Snak

Mere indhold efter annoncen
Ja, det har han. Men det har Zanka altså også i FCK. OGSÅ i denne sæson, til trods for at han spiller på et langt langt mere suverænt og stærkt defensivt hold.

AC hat i øvrigt også klumpedumpet rundt langt mere i denne sæson end den forrige.
Silkeborg IF
´Heller ikke da Zanka sov i ske med bænken i Eindhoven, 2 stive år. Du så det, og du fik ret, scout. Klasser over halvtyskeren.´

Jeg forstår ikke helt dit indlæg, Mr? Skulle jeg være scout?

Nå, men de u-kampe, jeg så dengang på tv - ikke som scout på stadion - var nu ganske klodsede. Og noget svære at holde op imod en skadet og bænksiddende spiller.

Og så tror jeg ikke, du skal tage mit aldrig SÅ bogstaveligt, hvis jeg ellers tyder dit indlæg efter hensigten.Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
Mon ikke der snarere vurderes landsholdsrelevante kompetencer end egentligt karriereforløb?

For du kan jo sagtens have en forrygende flot karriere i en klub hvor spillestilen passer som fod i hose med kvaliteterne, mens de på eksempelvis landsholdet er lidet flatterende på grund af det modsatte. Præcis dette gjorde sig gældende for Per Krøldrup, som var alt for begrænset i sin boldomgang til at have sin gang på A-Landsholdet, men fordi man stod anderledes i kæderne i hhv. Udinese og Fiorentina så kompenserede han så rigeligt for sine begrænsninger med sine fysiske fordele.

Så fuldstændig ligeså irrelevant sammenligningen var med Agger og Krøldrup således er den med AC vs. Vestergaard eller Zanka vs. Vestergaard. Ganske enkelt fordi de er enormt forskellige og deres kompetencer kommer forskelligt til udtryk i landsholdsregi.

Hvis vi nu forestillede os, at vi som hold stod enormt langt tilbage på banen, og satsede på offensive dødbolde, omstillinger mv., så ville en defensiv med Kjær, Vestergaard og Okore/Sviatchenko sikkert gøre sig bedre end Bjelland, AC og Zanka. Men i langt de fleste tilfælde og med det taktiske oplæg som har været gældende de sidste 15 år, så er det, ikke overraskende, sidstnævnte kombination som fungerer bedst. Og så med det twist at Simon Kjær er så tilpas god, at han kan fungere i begge...

At man "altid" har set Zanka som en bedre fodboldspiller er jo en subjektiv vurdering, præcis som Dolberg i går udtalte at Ajax spillede bedre fodbold. Det gør de muligvis ud fra en teknisk vurdering, men som du også er inde på så kan man pege på resultater, klubniveau osv. som argument for det stik modsatte.
Silkeborg IF
moderator
Jeg glæder mig bare over bredden af dygtige midterforvarere med dansk pas. Der har vi virkelig et helt vildt luksusproblem.

Jeg er sgu bange for, vi generelt overvurderer vores midterforsvarer. Det er muligt, de spiller for halvstore klubber, men på landsholdet er der reelt ingen, der over en længere periode har imponeret.

Jeg savner stabilitet og clean sheets. Mod Polen blev vi splittet fuldstændigt ad. Det var fandme ikke kønt at se på.

Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Jeg er sgu bange for, vi generelt overvurderer vores midterforsvarer. Det er muligt, de spiller for halvstore klubber, men på landsholdet er der reelt ingen, der over en længere periode har imponeret.

Jeg savner stabilitet og clean sheets. Mod Polen blev vi splittet fuldstændigt ad. Det var fandme ikke kønt at se på.


Det handler dog ikke om manglende kvalitet, men om tilgang til spillet. Der findes væsentligt dårligere hold, med væsentligt dårligere defensive spillere, som er ganske gode til at spille til nul - Senest med Albanien i vores egen kval. gruppe. Problemet er jo, at vi helt fundamentalt ikke ønsker at spille på den måde. For stillede vi nu i stærkeste nullert-løsning op til de resterende kampe i kvalen, så kunne vi sandsynligvis også komme igennem ved at lukke højst 2 mål ind. Men så ville vi muligvis også kun selv score 2-3 stykker.

Åge sagde jo helt til en start, at han langt hellere ville spille 3-3 end 0-0, og det synes jeg da (over hele hans periode) godt man kan se. I Åges periode har vi i gennemsnit et resultat der hedder 2-1 (2,1-1 helt nøjagtigt), med resultater som 2-2 mod Bosnien, 2-3 mod Polen, 5-0, 4-0 og 4-1 imod Bulgarien, Liechtenstein og Kazakhstan.

Det helt store problem har ligget i vores to oktober kampe, hvor vi tabte to gange med rædderligt spil i første halvleg begge kampe. Derudover har vi jo ikke haft problemer med at score flere end vi har lukket ind - Sådan groft sagt.
Silkeborg IF
Hvis vi tager udgangspunkt i at kunne stille et makkerskab af 2 midterforsvarere, inklusive back-up´s, så er jeg nu ikke i tvivl om, at vi dags dato har et udvalg af høj kvalitet (blandt europæiske landshold) at plukke fra.


Enig. Du finder vel næppe ti europæiske mandskaber med bedre topkvalitet- og bredde i centerforsvaret end vi har. Enkelte hold har en virkelig god, nogle har to ret gode, men det er vel kun de allerbedste hold i europa som kan mønstre bedre end os, nøgternt set. Og her taler vi hold som Spanien, Frankrig, Tyskland, Italien, Belgien, England, Portugal osv. Men i forhold til de hold vi reelt skal måle os med, der ligger vi da i de fleste tilfælde langt over på lige præcis de to bagerste - ja vel egentlig plus keeper.

Polen, Rumænien, Schweiz, Sverige, Tjekkiet, Irland, Serbien, Østrig, Wales, Grækenland, Tyrkiet mfl. har jo i bedste fald samme styrke som os.
Silkeborg IF
moderator
Du finder vel næppe ti europæiske mandskaber med bedre topkvalitet- og bredde i centerforsvaret end vi har

Det er her overvurderingen kommer ind i billedet.

Bredden hos Danmark er fin, men topkvaliteten er langt fra imponerende. Der bliver begået alt for mange fejl.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Det er egentlig utroligt hvor let Simon Kjær slipper for hård kritik generelt.

Han er velsagtens den mand, der har haft de største problemer siden Åge Haraide blev træner for Danmark. Man måtte rokere i bagkæden, fordi han var en decideret katastrofe på bolden, og han kunne derfor ikke spille i midten. Så vidt jeg husker var han også, sammen med Peter Ankersen, en skandale mod Polen. Ikke nok med at han får Jannik Vestergaard til at ligne en anden Franz Beckenbauer, så har han haft absurde positioneringsfejl og, mere overraskende og bekymrende, ikke vundet sine kampe med den direkte modspiller. Havde han ikke været anfører, så tror jeg også, at hans position på landsholdet havde været oppe til diskussion. I hvert fald som en fast del af startopstillingen.

Det er også tydeligt, at vores modstandere hellere end gerne vil have, at det er ham, der skal føre bolden frem. Bedst illustreret i kampen mod Polen, hvor han vel er den mand, der er mest på bolden i hele kampen. Hvis han ville, måtte han stå med den i samtlige 90 minutter.

Jeg siger ikke, at han ikke skal spille, men det er blot endnu mere brænde til målet angående vores skrøbelige, defensive situation. Taktikken kan vel godt få skylden igen. Hvad ved jeg.
København.
Bredden hos Danmark er fin, men topkvaliteten er langt fra imponerende. Der bliver begået alt for mange fejl.


Jeg er stærkt uenig. Samme mængde fejl bliver begået af de øvrige sammenlignelige hold. Særligt de, som spiller nogenlunde samme taktiske oplæg som os (altså relativt offensivt).

Vores topkvalitet er fin. Simon Kjær har begået sig i store klubber med fast spilletid, og linkes konsekvent frem og tilbage imellem top 5 klubber i de bedste rækker i verden.

Jannik Vestergaard spiller fast i midterklubber i Bundesligaen og linkes til eksempelvis Everton.

Andreas Christensen spiller fast i en midterklub i Bundesligaen, men er ejet af Chelsea, som gerne vil have ham retur.

Frederik Sørensen spiller fast i en midterklub i Bundesligaen, og har tidligere gjort det nogenlunde på samme niveau i Italien.

Erik Sviatchenko er viceanfører i Celtic og linkes til flere Premier League klubber

Mathias Zanka Jørgensen er anfører/viceanfører i FCK og linkes til større klubber (bl.a. Premier League).

Og der er masser af spillere på niveauet lige under også. Som sagt er det svært at pege på nogle lande udover Europas top 10 der kan præstere et to mands forsvar bestående af spillere på niveau med Simon Kjær og Andreas Christensen (f.eks.).

Schweiz har Djourou og Schär
Sverige har Lindelöf og Granqvist
Tjekkiet har Sivok og Suchy
Irland har O´Shea og Clark
Serbien har Ivanovic og Nastasic
Østrig har Dragovic og Klein
Polen har Glik og Cionek
Rumænien har Chiriches og Grigore

Osv., osv., osv.

Så både i forhold til top niveau, bredde og potentiale ligger vi MINDST på niveau med de andre.
Silkeborg IF
moderator
Så både i forhold til top niveau, bredde og potentiale ligger vi MINDST på niveau med de andre

Og alligevel lukker vi mange dumme mål ind, og laver ufattelig mange defensive fejl.
Ingen af vores forsvarsspillere optræder for klubber på absolut topniveau.

Det er midten af Bundesligaen og nedefter, og i den sammenhæng har Gladbachs defensiv ikke været imponerende.
AC skal nok udvikle sig yderligere, og han ser god ud. Resten hæver sig ikke over europæisk middelmådighed.

Simon Kjær har begået sig i store klubber med fast spilletid, og linkes konsekvent frem og tilbage imellem top 5 klubber i de bedste rækker i verden.

Bortset fra Roma har han ikke spillet i de helt store klubber. Viktor Fischer blev linket til Barcelona for et par år siden. Det er sgu ikke et udtryk for andet end rygter.

At det er i midterforsvaret, vi er bedst besat, fortæller blot noget om kvaliteten på de øvrige positioner, bortset fra Schmeichel naturligvis.

Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
annonce