Snak

Mere indhold efter annoncen

FM22 tråden

Skrevet af ToonInStoke
fre 22. okt 10:00
Betaen kom igår, har nogen fået spillet?

Har lige startet op med Newcastle, £200m til transfers :O
Skrevet af TheUnitedWay
Ha ha :) Ja er lige startet på mit United-save, glæder mig til at spille i aften :)
Manchester United siden 92, GF siden 96.
Skrevet af TheUnitedWay
Jeg fik ikke spillet så meget i går, så jeg har kun spillet to kampe i første sæson. Ude mod Brentford og hjemme imod Chelsea. Det resulterede dog i to sejre, men også en skade til Bruno (2-3 uger). Det største problem er manglen på en defensiv midtbanespiller, da jeg spiller 4-3-3. Matic er bedste bud, og derefter DVB. Og meget realistisk er det svært at få solgt de spillere som jeg ikke tror på. 30 mio pund er hvad jeg har at rutte med...
Manchester United siden 92, GF siden 96.
Skrevet af warmon89
Kig efter Zakarias, han kan erhverves for under 10 mio. Pund, og er en klassespiller til den plads
Skrevet af TheUnitedWay
Jeg går ud fra at du mente Denis Zakaria? Ham købte jeg i hvert fald, mine scouts rater ham ikke så højt, men jeg tror nu også han kan blive en udmærket spiller på den position.

Manchester United siden 92, GF siden 96.
Skrevet af warmon89
Ja, præcis ham.

Scouts er sku så kloge de kan undvære hovederne. Jeg kan af erfaringer konstatere han gør det fremragende på den plads
Skrevet af puting kuneho
Hvordan fungerer det nye datasystem?
Skrevet af TheUnitedWay
Jeg har ikke studeret det så meget endnu.
Manchester United siden 92, GF siden 96.
Skrevet af MadsLeb
Har et par billige guldfugle:

Königsdörffer - kan erhverves for ca. 35 mio. DKK (ANG)
Matias Arezo - kan erhverves for ca. 15 mio. DKK (ANG)
Mamardashvili - kan erhverves for ca. 25 mio. DKK (MM)
Alan Velasco - kan erhverves for ca. 60 mio. DKK (OMV OMC OMH)
-
Skrevet af ToonInStoke
MadsLeb

Shit han er vild ham Mamardashvili
It's a small boy clambering up stadium steps for the very first time, gripping his fathers hand, gawping at that hallowed stretch of turf beneath him and, without being able to do a thing about it, falling in love. - Sir Bobby Robson
Skrevet af MadsLeb
Helt vildt!

Han starter vidst ud med at have en nuværende evne på omkring 130-135, så han kan gøre sig gældende med det samme! Til den pris han koster er det nærmest en no-brainer, selv hvis man er en topklub, da man i så fald kan leje ham ud i en sæson eller to.

Er også ret glad for Königsdörffer, selvom han lige skal bruge en sæson til halvanden før han for alvor kan bruges. :-)


Jeg har fået samlet mig et ret så talentfuldt hold efter vintervinduet i sæson 2.
-
Skrevet af TheUnitedWay
Jeg prøver bevidst at undgå for mange "guldfugle". Jeg synes det er mere realistisk med spillere som man har hørt om og som scouts ville scoute naturligt.

Manchester United siden 92, GF siden 96.
Skrevet af MadsLeb
Hver sin måde at spille / være manager på. :-)

Jeg køber kun talenter eller spillere med uforløst potentiale, udvikler dem, og sælger dem videre til profit, ind til min klub har et økonomisk grundlag som gør, at jeg selv kan holde på dem, og derved løfte klubben.

Jeg sikre mig altid som minimum 30% videresalgsklausul af hele næste salg (og ikke fortjenesten) men gerne 50%, og samtidigt går jeg efter at ca. 40-50% af transferbeløbet betales i årlige rater, så man får et stærkere økonomisk fundament for klubben på den lange bane, og ikke bare i salgssæsonen.

Klausulen og ratebetalingerne er dog ikke nødvendige, hvis man er i en ressourcestærk klub, da man jo der allerede har et stærkt økonomisk grundlag.


Denne opskrift har jeg brugt i et par generationer FM spil efterhånden, og den nærmest garanterer, at man kan løfte middel / mindre klubber ind i den europæiske topklasse. Hvor længe det tager afhænger selvfølgelig af hvilket udgangspunkt den klub man er starter med.
-
Skrevet af ToonInStoke
Det med de kendte guldfugle er vel også nærmest kun de 2 første sæsoner. Herefter er de jo som regel solgt til andre klubber.

Jeg har altid gjort meget ud af talentudvikling, har haft 50-60 spillere hos reserverne, mange ender selfølgelig bare med at blive solgt, men de bedste ryger op. I enkelte spil har jeg nærmest været selvforsynene med spillere til 1 holdet.

Jeg prioriterer højt at få udviklet trænings og ungdomsfaciliter + ungdomstræning.

Det er blevet noget nemmere med Newcastle i dette FM, men i tidligere versioner har det taget lang tid.

Lige nu har jeg scouts i alle større lande i Europa + Østeuropa og Skandinavien.
It's a small boy clambering up stadium steps for the very first time, gripping his fathers hand, gawping at that hallowed stretch of turf beneath him and, without being able to do a thing about it, falling in love. - Sir Bobby Robson
Skrevet af MadsLeb
@ToonInStoke

Lidt samme taktik som jeg bruger. Målet er altid at blive selvforsynende, hamstre de bedste talenter tidligt, og ikke mindst at få træningsfaciliteter og ungdomsfaciliteter helt op. Køber du et talent så de skifter som 18-årig (f.eks. en 16 årig brasser), så når vedkommende at få status af egen avl, og på den måde kan man, hvis man køber talenterne tidligt, komme udenom en hel del registreringsregler. Efter en sæson eller to er det primært regens som bliver købt.

Spiller selv primært med FCK.
-
Skrevet af NotYetUnknown
Vil det være ok ikke at poste PA herinde?
Skrevet af MadsLeb
Vil det være ok ikke at poste PA herinde?


Selvfølgelig - jeg har redigeret mit indlæg så PA er væk.

Husk dog, at PA på mange spillere er dynamiske, og ændre sig fra save til save.
-
Skrevet af MadsLeb
Et lille tip:

Vil din stjernespiller ikke engang forhandle om at forlænge sin kontrakt - enten fordi du har afvist et bud fra en større klub, eller blot fordi han vil til en større klub?

Så er du ikke nødvendigvis tvunget til at sælge, men det vil koste lidt på lønbudgettet.

Utilfreds pga. afvist bud fra stor klub
I tilfælde af ovenstående, kan du vente til transfervinduet er lukket. Efter en måned eller to, vil spilleren (ofte) droppe sin utilfredshed, fordi den købende klub ikke længere er interesseret. Så snart du får denne mail, har du chancen for at give din stjernespiller en ny og dejlig lang kontrakt, som dog nok vil koste en pæn lønforhøjelse. Spillerens morale vil i de mellemliggende måneder dog være dårlig, så husk at tage højde for dette, inden du beslutter dig for at bruge metoden. Utilfredsheden kan dog modarbejdes en smule, ved at rose hans træning hvis han træner godt, hans kampe hvis han spiller godt etc.


Vil skifte til større klub
Hvis din spiller vil skifte til en større klub, har du også stadig mulighed for at forlænge hans kontrakt. Dette kræver dog, at du vinder en trofæ, og gerne ligatrofæet. Det er min erfaring, at dagen efter du sikre dig f.eks. ligatrofæet, bliver spilleren (ofte) villig til at forhandle ny kontrakt. Igen vil det koste en pæn lønstigning, men står du med en stjernespiller som du ikke kan erstatte, er dette en god måde at binde ham på en længere kontrakt i klubben.
-
Skrevet af TheUnitedWay
Nå mit betasave med United går fremragende, meget i kontrast med virkeligheden ;) Jeg er nu mere end halvvejs i sæsonen og fører med syv point til LFC på andenpladsen. Ronaldo er fuldstændig vanvittig i det her save, han er allerede på 27 mål i alle turneringer, og han har vidst ikke spillet Mickey Mouse cuppen. Zakaria var en god signing som har fundet ind i et godt samarbejde med Pogba og Bruno som ligger foran på den centrale midtbane. Lige nu venter jeg på at Mbappé kan få godkendt sin arbejdstilladelse så han kan komme på en fri til sommer.

Det eneste malurt i bæret er at Linde og Bailey forventer at blive solgt her i januar, da jeg satser hårdt på Varane og Maguire. Süle er dog billigt til salg så jeg kan i det mindste få erstattet en af dem, hvis de bliver solgt.
Manchester United siden 92, GF siden 96.
Skrevet af puting kuneho
Nogle der ved om det nye data system fungerer og er brugbart?
Skrevet af Afløseren
Nu har jeg ikke prøvet betaen - eller investeret i FM22 endnu, men noget, der har irriteret mig grænseløst de sidste mange års FM er to ting:

1) Manglende bud på spillere
Jeg oplever, at når man har en mindre klub, som præsterer godt over en årrække, så er det svært at sælge spillere. Der kommer simpelthen ingen uopfordrede bud og hvis der gør, er de langt under vurderingsprisen - også selvom det er bud fra store klubber med en ordentlig pengetank.

Det gør det urealistisk og svært at lave et rebuild af ens hold, hvor store stjerner skiftes ud ind imellem for at gøre plads til andre fremadstormende talenter.

2) Mangelfuld trænerstab i andre klubber.
Når jeg spiller FM, så sørger jeg altid for at have en god stab på plads - som minimum 10 trænere inkluderet assistent.
I spillet oplever jeg altid, at klubberne ikke forlænger med deres personale eller henter nye folk til. Det betyder, at en trænerstab kan bestå af én assistent, tre fysisk trænere og en enkelt almindelig træner.
Det generer mig voldsomt.

Er jeg bare super sær eller er det en tendens, som andre også har bidt mærke i?
FCN
annonce
0