Snak

Mere indhold efter annoncen

Skal i se VM?

Skrevet af Gunner1
man 10. okt 08:38
Beklager meget hvis der allerede er en tråd om emnet. Der er kort tid til VM, og jeg kunne godt tænke mig at høre andres perspektiver.

Har efter nogle overvejelser besluttet mig for ikke at se kampene. Min motivation er alene, at der skal ske ændringer og dette er min måde at protestere på. Er naturligvis bevidst om, at det er en symbolsk handling der ikke flytter noget.

Jeg kunne godt tænke mig (fuldstændigt fordomsfrit) at høre jeres holdininger? Skal i se VM? Danmarks kampe alene? Boycotter i? I givet fald - hvorfor?
Skrevet af SotD
Jeg kommer til at se VM slutrunden - formentlig på samme måde, som jeg plejer at se VM.

Jeg er fuldt ud med på, at Qatar er et lorteland - men det synes jeg faktisk også Rusland er, og der så jeg VM "som jeg plejer".

En ting er statsgaranteret - Jeg kommer til at se alle de danske kampe.

Jeg gad godt være lidt mere hellig end jeg er, men jeg kender også mig selv godt nok til at vide, at det er ikke tilfældet. Jeg vil gerne se landsholdsfodbold - faktisk hellere end noget andet sport. Det er ikke mig der har truffet den vanvittige beslutning at VM skal ligge i Qatar i vintermånederne. Det kunne jeg selvfølgelig godt lave min egen lille aversion imod, men jeg har svært ved at se at det straffer andre end mig selv. Så for mig er et TV boykot en feel-good-pseudo-beslutning, som folk skal være aldeles velkomne til at træffe - men jeg kommer ikke til at hoppe med på den.

At jeg vælger at se fodbold VM, er ikke lig med at jeg støtter regimet i Qatar. Hverken direkte eller indirekte. Hvis man gerne vil pådutte mig den følelse, kommer man eklatant til at fejle. Jeg lægger ikke direkte penge i Qatars kasse - Hvad dem jeg betaler til bruger deres penge på må de selv tage ansvaret for. Hvis jeg havde et valg imellem at se VM i Qatar eller VM i Tyskland på én og samme tid, så havde valget ikke været så komplekst, men den mulighed eksisterer ikke...
Silkeborg IF
Skrevet af D.B.R. ©
Jeg kommer næppe til at se ret mange kampe. Ikke fordi Qatar er røv og nøgler, men fordi landsholdsbold ikke siger mig så meget længere.

Spilletidspunkterne for DK´s kampe passer også helt af H til, så det må blive highlights på TV2 News, hvis overhovedet.
Y. N. W. A. #JFT97
Skrevet af Jussi
men fordi landsholdsbold ikke siger mig så meget længere.

Virkelig vigtigt indspark i en tråd om … landsholdsfodbold.

Spurgt.
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
Skrevet af TheUnitedWay
Det er noget af et dilemma. VM er min absolutte favorit begivenhed i fodbold. For mig er det det ypperste. Omvendt har jeg det virkelig skidt med den måde det VM er blevet til på. Det korte svar er at jeg ikke ved det. Jeg synes at det er en katastrofe at det er kommet til et land hvor moderne slaver har måttet lade livet i opførslen af stadions som jeg ikke engang ved om vil blive brugt efter VM. VM i Qatar er symbolet på alt der er galt med moderne fodbold.

Jeg ved ikke om jeg alligevel ender med at se det. Hvis jeg gør har jeg en dårlig bismag i munden mens jeg gør det.
Manchester United siden 92, GF siden 96.
Skrevet af D.B.R. ©
Tak, Jussi. Syltetøj.
Y. N. W. A. #JFT97
Skrevet af Wise1964
Jeg skal se alle de kampe tiden tillader og mæske mig i et overflødighedshorn når de bedste landshold mødes

Det bliver så godt!!!
Nisi Dominus Frustra ...
Skrevet af NB
Jeg springer over dette Vm, selvom landsholdsfodbold vel er den fedeste sport, jeg kender.

Send amatørerne, og så må det blive Em ‘24 i stedet.

Skrevet af Afløseren
Jeg skal heller ikke nyde noget.
FCN
Skrevet af Aka101
Jeg kommer nok til at se Danmarks kampe. Og måske finalen.

Jeg håber, at vinderne laver et statement på en t-shirt el. lign.
'This world is about money, so when you are offered those millions you take them. Few people will ever earn so many. I am one of the few fortunates who do. I may be one of the worst buys in the history of the Premiership but I don't care.'
Skrevet af United2008
Jeg kommer ikke til at se VM. Landsholdsfodbold siger mig ikke noget og jeg er ikke Danmarks fan. Jeg er fan af United og Brøndby, så hvis jeg skulle se noget, så skulle det være kampe med spillere fra de nævnte hold. Ønsker dog alle et godt vm. Håber blot på skadesfri slutrunde til spillere som varane, shaw, Bruno, wass og Eriksen.
Manchester United FC - “Late in May in 1999, Ole scored a goal in injury time, What a feeling, What a night.”
Skrevet af hts
Kommer til at se det. Skal også se DK-Tunesien og DK-Frankring på stadion
Skrevet af grundlovsdag
@hts

Hvad har det egentlig kostet mht prisen (fly-hotel-kamp billetter)?
Skrevet af qanatoli
Der er en tråd om det - boycot Qatar eller sådan noget, hvis nogen vil søge den frem.

For mig handler det ikke kun om at regimet i Qatar er undertrykkende og udemokratisk, på samme måde som fx det i Rusland er det. Det handler også om:
- komplet mangel på fodboldkultur og interesse i landet
- gennemkorrupt proces for tildelingen
- absurd stadionbyggeri
- uegnet klima
- alt det jeg har glemt

Men jeg tror jeg er landet på at se DKs kampe. Jeg kommer til at gøre det i min egen stue, formentlig alene og uden at fejre det. Jeg kommer ikke til at stå for, eller tage del i, VM tips på arbejde, spille på kampe, læse med på udenlandske sites eller lignende. Og jeg kommer ikke til at se kampe Danmark ikke er med i. Jeg kommer også til at have den sorte trøje på - den røde må vente.

Kommer der en seriøs boycot-bevægelse kan det være jeg hopper på (så kan jeg sidde i den sorte trøje og se matador når DK spiller), og jeg ville stadig ønske, at DBU eller spillerne gik forrest og bare meldte afbud. Jeg forstår hvorfor de ikke gør. Men ville ønske det var anderledes.
A good friend will help you move. A really good friend will help you move a body.
Skrevet af hts
Jeg bor kun en times flyvning væk, så flyver ud og hjem samme dag.
Kamp billetter kostede 1500 (der er billigere. Det var noget lodtrækning/tildelingsværk) og fly ca 2000
Skrevet af SotD
Jeg er fuld af misundelse over de personer der kan kontrollere sig selv i en sådan grad, at de undlader at se det. Jeg ved med mig selv, at når Danmark kommer foran med 1-0 i 1/8 finalen mod Argentina, så hænger jeg i tagrenderne som en anden abe og råber og skriger med en alt for høj promille.
Silkeborg IF
Skrevet af Gunner1
Det sværeste bliver min søn på 7 år, der er fodboldgal. Den har jeg ikke helt grejet endnu, og hælder til at han ikke skal ´lide´ for mine overbevisninger. Han må få et fjernsyn ind på værelset. Så mere hellig er jeg heller ikke.
Skrevet af VikingStar
Ståle og Norge har bestemt seg for å boikotte Qatar, jeg er stolt av de😉
Jeg kommer nok til å se VM, men blir jeg ikke matet med kritiske reportasjer jevnlig under mesterskapet, ja så overveies nok en boikott til semi/finale.
#Bodø/Glimt #ManUnited #Weareinlove
Skrevet af SotD
Men fejler opdragelsen så ikke, hvis dine børn ikke skal følge noget du føler så stærkt for? Det er i øvrigt lidt det du når frem til, som er min oprindelige pointe. En stille boykot i hver enkelt husstand straffer sådan set kun den enkelte, og sender ikke noget signal ud i verden. Jo, seertallene bliver lidt mindre, men nok ikke betydeligt.

Hvis man brænder hårdt for at verden skal se ud på en bestemt måde, så synes jeg det virker lidt underligt at lade små børn få lov til det modsatte. Det er lidt noget andet hvis ungerne er så store at de selv kan træffe nogle valg omkring den verden vi lever i. Men din knægt på 7 er jo ligeglad. Om du fjerner hans fredagsslik eller VM, så ser han det som en straf mod ham - og ikke andet.
Silkeborg IF
Skrevet af Gunner1
Nej, det synes jeg egentligt ikke.

Min søn skal have lov at træffe egne valg når han er gammel nok til det. Ikke før. Jeg tror han er opdraget godt nok til at føle omsorg og empati for andre, men ønsker ikke at udsætte ham for rædselshistorier om moderne slaveri. Han vil blive påtvunget et valg han ikke selv forstår.

Eneste undtagelse var at han var vidne til at Arsenal blev udraderet af Spurs sidste sæson. "Far, hvorfor holder vi ikke med de hvide?". Der måtte jeg sige stop.

"Men din knægt på 7 er jo ligeglad. Om du fjerner hans fredagsslik eller VM, så ser han det som en straf mod ham - og ikke andet."

Enig. Netop derfor.

Som jeg indledningsvist skrev, så er jeg fuldt ud bevidst om at det her er symbolik. For mig personligt er der dog også noget selvtilfredsstillende i at udvise mådehold / kontrol over mine umiddelbare behov hvis de er i karambolage med mine overbevisninger. Hvis man har andre overbevisninger, så fred være med det, så længe vi kan have en åben dialog om det.
Skrevet af SotD
Men det er jo netop derfor man tager valg for ungerne. De ser det heller ikke som om vi er søde ved dem, når vi siger at iPad´en skal lægges væk eller de skal gå i seng kl. 8 i stedet for kl. 10. De har ingen forudsætninger for at træffe den slags valg - derfor træffer vi dem for dem - ligesom vi gør i andre henseender (religion, institution, skole, tøj).

Hvis man ikke vil straffe ungerne for de overbevisninger man selv har - skal man måske overveje hvor vigtige de faktisk er for en. For mig virker det en lille smule pseudoaktivt.
Silkeborg IF
annonce
0