007, Paris Saint-Germain siden 2010 & Newcastle siden 2020.
annonce
0