Snak

Mere indhold efter annoncen
Selvom jeg er SIF´er, så håber jeg at se FCM i Champions League. Det er immervæk sjovere at følge de danske hold på så høj en hylde som muligt, uanset om de er rivaler eller ej.

Og så gør det jo ikke noget, at de har lidt ømme muskler i weekenden, når de har krydset klinger med Liverpool, Ajax mv. i midtugen ;-)
Silkeborg IF
Omvendt er det ikke med til at udligne styrkeforholdet i Superligaen hvis de får CL-millioner år efter år.
Leeds supporter siden 1995 (Desværre kun 4 livekampe indtil videre) Sept. 1998 PL Tottenham - Leeds 3-3 Aug. 2002 PL Leeds - Man City 3-0 Marts 2008 L1 Leeds - Bournemouth 2-0 Marts 2008 L1 Leeds - Cheltenham 1-2 ALAW - MOT
Næ, men det er vel heller ikke et mål i sig selv at udligne styrkeforholdet.

Dem der er dygtigst har en fordel, sådan skal det jo være. Hvis man gerne vil se en nulstilling af forholdene hver sæson på baggrund af økonomisk formåen, så er de amerikanske setups nok mere noget for en.
Silkeborg IF
Som fan af Viborg vil jeg meget gerne tilbage til tiderne omkring år 2000 hvor ligaen var utrolig tæt.
Ja FCK var allerede lokomotivet dengang og Brøndby også ret store, men der var meget større jævnbyrdighed.
Med denne udvikling vi er i nu så kan vi risikere at få Glasgow-tilstande (og Liverpool/City-tilstande) hvor FCK og FCM stikker af og skal afgøre mesterskaberne langt foran de øvrige hold sæson efter sæson. Det ønsker jeg ikke.
Leeds supporter siden 1995 (Desværre kun 4 livekampe indtil videre) Sept. 1998 PL Tottenham - Leeds 3-3 Aug. 2002 PL Leeds - Man City 3-0 Marts 2008 L1 Leeds - Bournemouth 2-0 Marts 2008 L1 Leeds - Cheltenham 1-2 ALAW - MOT
Jeg er ikke sikker på at jeg er enig. Jo økonomisk er forskellen formentlig blevet større, men det har ikke ændret det store på pointfordelingen i ligaen. Og vi har lige overstået en sæson hvor de 2 oprykkere (inklusiv Viborg) begge har formået at kvalificere sig til europæiske kampe i år.
Både FCK og FCM har haft en kummerlig start på sæsonen, grundet at de har mindre kompetente folk i de vigtige stillinger som ikke udnytter den økonomiske fordel de har.

Det jeg går og håber på for dansk bold, er at OB, AaB, Esbjerg og AGF begynder at leve op til det potentiale de hver især har.
Meget spændende dag i vente. Stor forskel på en god og en dårlig lodtrækning i PO runden.

FCK:
Som jeg ser det er der 3 "gode" lodtrækninger og så Trabzonspor som skrækmodstanderen. De øvrige skal FCK med nuværende trup kunne slå over 2 kampe. Hvis jeg skal vælge en ønske modstander bliver det dog Maccabi/Apollon. Det vil være en stensikker duel mod et af de lande vi konkurrere mod på listen Israel eller Cypern, og KO vil sørge for at intet af de 2 lande kommer i CL i år.

FCM:
Lad os da drømme og tro de slår Benfica, så er Dynamo/Sturm Graz ønske modstanderen. Slår man Benfica, mener jeg man har en større chance mod Dynamo/Sturm Graz end man havde for at komme til PO. Monaco/PSV vil være en skrækkelig lodtrækning til sammenligning.

Silkeborg:
For lige at starte med sandsynlighed, for her er der forskellig sandsynligheder modsat for de øvrige lodtrækninger. Der er 6 hold (inkl. Silkeborg) i pot 1, som til en start skal matches med pot 4 bestående af 3 hold (kampe). Dermed er der forsimplet 50 % chance for at fået et hold fra Pot 4. Her finder jeg Omonia er det bedste hold at trække. De kom ikke i mesterskabsspillet i Cypern i sidste sæson, og endte derfor på 7. pladsen. Værste vil være Fenerbahce. Men i Pot 3, er der nogle endnu værre modstandere, iform af Olympiacos men også gode muligheder som Shkupi fra Makedonien (møder Shamrock Rovers).

Jeg ser flere gode lodtrækninger for Silkeborg, og synes bestemt ikke at EL-gruppespil er umuligt.

Brøndby:
Lad os håbe at de bryder seedningen og slår Basel, som tidligere skrevet så ser jeg det som en potentiel rigtig god lodtrækning, da de ikke har fordoms styrke og samtidig giver seedning i PO.

Af de 4 mulige lodtrækninger håber jeg på Sepsi/Djurgården som jeg mener Brøndby skal slå. Dernæst er Sofia/SPA også en fin lodtrækning hvor jeg tror på avancement. Værste modstander må være twente, og selv her mener jeg at Brøndby skal kunne spille med over 2 kampe dog som underdogs.

Viborg:
Som udgangspunkt skal Viborg håbe på en overraskelse. Bedste lodtrækning vil være Fenerbahce/Slovacko, under forudsætning af Fener vinder og man dermed får Slovacko. Værste lodtrækning vil være West Ham. Rangeret vil jeg sige efter Slovacko, Molde/Kasvarda, AZ Alkmaar/Dundee også Young Boys/KUPS - I alle 3 dog håbe på en overraskelse.

5 hold i gruppespil ville være fantastisk men jeg synes faktisk der er fornuftige chancer for 4, og jeg synes særligt Silkeborg har udemærket chancer for med lidt held at komme i EL-gruppespil.
Ift Europa League vs Conference League, så er den økonomiske forskel ikke så stor (endnu), at det entydigt kan siges at være bedre at ramme EL. Hvorimod pengene i ChL er omvendt så meget større, at det er en no-brainer. Det er umiddelbart ikke mange sejre i Conference League der skal til før det kan vise sig at være en bedre forretning ift det run BIF havde sidste sæson.

EL byder på sjovere modstandere og især for en klub som FCM (eller FCK for den sags skyld) er det vigtigt for selvforståelsen, og det projekt man sælger, at der som minimum står EL på programmet.

Når det så er sagt, er jeg helt enig med Sot_D, og at de danske hold selvfølgelig skal gå efter at komme i de bedste turneringer. Ellers kan vi jo lige så godt lade være med at stille op
Altså, de to hold stak af sidste sæson, men året før vandt Brøndby, og endnu et år tilbage var AGF 4 point fra sølvmedaljerne.

Det er som oftest FCK eller FCM der vinder mesterskabet, men der er ikke noget der indikerer at de to skulle blive mere og mere suveræne. I 2018 fik FCK sågar slet ikke medaljer.

Hvis vi gerne skal levere internationale resultater, så har vi brug for kontinuitet og ikke tilfældigheder.

Hverken Viborg eller SIF hører naturligt til i top 6, men skal finde deres egen vej dertil, som FC Nordsjælland gjorde i sin tid, eller Randers for 7-10 år siden.
Silkeborg IF
FCK - Trabzonspor. Værste lodtrækning og slutter endda af på udebane.
Dinamo Kyiv / Sturm Graz - Midtjylland. Bedste lodtrækning og slutter af hjemme.
Slår vi mod forventning Benfica, er vejen banet til CL.
Hader Viborg, Tottenham og Skvatchenko.
Ja det var rigtigt rigtigt skidt. dette var vel nok dagens vigtigste eller næstvigtigste lodtrækning.

vi må håbe på mere lodtrækningsheld resten af dagen (og at FCM faktisk er markant bedre med ny træner end under Bo Henriksen)
annonce