Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Martinovic
Ak ja. Endnu en sæson uden CL. Endnu en ligegyldig Serie A-sæson.

Vi burde været endt i top4, men kan kun se indad. Ikke at det er nogen trøst, men vi kommer tættere på.
Mojn do!
Skrevet af Martinovic
Ja. Karma de ryger ned, når de ikke kan score på de chancer.
Mojn do!
Skrevet af Pirlo21
Nej nej hvor er Inter heldige, sikke et par chancer Satans
Skrevet af Martinovic
Inter er bare for heldige. De var også heldige mod Lazio i sidste runde i sidste sæson.
Mojn do!
Skrevet af Pirlo21
Vildt at Empoli ikke udlignede... pis os, men når alt kommer til alt - kan vi kun takke os selv!! Vi havde alle chancer for CL denne sæson, men suso og hakan kom for sent i gang og vi smed alt alt for mange dumme point mod mindre hold. Sørgeligt...
Skrevet af Martinovic
Jeg er spændt på, hvad Gazidis kan fremtrylle over for UEFA, når den igen igen står uden CL.

Forhåbentligt får vi karantæne fra europæisk bold ;-)
Mojn do!
Skrevet af Martinovic
Ærgerligt Plizzari er så ung, men jeg kan forestille mig, at vi sælger Donnarumma og lader Reina får tjansen som førstemålmand næste sæson. Det vil heller ikke være helt skidt, hvis vi kan få 50+ mio. euro for Donnarumma.

Bakayoko byttes med Sensi, og så skal Zapata erstattes.

Det havde været et mere spændende sommermercato med CL, men der kommer helt sikkert ind- og udskiftninger i truppen.

Mojn do!
Skrevet af Martinovic
Krydser i øvrigt fingre for Jardim. Nu har vi de sidste mange sæsoner forsøgt os med trænere, der kender ligaen. Det vil være forfriskende at prøve en udefra.
Mojn do!
Skrevet af Rossoneri
Man kan ikke undgå at sidde tilbage med en kæmpe skuffelse - omend jeg før runden igår ikke havde regnet med CL.
Men vi kan naturligvis ikke komme udenom at vi selv har tabt CL-billetten.

Dét sagt, så er jeg dog slet ikke enig i @foggys betegnelse af at vi er "dumpet".

Vi står nu og kan se sæsonen i sin helhed.
Der har været op- og nedture og det bærer, for mit vedkommende, først og fremmest præg af at vi har en ung og relativt uerfaren trup. Hvis jeg husker ret, har vi ligaens yngste start 11er (målt på en idealopstilling).

Gazidis sagde efter kampen igår at det var tid til at vurdere hvad der er bedst for truppen. Det siger sådan set sig selv.

Mange har peget på Gattuso som roden til problemet - der er jeg meget uenig. Det er sådan set ikke for at fratage Gattuso et ansvar - for han har naturligvis også begået fejl. Og egentlig vil jeg heller ikke begræde at Gattuso ryger, under forudsætning af at vi fx kan hente Jardim ind.

Men det er for at sige at jeg mener det vil være en kæmpe fejl at tro at tingene ville være meget anderledes med en anden træner ved roret.

For mig at se er de mest væsentlige problemer - og dermed dem jeg håber Gazidis adresserer:

Manglende lederskab i truppen
Det har været ganske tydeligt at vi mangler ledere inde på banen. Vi har jo ofte oplevet (og diskuteret i denne tråd), hvordan holdet har set "bange" ud.

Men her mener jeg at man må se tingene i et historisk perspektiv. Under Montella så vi meget sjældent at vi vendte resultater. I hele hans tid i 17/18 sæsonen, formåede vi ikke én eneste gang bare at hente point efter at have været bagud.

Det gjorde vi så under Gattuso. I indeværende sæson, har vi formået at hente point i fem kampe hvor vi har været bagud. I fire af tilfældene har vi faktisk vendt et lurende nederlag til en sejr.

Der er stadig en del at ønske sig, men man må også anerkende at vi har udviklet os positivt på det punkt.

Men jeg mener først og fremmest at der her tegner sig en kritik af Leonardo. Det er ultimativt hans ansvar at samle en trup der også besidder de personlige egenskaber der skal til for at lykkes.
Det har han, i mit univers, forsømt.

Og det har ret vidtrækkende konsekvenser, for det betyder også at talenterne ikke får den nødvendige støtte.
Et godt eksempel er den udvikling Romagnoli gennemgik ved at have Bonucci som mentor. Så kan det godt være at sidstnævnte efterlod noget at ønske sig rent spillemæssigt, men hans indflydelse kan ikke undervurderes.

Styr på strategi og implementering
Da Elliott overtog tøjlerne i sommer, blev det meget klart meldt ud hvad strategien var. Der skulle være fokus på at hente de bedste talenter og udvikle dem til stjerner og potentielt sælge nogle af dem for en bæredygtig økonomi.

Det er da også en fin skåltale, men vi mangler simpelthen en plan for implementeringen - hvilket ofte er det der sker når den flotte strategi er præsenteret.

Hvordan har man fx tænkt sig at talenter skal udvikles i et miljø, hvor der mere eller mindre er et fravær af mentorer og forbilleder?

Vi råder pt over nogle super interessante navne - Donnarumma, Romagnoli, Calabria, Paqueta og Piatek. Men hvem skal være med til at bringe dem til det næste niveau? Det er ikke bare noget en træner kan gøre på træningsbanen og fra sidelinjen.

Jeg brugte eksemplet med Bonucci og Romagnoli ovenfor. Silvas udtalelser om at komme og spille med Nesta og Maldini er et andet godt eksempel.
Og ikke mindst Costacurtas udtalelser den anden dag (hvor han påpeger dette problem i Milan), mener jeg rammer hovedet på sømmet.

Folk havde for 10-15 får siden altid travlt med at kalde Milan for et alderdomshjem. Kommentarerne forstummede dog som oftest når vi vandt med disse "veteraner".
Vi skal simpelthen tilbage til at have en kultur hvor de unge talenter kan vokse.

Men det kommer ikke over natten - uanfægtet om træneren hedder Ancelotti eller noget andet.

Det er en proces der tager tid og det kræver ikke mindst at man er parat til at fjerne de elementer fra en trup, som ikke bidrager positivt.
Her har Montolivo ofte været nævnt som en negativ indflydelse, men jeg ser også Suso som et svagt led i den sammenhæng.
Det er derudover nok også i den sammenhæng man skal se Bakayokos afgang og evt. Kessiés ditto.

Og skal jeg alligevel stå på mål for Gattuso, så er det netop her. Han er kulturbærer - omend han ikke kan løfte det på egen hånd. Men med et par ligesindede i truppen, tror jeg at vi kunne se en markant positiv udvikling.

Klar rollefordeling i ledelsen
DiMarzio meldte den anden dag at Leonardo er fortid, primært grundet uoverensstemmelser omkring hans beføjelser (brasilianeren ønsker åbenlyst mere magt).

Jeg undrer mig først og fremmest over hvordan den slags kan være et issue så kort efter en ansættelse. Det er og bliver ledelsesmæssigt venstrehåndsarbejde.

Og med henvisning til ovenstående punkt, så er det også grotesk at Leonardo står midt i forhandlinger med Gremio omkring Everton, hvorefter Gazidis trækker i håndbremsen.

Leonardo vil åbenlyst være CEO - men det dur jo ikke at han bare kører ud ad en tangent og klart overskrider sine beføjelser. Det samme gælder, når han midt i sæsonen pludselig vil diktere spillestil.

Nu er det vigtigt at vi får sat et team der klart ved hvad der forventes af dem og hvor de skal bruge deres kræfter.
I det lys, synes jeg det vil være positivt hvis vi kan samle det gamle hold fra Monaco, med Campos, Moncada og Jardim.

Ikke mindst fordi de jo kender strategien (Monaco blev nævnt som forbillede af Elliott).

Kloge transfers
Jeg mener at det er alfa omega, at vi nu få nogle spillere ind der passer til trænerens spillestil og ikke mindst som har de egenskaber der mangler i truppen.

På afgangssiden ser jeg gerne at vi sender Suso (€40m), Kessíe (€40m), Musacchio (€10m), Biglia (€5m) og Silva (€40m) videre.
Navnlig Suso og Kessíe repræsenterer et væsentligt capital gain og der har ikke mindst været tale om at Donnarumma også vil videre. Han repræsenterer potentielt yderligere €50m og altså også 100% capital gain.

Jeg mener der er et klart behov for ledertyper. Var det måske nu vi skulle prøve at hente Thiago Silva retur?

Til midten må Campos gerne tage Thiago Mendes med og så ser jeg selvfølgelig gerne at vi også kan få fingre i Sensi.

Og som skrevet indledningsvis, så deler jeg ikke holdningen om at sæsonen er dumpet. Jeg mener vi er et bedre hold end vi var sidste år. Flere spillere er længere fremme i deres udvikling og jeg mener også at vi er stærkere som hold.

Det er utopi at tro at man bare kan reformere et hold ved at købe nogle, på papiret, stjernespillere og få et højprofileret trænernavn på bænken.
Her synes jeg egentlig at Man Utd fungerer som det bedste eksempel.

For mig at se, afhænger vores succes i højeste grad af at ledelsen forstår hvor de skal foretage ændringer og hvor de skal bygge videre på det eksisterende.
Og ikke mindst at de rent faktisk formår at skabe de rette forudsætninger for at implementere den strategi der tales så meget om.

Og så ikke mindst tak til jer for sæsonen og masser af gode dialoger og diskussioner. Jeg glæder mig over at denne tråd igen har været passioneret - på godt og ondt. Det foretrækker jeg dog over mangel på passion.
Skrevet af Old Bull Lee
En længere evaluering af sæson må vente fra min side af, da jeg lige skal sluge skuffelsen over misset Chl. Især med den dramatiske afslutning hvor Berardi får rødt og Empoli åbenbart ikke kan score. Det sagt, så falder "skylden" tilbage på os selv og den nedtur vi havde i foråret.

Jeg er for så vidt enig i at sæsonen ikke nødvendigvis er dumpet. Det er totalt utopi at en klub kan hive sig op af det morads, økonomisk og spillemæssigt, vi har været i de sidste 5 års penge. Omstillingen til en klub der kan bide skeer med de store er lang, svær og hård især når man tager FFP med i betragtningen.

Jeg forstår fuldt ud den skuffelse man har, men man kan nu godt tillade sig at være en smule stolt over at vi har skrabet 68 point sammen. Derudover har vi spillet til tider ret så flot fodbold og vi har en del talenter hvis udvikling går i den rigtige retning.

At Leonardo får kniven, tja, det er både ærgerligt pga. de to fuldstændig eminente handler Piatek og Paqueta var (hvis det var ham og ikke Maldini). Men også forståeligt hvis han ikke er i attunement med ledelsen.

Dog er det alfa og omega i min optik at vi får noget kontinuitet. Vi har de sidste 5 år skiftet træner og trænerstab, ledelse og ejere. Nu skal vi til at bygge en organisation op der skaber stabilitet, der samtidig sikrer ordentlige rammer for vores spillere, hvilket skaber tryghed til udvikling. Ja, vi skal have kulturbærere men jeg er noget uenig i at skifte 2/3 af midtbanen ud, for det tager tid at udvikle relationerne.

Imø handler det ikke om quick-fixes hvad enten det gælder træner eller spillere. Dog skal det siges at der selvsagt er spillere der skal gå og spillere der skal ind, men vi har en sommer hvor mange af de foregående års (elendige) handler har kontraktudløb. Hvis man dertil vil sælge/komme af med 3-4-5 startere fra denne sæson, tror jeg korthuset kan falde sammen. Musacchio især ville jeg være ked af at miste. Suso og Kessie lidt so-so, men de bidrager i det mindste med nogle vigtige mål, som vi så sidste og forrige kamp uagtet sidstnævntes dårlige indflydelse.

Jeg mener også at EL er en gevinst omend det kan betragtes som en trøstepræmie, for vi skal have en trup der kan spille med i Europa uagtet om det er på højeste eller næsthøjeste hylde. Det har taget mig lang tid at komme væk fra min fortidsromantisering, sidde sent om natten på youtube og se gamle kampe, og indse at vi kun fortjener det vi spiller til. Det må spillerne også erkende.
"Old Lull Bee"
Skrevet af Rossoneri
@old bull
Jeg synes pointen omkring kontinuitet er virkeligt god. Og det er helt klart en balancegang. Jeg indrømmer i den forbindelse blankt, at jeg bestemt også kan tage fejl i tankerne om at skifte en god del nøglespillere ud.

Af de nævnte spillere, er Kessíe den jeg helst vil beholde. Mest fordi jeg tror han kan være en gevinst i en lidt anden rolle (som destroyer a la Gattuso).

Og så synes jeg i øvrigt du fanger hele essensen, når du siger at der ikke findes quick-fixes.

Er vi bedre nu end for et år siden? Ja, det mener jeg klart vi er. Og det mener jeg at Gattuso fortjener en væsentlig del af æren for.
Skrevet af Fossa dei Leoni
Jeg sad lige og kiggede på Jardims statistikker i de klubber, han har været i:

Han blev hyret af Chaves (portugisisk tredje divisions hold) i 2007 og sikret dem oprykning i 08/09

Han blev hyret i 2009 af den lille Segunda Liga (Portugisisk andendivisions hold) Beira-Mar og sikret oprykning til Primeira Liga, men stoppede midtvejs i 2010/11 sæsonen selvom, de præsterede over evne.

Så kom han til Braga i 2011/12, hvor de sluttede treer efter 15 sejre i streg. 58% sejre

Han stod i spissen i Olympiakos fra sommeren 2012, hvor han blev chokfyret i januar 2013 efter at have været foran med 10 points og gjorde det også glimrende i Champions League. Sejrsprocent på over 70%

Dernæst, så tog han over i Sporting Lissabon og blev der en sæson, hvor de med en trup mere eller mindre ren egen avl sluttede som toer med 25 points mere og 18 flere mål scoret end sidste sæson. Sejrsprocent over 60%.

Han har væretI Monaco i over 4 år, taget en titel 16/17 sæsonen, CHL semifinale, pokalfinale og formår faktisk at slutte toer, efter at holdet bliver flået fra hinanden. Hans første to sæsoner bød på to tredje pladser i streg. Han formåede også at slå Arsenal ud i en 1/8 finale, inden at de blev mestre.

Det må virkelig siges at være en mand, der kan leverer resultater, hvor end han er. Det, som jeg også elsker er, at der er en klar rød tråd i sit spil, og han elsker at bruge unge spillere, især fra eget akademi. Spørgsmålet er bare om, at den tilgang til fodbold vil være god i Serie A.

Jeg håber, at vi signer ham. Fordi han vil være noget radikalt anderledes end, det vi allerede har prøvet. Klublegender uden nogen former for trænererfaring eller trænere som har haft en middelmådig sæson i en middelklub. Her har vi en, som har gjort det på højeste plan med en klar spillerfilosofi og en rød tråd.

Skrevet af Old Bull Lee
@Fossa:

Man lige have in mente, de 3 måneder han gik uden sejr denne sæson der også resulterede i en fyring. Henry viste sig ikke at være løsningen, men man skal passe på med at gøre ham til en mand der kan gå på vand. Og som du også er inde på, så er der ingen garanti for at han klarer sig godt i Serie A og slet ikke i et setup som Milan. I øvrigt så er vores Primaverahold lige er rykket ned (!), så der skal godt nok et dygtigt talentarbejde til. Men det kan vi jo købe os til (altså talenterne), hvilket også ser ud til at være strategien.

Det sagt, så jeg er 100% klar på ham. Det er nok den bedste af de realistiske muligheder der er. Især hvis vi kan få samlet den trio i Monaco, som Rosso også er inde på.
"Old Lull Bee"
Skrevet af Rossoneri
@fossa
Der er i hvert fald ingen tvivl om at Jardim er et spændende navn. Det tror jeg sådan set der er bred konsensus omkring. Og hvad er endnu mere vigtigt, så passer han på beskrivelsen af en træner der vil passe ind i vores strategi.

Min egen pointe (og @old bulls, hvis jeg forstår den ret) er at det ikke kan stå alene. Der skal visse omstændigheder til for at opnå succes.

Det kan aldrig blive andet end en pseudo-diskussion, men man kan spørge sig selv om Jardim kunne præstere bedre med en trup uden ledere og med tunge skader på bærende pladser.

Anyway - vi believer nok meget klogere de kommende dage. Nogle medier har meldt at Leonardos exit allerede bliver officiel idag og at den næste destination hedder PSG. For at understrege dette, er Henrique blevet hidkaldt til Doha og det ventes at sheikerne viser ham døren.
Skrevet af Martinovic
Jeg synes, vi dumper sæsonen, fordi vi har det hele i den hule hånd før derbyet i marts. Indtil da havde vi blot fire nederlag i de første 26-27 kampe. Inden da var sæsonen fantastisk truppen in mente, men holdets og trænerens kollaps trækker gevaldigt ned.

Det sagt, så har vi ikke været dårligere end Atalanta og Inter, når det er sølle ét point, der ender med at være forskellen.

Defensiven består, men vi har ikke lavet nok mål. Så offensiven står for skud.

Jeg ved ikke, hvilket system Jardim foretrækker, men måske han er manden, der kan få en spiller som André Silva i omdrejninger. Jeg håber i hvert fald, at vi beholder ham og i stedet går efter at sælge Castillejo, Suso, Kessie, Biglia og Laxalt. Måske Donnarumma, hvis UEFA tvinger os.

Montolivo, Mauri, Bertolacci og Zapata har kontraktudløb og forlader alle klubben.

Vi skal under alle omstændigheder have en træner ind, der kan arbejde med unge spillere, for dem har vi mange af.

Mojn do!
Skrevet af Old Bull Lee
Jeg kan langt hen ad vejen godt følge dig Foggy, men vi har også været ramt af super mange skader (Hvem vidste at Abate kunne spille centerback?!) og vores hold er ungt. Det er ikke så meget Rhinos skyld som at det er personlige fejl der har gjort at vi endte hvor vi gjorde. Altså den kamp mod Parma hvor Borini vælger at flække en spiller lige udenfor feltet og Bruno Alves scorer, det er ikke Rhinos skyld. Men som sagt kan jeg totalt godt forstå din frustration og enorme skuffelse.

Men lad os lige lege den obligatoriske post-sæson gætteleg;

Truppen ser således ud efter kontraktudløb (Og du glemte lige at inkludere Abate, Foggy :))

Målmænd:
Donnarumma
Reina
Plizzari
Donnarumma


Forsvar:
Romagnoli (CB)
Caldara (CB)
Musacchio (CB)

Conti (HB)
Calabria (HB)

Rodriguez (VB)
Laxalt (VB)
Strinic (VB)

Midtbane
Biglia (DM)

Kessie (CM)
Jack (CM/VM)
Paqueta (CM/OM)

Hakan (VW/OM)
Borini (VW og alt andet åbenbart)

Suso (HW)
Castillejo (HW/OM)

Angreb
Piatek (A)
Cutrone (A)
Silva (A)

Hvis man så vil af med Samu, Suso, Kessie, Biglia og Laxalt mangler vi: 1-2 centerbacks (afhængig af Caldara), 1 venstreback (afhængig af Strinic), 3 centrale midtbanespillere, 2 højrekanter. Bevares, jeg vi også gerne af med især Laxalt og Biglia men det er i min verden simpelthen for stor en udskiftning

Spiller vi en 4-3-3 eller en 4-2-3-1, som vi har gjort primært i denne sæson, ser vi noget tynde ud centralt.

Idealopstillingen næste sæson

Donnarumma

Calabria-Musacchio-Romagnoli-Rodriguez

Kessie-NY-Paqueta/Jack

Ny-Piatek-Hakan

Alternativt

Donnarumma

Calabria-Musacchio-Romagnoli-Rodriguez

Kessie-NY/Jack

NY-Paqueta-Hakan

Piatek.

Årsagen til at skrive Suso ud, er den kapital han kan tilføre. Så vigtig som han har været, synes jeg at det er bedre at have nogen som kan servicere Piatek. Derudover har jeg mistet al tillid til Silva. Jeg tror aldrig han bliver en gevinst for os og ligger 3´er i mit personlige angrebshierarki.

Hvis man skal se mønsteret i rygtestrømmen, så er vi vel også ude efter en wing der kan noget på egen hånd. Men det fremgår også at vores midt er ret så tyndt besat. Sensi ville, som Rosso også skriver, være ideel.
"Old Lull Bee"
Skrevet af Rossoneri
Interessant melding fra DiMarzio her til aften.

I flg. ham, vil Leonardo levere sin opsigelse imorgen. Han siger dog at det ikke umiddelbart er tanken at Campos bliver ny DS - han skal i stedet fungere som ekstern konsulent og dermed fortsat arbejde for Lille.

Derimod skulle Maldini blive tilbudt rollen som DS.

Man kan i den forbindelse, hæfte sig ved de udtalelser Maldini havde henover weekenden, hvor han taler som at han må vurdere Gattusos bedrifter "køligt" og ikke lade det påvirke at han er en ven.
Det at det skulle være noget Maldini vurderer, kunne tyde på en ændret rolle.
Skrevet af Martinovic
Fin opsummering af truppen, Old Bull Lee. Vi skal i mine øjne forstærke start 11´eren.

Jeg ved ikke, om vi skal gå efter en makker til at starte sammen med Romagnoli, eller vi skal satse på, at Caldara ikke konstant går i stykker. Musacchio som starter er jeg ikke tilhænger af.

Det er samme problem på højre back, hvor vi har et par fornuftige backs i Conti og Calabria, men begge døjer konstant med skader. Forsøg at få nogle penge for Conti og hent Danilo i Manchester City. Inter har trukket følehornene til sig.

Rodriguez sidder på venstre back, men jeg savner et bedre alternativ end Laxalt og Strinic.

De største udfordringer er centralt på banen. Bakayoko vender med stor sandsynlighed tilbage til Chelsea, og Biglia har jeg mistet troen på. Sensi bliver sikkert en ny mand på midten, men der skal en eller to mere ind.

Hvis André Silva bliver, håber jeg, vi spiller med to angribere og har Cutrone og Borini som backup. Hvis Silva sendes videre, fortsætter vi med at spille med wings. Jeg håber, Hakan bliver, men Castillejo og Suso må gerne blive sendt videre.

@ Rossoneri

Maldini har simpelthen for lidt erfaring til at varetage en rolle som sportsdirektør.

Jeg er ikke fan den løsning med at hyre en ekstern konsulent, som stadig arbejder for en anden klub.

Gazidis er en dygtig økonom, men han er en sportslig hæmsko. Hans måde at drive fodboldklub på ender ikke med sportslig succes. Vi kan ikke leve på at hente unge spillere med videresalgspotentiale, når vi har brug for erfarne spillere i deres bedste alder.

Vi skal ikke være et nyt Arsenal med al respekt for dem.
Mojn do!
Skrevet af Martinovic
Leonardo vil sige sin stilling op. Rino vil sige sin stilling op og opgive 90% af sin løn i den resterende del af kontraktperioden med den forklaring, at det ‘nye’ Milan har mangel på ambitioner. Maldini følger sikkert trop.

Det bliver en hård nød at knække. Jeg troede endelig, at vi havde den rette ledelse på plads.

Jeg kan mindre og mindre lide Gazidis og er samtidig hamrende træt af FFP. Det er umuligt at følge med engelsk fodbold, når forudsætningerne er så forskellige. Det er ikke fordi, at de italienske klubber ikke vil forny sig, men lever i en verden, hvor det italienske system er mange år bagefter. Italiensk bureaukrati bremser alt, der hedder udvikling.

Mojn do!
Skrevet af Rossoneri
Hvis Gattusos erstatning hedder Giampaolo, er det en ren falliterklæring.
annonce
0