Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Martinovic
https://www.football-italia.net/123913/milan%E2%80%99s-cas-strategy

Det er fornuftige argumenter, men klubben havde formentligt stået endnu stærkere, hvis klovnen Li ønskede klubben det bedste og ville sælge til Rocco Commisso.

Krydser fingre for, at han misser den deadline. Han har bare ikke pengene og har ikke formået at skabe det fundament i Asien, som han havde håbet på.

Det er pisse ærgerligt for Milan, at klubben er endt i suppedasen, fordi han ikke vil se nederlaget i øjnene. Han vil uanset komme ud med et kæmpe underskud.
Mojn do!
Skrevet af Rossoneri
Desværre halter et af argumenterne gevaldigt. Det der omhandler klubbens gæld.
Med i overtagelsen, påtog Li sig alle gældsforpligtelser ift klubben og dermed skulle han være garant for at dette ikke skulle volde problemer.

Jeg undrede mig over at det skulle være klubbens ageren under Berlusconi der skulle volde problemer. Det er det, som jeg forstår det, reelt heller ikke.

Det er derimod et problem at klubben oparbejdede en stor gæld i de sidste år før overtagelsen og at vi fortsætter med at gøre det.
Havde Li clearet gælden, havde vi ikke haft det problem.
Skrevet af Martinovic
Måske Berlusconi bare skulle ud af den handel med skind på næsen. Han har fået sine penge, og Finvest kører igen med drønende overskud. Men bag lyset har han solgt klubben til en mand, som ikke har pengene og lever for lånte penge. Det har desværre sendt Milan længere ned i dyndet. Li er en mand, der havde store ambitioner og forventninger til det asiatiske marked, men han har fået en lang næse.

Læser man Rocco Commissos ambitioner med klubben, ville det have været luksus, hvis Li gad sælge til ham.
Mojn do!
Skrevet af Rossoneri
Jeg synes at Berlusconi kan klandres meget, men ret skal også være ret.

Der er ingen tvivl om at han ikke formåede at skabe et økonomisk fundament til at køre en topklub. 2012 vil for altid stå som et trist monument over klubbens deroute. Det er ene og alene hans ansvar, som ejer. Mente han ikke at hans ledere var dygtige nok, måtte han jo se sig om efter andre.
Men virkeligheden er at intet er sket i Milan uden Don Silvios direkte accept.

Jeg synes dog, i den forbindelse, at CdSs (hvis jeg husker ret) artikel omkring Fininvests økonomi den anden dag, var en gang luderjournalistik.

Det kan sgu da ikke være den store overraskelse at Fininvest kommer ud med et overskud, når man har solgt en klub og tilhørende gældsforpligtelser for €740m...
Hvor var historierne om de underskud der er dækket de foregående år?

Når man tænker på forløbet omkring salget, mener jeg egentlig også at Berlusconi var i god tro ifm salget indledningsvis. Vi skal huske på at Li blot var repræsentant for et konsortium, hvis økonomiske formåen, væsentlig oversteg eksempelvis Sunings.

Og man kan også mene om Li hvad man vil, men han har trods alt fået disse mænd til at indgå i forhandlinger sammen med sig.

Styret i Beijing er som bekendt en lunefuld størrelse og Haixia Capital forklarede selv at de var blevet presset til at træde ud af "eventyret".

Tilbage stod så Li. Hvis han ikke kunne gennemføre handelen af økonomiske årsager, ville det koste ham €100m til Fininvest. Husker jeg ret, ville det omvendt koste Fininvest det samme, hvis man ikke valgte at gennemføre overtagelsen.

Man kan vel næppe forvente at Berlusconi at han skulle påtage sig et tab på €100m - pengene kom trods alt frem og Li overholdt sine forpligtelser ift spillerkøb.

Berlusconi kan, som sagt, kritiseres for meget, men lige i denne sag synes jeg faktisk det er svært at se hvad han skulle have gjort anderledes.
Skrevet af Rossoneri
Der spekuleres i øvrigt i at CAS vil suspendere udelukkelsen i et år.
Det er dog ikke uden risiko for klubben, for hvad nu hvis vi spiller os i CL til 19/20 sæsonen? Tabet vil være markant større end en udelukkelse fra EL (hvilket forventes at koste os €20m - tabet af image og skade på brand er så en anden snak).

Omvendt er der næppe mange der forventer at det er med Li ved roret til næste sæson (mere specifikt til oktober). Han skal efter dømme sælge +70% for at hente den kapital der skyldes til Elliott, hvilket dermed vil gøre ham til en relativt ubetydelig minoritetsaktionær.

Der tegner sig et klart billede af at det ikke skorter på interesserede købere til klubben, så personligt ser jeg ikke disse pinsler fortsætte udover 1. oktober (senest).

Men som fan, kan man naturligvis kun håber at der kommer en meget snarlig løsning, så vi kan få et ordentlig mercato.
Skrevet af Rossoneri
Atletico meldes i øvrigt reelt interesserede i Kalinic (af uforklarlige årsager). Klubben holder åbenbart fast i et krav på €25m - med mindre der er noget regnskabsteknisk ift at bogføre tab (i relation til FFP), har jeg oprigtigt svært ved at forstå stædigheden.
Han skal bare ud af vagten.

Det meldes at klubben vil sælge to angribere denne sommer - den ene af hvem er Bacca. Det bliver dog næppe til et forlænget ophold i Villarreal, der allerede har spenderet €55m på tre nye forwards.

Han scorede dog 15 mål i den forgangne sæson og har stadig et godt navn i Spanien, så lad os håbe at nogen bider på.
Skrevet af Martinovic
https://www.football-italia.net/123968/gazzetta-milans-game-poker

The Italo-American billionaire had offered to fund the €32m capital increase, cover the €380m loan owed to Elliott Management and put up €150m for transfers.

That would have left Li with 30 percent of the club and an opportunity to make a return on his investment in the Asian market.

Det ville have været drømmescenariet med ejerskifte og penge til transfers. Li kan med sine 30% stadig prøve at få succes i Asien, selv om det har været tvivlsomt det første år.

Make it happen!
Mojn do!
Skrevet af Rossoneri
Det bliver i hvert fald interessant at se hvad der sker lørdag kl. 00:01.

De fleste medier melder at Li har fået skrabet pengene sammen - @Lentinis tidligere "korkprop" terminologi er rigtigt godt rammende her.
Men hvad så derefter? Der er næppe mange der tror at han kommer op med +€400m per 1. oktober - så meget kork tror jeg trods alt ikke der findes i verden.

Og hvor kreativ jeg end er, så kan jeg til stadighed ikke komme op med et scenarie hvor det giver mening at Li ikke blot indbetaler de €32m til Elliott nu (altså forudsat at han har dem).

Som jeg ser det, er Li skakmat.
Skrevet af Rossoneri
Milano Finanza kommer i øvrigt med en ny vinkel på Lis krav til en overtagelse. I følge dem, drejer det sig ikke om en given aktieandel, men snarere at Li ville have en klausul der sagde at hans aktier ikke kunne blive udvandet.

Det forekommer helt gak gak, da det jo reelt binder en ny ejer (Commisso) ift at kunne foretage en aktieudvidelse. Og hvorfor? En udvanding behøver ikke at betyde at hans aktiepost bliver mindre værd men det vil samtidig afmontere et effektivt redskab i klubbens drift.
Skrevet af Martinovic
Trist vi må vente til oktober. Det var den sommermercato.
Mojn do!
Skrevet af Bosse1983
Strinic og Reina lugter af dumpster diving, efter sidste års aktivitet. Meget ærgerligt, men ikke just overraskende, at man igen er i en sådan situation. Måske endda værre, da man i det mindste vidste at Berlusconi var følelsesmæssigt investeret i klubben også.

Jeg håber man sætter hårdt mod hårdt mens dette løses. Man har noget dødvægt man vel kan tjene på. Er man desuden dygtige på lånemarkedet, eksempelvis, behøver man ikke mange gode signings for at kunne true Top 4 når EL ikke er på programmet.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Rossoneri
@bosse
Er ikke umiddelbart enig omkring Reina og Strinic.

Førstnævnte kan skabe noget ro på keeperposten og lader os sælge Donnarumma for en anseelig sum (der tales om 50m EUR). Jeg tror ikke på at Milan er det rette sted for Donnarumma at udvikle sig og i den forstand udgør han et problem.

Det gør samtidig at Plizzari har en rutineret mand at læne sig op ad og lære af (som Donnarumma med Abbiati og Reinas landsmand).

Antonelli er utilfreds med sin plads på bænken og dermed giver det god mening med en rutineret erstatning der kender ligaen, sproget osv.

Men du har naturligvis ret derhen at det ikke er en styrkelse af holdet.
Set ift vores situation, synes jeg dog at det er ganske habilt arbejde af Mirabelli.
Skrevet af Rossoneri
Og apropos dødvægt, så har Gomez netop gennemført sit lægetjek hos Boca.

At vi så længe har strittet imod et salg, overgår min forstand.

Der tales om en transfersum på 6m EUR + 20% i bonusser.
Skrevet af Lentini
Det virker næsten, set ud fra hvad medierne beretter, om en gammel stare-down-contest fra en af Clint Eastwoods utallige western film, det som foregår pt. – stilheden har været enorm siden all the fuzz med Rocco Commisso og det tilbud som han smed på bordet. Et tilbud der i øvrigt stadigvæk er gældende, men som ikke er noget Li YongHong har rykket på. Endnu i hvert fald.

Som der bliver skrevet er knasten i den aftale ikke pengesummen, eller selve størrelsen af aktiebeholdningen, men den absurde klausul som Li YongHong vil have indført så hans aktiebeholdning ikke udvandes ved en eventuel aktieudvidelse via kapitalindskud. Det er jo et håbløst krav. Men tilsyneladende et som Erick Thohir havde held med at trumfe igennem i sin forhandling med Suning. Han stod dog ikke i samme position, som Li Yonghong gør.

Der er desuden begyndt ”whispers”/rygter om at Li Yonghong bare er en ”kransekagefigur” for Rossoneri Sport Lux(holdingselskabet i Luxembourg) hvor ejerkredsen skulle være alle mulige forskellige fonde på offshore kontis. Hvem der så ejer disse forskellige fonde er der ingen der ved, men gennemskueligheden er ikke-eksisterende. Men som skrevet; rygter.. Om ikke andet, hvis FFP gerne vil opgradere i deres reglement, kunne de måske sætte krav ift. ejerkreds sammenholdt med en vis transparens uden nogen bliver tvunget til at hænge til tørre offentligt.

Hovedparten af medierne melder også at Li har de 32mio€. Som tidligere skrevet vil jeg dog gerne se noget action før jeg køber de historier. Det er ligevel god timing med en sådan historie, med tanke på hvilken forhandlingssituation som Li står i. Det skulle dog ikke undre.

Elliott har dog sendt et skriftligt krav til Li Yonghong omkring de 32mio€ og den skæringsdato for hvornår pengene skal falde. Som jeg forstår på Il Sole 24 Ore skal Li ”bare” kunne påbevise en transaktion for Elliott den dag – altså skal pengene ikke nødvendigvis stå på en konto den dag.

Alt den her nølen hjælper dog ikke rigtig vores sag ift. CAS.
Skrevet af Lentini
Ift. transferaktivitet har Mirabelli begyndt at røre en smule på sig. Mest af alt handler det dog om udgående transfers.

Sky melder at Boca efter længere tids tovtrækkeri over Gustavo Gomez er nået til enighed om en transfersum på 6mio€ + 20% af fremtidigt salg. Så kan jeg ikke helt forstå hvorfor de galede sådan op i vinters, fordi prisen er stort set den samme.

Fali Ramadani, Kalinic’ agent, ser ud til at have fået godt gang i Atlético Madrid. De virker også opsatte på at købe Kalinic til noget nær den pris Milan sætter. Eneste hurdle virker at være at de gerne vil afsætte Kevin Gameiro inden. Lige pt. virker Simone Zaza til at være den fremmeste kandidat som afløser for den dovne kroat med ondt i ryggen.

Genoa vil give 5mio€ for Bertolacci, alt imens Villarreal stadigvæk forsøger at sænke prisen fra de 15,5mio€ for Carlos Bacca.

Derudover er Sassuolo og Milan begyndt at diskutere en transfer af Manuel Locatelli. Pris: 15mio€, hvor der diskuteres tilbagekøbsklausuler. Jeg vil sige det sådan, at det er decideret diskvalificerende for Mirabelli hvis ikke en sådan findes i en eventuel handel med Sassuolo. Personligt er jeg ikke glad for den handel. Rapporteringerne om Milans interesse i Badelj giver dog pludselig lidt mere mening.

Ricardo Rodriguez henter interesse fra tyske samt engelske topklubber, hvilket jeg ikke kan undres over. Han har spillet en ganske god slutrunde for et ellers jævnt kedelig schweizisk hold. Jeg tvivler dog oprigtigt på at Milan sælger medmindre vi snakker vanvidsbud.

Gigio er der ingen larm om, udover at han faktisk tog sine eksaminer denne sommer, som han skrottede sidste sommer. Der kan dog komme larm såfremt en større målmandskabale skal gå op denne sommer.

Vores seneste erhvervelse – Alen Halilovic, skal desuden nok give de fleste af os hovedbrud. Imo er han faktisk en ganske eminent dribler. Han dribler bare alt for meget, har alt for mange boldberøringer og ineffektiv på den sidste tredjedel. Jeg kan godt se talentet, men der er godt nok nogle kanter som skal skæres umådeligt meget til. Han har desværre lidt samme tendens, som manden han skal agere reserve for, Suso, med at sænke spillet med de helveds mange berøringer og lave showcases på ufarlige unødvendige positioner på banen.
Skrevet af Lentini
... Så blev man lidt træt igen. Di Marzio melder at Berardi er en del af samtalen mellem Sassuolo og Milan. Serie As mest irriterende spiller. Overdreven kværulerende. Sassuolo vil gerne lån med obligation på de to spillere hvor Milan foretrækker lån med klausul. Locatelli er frisk, mens Mirabelli har haft en samtale med Berardi. Det giver nok fornyet luft til rygterne omkring Susos afgang - ikke at jeg vil begræde det synderligt. Vi må se hvor vi ender. Håber dog vi på en eller anden måde kan fastholde Locatelli på en klausul af en art.

Fulham har desuden afgivet et bud på Musacchio som klubben overvejer. Såfremt man accepterer og Musacchio tager imod udfordringen kunne jeg godt se Mirabelli gå efter den unge garderhøje kroat, Benkovic. Kilde: Di Marzio.
Skrevet af Rossoneri
Der er desuden begyndt ”whispers”/rygter om at Li Yonghong bare er en ”kransekagefigur” for Rossoneri Sport Lux(holdingselskabet i Luxembourg) hvor ejerkredsen skulle være alle mulige forskellige fonde på offshore kontis. Hvem der så ejer disse forskellige fonde er der ingen der ved,...

Ja, det smukke ved den slags konstruktioner (i hvert fald hvis man vil være anonym) er at de reelt ikke har nogen ejer. Fondene har såkaldte "begunstigede", som igen kan være gemt bag røgslør.

Uanfægtet hvordan man anskuer det, så kan man i hvert fald nemt få den tanke at nogen ikke ønsker sit navn offentliggjort.
Skrevet af Rossoneri
Jeg hæfter mig i øvrigt ved vedvarende rygter om at vi forsøger at afsætte Suso. Det giver umiddelbart ikke den store mening, eftersom hans klausul er relativt lav og en fuldgod erstatning vil betyde en væsentlig investering.

Det har dog fået mig til at tænke lidt i Gattusos kommentarer omkring taktiske ændringer til den nye sæson.
Der har længe været historier om at Rino ville satse på en 4-3-1-2 a la den han selv var en del af. Personligt mener jeg at en række af vores transfermål giver fin mening i dét lys.

Man kan selvfølgelig vælge at se eksempelvis Memphis og Berardi som alternativer til wings. Jeg har dog svært ved at se dem begge arbejde baglæns som Gattuso kræver det. Og havde man virkelig tænkt sig at smide enten Memphis eller Hakan på bænken?

Omvendt har både Memphis og Berardi i den forgangne sæson gjort det ganske fint som seconda puntas - navnlig førstnævnte.
Det harmonerer også fint med at Gattuso udtalte at Silva klart er bedre med en angrebsmakker.

Systemet vil også give fint plads til både Hakan og Jack - måske også bedre end i dag hvor de, til tider, kan have tendens til at søge de samme rum.
Tyrkeren har selv udtalt at han mener at hans bedste plads er bag ved angriberne og Bonaventura har overbevist om at han fungerer på en tre-mands midtbane.

Halilovic er egentlig også 10er - på trods af at han har været brugt en del på wingen.

Skulle (og jeg understreger dette som en hypotese) Gattuso tage et andet udgangspunkt, vil det kræve en omstrukturering af den defensive struktur.

I dag falder vores to brede midtbanespillere dybt, mens de to 8ere presser op centralt i banen.
Det har gjort os meget kompakte på kanterne og vi efterlader sjældent rum bag backs.

Omvendt har det ofte efterladt os sårbare centralt - ikke mindst fordi Biglia ikke har de defensive kvaliteter til at beskytte forsvaret.

Skulle vi gå over til en 4-3-1-2, vil det ikke længere være 8erne der skulle presse op. De skal snarere sideforskyde mod modstanderens boldside for at supplere backs. Spørgsmålet er så om Kessié har den taktiske forståelse til at indtage en mere "holdende" rolle.

Dernæst kommer spørgsmålet om de to-tre forreste kan tvinges til at løbe de nødvendige meter og etablere et højt pres.

Vi har prøvet det før under Miha - det var som bekendt en katastrofe. Men Miha var (og er) et taktisk analfabet, så det skal man naturligvis ikke lægge alt for meget i.

Jeg er egentlig venligt stemt overfor ideen - jeg synes det akkommoderer en række væsentlige aspekter omkring holdet, to angribere, plads til både Hakan og Jack osv.

Men lad os se om det nu også er Rinos ide når sæsonen går i gang - meget afhænger formentlig også af om vi har held med at skibe Suso afsted.
Skrevet af Martinovic
Magter ikke at se Berardi i Milan. Bryder mig ikke om ham. Desuden tosset at lade Locatelli gå i stedet for bare at leje ham ud og få en masse spilletid.
Mojn do!
Skrevet af Rossoneri
Jeg synes også det ville være enormt trist hvis Locatelli forlader os.

Og jeg synes at det er utrolig dårlig business af klubben. Biglia har ikke overbevist i sin første sæson, Montolivo har højst én sæson tilbage og her var virkeligt en mulighed for at lade en spiller udvikle sig til det næste niveau.

Lad os håbe at det ikke bliver til noget.
annonce
0