Snak

Mere indhold efter annoncen
Jeg ser det som en fordel hvis der ikke skiftes for meget ud. Sidste sæson var Brøndby lige aktive på markedet, og det bar den europæiske sæson præg af.
Silkeborg IF
Nedenfor ses den forventede samlede slutstilling på landelisten efter sæsonen, hvis man bruger Ricardo-metoden (højstseedet vinder hjemme og står uafgjort ude) til at forudsige resultaterne.

Så Danmark forventes faktisk at kravle en plads op fra den 18. plads vi starter sæsonen på ved at gå forbi Kroatien. Til gengæld er der et stort spring mellem 16. og 17. pladsen, så hvis Danmark rigtigt skal i spil til top 15 skal mindst to af de foranliggende landes højtseedede hold dumme sig, samtidig med at de danske hold præsterer bedre end seedningerne.

En af hovedårsagerne til at det ser svært ud er jo at både Schweiz, Tjekkiet, Grækenland og Norge kun har fire deltagere med, mens Danmark har fem. Flere af disse lande har så desuden fået deres højstseedede hold med i Conference League, hvor de på papiret ligger til at score enormt mange point. Basel, Slavia Prag og Young Boys er holdene med hhv. anden-, tredje- og fjerdestørst koefficient i Conference League. PAOK og Molde ligger tilsvarende til at hente en del point. Ulempen for disse lande er jo så at tre af fire hold starter i Conference League-kvallen, og derfor ikke har råd til at begå nogle fejl i kvalifikationen. Og særligt i Q4 er der nogle ganske ubehagelige useedede modstandere.

12. Schweiz 37.175 (14.000)
13. Ukraine 34.600 (10.800)
14. Tjekkiet 32.675 (10.375)
15. Grækenland 31.475 (8.375)
16. Norge 30.375 (7.125)
17. Danmark 27.025 (5.100)
18. Tyrkiet 27.000 (6.700)
19. Kroatien 26.400 (4.375)
20. Rusland 26.215 (4.333)
21. Israel 26.000 (7.250)
22. Cypern 25.375 (6.000)
23. Sverige 21.625 (4.125)
Jeg tror du har ret i at der ryger et par af de store i playoff runden til Conference League. De useedede hold indeholder navne som Nice, Køln, Royal Antwerp, Anderlecht. Ja, og et par Portugisiske hold, som man nok ikke kender det store til, men som alligevel er hold med en ganske fornuftig trupværdi. Danmark har trods alt 2 hold garanteret i gruppespil, og FCM der er favoritter til at vinde over AEK Larnaca, hvorved man er i Europa League gruppespillet.

"plast bøjer sig ikke for passion. sådan er det bare!"
UEFA har offentliggjort trækningsgrupperne til ECL Q3.

Det ser ud som følger for de danske hold:

Group 2
Seeded
Liepāja (LVA) / Young Boys (SUI)
Vitória SC (POR) / Puskás Akadémia (HUN)
Anderlecht (BEL)
Sūduva (LTU) / Viborg (DEN)
Unseeded
KuPS Kuopio (FIN) / Milsami Orhei (MDA)
Hajduk Split (CRO)
B36 Tórshavn (FRO) / Tre Fiori (SMR)
Ararat-Armenia (ARM) / Paide Linnameeskond (EST)

Group 3
Seeded
Basel (SUI) / Crusaders (NIR)
Tuzla City (BIH) / AZ (NED)
Royal Antwerp (BEL) / Drita (KOS)
CSKA-Sofia (BUL) / Makedonija (MKD)
Unseeded
Pogoń Szczecin (POL) / Brøndby (DEN)
Dundee United (SCO)
Saint Patrick´s Athletic (IRL) / Mura (SVN)
Seinäjoki (FIN) / Lillestrøm (NOR)

(Fuldt overblik her: https://www.uefa.com/uefaeuropaconferenceleague/news/0276-15572751393a-eb95c0c01d09-1000--third-qualifying-round-draw-monday/ )

Viborg kan med en samlet sejr over Suduva få fuldt udbytte af den gode Q2-lodtrækning. Der er 50% chance for decideret drømmelodtrækning, men vigtigst er det at undgå Hajduk Split.

Brøndby kan med en samlet sejr over Pogon se frem til en seedet modstander. Her er CSKA Sofia med afstand den bedst mulige trækning, mens det ser svært ud hvis modstanderen bliver Basel, AZ eller Antwerpen.

Det er værd at bemærke at hvis Brøndby får CSKA trækker Viborg KuPS (på grund af at grupperne trækkes samtidig) - det bliver det udkomme jeg krydser fingre for på mandag!
Og så er FCM Midtjylland så lige med i bowlerne i dag også - endda to gange afhængig af udfaldet af kampene mod Larcana:

Ved samlet sejr over Larnaca hedder det CL´s 3. kvalrunde, og følgende mulige modstandere: Rangers, Benfica, PSV eller vinderen af Dynamo Kiev og Fenerbahce. Jeg hepper på Kiev på udebane i Polen, selvom det ikke er pænt sagt.

Ved samlet nederlag til Larnaca hedder det EL´s 3. kvalrunde, og her er kun to mulige modstandere, henholdsvis Partizan Beograd og Slovácko (Tjekkiet). Det må klart blive tjekkerne, der skal trækkes.
En gang Coban Imperial, altid Coban Imperial
Og det blev så Benfica, med udekamp først, hvis FCM vinder samlet over Larnaca.
En gang Coban Imperial, altid Coban Imperial
Ikke ligefrem optimalt. Men uanset hvad stod FCM til en svær CLQ3 - jeg tænker vi kan være fint tilfredse hvis de når dertil via sejr i CLQ2.
På positivsiden er der indbyrdes opgør (og dermed garanteret pointtab) til Grækenland-Cypern og Norge-Sverige.
Og tjekkerne fik ikke “drømmemodstanderen” fra Armenien eller Luxemburg. De tilfaldt i stedet Serberne som DK ikke kan hente på den korte bane.
Og det blev så Partizan Beograd i Europa League 3, kvalrunde, hvis FCM taber samlet til Larnaca. Heller ikke optimalt.
En gang Coban Imperial, altid Coban Imperial
Basel eller Crusaders, hvis Brøndby går videre.
Torshavn eller Tre Fiori, hvis Viborg går videre.

Viborg lige så heldige, som Brøndby er uheldige.
En gang Coban Imperial, altid Coban Imperial
Viborg lige så heldige, som Brøndby er uheldige.


BIF har ikke meget held i kvallen, men skal de begynde at lave noget i Europa, så skal de jo også en dag begynde at bryde seedningen, ligesom deres to værste konkurrenter i den hjemlige liga har gjort.
De har trods alt slået større hold gennem tiden både for at nå til gruppespillet, men også i gruppespillet.

BIF kunne passende begynde i år og dermed også bygge videre på deres koefficient fra sidste år, sådan at de måske var seedet i et par runder i de kommende år. Det er den slags der skal til, for at kontinuerligt komme med i Europakampene.
annonce