Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af The Tactician
Læs tråden hvis du er i tvivl. Man har en ide om korruptionen er alle andre steder end her. Og at frelsen skal komme herfra. Newsflash, Frankrig har en kæmpe andel i at det spilles i Qatar.
Tyskland fik snydt sig til vm 2006
Lobbyisme sker overalt, man er bare meget bedre til at skjule det her
Skrevet af Kejseren af Japan
Men ´frelsen´ som du kalder det, skal jo netop komme fra de store fodboldnationer. Lande som Norge, Danmark eller lignende er jo ikke vigtigt for FIFAs globale brand. Det er lande som Tyskland, Frankrig, Italien og England til gengæld. VM kan ikke overleve som turnering uden de store europæiske lande.

Men du har da også helt ret i, at det ikke tyder på, at de store og mellemstore europæiske fodboldforbund har tænkt sig at kaste sig ind i kampen mod korruption i fodbolden for alvor.

I øvrigt vil jeg vove den påstand, at næsten alle kritikere af at VM holdes i Qatar er fuldt ud klar over, at det aldrig kunne lade sig gøre uden Blatter, Platini, FIFA og Frankrig med Sarkozy i spidsen. Det er også dokumenteret i den glimrende FIFA-dokumentar der kom frem for et par år siden.
Skrevet af Vincent Gigante
Ærgerligt, at al cirkusset uden om fodbolden skal fjerne fokus fra sporten.

Med dette VMs grupper og turneringstræ er der lagt i kakkelovnen til nogle ret saftige kvartfinaler - og efterfølgende knock-out kampe - med historiske undertoner.

Hvis de forskelle nationer bare nogenlunde lever op til deres favoritværdighed i respektive kampe.

Kvartfinaler ift. ovenstående:
Holland vs. Argentina - allerede mødt hinanden tre gange i knock-out kampe til VM, heurnder den famøse finale i 1978

Brasilien vs. Tyskland - Brasilien skal have revanche for 7-1 fadæsen på hjemmebane i 2014. Og de er sultne.

England vs. Danmark - Danmark kunne med lidt flere marginaler trække i EM-finalen sidste år. DK kan få mulighed for at byde England op til dans igen.

Semifinale
Argentina vs. Brasilien - Dette VMs topfavoritter. Kun mødten 1 enkelt gang i knock-out fasen til VM. Hvis én af dem ikke bliver gruppervinder - kan de mødes i finalen.

Finale
Argentina vs. Portugal - eller kampen om hvem af Messi vs. C.Ronaldo endelig kan skrive et verdensmesterkab på karrierenes imponerende CV - i sidste forsøg.

Edge lord
Skrevet af The Tactician
Jeg er 100 procent enig i, at det er de store fodboldsnationer der skal stå op imod det. Problemet er bare, at de er ligeså bundkorrupte, og gennemsyret af lobbyisme, at jeg ikke ser det ske.
Derfor jeg påpegede, at folk håber unødvendigt. Jakkesættene i Europa har samme kærlighed til penge som afrikaneren og araberen
Skrevet af qanatoli
Det har fyldt en del i min omgangskreds de sidste uger - jeg er efterhånden der, hvor jeg synes kritikken af Qatar skygger for det der burde være i fokus, nemlig kritikken af FIFA.

Og jeg ville virkelig ønske, at spillerne ville tage det på sig at kritisere forbundet. De har, i modsætning til de fleste politikere, muligheden for at tage fat om nosserne på FIFA. De største stjerner er bare en væsentlig del af værdien af et VM, og hvis de krævede en mere legitim proces ville FIFA være nødt til at lytte.
A good friend will help you move. A really good friend will help you move a body.
Skrevet af Geddar , moderator
@Tactician

Hvem skriver der slet ikke er korruption i de vestlige forbund? At man mener de store primært europæiske forbund skal drive udviklingen betyder ikke, at der ikke er problemer her også. Men problemerne er langt fra lige så store som man har set i de andre forbund. Er der belæg for at der er lige så mange og store problemer som man har set det i de øvrige forbund? Er korruption lige så udbredt i de vestlige lande?

I min optik er det da helt naturligt at lægge mere beslutningmagt over på de større forbund, så man slipper med den problemstilling der helt tydeligt her fulgt med den eksisterende struktur.
https://kortlink.dk/sudv
Skrevet af Biomand
Der er mange ting man kan klandre Qatar for og der er rigtig meget de er blevet klandret for - jeg har dog ikke set dem blive ramt af vrede over kulturel appropriation, efter deres forsøg på at skabe en VM stemning med udklædte fans.
Jeg synes også man skal være pissed på FIFA - det skal bare ikke kunne lade sig gøre at købe et VM!!!
Skrevet af Ph.C.
@tactician

Jeg kan ikke se nogen anden vej til et mindre korrupt og fordærvet FIFA end en protest fra et samlet Nordeuropa - det er ikke Frankrig, hvis du skulle være i tvivl. Hvis det kommer dertil, betyder det selvfølglig, at de selv må afskrive sig muligheden for at spille efter de korrupte spilleregler - og i så fald har de jo erkendt, at konsekvensen kan blive udelukkelse og alt muligt andet. Hvis det ikke sker, tror jeg ikke, noget kan forandre FIFA i en positiv retning.

Det betyder ikke, at andre lande ikke kan få VM, ej heller er det udtryk for nedladenhed eller uvidenhed om alle de forhold, du nævner. Jeg synes f.eks., at FIFAs medlemsorganisationer burde arbejde langt tættere sammen, også økonomisk, og at VM med jævne mellemrum burde komme til Afrika og Asien med støtte fra alle i FIFA, gerne efter en retfærdig økonomisk fordelingsnøgle. Det ville være langt mere solidarisk og anerkendende over for de lande og deres befolkninger end nu, hvor de enkelte repræsentanter kan købes med brune kufferter.

Men ift. Qatar er den største skandale jo ikke korruptionen. Det er de mange tusind, som er døde direkte eller indirekte pga. VM-forberedelserne. Det er det, som får så mange, der ellers aldrig har brokket sig over FIFA, op af stolene, og det er sgu da kun godt! At Sarkozy er en korrupt idiot, betyder ikke, at vi så bare skal acceptere, at FIFA bidrager til krænkelser af menneskerettighederne ved ikke at stille krav eller bekymre sig om det på nogen måde. Man kunne jo bare have indskrevet i reglerne, at værtslande altid skal sikre arbejderne på byggerier og andet i tilknytning til VM, ordentlige forhold og sørge for at følge op på det. Jeg er sikker på, at ILO med glæde indgår et samarbejde om det.
Skrevet af The Tactician
PH.c

Altså jeg er slet slet ikke uenig i at der skal gøres noget, eller at FIFA er en stor joke. Samt at Qatar aldrig skulle have slutrunden. Jeg mener bare, at hvis vi bare sætter vores lid til at forskelige formænd her i Nordeuropa skal sætte en stopper for det, så skal vi ikke forvente der sker en skid.

Fansne må på en eller anden måde tage fodbolden tilbage, som er blevet taget som gidsel. Om det skal være en erstatning for FIFA eller at udskifte bosserne i FIFA, skal jeg ikke gøre mig klog på. Skal heller ikke gøre mig klog på hvordan fansne skal bære sig af med det. Jeg ved bare, at håbe på Peter Møller eller whoever skal løse det, ikke er løsningen. Fodbolden er gennemsyret af korruption og lobbyisme i alle afkroge af verden.

Problemet med hele Qatar diskussionen er, at alle har forskellige grunde til at ville boycutte det.
Nogle gør det pga migrantarbejdere.
Andre pga at de har købt sig til det.
Nogle mener at et land uden fodboldkultur ikke skal have det.
Andre nævner LBTG
Skrevet af Tenver237AndCounting
Den måde, jeg pudser min glorie på, når jeg har kampene kørende fra i går søndag, er, at i sidste ende er fodbold et simpelt spil, hvor 22 mand jagter en bold i 90 minutter, og hvor Danmark gerne skulle vinde til slut. ;)


Og det synes jeg egentligt godt kan være en form for uskyldig (og from) tanke i det her virvar af sportswashing. Og så er det jo i sidste ende ligegyldigt, hvem der rent faktisk vinder turneringen. Om man spiller i Helvede eller i Himlen, ja, så spilles der stadig fodbold, og så er alle på en eller anden måde lige, "UDENFOR ALT, HVAD DER ELLERS OMRINGER BANEN".


Kunne Nordkorea (måske lidt "teoretisk" set) afholde VM (om så det er for kvinder eller for mænd)? Jo, det kunne de vel godt, HVIS man sørgede for at det sportslige setup var i orden, og man samtidig var blevet enige (i FIFA) om afholde det dér. Så, er vi allesammen enige om, at det ville være som taget ud af Monty Python, men altså, FIFA er sat i verden for at afholde fodboldturneringer (og alt, hvad der medfølger), ikke som sådan for at være en eller anden politisk magtfaktor ift. international politik og menneskerettigheder som sådan.


I sidste ende, ER der en eller anden grænse mellem politik og sport.

Der er et-eller-andet gab (over kløften), som ikke kan brolægges, og som separerer de to verdener.


På banen, er man i en eller anden forstand nødt til at være LIGE, om man så er nordkoreaner eller dansker. Om det så Kronprins Frederik eller Kim Jong-Un - på banen er ALLE lige, opererer under de nøjagtige samme regler og betingelser. Det er udgangspunktet.

Den politiske magt og de internationale relationer er i en eller anden forstand (igen ...) nødt til at være adskilt fra det spil/den sport, der hedder fodbold, og de turneringer, der arrangeres i dets navn.


Og jeg er med på, at det kan være "mere speget end røget", men i sidste ende har man lov til at "nyde" (eller i hvert fald se) de kampe, der så ER, om så det var badminton, skak eller vandpolo, så længe det rent sportsligt er i orden (altså fair).


Simpelthen, for spillets skyld, sportens skyld, om ikke andet.

Fordi, jeg tror sgu ikke der står så meget om menneskerettigheder i fodboldloven, så vidt jeg er orienteret.


Og på den måde, så tror jeg sgu også, jeg ville se VM om så de havde placeret det i Nordkorea, fordi jeg ser sgu bare sporten, uanset det politiske makværk.


Hvorimod, hvis jeg vidste, at dommerne (f.eks. under et VM) var bestukket, eller det ene hold på den ene eller anden måde blev snydt (så vandet det driver) udenfor fodboldreglerne, altså på en unfair måde, sådan at det ikke længere var et lige spil, ja, så kunne min interesse i at se det nok hurtigt dale. Men fodbold er fodbold, om så det er i Himlen eller i helvedes forgård, og så længe reglerne bliver overholdt på en fair måde for begge hold, jamen, så synes jeg egentligt godt at jeg kan tillade mig at se det.

Og så kan man forsøge at redde verden på så mange andre måder politisk set, som ikke har noget som helst med fodbold at gøre.

Men, hvis det sportsligt bliver unfair og uacceptabel, ja, SÅ tror jeg også, at jeg ville miste interessen i at se det.


Og så ville folk spørge, "hvordan pokker kan du - som dansker - tillade dig at se "VM i fodbold" i Nordkorea??" - og mit svar ville lyde: ved at holde det politiske og det sportslige adskilt, ved at holde mig fuldstændig ude af det politiske (ved/i/omkring denne hypotetiske slutrunde), og ved på så mange andre måder - som ikke har noget med fodbold at gøre - at gøre "mit" for at "bidrage til verden". Om så jeg var den eneste dansker (hjemme "i stuen"), der så denne slutrunde, så ville jeg synes det var "moralsk acceptabelt", fordi politik og sport KAN godt adskilles.


Så, fik i lige et "tosse-indlæg" igen, her midt om natten, værsgo´. ;)

(Men nu fik emiren jo nok en lidt lang næse, da han kunne se, at det meste af sit publikum havde udvandret hen mod slutningen). ;)
Skrevet af SotD
Det var med en lidt for god smag i munden, at Qatar blev pryglet af fucking Ecuador i går i deres første VM kamp nogensinde. Historierne om hvor inkompetent infrastrukturen har været, bl.a. blev mediebussen hvor EB sad kørt til et forkert stadion, og brugte godt 2 timer på at tilbagelægge 55km, historierne om hvordan storskærmsarrangementet bare ikke endte i noget til flere tusinde mennesker skuffelse (og ingen information om hvorfor), de sidste sekunds tilbagerulning om aftaler om ølskænkning osv., osv., osv., gjorde at en allerede stor antipati var blevet uforholdsmæssig tung. Så det at de her taberfjolser i rigmandskostumer, kunne se deres lortehold tabe til en fodnote af en fodboldnation (undskyld Ecuador), var virkelig skønt.

Flugt fra et åbenlyst ikke fuldt stadion med en maksimal belastningsgrad på 60.000 personer, der blev oplyst som værende fyldt med 68.000 tilskuere, var virkelig en fryd at se. Landet med de mange løgne er vel efterhånden i hele verden blevet kaldt på deres elendige bluff.

Tilbage sidder en skaldet FIFA nar, som ligner en der ældes med et år for hver dag der går, og forsøger at finde en undskyldning for sig selv med stadigt mere bizarre udgydelser. Det virker nærmest utopisk at en mand med galopperende alzheimers skulle være i stand til at vinde næste FIFA afstemning uden konkurrence. Hvis ikke hans direkte angreb på vestens kritik med "racisme" skulle være tilstrækkeligt, så kan hans flirten med Nordkorea vel for fanden gøre det af med ham.

Da han kom til må jeg indrømme, at jeg sad og klappede i mine små fede fingre over at Blatter langt om længe blev sat ud af spillet - men Blatter var immervæk "bare" korrupt på den gammeldags manér, hvor han selv ville have magten og fornøjelsen. Infantino overgiver tilsyneladende hele lortet til hvem end der kan stikke flest sedler op i røven på ham. Det er virkelig et besynderligt forfald han tager i fuld offentlig skue. I modsætning til Blatter, er der næppe en ledig stol til ham i alt-favnende Schweiz når først han er færdig med at blamere sig selv.

Jeg gruer allerede for hvilke historier vi skal se, landshold der kommer for sent til kampe, fordi bussen kører forkert, eller løber tør for diesel, gule kort for at bære regnbueanførerbind og stadigt flere "modangreb" fra den skaldede hævner.

I dag starter det rigtige VM heldigvis og når Qatar har tabt deres 3. puljekamp om 8 dage, så kan vi forhåbentlig helt slippe for at se på det her teatershow, men i stedet se 1500 fans i hver sin ende af de gabende tomme tribuner, forsøge at råbe hinanden op. Det ville være en fantastisk oplevelse, at se hvordan huden nærmest falder af emiren og hans hob af ligegyldigheder i bare arrighed over egen elendighed. Et land bygget på korruption og undertrykkelse er sjældent andet end en poleret lort. Qatar er et fantastisk bevis på, at man ikke engang behøver at røre ved deres luftkastel for at det springer i luften i hovedet på dem.
Silkeborg IF
Skrevet af Womble
SotD

Meget enig i dine betragtninger. Jeg troede, at med Blatters afgang, så havde vi set toppen af korruptionen i FIFA, men meget tyder på at det kun var begyndelsen.

Spørgsmålet er, om ikke det er så grelt, at de europæiske lande, er nødt til at melde sig ud? FIFA giver ingen mening mere, nu hvor bestikkelse og korruption efterhånden er helt åbenlyse parametre.
Skrevet af SotD
Jo, det er i hvert fald første gang i min tid, at der har været så enorm kløft imellem nogle af de væsentlige FIFA deltagende lande og så FIFA som organisation. Selv USA der har VM i egen hule om 4 år sidder hovedrystende når "Infantilo" lukker lort ud.

Jeg frygter desværre at der også internt i UEFA er tilpas stor uenighed til at forbundet som enhed vil melde sig ud - men det ville fanme være lækkert. Så havde FIFA et alvorligt forklaringsproblem - særligt hvis UEFA kunne lave et samarbejde med f.eks. nord- og sydamerika. Så står FIFA tilbage med et gudsjammerligt lorteprodukt.
Silkeborg IF
Skrevet af Zacha
Er imponerende hvad de har fået for de estimerede 1.600 milliarder de har brændt af på stadions og infrastruktur.

Får jo de ansvarlige for stadionbyggeriet i Helsingør til at virke dybt kompetente!

Håber virkelig at jeg kan holde stand med ikke at se det l***.
Skrevet af Rioja
Hvor er jeg oprigtigt ved at være flov over at være dansker og en del af vesten. Vi er så talentløse i vores lemming-agtige kritik af Qatar, at jeg ikke ved om jeg skal grine eller græde. Ja, undskyld mig, men mange af jer brugere herinde - når det kommer til denne debat - jeg synes I er til grin.

Er det virkelig for meget at forlange, at der er bare en lille my af rød tråd i folks etik og moral? Lad mig eksemplificere:
På den ene side er vi voldsomt imod de dårlige arbejdsforhold for migrantarbejdere, herunder at de er døde under opførelsen af alt for mange stadions på alt for kort tid. Til gengæld vil jeg vædde med, at de fleste er jer ikke laver due dilligence på jeres chokolade-køb, selvom der er en stor risiko for at det helt bogstaveligt talt er et produkt af børne- og slavearbejde (https://foodispower.org/human-labor-slavery/slavery-chocolate/), som man direkte støtter ved at forbruge chokolade. Eller hvad med kaffe? I skal da have fem kopper om dagen? Who cares at det er en otte-årig, der er tvunget til at plukke lortet i stedet for at gå i skole: https://www.theguardian.com/business/2020/mar/01/children-work-for-pittance-to-pick-coffee-beans-used-by-starbucks-and-nespresso

Er moral sådan noget vi kun har, når man kan hoppe med på en bølge og skilte med det (og det i øvrigt er enormt nemt at handle moralsk korrekt)? Eller er det noget, som rent faktisk gælder, og som forudsætter en rød tråd og derved en smule forudsigelighed og genkendelighed?

Nu har jeg bevidst valgt ikke at fremhæve VM i brasillien igen - hvor der også døde fattige arbejdere under renoveringen af stadions (slet ikke lige så mange - men fokus var heller ikke på det dengang), og det har jeg gjort, fordi jeg får skudt i skoene at "tiden er en anden". Og det er interessant.. For mon tiden også er en anden, når USA i 2026 holder vm? Altså det land i verden der har suverænt flest ulykkelige skæbner på samvittigheden pga. deres utallige krige, har dødsstraf, ikke juridisk beskyttet adgang til fri abort, mange fattige, racisme, klimasvineri, tortur af fanger, skoleskyderi på månedlig basis, arbejdsslaver i fængslerne (som nærmest alle er sorte eller hispanic). Grundet linjen vi har med Qatar, så skal vi vel boycutte VM i USA. Alt andet er da vanvittigt.

Jeg er meget aktiv i den her debat, selvom jeg ikke har tiden til det. Men for mig er kritikken af Qatar som at se samfundets etiske dannelse smuldrer (endnu mere) foran mig, og det gør ondt. Vi kan ikke tillade os, at være så insisterende i vores kritik, når vi bor i et land, der har mange alvorlige udfordringer og når vi endda selv i vores daglige forbrug aktivt tilvælger slave- og migrantarbejde (og i øvrigt flyver og spiser planeten i stykker bare fordi vi også vil have sol og se fodbold live og spise bøf). Det giver ikke mening. Det er hysterisk hyklerisk. Og tilsyneladende er det jo noget alle andre end vesten har bemærket.

Men hvis vi af en eller anden ufornuftig grund kaster al logik over bord, og forestiller os, at moral er noget helt særligt indenfor fodbold, dvs. at man kan leve som umoralsk udenfor fodbold, men moralisere som moder theresa indenfor fodbolden, så tænkte jeg her den anden dag;

PL er et fantastisk produkt, bl.a. på grund af en meget veltænkt overskudsdeling. Men hvordan kan man se PL med Saudi-Arabien som ejer af Newcastle. Et bundkorrupt land der fucking hænger og stener kvinder, fører krig i Yemen med tusind- hvis ikke millionvis af børn på samvittigheden. Jeg ved ikke hvad de vil gøre ved LGBTQ-segmentet, hvis de slog et smut forbi, men sikkert ikke noget særlig sjovt. Er der nogen, der tror, at De forenede Arabiske Emirater er bedre end Qatar? For ikke at tale om fucking Chelsea; et stort hul af hvidvask og korruption.

Ja, altså BBC fatter det jo ikke. Det er der få, der åbenbart gør. Suk.Silkeborg, Barcelona, utd
Skrevet af SotD
Hvor er jeg oprigtigt ved at være flov over at være dansker og en del af vesten. Vi er så talentløse i vores lemming-agtige kritik af Qatar, at jeg ikke ved om jeg skal grine eller græde. Ja, undskyld mig, men mange af jer brugere herinde - når det kommer til denne debat - jeg synes I er til grin.

Det er ellers sådan rimelig "lemming"-agtigt at skære alle over en kam...

Er det virkelig for meget at forlange, at der er bare en lille my af rød tråd i folks etik og moral? Lad mig eksemplificere:
På den ene side er vi voldsomt imod de dårlige arbejdsforhold for migrantarbejdere, herunder at de er døde under opførelsen af alt for mange stadions på alt for kort tid. Til gengæld vil jeg vædde med, at de fleste er jer ikke laver due dilligence på jeres chokolade-køb, selvom der er en stor risiko for at det helt bogstaveligt talt er et produkt af børne- og slavearbejde (https://foodispower.org/human-labor-slavery/slavery-chocolate/), som man direkte støtter ved at forbruge chokolade. Eller hvad med kaffe? I skal da have fem kopper om dagen? Who cares at det er en otte-årig, der er tvunget til at plukke lortet i stedet for at gå i skole: https://www.theguardian.com/business/2020/mar/01/children-work-for-pittance-to-pick-coffee-beans-used-by-starbucks-and-nespresso

Nu gætter du jo bare på hvad folk der siger A, gør i situation B og C.

Personligt drikker jeg ikke kaffe, og jeg forsøger så vidt muligt at købe dodgy produkter fra f.eks. chokoladeindustrien. Der findes heldigvis ret mange fairtrade produkter - og det er jævnt nemme at finde frem til i Danmark hvis man vil.

Men ellers er vi jo også ude i whataboutery, hvilket du selvfølgelig godt selv ved. Man kan sagtens have en stærk og skarp holdning til noget der er forkert, uden selv at være perfekt i alle henseender. Hvis man ikke måtte have holdninger og aktivistiske ytringer om ting man synes er åbenlyst forkert, så ville verden jo være én stor rådden pille. Og det er den trods alt ikke. Der er mange der kæmper for forbedringer på bestemte områder.

Er moral sådan noget vi kun har, når man kan hoppe med på en bølge og skilte med det (og det i øvrigt er enormt nemt at handle moralsk korrekt)? Eller er det noget, som rent faktisk gælder, og som forudsætter en rød tråd og derved en smule forudsigelighed og genkendelighed?

Med dit ævl, er det vel din opgave at besvare det spørgsmål...

Nu har jeg bevidst valgt ikke at fremhæve VM i brasillien igen - hvor der også døde fattige arbejdere under renoveringen af stadions (slet ikke lige så mange - men fokus var heller ikke på det dengang), og det har jeg gjort, fordi jeg får skudt i skoene at "tiden er en anden".

Det har ikke en skid med "tiden" at gøre. Der døde 9! mennesker under stadionbyggeri i Brasilien i tiden op til 2014, hvis de tal jeg kan finde står til troende. I Qatar er der død 6500. Det er vel til at forstå hvor forskellen findes! I Danmark dør der i gennemsnit 35-40 byggearbejdere om året, og vi er blandt de absolut førende på arbejdsmiljø i byggebranchen. Selvfølgelig er det kritisabelt at der sker dødsfald i Brasilien, men der var jo for fanden ikke den ligegyldighed over menneskeliv som Qatar har praktiseret. Måske fordi dem der døde i Brasilien var brasilianere, mens dem i Qatar er 2. rangs mennesker i følge emiren og hans følge.

Og det er interessant.. For mon tiden også er en anden, når USA i 2026 holder vm? Altså det land i verden der har suverænt flest ulykkelige skæbner på samvittigheden pga. deres utallige krige, har dødsstraf, ikke juridisk beskyttet adgang til fri abort, mange fattige, racisme, klimasvineri, tortur af fanger, skoleskyderi på månedlig basis, arbejdsslaver i fængslerne (som nærmest alle er sorte eller hispanic). Grundet linjen vi har med Qatar, så skal vi vel boycutte VM i USA. Alt andet er da vanvittigt.

Jeg tror ikke du finder ret mange herinde der siger at USA bare er fucking perfect. Men i forhold til Qatar er de da åbenlyst milevidt foran på alle parametre. Det burde selv du da kunne indse.

Dødsstraf er vel ikke i sig selv en no-questions-asked fejl? Jeg kunne da også godt have lyst til at sætte en tændstik under Breivik, så han ikke skal koste samfundet flere kroner. Af og til kan forbrydelser vel være så slemme, at de ikke fortjener anden dom en eliminering? Nå - det er i øvrigt en helt anden diskussion, hvor man næppe behøver at være enig.

For lige at komme tilbage til emnet. Er der flere fattige i USA end i Qatar? Er forholdet overhovedet tæt på hinanden? Er forholdene for fængselsindsatte, kvinder, racisme og generelle menneskerettigheder værre i USA end i Qatar?

Jeg er meget aktiv i den her debat, selvom jeg ikke har tiden til det.

Uha... Det er meget stort af så vigtig end mand/kvinde at gøre os alle klogere med sit ævl, og infantile indspark.

Vi kan ikke tillade os, at være så insisterende i vores kritik, når vi bor i et land, der har mange alvorlige udfordringer

Spændende. Altså det er jo åbenlyst forkert - men hvorfor kan et land med visse problemer ikke stille sig kritisk overfor et land med flere eller andre åbenlyse udfordringer? Det giver simpelthen ingen mening.

I øvrigt ligger vi nr. 3 på Freedom Index imod Qatars flotte 126. plads (ud af 165). Kun Schweiz og New Zealand er foran Danmark på den skala - og det primært pga. deres økonomiske velstand. Hvis man måler på menneskerettigheder og den personlige frihed alene ligger vi delt nr. 2 - kun overgået af Sverige. Her ligger Qatar endnu lavere end "samlet".

og når vi endda selv i vores daglige forbrug aktivt tilvælger slave- og migrantarbejde (og i øvrigt flyver og spiser planeten i stykker bare fordi vi også vil have sol og se fodbold live og spise bøf). Det giver ikke mening. Det er hysterisk hyklerisk. Og tilsyneladende er det jo noget alle andre end vesten har bemærket.

Det har de ikke "bemærket", det er bare deres Go-to forsvar af egen elendighed. Hvorfor må vi ikke dræbe og voldtage afrikanere i diamantminerne, når I gerne vil have diamanter i jeres ringe? Det er ikke hysterisk hyklerisk - det er satanedeme dumt - intet mindre. Om noget kan man kritisere de velstilledes vilje og evne til at lade sig uddanne om forholdene i andre kulturer - men det er altså ham der fører kniven/dilleren, der begår forbrydelsen...

Men hvis vi af en eller anden ufornuftig grund kaster al logik over bord, og forestiller os, at moral er noget helt særligt indenfor fodbold, dvs. at man kan leve som umoralsk udenfor fodbold, men moralisere som moder theresa indenfor fodbolden, så tænkte jeg her den anden dag;

PL er et fantastisk produkt, bl.a. på grund af en meget veltænkt overskudsdeling. Men hvordan kan man se PL med Saudi-Arabien som ejer af Newcastle. Et bundkorrupt land der fucking hænger og stener kvinder, fører krig i Yemen med tusind- hvis ikke millionvis af børn på samvittigheden. Jeg ved ikke hvad de vil gøre ved LGBTQ-segmentet, hvis de slog et smut forbi, men sikkert ikke noget særlig sjovt. Ja, altså BBC fatter det jo ikke. Det er der få, der åbenbart gør. Suk.

Du har ikke helt fanget, at der også er massiv kritik af en del Premier League klubber, Paris-SG, Bayerns sponsor osv? Det er simpelthen lige feset henover hovedet på dig for det de belejligt passer ind i din tese? Eller?
Silkeborg IF
Skrevet af Rioja
Nu gætter du jo bare på hvad folk der siger A, gør i situation B og C.

Personligt drikker jeg ikke kaffe, og jeg forsøger så vidt muligt at købe dodgy produkter fra f.eks. chokoladeindustrien. Der findes heldigvis ret mange fairtrade produkter - og det er jævnt nemme at finde frem til i Danmark hvis man vil.


Ja. Det er naturligvis absurde forestillinger jeg gør mig om hr. og fru hakkebøf. Fairtrade betyder i øvrigt ikke, at der ikke anvendes børnearbejde.

Whataboutery er lidt en sjov størrelse. Det er blevet et go-to-modargument, når en moddebattør efterspørger klare linjer/sammenhængende handlinger. Du må jo også mene, hvad du vil i den henseende. Man skal være moralsk depraveret for at boycutte Qatar VM, men ikke boycutte USA VM (og PL for den sags skyld).

Er forholdene for fængselsindsatte, kvinder, racisme og generelle menneskerettigheder værre i USA end i Qatar?


https://www.globalpolicyjournal.com/blog/06/05/2021/slavery-and-us-prison-system

Jeg er i øvrigt ikke vigtig. Snarere helt almindelig. Men heg har bare små børn. Håber da ikke, at det var en bemærkning, der ramte dig et sted, hvor det gør ondt.

Danmarks helt åbenlyse udfordringer er relateret til klima og miljø. Vi tager i hvert fald vores tørn i langsomt at ødelægge planeten - især for de fattigste i verden.

Det er ikke hysterisk hyklerisk - det er satanedeme dumt - intet mindre. Om noget kan man kritisere de velstilledes vilje og evne til at lade sig uddanne om forholdene i andre kulturer - men det er altså ham der fører kniven/dilleren, der begår forbrydelsen...


Jeg er egentligt meget glad for, at du skriver ovenstående. Det er et fint eksempel på den moralske deroute vi står i. For det er rent faktisk mindst ligeså forkasteligt at betale ham, der fører kniven til at føre kniven, som det er at føre kniven. Givet at man havde andre muligheder - og slet ikke behøvede at betale ham for at føre kniven - men at man gør det fordi det er billigt, mest mageligt eller "bare fordi" - leder i virkeligheden til en modsat konklusion.

Du har ikke helt fanget, at der også er massiv kritik af en del Premier League klubber, Paris-SG, Bayerns sponsor osv? Det er simpelthen lige feset henover hovedet på dig for det de belejligt passer ind i din tese? Eller


Jeg har i hvert fald ikke fanget, at man vil boycutte PL. Det er simpelthen fløjet hen over mit hoved. Men det burde man da gøre, hvis man også vil boycutte Qatar.
Silkeborg, Barcelona, utd
Skrevet af Zacha
Ja. Det er naturligvis absurde forestillinger jeg gør mig om hr. og fru hakkebøf.


Jeg må sige du gør hvad du kan for at man ikke kan tage dine indlæg seriøst med generalisering.

Så for at du kan kritisere os "hakkebøf" danskere, så formoder jeg at din sti er 100% ren, for ellers kan du ikke kritisere os andre jvf. dine egne argumenter om at vi som danskere ikke må kritisere Qatar, da vi selv har problemer på visse punkter.

Vil mene at dine egne argumenter gør dine argumenter invalide.
Skrevet af SotD
Ja. Det er naturligvis absurde forestillinger jeg gør mig om hr. og fru hakkebøf. Fairtrade betyder i øvrigt ikke, at der ikke anvendes børnearbejde.

Ja, det må man sige det er. Hvad Hr. og Fru hakkebøf mener, er vel heller ikke super relevant, når du vælger aktivt at komme bragende ind i lige netop DENNE tråd og peger fingre af lige præcis DE brugere. For det er jo ordret det du gør...

Du har helt ret i at Fairtrade ikke kan garantere, at der ikke er børnearbejde involveret - men det gør en aktiv indsats for at undgå det og forbedre forholdene. Særligt efter 2020 har det faktisk været et øremærket projekt for dem. Men her er vi vel tilbage til udgangspunktet. Mange gør faktisk deres bedste for at undgå at støtte idioter - men hvis folk bare skjuler deres idioti, så virker det mildt sagt hysterisk hyklerisk (apropos) at kaste ansvaret over på forbrugeren.

Whataboutery er lidt en sjov størrelse. Det er blevet et go-to-modargument, når en moddebattør efterspørger klare linjer/sammenhængende handlinger.

Nej, det er totalt misforstået. Det er blevet et modsvar til folk der ikke evner at nuancere og adskille to onder. Som Zacha ganske rigtigt skriver, er du jo enormt kontrafaktisk i dit ævl.

Du må jo også mene, hvad du vil i den henseende. Man skal være moralsk depraveret for at boycutte Qatar VM, men ikke boycutte USA VM (og PL for den sags skyld).

Det er noget af en påstand. Men den kan du jo (når du en dag får tid fra dit travle virke), belære mig om. Jeg skal med glæde tage det ind, hvis det kan serveres lidt mindre betændt end lige nu, hvor du jo har skrevet konklusionen først, og derefter graver dig selv dybere og dybere ned i mulden for at støve diverse fortidslevn af argumenter op til at få konklusionen til at holde.

https://www.globalpolicyjournal.com/blog/06/05/2021/slavery-and-us-prison-system

Jeg er i øvrigt ikke vigtig. Snarere helt almindelig. Men heg har bare små børn. Håber da ikke, at det var en bemærkning, der ramte dig et sted, hvor det gør ondt.

Du må lige fremhæve de pointer, der besvarer mit spørgsmål. Jeg har forsøgt at lave en ordsøgning på "Qatar" i det du skriver, men den fandt ikke noget resultat. Så jeg prøver lige igen:

Er forholdene for fængselsindsatte, kvinder, racisme og generelle menneskerettigheder værre i USA end i Qatar?

Jeg bliver i øvrigt ikke ramt af din "selvom jeg ikke har tid". Det må være dig selv den ramme, hvis det er vigtigere for dig at moralprædike herinde, end at passe dine små børn. Jeg ved dog ikke hvilken relevans det har, medmindre det er vigtigt for dig at vi andre lige lytter lidt ekstra, fordi du jo rent faktisk afsætter tid du ikke har.

Danmarks helt åbenlyse udfordringer er relateret til klima og miljø. Vi tager i hvert fald vores tørn i langsomt at ødelægge planeten - især for de fattigste i verden.

Øhm...

Qatar ligger nr. 40 i verden på CO2 udledning. De udleder 0,28% af hele verdens C02 udledning. Det er et land der er på størrelse med Jylland. Til sammeligning udleder Danmark 0,11% af hele verdens CO2.

Pr. indbygger er Qatar MED AFSTAND!!! den største CO2 svinehund i verden med en udledning på 37,29 ton pr. indbygger. Det næste land på listen er Montenegro med 25,90. De sviner altså en halv gang mere end det næstværste land i verden. Til sammenligning ligger Danmark på 6,65. Qatar er med andre ord 5,6 gange værre end Danmark pr. indbygger i forhold til CO2 udledning. Og bemærk, at det altså er inkl. immigranterne.

https://www.worldometers.info/co2-emissions/co2-emissions-by-country/

Danmark er en af verdens absolut mest førende lande indenfor vindenergi, og sammenlignet med de fleste andre lande i verden (som ikke består af 90% regnskov), så er vi også et af de med størst sandsynlighed for at kunne nå en 0-løsning indenfor en overskuelig fremtid (dog ikke indenfor regeringens og COP´ens plan).

Af en person der gerne vil undervise andre om alverdens ting, er du slemt uuddannet.

Jeg er egentligt meget glad for, at du skriver ovenstående. Det er et fint eksempel på den moralske deroute vi står i. For det er rent faktisk mindst ligeså forkasteligt at betale ham, der fører kniven til at føre kniven, som det er at føre kniven.

Ja, helt klart. Hvis det da var tilfældet. Det er dog ikke. Du kritiserer ham der betaler, en anden, der betaler en tredje, som betaler en fjerde, som betaler ham der betaler ham der fører kniven. Du vil gerne gøre slutbrugeren ansvarlige for de ansvarliges skjulte aktioner. Det er simpelthen hjernedødt. Og det er mildt sagt.

Givet at man havde andre muligheder - og slet ikke behøvede at betale ham for at føre kniven - men at man gør det fordi det er billigt, mest mageligt eller "bare fordi" - leder i virkeligheden til en modsat konklusion.

Og det er jo så her du igen, gætter på livet løs. Du antager, at folk køber det belejlige fordi de er pisse ligeglade. Min formodning er, at der er vanvittigt mange der IKKE gør. Der er mange der ikke køber bur-æg eller konventionelt mælk medmindre der står økologi på pakken. Mange køber kun dansk kød og økologiske grønsager i det omfang det er muligt. Folk ER bevidst, og gør generelt hvad de tror er godt. Her kan vi så komme ind på en LANG diskussion om hvorvidt det folk så rent faktisk vælger ER godt - men her er vi jo tilbage ved status quo. At det handler om oplysning, ikke ond vilje. Ham der voldtager i Nigeria, eller pisker i Namibia, han har ikke en god tro på at det her bare er pisse godt. Men ham der køber produktet kan jo godt have valgt det fordi han troede produkt A var bedre end produkt B (hvilket det da også kan være på mange andre parametre).

Dit ævl om hykleri forudsætter at folk ved ALT, hvad de foretager sig, men bare skider højt og flot på det hele. Her er min påstand så, at du ved forsvindende lidt om hvem du prøver at skære over én kam.

Jeg har i hvert fald ikke fanget, at man vil boycutte PL. Det er simpelthen fløjet hen over mit hoved. Men det burde man da gøre, hvis man også vil boycutte Qatar.

Igen, så er det jo fordi du forudsætter en masse vrøvl. Du ved da ikke om dem der boycutter VM også er dem der er mest modstander af PL og olieklubber?

I øvrigt er det jo lidt samme sang som ovenfor. Du vil gerne gøre alle led i en sag lige ansvarlige, hvilket er komplet gumpetungt.
Silkeborg IF
Skrevet af Toon Toon!
Nogen der kender FIFAs helt officielle forklaring på at man ikke må bære OneLove-anførerbindet?
Black and White Army! "The Entertainers" er tilbage.
annonce
0