Snak

Mere indhold efter annoncen
At hente Scotland, Serbien eller Østrig er urealistisk, men Rusland, Schweiz, Norge, Grækenland og Tjekkiet er realistisk, dog nok igen realistisk at hente hele banden, samtidig skal DK så holde Kroatien bag sig, men med den elendige aften de havde i går, så tror jeg ikke det bliver svært, da de kun har 2/4 hold tilbage, og Hajduk med en svær lodtrækning
16. Grækenland - 23,850 - 3 af 4 hold stadig med

Tre hold tilbage i kvalifikationen, et i Europa League, to i Conference League.

Olympiakos skuffede max i denne uge og møder nu Slovan Bratislava i 3. kvalrunde til Europa League. Grækerne er også tredjeprioriteret i playoff lodtrækningen, men vil uanset udfaldet være favoritter til Europa League gruppespil.

Aris Thessaloniki møder Maccabi Tel-Aviv, og Panathinaikos møder Slavia Prag i næste uges Conference League kvalkampe, og begge hold vil være i den seedede del til lodtrækningen til playoff, da deres israelske og tjekkiske modstandere har relativt høje klubkoefficienter. Med andre ord står de begge til at ryge ud her i 3. kvalrunde.

Det peger altså i retning af et uhyre sølle år for Grækenland med kun et gruppespil. Udover Rusland altså et land, der skal indhentes.
En gang Coban Imperial, altid Coban Imperial
Conference League play-off er umulig at spå om endnu. Der er en del opgør i tredje runde, hvor vinderen meget gerne må rende ind i BIF eller Viborg. Jeg er en anelse optimist ift at få begge hold i play-off (for Viborg må to sejre være forventet), og gerne et enkelt af de to hele vejen, hvis man båd skal være lidt optimistisk og tro på en ikke-uheldig lodtrækning.

Som altid bliver opgaven også lettere, hvis vi slår vores direkte konkurrenter, og her vil det være helt ideelt hvis vi kan slå et schweizisk hold u allerede, og hvis enten Viborg eller Brøndby kan få lov til at ekspedere et norsk hold ud i play-off.

I Tredje runde er de fleste opgør af dansk interesse, men nøgleopgørene (foruden Brøndby - Basel og Viborg - Thorshavn) må være:

Hajduk Split - Vitoria de Guimares
Hajduk er rendt ind i en svær modstander i tredje runde, og det er ikke decideret utænkeligt, at Kroatien allerede må sige farvel til det tredje hold.

Lillestrøm - Antwerp
Norge ser ud til at have gang i en rigtig fornuftig koefficientshøst for tredje sæson i træk. Det er vigtigt at de norske hold begynder at skrue en smule ned, og det kan jo passende starte med at Lillestrøm bliver sendt hjem uden yderligere point.

Dundee - AZ
Skotland og navnlig Holland er pt. noget udenfor vores rækkevidde, men Skotland lider under, at de øvrige hold (det vil sige fratrukket Rangers og Celtic) stadig har problemer med at levere iu europæisk fodbold. Jeg synes generelt at skotsk fodbold stadig virker en anelse svagere end inde Rangers blev tvangsnedrykket for år tilbage. Begge Glasgow-klubber virker dog til at være tilbage i den europæiske sub-top, men der skal ikke mange halvhjertede præstationer til fra de to store klubber før Skotland kan ende på pladserne 21-16.

APOEL - Kyzylzhar
I og med Kyzylzhar slog Rijeka ud igår, så er det værd at følge med i om de kan ligeledes kan sende APOEL videre, der med nød og næppe fik sneget sig videre imod bulgarske Plovdiv. Cypern har allerede mistet et enkelt hold, og APOEL virker svækkede ift de tider hvor de raskt væk slog danske hold ud af europæisk fodbold.

Maccabi Tel Aviv - Aris
Både græsk, tyrkisk og cypriotisk fodbold er nedadgående i disse sæsoner. Israelsk fodbold er omvendt i en positiv udvikling, og det skal ikke afvises at israelerne om et par sæsoner kan være en af de lande vi konkurrerer imod. Pt. er Grækenland dog stadigvæk en farligere konkurrent. Jeg spår dog ikke grækerne nogen stærk sæson, hvor der er reel risiko for, at de kun står tilbage med Olympiakos efter tredje runde i Conference League

Slavia Prag - Panathinaikos
Vel det eneste opgør hvor vi har to direkte modstandere der kan slå hinanden ud. Uanset at Grækenland kan være nærmest helt ude, så tror jeg, at jeg helst vil have Slavia Prag ud, og få både Tjekkiet og Grækenland ned på maks. 2 deltagere forud for play-off runden, hvor man kan håber der ryger en mere for hver af de to.

Deruodver er der en hel række opgør, hvor konkurrenter til DK er involveret. Jeg er overbevist om, at der nok kommer en overraskelse eller to her. Nogle muligheder kunne være, at Sligo Rovers sender Viking hjem, Breidablik slår Basaksehir, Young Boys ryger ud til KuPs, Split ryger hjem til Guimares, Molde ryger ud Kisvarda, Lugano ryger ud, Cukarichio fra Serbien ryger ud til Twente og at Vaduz sender Konyaspor hjem.

Der er gode muligheder for at distancere sig en smule for nogle af konkurrenterne, hvis vi formår at få både Viborg og Brøndby videre, og FCM som minimum tager en enkelt uafgjort i dobbelt-opgøret imod Benfica
17. Tjekkiet - 23,425 - 3 ud af 4 hold stadig med

Et hold stadig med i hver kvalifikation.

Viktoria Plzen møder i næste uge i Champions Leagues 3. kvalrunde Sheriff Tiraspol fra Moldova, og er klare favoritter. I lodtrækningen til playoff er tjekkerne seedede og dermed forudset gruppespil i det pæneste selskab i det nederste seedningslag.

Slovacko møder i tredje kvalrunde til Europa League tyrkiske Fenerbahce, og vil være fjerdeprioriteret i playoff lodtrækningen til Europa League og seedet til playoff lodtrækningen til Conference League. Slavia Prag møder som nævnt herover Panathinaikos i 3. kvalrunde til Conference League, og vil være seedet i playoff lodtrækningen.

Det peger mod tre gruppespil, Plzen i Champions League og de to øvrige i Conference League.
En gang Coban Imperial, altid Coban Imperial
18. Danmark - 22,825 - alle 5 hold stadig med

FC København er som bekendt seedet til Champions League og træder først ind i playoff lodtrækningen, hvorfor minimum Europa League gruppespil er sikret. Det ser ud til Champions League i nederste seedningslag, alternativt Europa League i øverste seedningslag.

Vestjyske FC Midtjylland er pga. en mulig oversidning i playoff runden sikret minimum Europa League gruppespil, men har altså chancen de næste to uger for at komme til playoff runden i Champions League. Det kræver "kun" en samlet sejr over Benfica. Lykkes det ikke, er det altså Europa League gruppespil i andet eller tredje seedningslag.

Silkeborg IF træder ind i playoff lodtrækningen til Europa League, hvor Søhøjlandets Helte er førsteprioriteret og kan trække både fugl og fisk, alt mellem græske Olympiakos og nordmakedonske Shkupi. Danmarks tredje gruppespil er her sikret, minimum i Conference League.

Tilbage er Viborg FF, som har en på papiret let vej mod playoff runden i de næste uges opgør mod B36 Torshavn. Omvendt for Brøndby IF, som møder - på papiret - mægtige Basel. Brøndby vil pga. Basels høje klubefficient være seedet i playoff lodtrækningen på tirsdag, mens det modsatte er tilfældet for Viborg.

Krystalkuglen siger altså 3x gruppespil, som allerede er sikrede nu, i form af Champions League, Europa League og et ukendt til Silkeborg af Europa eller Conference League. Men det må Brøndby og Viborg gerne gøre til skamme.
En gang Coban Imperial, altid Coban Imperial
19. Kroatien - 22,650 - kun 2 af 4 hold er med stadig

Det ligner et pauvert år for kroaterne, og dermed skal de selvfølgelig holdes bag.

Dinamo Zagreb er som flagskib de næste uger i kamp med Ludogorets Razgrad fra Bulgarien om en plads i playoff runden, og er favoritter. I playoff lodtrækningen er kroaterne seedede og står altså til Champions League gruppespil. Gruppespil er sikret.

Eneste andet tilbageværende hold er Hajduk Split, som i Europa Conference Leagues tredje kvalrunde som små underdogs møder Vitória Guimarães fra Portugal. Det peger mod exit, også set i lyset af, at kroaterne vil være useedede i playoff lodtrækningen.

Dinamo Zagreb ser altså ud til at blive eneste kroatiske deltager i gruppespil.
En gang Coban Imperial, altid Coban Imperial
God start på kvalifikationen med Danske briller.
Brøndby har leveret sejr og uafgjort, efter seedning. Basel kan vise sig at være en drømme lodtrækning, man formåede netop ikke at være seedet, og trækker så måske det seedede hold (som også giver seedning i PO) som der er størst chance for at slå over 2 kampe. - Hvis man skulle have fundet bedre alternativer skulle det have været Molde, som jeg ser det. - Sejr hjemme på torsdag så er der en god chance for at slå seedning og pludselig med god lodtrækning have en fornuftig chance for gruppespil.

Viborg har brudt seedning med 2 sejre, og er nu seedet i 3. kval, må som flere skriver gerne blive 2 sejre mere. Derefter slutter rejsen nok, medmindre man kan være heldig at trække en PO modstander hvor seedningen brydes, og den vej får en lettere modstander end mulighederne foreskriver.

FCM måtte godt have vundet hjemme, men de sikrede avancement til EL-gruppespil og derved 6 gruppespilskampe hvilket var det vigtigste. Benfica bliver en stor mundfuld, men kryds hjemme kan man da håbe på.

FCK er jo seedet til CL gruppespil - og det tænker jeg er fint set med danske briller da det giver en start bonus på 4 point - dog markant sværrere modstand end et EL gruppespil, hvor chancen for europæiske kampe efter nytår nok vil være markant større - men jeg synes bestemt vi skal satse på igen at være repræsenteret i CL.

Samtidig har flere af de lande vi konkurrere med haft det svært - kun Norge og Ukraine ser ud til at kigge ind i en rigtig god sæson for nuværende - særligt hvis Basel bliver slået ud af Brøndby, som vil være et kæmpe skridt i retning af at slå Schweizerne også.

Det bliver nogle spændende uger, og 4 europæiske gruppespil ser jeg slet ikke som for ambitiøst, nu de 3 er sikret.
20. Tyrkiet - 21,100 - 5 af 5 hold stadig med

Det må være landet, vi skal holde bag os i år. Heldigvis har tyrkerne som os tallet 5 at dele pointene i.

Trabzonspor er eneste hold i Champions League kvalifikationen, og holdet er sikret minimum Europa League. De træder først ind i playoff runden, hvor holdet er useedet i lodtrækningen. Ikke ligefrem en ønskelodtrækningen for eksempelvis FCK, selvom det er holdet med laveste klubkoefficent.

I Europa League kvalifikationen er der to tyrkiske hold med. Fenerbahce møder som favoritter over de næste uger Slovacko fra Tjekkiet, og er fjerdeprioriteret henholdsvis seedet i playoff lodtrækningerne. Det ligner et gruppespil, sandsynligvis Europa League. Sivasspor er førsteprioriteret som Silkeborg IF i playoff lodtrækningen, og er altså også sikret gruppespil.

Conference League kvalifikationen har stadig deltagelse af Istanbul Basaksehir, som i 3. kvalrunde møder Breidablik fra Island, samt Konyaspor, som i samme runde møder Vaduz fra Liechtenstein. Det ligner to avancementer. Istanbul Basaksehir vil være seedet i næste uges playoff lodtrækningen, hvilket ikke gælder for Konyaspor.

Det peger i retning af fire gruppespil af forskellig karakter. Bedste bud er to i Europa League og to i Conference League, og vi skal derfor gerne have Brøndby og/eller Viborg med for at holde trit med tyrkerne.
En gang Coban Imperial, altid Coban Imperial
21. Israel - 20,125 - 3 af 4 hold tilbage

Israelerne er kommet godt i gang i år, men bør ikke true Danmark undervejs.

Maccabi Haifa er stadig med i Champions League kvalifikationen efter overraskelsen mod Olympiakos, og er nu sikret gruppespil. Næste modstander er Apollon Limassol, og dermed pæne chancer for playoff til den fineste turnering. I playoff lodtrækningen tirsdag vil israelerne være useedede i Champions League, mens de vil være andenprioriterede i Europa League lodtrækningen.

Derudover har Israel stadig Maccabi Tel-Aviv og Hapoel Beer-Sveva med i Conference League kvalifikationen, hvor de skal møde henholdsvis Aris Thessaloniki fra Grækenland og Lugano fra Schweiz. I playoff lodtrækningen vil førstnævnte være seedet, mens sidstnævnte ikke vil være det.

Det peger mod to gruppespil, sandsynligvis Europa League og Conference League.
En gang Coban Imperial, altid Coban Imperial
Du er for vild Polka
Tusind tak for en stærk gennemgang!
annonce