Snak

Mere indhold efter annoncen
Jeg har også taget valget, at jeg ikke vil se VM.

Ph.C beskriver det rigtigt godt. Jeg forstår godt, at andre vil se det, men jeg vil bare hele tiden sidde og tænke på de menneskelige omkostninger dette VM har haft og derfor vil jeg hellere lave noget andet.
Kun 14 % af den hollandske befolkning skal overvære VM, så der er i hvert fald én anden befolkning, der trækker stikket.

https://nltimes.nl/2022/11/15/little-enthusiasm-among-dutch-world-cup-oranje-heads-qatar

Edit: Det er ikke korrekt gengivet. Det er kun 14 procent af befolkningen, som "are excited about the World Cup".
Er konklusionen ikke at kun 14% ser frem til det med begejstring?

Jeg tror i øvrigt godt at det kan give nogle hak i tuden til TV-kanalerne. Jeg har indtryk af reduceret interesse fra mange. Med al sandsynlighed er der en del som ser sin egen nations kampe, men ikke mere end det. Jeg lander hurtig selv i samme kategori eller som seer ved tilfældighed.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Korrekt, Bosse. Jeg så den gengivet et andet sted, men man skal lige huske at læse efter.

Beklager. Det har nok spillet ind, at Holland er vokset i min bevidsthed omkring VM i den seneste tid for en mere stejl linje end den, som vores eget fodboldforbund har udvist.
Jeg synes også artiklen var lettere knudret formuleret. Måske spørgsmålene ikke lader sig specielt godt oversætte.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Jeg skal se det. Omend jeg sagtens forstår debatten og alle dem, der vælger det fra.

Men jeg falder hele tiden tilbage til det her "en del af noget større" ordsprog, der associeres med landsholdet. Og for mig handler det om, at vi som danske fodboldfans står sammen med de her drenge, der har gjort sig fortjent til at blive udtaget og repræsentere os allesammen. Og som nu er taget som gidsler i, at beslutningen ER truffet af FIFA, om at det skal holdes i Qatar under disse forhold. Ydermere så ER beslutningen også truffet, af DBU, om at Danmark tager af sted og deltager. Og det er alt andet lige deres belutning, og ikke de enkelte spilleres, selvom nogle "fans" ynder at stille spillerne til regnskab for forbundets beslutning.

FIFA skulle have handlet anderledes. Og det skulle DBU velsagtens også. Det kan sagtens være, man bare skulle være blevet væk. Men det skulle ikke ske her, i november 2022, men for flere år tilbage. At "hate" på spillere som Christian Nørgaard og andre, der først er kommet til senere, det giver ikke mening for mig. De ville jo også ønske sig et mere normalt VM, som de vel alle har drømt om hele livet. Og så får de... det her...

Jeg kommer til at følge drengene, det kan jeg ikke lade være med. Men jeg kan godt forestille mig, at jeg ikke sluger alle kampene uden dansk bidrag, som jeg ellers ville have gjort, så vidt muligt. Den del bliver nok ret begrænset, trods alt.
To bedste fodboldtrænere verden har set: Sir Matt Busby og Sir Alex Ferguson. Begge i verdens bedste klub.
Min plan er sådan set at holde mig til det, der foregår på banen - og så ignorere/slukke for det meste af det udenfor. Jeg synes ikke man kan sidde og se flere timers optakt/nedtakt uden at begynde at tænke på de stakkels migrantarbejde.

Ville man hellere spille på en "anden plæne", under andre forhold? Ja, men boykot skulle i så fald iværksættes af de store europæiske nationer, EU, UEFA, evt. USA etc. Man skulle politisk have gået ind og sagt nej og evt. kompenseret fodboldforbundene fra politisk side (f.eks. EU).

Men, det er der ikke. Vi spiller, og så prøver jeg så vidt (selv) at "kigge den anden vej", udover alle de nyheder, man læser, om det vi med ét ord kan kalde "farcen".

Og vi kan ikke forvente, at de sydamerikanske (eller mellemamerikanske?) er med på et boykot, så det er alene op til "den vestlige verden". Men, beslutningen skulle i så fald være politisk, bakket op økonomisk af regeringerne etc.

Fordi, sportsligt, tæller det lige så meget som alle de andre verdensmesterskaber ("desværre"?).
Daisy - "Prøv at gøre noget, der ikke er nødvendigt, noget der ikke er behov for, noget unyttigt!"
Jeg tror egentlig også at f.eks. USA havde været lidt mere åbenmundede overfor FIFA, hvis ikke de havde nogle interessekonflikter at tage hensyn til. De afholder VM sammen med Mexico og Canada næste gang, og det ville være en noget risikabel "beef" at tage på nuværende tidspunkt. De var jo selv en del af kampen om VM 2010, hvor også en række amerikanere blev busted i at være en del af FIFA´s korruptionsfarce.

Så det vi kommer til at se fra USA, er nok en direkte kritik af Qatar, og så holder de FIFA fri. Det er lidt ærgerligt, for det er nok det land, udenfor UEFA som vi kunne have haft mest gavn af at samarbejde med.
Silkeborg IF
Ja selvfølgelig

så længe Danmark er med så skal jeg da se deres kampe, hvis de ryger ud så stopper VCM der for mig, fløjtende ligeglad med andre landshold
EFB og det danske landshold - resten er ligegyldigt
moderator
Jeg synes godt nok lysten til at se VM efterhånden er faldet til et minimum. Jeg kan virkeligt ikke huske, at jeg tidligere nærmest ikke har glædet mig til en slutrunde. Jeg kan dog heller ikke huske, at jeg har oplevet en slutrunde, hvor der var SÅ meget lort forbundet til den.

Udover de slavelignende forhold og dødsfaldene blandt migrantarbejderne, den ret åbenlyse korruption ift. valget af Qatar, det middelalderlige menneskesyn og de konstante løgne derfra, så er det decideret kvalmende at se hvordan de har betalt mennesker for at agere "fans", lidt a la VM i håndbold i 2015.

Jeg kommer sandsynligvis til at se Danmarks kampe, men jeg har egentlig ikke lyst til mere.

Hold nu kæft, hvor trænger FIFA stadig til en massiv overhaling.
https://kortlink.dk/sudv
annonce