Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Vincent Gigante
Kan man ikke efterhånden argumentere for, at hele Qatars sportswashing del ikke er en succes?

Det har da givet mere dårlig PR og bragt negativ opmærksomhed end omvendt.

Jeg dropper I hvert fald åbningsceremonien. Det bliver et overflødigshorn af cringe med koreagreferede gæstearbejdere.
Edge lord
Skrevet af Bosse1983
@Geddar

Det er min pointe. Det er en atypisk slutrunde når jeg få dage før er usikker på hvem Danmark faktisk er i gruppe med. Jeg ser så over grupperne og leder forvirret efter Italien, før det går op for mig at de ikke er kvalificeret. Siden sidste kvalkamp har hele slutrunden levet en zombie-tilværelse i min bevidsthed, mens den langsom slæber sig nærmere i alt sin gru.

Når jeg så oveni ser ud af vinduet på regn og efterårsstorm, mens jeg overvejer hvilke julefrokoster jeg skal melde mig på, må jeg indrømme at det ikke just hæver stemningen.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af maarkap
Et eller andet sted ville jeg gerne kunne sige at det er pga Qatar at jeg ikke er i den samme slutrunde stemning som jeg plejer, men hvis jeg skal være ærlig handler det sgu nok mere om at det er november og ikke sommer..

Jeg forbinder bare slutrunder med noget helt andet end jul. Jeg savner allerede sommer, sol og bajere imens der er bold.
"Ronaldo putting his career on the line for his country while Messi retires after missing a penalty."
Skrevet af Jussi
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
Skrevet af qanatoli
A good friend will help you move. A really good friend will help you move a body.
Skrevet af maarkap
@jussi

Fåes den i større så jeg kan ramme hele min grund?

Min drøm er da også klart at have sådan et hus:
https://bobedre.dk/boliger/dette-imponerende-hjem-er-bygget-inde-i-et-kaempe-drivhus

Men for at svare på det oprindelige spørgsmål. Ja, jeg skal se VM. Og ja, jeg glæder mig til at se Danmark spille.
"Ronaldo putting his career on the line for his country while Messi retires after missing a penalty."
Skrevet af Plankeværket
Bosse og Geddar - jeg er præcist samme sted, og jeg observerer det også omkring mig.
Nærmest ingen fodbold snak på kontoret, ingen har styr på datoer eller trupper osv. Det er ret bemærkelsesværdigt.
Skrevet af Faberge
@Vincent Gigante

Kan man ikke efterhånden argumentere for, at hele Qatars sportswashing del ikke er en succes?

Det har da givet mere dårlig PR og bragt negativ opmærksomhed end omvendt.


Jeg talte for nylig med en forsker på området, og hans take på det var, at man ikke skal overvurdere den danske og nordeuropæiske kritik. Det fylder meget i vores egen lille andedam, men er stort set ubetydeligt. De kritiske røster er for langt hovedparten noget, der foregår i vores lille del af verden. Sydeuropæerne, sydamerikanerne og afrikanerne er komplet ligeglade. De vil da bare se fodbold. Så Qatars sportswashing er en succes og lidt sure miner fra Skandinavien betyder ingenting i det store billede. De vil rent ud sagt skide vores negative indstilling en hatfuld.
En fisselatte, tak.
Skrevet af Biomand
@vg
Jeg tænker da at Qatar helst vil imponere de Vestlige lande og til dels den rige del af Asien - men det er jo netop her at kritikken er størst. Har en vild forestilling om at Qatar er fuldstændigt bedøvende ligeglad med holdningerne Venezuela, Nepal og Cameroun - så det gør nok lidt ondt at vi er så negative alligevel
Skrevet af qanatoli
Jeg tænker da at Qatar helst vil imponere de Vestlige lande og til dels den rige del af Asien - men det er jo netop her at kritikken er størst. Har en vild forestilling om at Qatar er fuldstændigt bedøvende ligeglad med holdningerne Venezuela, Nepal og Cameroun


Der tror jeg så du tager fejl - eller i hvert fald undervurderer hvor meget det betyder for en stat som Qatar at blive set som førende i forhold til lande som ikke hører til i vesten eller den rigeste del af Asien.

Der er stemmer i skidtet (i diverse internationale sammenhænge) - og evnen til at tiltrække et VM vil for mange lande bevise, at Qatar evner at begå sig i vesten. Og dermed øge sandsynligheden for at Qatar får en betydelig rolle blandt disse “svagere” nationer.
A good friend will help you move. A really good friend will help you move a body.
Skrevet af Biomand
@quanatoli - hvis det de gerne vil vise er at de kan begå sig i vesten, så må det alt andet lige gå dem på at netop Vesten ikke virker til at være synderligt imponeret

....hvad er det for nogle stemmer de vil have?
Skrevet af qanatoli
OPEC for eksempel. Nu nævnte du (tilfældigt?) Venezuela, som også er medlem. At kunne håndtere “verdenssamfundet” er bare ret vigtigt i forhold til at positionere sig der, og ved at skaffe sig VM demonstrerer Qatar, at de ken begå sig i et beskidt politisk spil.

De lande der ikke magter at agere i forhold til vesten kigger til dem der kan - og blandt de onde er der en del prestige i at skaffe en stor international begivenhed.

FN kunne også være et eksempel. Der er masser af afrikanske stemmer billigt til salg, og også der tæller det at markere sig som VM vært.

Edit: I den sammenhæng er Vestens kritik underordnet - den bekræfter egentlig bare, at Qatar har været dygtige ved overgivet at skaffe sig et VM.
A good friend will help you move. A really good friend will help you move a body.
Skrevet af Tenver237AndCounting
De her lande har jo ikke ret meget andet valg end at leve af en form for turisme.

(Altså, når olien slipper op, er det, jeg mener).

Og de gør da også, hvad de kan for at forberede sig til det. De kan næppe lave en Israel 2.0 og leve af teknologi, IT, medico, våben etc.
Skrevet af Ph.C.
FIFA er kun ligeglade, indtil de helt store lande begynder at gøre noget. Hvis Nordeuropa inkl. Tyskland, Holland og England sagde fra og truede med boykot - og var villige til at gøre det - ville det ikke ske igen. Og her kan DK jo gå foran i forsøget på at påvirke de store, så der er en chance for reelle forandringer fremover - ikke ift. Qatar, det løb er kørt, men hvis Saudi får 2030 eller korruptionen fortsætter i stor stil.
Skrevet af Bosse1983
Edit: I den sammenhæng er Vestens kritik underordnet - den bekræfter egentlig bare, at Qatar har været dygtige ved overgivet at skaffe sig et VM.

Det vil jeg kalde en sandhed med modifikationer. Det er oplagt at man ikke uden videre kan købe sig til positioner i OPEC og FN, hvorimod korrupte sportsinstitutioner er relativt enkle at håndtere fordi der flere steder er en accept af at man fra politisk hold ikke skal påvirke direkte. Samtidig er en del af FIFA´s formål jo at sprede fodbolden, så derfor er den "bedste" kandidat ikke altid den bedste kandidat. USA har jo også tidligere gaflet slutrunder uden nævneværdig fodboldkultur, men modsat Qatar stiller de så rammerne til rette for at det kan medbringes.
Havde man lavet samme stunt, som Qatar har gjort med FIFA, i en af de store politiske institutioner, var man blevet parkeret i skammekrogen og sanktioneret langt ind i helvede. Nu er folk så bare tvunget til at æde endnu en slutrunde der kunne være langt bedre.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Kejseren af Japan
Hvis man gerne vil se enkelte kampe uden at støtte, så kan jeg anbefale at Google "Reddit" og "Soccerstreams" i samme søgning. Måske der kommer et par hits frem, hvor man kan holde sig orienteret på slutrunden uden at booste seertal.

Man skal i øvrigt også huske, at der er en grund til at vi så ofte skal høre på, at sport og politik skal holdes adskilt. Det er netop så man kan træffe beslutninger om at VM skal holdes i Qatar eller Saudi Arabien, og bagefter lade som om, at man har 0 ansvar.
Skrevet af Rioja
Jeg skal se så mange kampe som overhovedet muligt.
Silkeborg, Barcelona, utd
Skrevet af npl
Jeg skal se alle Danmarks kampe, fra gruppekampene til finalen.

Jeg vil streame dem, for ikke at booste seertallene.

Og selvfølgeligt skal jeg drikke et par bajere i løbet af kampene mens jeg shittalker værstnationen på sociale medier.
Skrevet af The Tactician
Jeg ser mange herinde skrive, at man håber at store vestlige lande går sammen og boycutter. At man i vesten kan stoppe det.
Det er jo det der er problemet. I har en eller anden ide om, at man i vesten har et stort moralsk kompas som stopper undertrykkelse. Er der virkelig ingen der kender til Sarkozy og hans andel i at få VM til Qatar? Hvilke olieaftaler han lavede samt salg af franske fly til Qatar, for at få Platini til at stemme på dem? De vestlige ledere er ligeså penge glade som alle andre. Men alligevel ser jeg folk smide afrikanere, sydamerikanere og asiater under bussen.

Og det er dette verdenssyn som pisser mange afrikanere og asiatere af, på sociale medier. Hvis i læser kommentarerne på nettet, så vil I se, at de påpeger hykleriet.

Og nå ja, der er flere herinde der nævner Tyskland. Det samme land som fik købt sig til slutrunden i 2006.. det er dem vi skal håbe bringer retfærdigheden til os alle. Før I forstår at alle federationerne er gennemsyret af korruption og lobbyisme, så kan vi aldrig få stoppet FIFAs korruption. Jeg tror de vestlige fodboldforbund er glade for, at deres befolkninger kun tror at det er de der hulemennesker nede sydpå der er korrupte
Skrevet af Geddar , moderator
"Jeg tror de vestlige fodboldforbund er glade for, at deres befolkninger kun tror at det er de der hulemennesker nede sydpå der er korrupte"

Hvor i alverden kommer det indtryk fra? Der er da også kritik ifm. vestlige lande. At det ikke er lige så udtalt kan vi sikkert blive enige om, men det er der gode grunde til, der ikke kun handler om vi selv sidder i vesten.

https://www.transparency.org/en/cpi/2021
https://kortlink.dk/sudv
annonce
0