Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Lentini
Vigtigt parametre i en sådan analyse vil også være om gennemsnittet er lavet efter antal optræneder eller spilleminutter, fordi Kalinic har i modsætning til de andre spillere nogle indhop. Så der kan gemme sig en variation i tallene såfremt de er taget ud fra antal optrædener. Man forstår hvorfor teknisk analyse er blevet vigtig i klubberne fordi afgrænsningen i parametrene er vigtig.

Det er et interessant aspekt at følge, fordi der gemmer sig utrolig megen viden bag tallene.
Skrevet af Rossoneri
@Lentini
Det er per 90 minutter og dermed sammenligneligt.

Og ja, dette er ikke en absolut virkelighed. Der er en række parametre som ikke kan læses direkte ud af dette.

Men det er et godt middel til at afgrænse nogle mere subjektive anskuelser og flytte fokus henmod nogle specifikke afgrænsede aspekter.
Skrevet af Bishop
"Bare lige for at sikre at vi taler om det samme når vi taler om "skarphed". Her anser jeg det som et udtryk for at den enkelte spiller scorer på sine afslutninger."

Jeg tog udgangspunkt i dit oplæg som gik på på hvor mange boldbesiddelser vores angriber har. Altså derfor scoringer kontra antal boldbesiddelser.
https://media.giphy.com/media/hrlkHUl2PQhtC/giphy-downsized-large.gif
Skrevet af Rossoneri
@Bishop
Ah OK - jeg forstår.

Jeg tænker dog at det er et lidt sløret grundlag ift skarpheds-debatten. En spiller som Kalinic er jo også spilstation, hvilket ikke nødvendigvis er en (personligt) målsøgende "funktion".

Det overordnede billede er dog at vi finder vores angriber i ringe grad, sammenlignet med de andre hold.

De andre nævnte tal, viser også at vi kommer til væsentlig færre afslutninger.
Her kunne det så forklares med at Kalinic skulle være dårlig til at komme frem til chancerne - det er dog ikke et virkelighedsbillede jeg kan genkende.

Og når han kommer til afslutninger, gør han det faktisk rimeligt succesfuldt - i hvert fald bedre end Belotti og Dzeko og på niveau med Higuain.

Hvis jeg var træner, ville jeg derfor fokusere på at skabe flere chancer.
Det kan jo lyde en smule banalt, men det må ikke desto mindre være der fokus skal være.

I det lys, må man også se på hvad den enkelte spiller bidrager med i den del af spillet - heri min frustration over Suso og argumentet for hvorfor han ikke bidrager positivt til vores offensiv (i hans nuværende fortolkning af sin rolle).
Skrevet af Bishop
Men er det ikke unfair, at give Suso skylden for vores manglende mål med udgangspunkt i hvor mange boldbesiddelser han leverer til Kalinic, når selvsamme kriterie ikke er grundlag for hvor gode vores angribere er til at score?

Hvis boldbesiddelser skal bruges til at vurdere hvor gode vi er til at sætte angriberne op, så må det også være grundlag for hvor gode de er til at omsætte denne besiddelse.

Det er jo trods alt også Kalinic job at omsætte de besiddelser han får til chancer.

https://media.giphy.com/media/hrlkHUl2PQhtC/giphy-downsized-large.gif
Skrevet af Bishop
"Ser man derimod på antallet af afslutninger per 90 minutter (for nu at gøre det sammenligneligt), mener jeg der tegner sig et mere "afslørende" billede.
Kalinic (1,92), Belotti (3,44), Icardi (3,23), Dzeko (5,20), Higuain (3,23).

Her kunne man så lave et interessant tankeeksperiment. Hvad nu hvis vi formåede at sætte Kalinic op til lige så mange afslutninger som Dzeko? I så fald ville Kalinic (alt anden lige) score mere end et mål per 90 minutter."

Lige netop ovenstående tal er jo ret relevant at holde op imod antal boldbesidelser. Altså hvor gode er angriberne til at omsætte deres boldbesiddelse til chancer.

Var tiden til det, kunne det være interessant at sætte tallene i system i excel og så få det visualiseret i et kurvediagram.

Bor du stadig i Oslo Rosso?, måske vi en dag skulle skulle se en Milan kamp sammen, og så have en god optakt forinden, sørger du for statstikker så sørger jeg for øl.


https://media.giphy.com/media/hrlkHUl2PQhtC/giphy-downsized-large.gif
Skrevet af Rossoneri
Men er det ikke unfair, at give Suso skylden for vores manglende mål med udgangspunkt i hvor mange boldbesiddelser han leverer til Kalinic, når selvsamme kriterie ikke er grundlag for hvor gode vores angribere er til at score?

Er ikke helt sikker på at jeg følger dig her. Måske du kan gøre mig lidt klogere på hvad du mener.

For mig er der tale om to forskellige betragtninger.

Når jeg ser på antal besiddelser for Kalinic, drejer det sig om hvor meget han er involveret i spillet. Dette udfra betragtningen om at han skal have bolden for at kunne score mål.

For at Kalinic skal være i boldbesiddelse, kræver der som udgangspunkt at hans medspillere afleverer bolden til ham (idet han ikke er spilopbygger).
Ergo må vi sige at vores hold som helhed ikke formår at "finde" ham - hvilket som sagt må være en forudsætning for at skabe chancer.

Dette er altså ikke et udgangspunkt for en kritik af Suso - det er at se på den primære rod til vores offensive problemer. Herunder kan forklaringerne igen være mange.

Når vi så sammenholder ovenstående med hvem der er vores primære omdrejningspunkt (ift antallet af boldbesiddelser), mener jeg dog også det er rimeligt at konkludere at Suso er hovedsynderen. Navnlig når vi kaster et blik på kvaliteten (eller mangel på samme) i hans pasninger og indlæg.

At jeg samtidig taler om mål per chance, er egentlig for at se på om vores manglende offensive succes (også) skyldes en uskarp angriber. Men det er umiddelbart ikke tilfældet (udfra at hans konverting er ganske fornuftig).

Og så er det, i den forbindelse, naturligvis bemærkelsesværdigt at billedet var relativt identisk sidste sæson, hvor vores primære angriber blot hed Carlos Bacca.

Det er jo trods alt også Kalinic job at omsætte de besiddelser han får til chancer.

Till dels enig. Kalinic har også til opgave at være spilstation og herfra ligge bolden af til medspillere (altså ikke skabe en afslutning for sig selv).

Men du har naturligvis ret derhen hvor Suso (eller andre spillere for den sags skyld) ikke er ansvarlige for hvordan Kalinic behandler de chancer der skabes for ham.

Sammenligner man hans boldbesiddelser med andre angriberes, ligger tallet væsentligt under. Som det også er med antallet af afslutninger.

Her bliver det dog lidt kringlet, for en statistik kan umiddelbart ikke fortælle os noget om hvordan boldbesiddelser er opstået og hvad de fører til (afslutning eller aflevering til medspiller). De fortæller heller ikke om kvaliteten i de skabte chancer der fører til afslutninger.

Men vi kan i hvert fald sige at fx Dzeko kommer til mere end dobbelt så mange afslutninger og han har også ca. dobbelt så mange besiddelser.
Så intet tyder på at Kalinic er synderligt dårlig til netop dette. Og kroaten er bedre til at omsætte hans afslutninger til mål.

Hvis jeg skal koge ovenstående sammen til nogle enkelte konklusioner, bliver det:

- som hold skaber vi ikke nok chancer
- vores angriber (som må ses som primær målscorer), bringes ikke nok i spil
- den spiller der er klart mest i boldbesiddelse, formår ikke at få nok ud af denne
- vores manglende mål skyldes ikke en uskarp angriber

Herfra er det så at man skal koble det man rent faktisk har erfaret inden på banen.

Her er jeg igen efter Suso.
Først og fremmest fordi han ikke befinder sig i det rum hvor han (antageligvis) skal være.
Derimod bruger han det meste af sin tid ude på kanten. Herfra formår han ikke at slå indlæg og han er heller ikke tilgængelig for de nedfald der måtte komme fra bolde der bliver slået langt på Kalinic.

For at gøre ondt værre, kastrerer han også vores wingback ift at søge de dybe rum, hvilket så igen resulterer i at der ikke kommer indlæg til boksen fra den kant.
Skrevet af Rossoneri
Lige netop ovenstående tal er jo ret relevant at holde op imod antal boldbesidelser. Altså hvor gode er angriberne til at omsætte deres boldbesiddelse til chancer.

Som skrevet ovenfor, mener jeg det er svært at drage en konklusion ud af dette.
Først og fremmest fordi en spiller som Kalinic (og Dzeko for den sags skyld) også har til opgave at agere spilstation.

Omvendt falder en spiller som Dybala meget dybt i banen og bringer bolden frem, mens en spiller som Belotti (til trods for at have flere boldbesiddelser end Kalinic) ikke har til opgave at være hverken targetspiller eller spilopbygger.

Dermed behøver der ikke være noget negativt i at konvertering fra besiddelse til afslutninger er på et givent niveau ift andre spillere.
Eller, det er i hvert fald svært at vurdere spillerne indbyrdes - uden at tage deres roller og opgaver med i betragtningen.

Derfor synes jeg stadig det er mest interessant at se på antallet af hhv besiddelser og chancer, men ikke ift til hinanden.

Skrevet af Rossoneri
Og ja - er stadig i Oslo.
Skrevet af Bishop
Jeg har noteret nummeret, så du kan bare slette igen. Det andet kommer der et svar/kommentar på senere.
https://media.giphy.com/media/hrlkHUl2PQhtC/giphy-downsized-large.gif
Skrevet af Lentini
Når man ser kampen igen mod Sassuolo, forstår man virkelig hvilke problemer de har. Jeg kan ikke se hvad det er Christian Bucchi vil med holdet. Det er en stor pærevælling af alle mulige halve ting, som bliver til ingenting. Det må krible i fingrene for at trykke på knappen ved deres ledelse.

De er så ringe at de knapt etablerer noget angreb, så at man meget sjældent ser at Montella faktisk havde lavet en 4-1-4-1 defensiv organisation, hvor Romagnoli støder ud på back, i den her mærkværdige hybridversion han er så glad for, hvor vi rent offensivt gled over i et udgangspunkt med 3 i back-ledet. Dermed ligger lidt af svaret i den store diskussion der fulgte her i tråden, i kølvandet på kampen, omhandlende Hakan og Suso, i at de faktisk ikke havde identiske roller. Dispositionen omkring Borini, giver dog stadigvæk ikke rigtig mening i den henseende.

Sjovt nok er selvsamme Borini havnet på whoscored.coms rundens hold sammen med MoM Romagnoli(kåret af samme site) og Suso.

Jeg undrer mig dog stadigvæk over Kalinic bevægelsesmønster, når han søger så meget dybt. Det kan meget vel være at Montella diktere det, fordi Hakan og Suso, som begge skal støde op er spillere som allerhelst vil have bolden i fødderne, og selv føre den frem snarere end at tage dybe løb uden bold. Kalinic indeholder egentlig fin teknik, og slipper som regel godt af med den, når han endelig søger ned i banen. Jeg vil næsten sige at jeg håber for Kalinic at det er et diktat fra træneren.

Montolivo mangler i øvrigt at få bare en smule anerkendelse for sin kløgt.
Heldigvis for os er Ghoulam fra Napoli blevet skadet i et stykke tid. Han har ellers været helt fænomenal hidtil i sæsonen. Nu kommer Napoli i stedet med en mere rusten samt overbetalt Mario Rui. Den er en del mere spiselig.

Så skal vi også passe på med at kritikken omkring Suso ikke bliver for overdreven.
Skrevet af Martinovic
Andrea Conti er begyndt at løbe igen. Måske han bliver klar væsentligt tidligere end forventet.
Mojn do!
Skrevet af Lentini
Tja, who knows ! Vi har nærmest en overflod af højre wingbacks nu hvor Montella har placeret Borini som en del af den kalkule. Ret beset har vi nu 4 mand, som fungerer bedst på den position(!). Det burde der sorteres i til sommer.

Sidste dag var Fassone og Han Li sammen med delegerede i Nyon for at fremlægge businessplanen for de kommende år med henblik på at indgå en frivillig aftale med breakeven i 2021. 150 sider med 8 forskellige mulige scenarier udarbejdet i en Plan A(CL) og B(EL). Et langt møde over tre timer, og planens udførlighed samt gennemsigtighed skulle være vel imødekommet af udvalget.

Første føling efter mødet skulle være moderat optimistisk. Indenfor de kommende uger skulle vi få svaret hvorledes en frivillig aftale kan indgåes, eller vi skal ud i en ekstra omgang mhp at få restriktioner som fx Inter og Roma har fået det de senere år.

Samtidig er vi stadigvæk igang med refinansieringen af den gæld som er optaget igennem Elliott. Fodboldklubben AC Milan er intet problem. Snarere er det Li Yong Hong som er problematikken i den del.
Skrevet af Flying Dutchman
Hvad laver Great Milan? Er det ikke ved at være et par uger siden man sidst har hørt fra ham?
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Martinovic
Han har opgivet denne sæson og kommer nok igen til næste sæson, eller når Montella er blevet fyret.
Mojn do!
Skrevet af Flying Dutchman
Ah! Jeg håber, han er okay - han havde sat forventningerne alt for højt oppe.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Pirlo21
Efter landsholdspausen tager vi hul på kalenderårets 7 sidste kampe. Efter de 7 kampe har alle hold mødt hinanden 1 gang.
Vores kampprogram er bestemt ikke let, men vi burde alligevel kunne hente en del points efter Napoli kampen.
Kampprogrammet efter Napoli: Torino (H), Benevento (U), Bologna (H), Verona (U), Atalanta (H) og Fiorentina (U)

Sæsonens mål må være EL kval og komme så langt i EL som muligt. Udover det handler det om at få bygget en grundstamme på plads til næste sæson, så vi er klar til at kæmpe om CL fra næste sæson. Jeg håber personligt, at Locatelli og Silva får en større rolle i løbet af sæsonen og så håber jeg også Montella begynder at bruge spillerne på deres bedste positioner og finder en start 11´ver!!
Skrevet af jensriis
https://www.nytimes.com/2017/11/16/business/dealbook/china-soccer-acmilan-ownership.html?partner=rss&emc=rss&smid=tw-nytimes&smtyp=cur

Ved ikke om den bringer noget nyt i sagen, men det virker en anelse shady. Lad os håbe for klubben og fansene, at nye ejerskabet ikke kaster klubben ud i noget økonomisk rod og usikkerhed
Forza Inter
Skrevet af Pirlo21
https://pbs.twimg.com/media/DO0hzTiXkAA5nBy.jpg:large

Det pisser mig ærligt talt meget af at RR igen ser ud til at skal spille centerback... det er i mine øjne håbløst!!
Borini gør det godt som højre wingback, som venstre hæmmer hans teknik ham så meget og bremser vores opspil.
Jeg kan ikke følge Montella der, ellers ser det fornuftigt ud.

Skal vi have en lille chance mod Napoli, skal vi stå dybt og kompakt samt være dygtig med bolden.
Napoli er det bedst spillende hold i serie a og skræmmende på hjemmebane, men de har altid udfald i deres kampe - her er vores chance...
Når det er sagt forventer jeg ingen point imorgen, men man har altid lov til at drømme og jeg forventer som minimum at vi spiller vores chance og kæmper røven ud af bukserne!!
Skrevet af Flying Dutchman
Napoli´s styrke i indeværende sæson - modsat de par foregående - er vel netop, at deres udfald har været begrænsede, hvis overhovedet tilstede.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
annonce
0