Snak

Mere indhold efter annoncen
@quanatoli - hvis det de gerne vil vise er at de kan begå sig i vesten, så må det alt andet lige gå dem på at netop Vesten ikke virker til at være synderligt imponeret

....hvad er det for nogle stemmer de vil have?
OPEC for eksempel. Nu nævnte du (tilfældigt?) Venezuela, som også er medlem. At kunne håndtere “verdenssamfundet” er bare ret vigtigt i forhold til at positionere sig der, og ved at skaffe sig VM demonstrerer Qatar, at de ken begå sig i et beskidt politisk spil.

De lande der ikke magter at agere i forhold til vesten kigger til dem der kan - og blandt de onde er der en del prestige i at skaffe en stor international begivenhed.

FN kunne også være et eksempel. Der er masser af afrikanske stemmer billigt til salg, og også der tæller det at markere sig som VM vært.

Edit: I den sammenhæng er Vestens kritik underordnet - den bekræfter egentlig bare, at Qatar har været dygtige ved overgivet at skaffe sig et VM.
A good friend will help you move. A really good friend will help you move a body.
De her lande har jo ikke ret meget andet valg end at leve af en form for turisme.

(Altså, når olien slipper op, er det, jeg mener).

Og de gør da også, hvad de kan for at forberede sig til det. De kan næppe lave en Israel 2.0 og leve af teknologi, IT, medico, våben etc.
Daisy - "Prøv at gøre noget, der ikke er nødvendigt, noget der ikke er behov for, noget unyttigt!"
FIFA er kun ligeglade, indtil de helt store lande begynder at gøre noget. Hvis Nordeuropa inkl. Tyskland, Holland og England sagde fra og truede med boykot - og var villige til at gøre det - ville det ikke ske igen. Og her kan DK jo gå foran i forsøget på at påvirke de store, så der er en chance for reelle forandringer fremover - ikke ift. Qatar, det løb er kørt, men hvis Saudi får 2030 eller korruptionen fortsætter i stor stil.
Edit: I den sammenhæng er Vestens kritik underordnet - den bekræfter egentlig bare, at Qatar har været dygtige ved overgivet at skaffe sig et VM.

Det vil jeg kalde en sandhed med modifikationer. Det er oplagt at man ikke uden videre kan købe sig til positioner i OPEC og FN, hvorimod korrupte sportsinstitutioner er relativt enkle at håndtere fordi der flere steder er en accept af at man fra politisk hold ikke skal påvirke direkte. Samtidig er en del af FIFA´s formål jo at sprede fodbolden, så derfor er den "bedste" kandidat ikke altid den bedste kandidat. USA har jo også tidligere gaflet slutrunder uden nævneværdig fodboldkultur, men modsat Qatar stiller de så rammerne til rette for at det kan medbringes.
Havde man lavet samme stunt, som Qatar har gjort med FIFA, i en af de store politiske institutioner, var man blevet parkeret i skammekrogen og sanktioneret langt ind i helvede. Nu er folk så bare tvunget til at æde endnu en slutrunde der kunne være langt bedre.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Hvis man gerne vil se enkelte kampe uden at støtte, så kan jeg anbefale at Google "Reddit" og "Soccerstreams" i samme søgning. Måske der kommer et par hits frem, hvor man kan holde sig orienteret på slutrunden uden at booste seertal.

Man skal i øvrigt også huske, at der er en grund til at vi så ofte skal høre på, at sport og politik skal holdes adskilt. Det er netop så man kan træffe beslutninger om at VM skal holdes i Qatar eller Saudi Arabien, og bagefter lade som om, at man har 0 ansvar.
Jeg skal se så mange kampe som overhovedet muligt.
Silkeborg, Barcelona, utd
Jeg skal se alle Danmarks kampe, fra gruppekampene til finalen.

Jeg vil streame dem, for ikke at booste seertallene.

Og selvfølgeligt skal jeg drikke et par bajere i løbet af kampene mens jeg shittalker værstnationen på sociale medier.
Jeg ser mange herinde skrive, at man håber at store vestlige lande går sammen og boycutter. At man i vesten kan stoppe det.
Det er jo det der er problemet. I har en eller anden ide om, at man i vesten har et stort moralsk kompas som stopper undertrykkelse. Er der virkelig ingen der kender til Sarkozy og hans andel i at få VM til Qatar? Hvilke olieaftaler han lavede samt salg af franske fly til Qatar, for at få Platini til at stemme på dem? De vestlige ledere er ligeså penge glade som alle andre. Men alligevel ser jeg folk smide afrikanere, sydamerikanere og asiater under bussen.

Og det er dette verdenssyn som pisser mange afrikanere og asiatere af, på sociale medier. Hvis i læser kommentarerne på nettet, så vil I se, at de påpeger hykleriet.

Og nå ja, der er flere herinde der nævner Tyskland. Det samme land som fik købt sig til slutrunden i 2006.. det er dem vi skal håbe bringer retfærdigheden til os alle. Før I forstår at alle federationerne er gennemsyret af korruption og lobbyisme, så kan vi aldrig få stoppet FIFAs korruption. Jeg tror de vestlige fodboldforbund er glade for, at deres befolkninger kun tror at det er de der hulemennesker nede sydpå der er korrupte
moderator
"Jeg tror de vestlige fodboldforbund er glade for, at deres befolkninger kun tror at det er de der hulemennesker nede sydpå der er korrupte"

Hvor i alverden kommer det indtryk fra? Der er da også kritik ifm. vestlige lande. At det ikke er lige så udtalt kan vi sikkert blive enige om, men det er der gode grunde til, der ikke kun handler om vi selv sidder i vesten.

https://www.transparency.org/en/cpi/2021
https://kortlink.dk/sudv
annonce