Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Krook
Det var nu ikke fordi jeg ville antyde at klubben er ved at gå fallit.

De italienske klubber har været notorisk dårlige til at tænke langsigtet de sidste 10-15 år, og Milan er nok langt bedre kørende end Inter og Roma på den front i mine øjne. Man bliver imponeret over hvordan de andre klubber hvert år kan finde nye afdankede profiler fra de andre ligaer at hive ind.

Ift. specifikt Napoli, brugte de ifølge transfermarkt færre penge end de fik ind i sommers, mens de til gengæld sommeren før lavede et dundrende underskud på transfersaldoen. Jeg kender ikke deres økonomi særligt godt, men de har jo fået en del CL penge i de senere år, måske de også er gode til at holde lønningsomkostningerne rimelige.
Skrevet af Martinovic
Jeg er nu ret optimistisk i forhold til for bare et par år siden. Strategien er ændret, og der er kommet styr på spillerlønningerne, bl.a. fordi klubben primært henter unge spillere ind til videreudvikling. Kan vi kvalificere os til Champions League et par år eller tre i træk, vil det helt sikkert hjælpe på økonomien. Desuden vil et nyt stadion kun være kærkommen.

https://www.football-italia.net/164662/calhanoglu-close-new-deal

Så fedt hvis den forlængelse er kommet i hus.

Mojn do!
Skrevet af Martinovic
https://www.football-italia.net/164665/official-duarte-moves-istanbul

Fint. En skam vi ikke har været heldige med de brasilianere, vi har hentet på det seneste.
Mojn do!
Skrevet af Fox@Mulder
@YNWA"96"

Selvom vi halter langt bagefter ift. Indtægter så er det jo noget som vi kan ændre forholdsvis hurtigt med et par CL sæsoner i træk og det nye stadium - de to ting alene kan give os et kvantespring.

En ting som mange glemmer er at Elliot tilbagebetalte alt vores gæld da de overtog driften, så nøgternt set har vi faktisk én af de bedre økonomier i Europa. De forventer selvfølgelig at få de penge retur, men det er jo gennem salget af klubben, når det engang sker.

Duarte er væk og Conti lige på trapperne - 18 mrds lån til Fiorentina med tvungen købsoption.

Så er det ind med Meite, og Simakan - sidstnævnte kan iøvrigt også spille HB.
Rossonere siden 1988. Forza Milan per sempre!
Skrevet af YNWA"96"
@Fox

Tak for lidt opdatering omkring jeres situation. Håber som sagt i snart er tilbage der hvor det er sjovt. Tyggede mig forleden dag igennem KPMG årlige fodboldrapport om de 32 største klubber i verden og det var tankevækkende at den eneste klub der var mindre værd idag end for 5 år siden var AC Milan. Men jeg kender alt til, når ens klub har været dårlig drevet og den klub jeg holder med, er tilbage hvor det er sjovest, selvom vejen har været hård :) ! ...Så det kan jo lade sig gøre.

Den økonomiske forskel på PL og SerieA er dog voldsom.
“Some people believe football is a matter of life and death, I am very disappointed with that attitude. I can assure you it is much, much more important than that.” Bill Shankly
Skrevet af Fox@Mulder
Ifølge seriøse kilder i Italien er det lige på trapperne at vi melder ud at vi forlænger med Donnarumma.

7M om året og 875K til hans bror, derudover en klausul om at han kan smutte til sommer for 40M......
skulle vi ikke komme i CL.
Rossonere siden 1988. Forza Milan per sempre!
Skrevet af Milanisti
Det er også værd at bemærke, at vi skal blot 4 år tilbage for at vi var dem, der havde flest kommercielle indtægter i Italien. Nu har både Juventus og Inter overhalet i det kapløb, og i denne 4-årige periode er vores indtægter faldet med €30m, mens at Juventus´ og Inters er steget med hhv. €83m og €65m.

Det er her at jeg forventer, at Gazidis vil vise sit værd. Nu hvor spillet er på vej i den rigtige retning skal der forhandles nogle helt andre aftaler end dem vi står med, og der skal nye og forbedrede samarbejdsaftaler med nye samarbejdspartnere. Jeg ser store perspektiver i det asiatiske marked, og vi står stærke her i forvejen. Det amerikanske marked er også under udvikling, og fodbold bliver mere og mere interessant for befolkningen på den anden side af Atlanten.

Vores svage side nummer 1: Spillersalg

I de seneste 5 år har vi kun hentet €72m ind på salg af spillere, mens at Juventus, Roma og Napoli har hentet hhv. €564m, €372m og €325m. Napoli har solgt for 4,5 gange mere end os. Vanvittigt, og trods dette har de endt på bedre placeringer.

Efterfølgende i rækken er der Inter, Genoa, Sampdoria, Fiorentina, Atalanta, Lazio, Torino, Udinese OG SÅ Milan. Selv Udinese har solgt for €102m. Torino har solgt for €123m.

Jeg har ikke været bekendt med de her skræmmende tal før, men det har jo været tydeligt, at vi har købt spillere dyrt og solgt dem billigt efterfølgende. Altid med store tab. Når man ser tallene og der bliver sammenlignet med flere klubber, så viser det sig, hvor elendigt det egentlig har været.


Vores svage side nummer 2: Europa

I de seneste 5 år har vi kun hentet €29m ind, mens at Juventus, Roma og Napoli har hentet hhv. €449m, €255m og €246m.

Inter, Lazio og Atalanta har hentet hhv. €117m, €76m og €71m.


Jeg kan se, at vi på ét punkt har forbedret os, og det er hvad angår lønninger. Der er skåret 13% ned - hele €24m - fra €185m til €161m. Spørgsmålet er dog hvor længe det varer ved, når vi nu henter nye spillere, og flere af vores etablerede kræver højere lønninger.

Vi har i øvrigt haft det største tab i klubbens historie i det foregående år. €195m inkl. skatter. Roma er den eneste, der har lidt et større tab - €204m. Juventus og Inter led ´kun´ hhv. €90m og €102m. Det ekstraordinære store tab skal også ses i lyset af COVID19.

Set over en længere periode har vi tabt vanvittige €735m(!!!!) eksl. skatter de seneste 6,5 år. Det svarer til et tab på €113m i gennemsnit hvert år. Det svarer til omtrent 5,5 milliarder danske kroner, som er tabt i disse 6,5 år.

Det har virkelig været nogle mørke tider for klubben. No wonder at økonomien er helt i bund.

Der er lang vej endnu, og vi er på rette vej rent sportsligt, men der lægger et stort arbejde foran Gazidis og co. Nu når det sportslige spillere, og vi forhåbentligt vender tilbage til at være faste deltagere i Champions League, forventes der at Gazidis lander de store aftaler, som han er hentet ind for.
Skrevet af Milanisti
Held og lykke i resten af sæsonen og forhåbentlig mødes vi en klassiker i CL næste sæson.


Jo tak! Men det håber jeg nu ikke. I hvert fald ikke i gruppespillet. Håber at vi får en nem pulje, og mindre hold indtil 1/4-finalerne. Vi skal helst så langt som det overhovedet er muligt, og alt skal bare flaske sig. Der er gode penge i det for klubben. Det vil give et boost på alle parametre.
Skrevet af Fox@Mulder
Rossonere siden 1988. Forza Milan per sempre!
Skrevet af Milanistar
Til den pris er jeg ikke så ked af at Juventus skulle rende med ham. Jeg mener stadig at Colombo med lidt mere spilletid i næste sæson kan udvikle sig til en dygtig boksspiller. Ikke samme type som Zlatan, men findes den type derude? Med en mere stationær type som Colombo skal vi selvfølgelig også omlægge spillestilen lidt, men der er lang tid til det bliver aktuelt endnu.
Mere interessant er det at Pavolettis agent skulle være i Milano. Han er den perfekte backup til Zlatan for resten af sæsonen.
Sempre Milan.
Skrevet af Milanistar
Milanisti

Tak for nogle håndgribelige tal! Ja, det ser dælme ikke godt ud. Hvad der skete mellem 2017-2019 er jo decideret uansvarligt. No wonder at vi fik en FFP straf selvom vi ikke er den eneste klub der skulle have haft det. Endnu mere kan det undre at vi stadig lader til at have penge at gøre godt med i modsætning til vores naboer som alt andet lige har haft større indtægter og mindre tab end os.

Jeg synes dog at vi er på vej i en fornuftig retning, og her er der ikke kun tale om spillet på banen. Det harmonerer i klubben på en måde som vi ikke har set i mange år, og der lader til at være ensretning i forhold til planlægning og strategi. Om vi helt kan undlade at sælge et par af vores største profiler i løbet af de næste par år virker stadig ikke særligt realistisk, men der har jeg stor tiltro til at nogle af de unge vi allerede har rendende samt det stærke arbejde Maldini og co. lægger for dagen kan sikre kontinuerlige top4-placeringer.
Sempre Milan.
Skrevet af Torben Diegeldauer
Hvis Torino rykker ned bliver Belotti vel også interessant? Eller ville han være "for gammel" ift. strategien? Nu er Zlatan alternativerne jo rimelig unge i forvejen. Har altid synes han var for god til Torino.
Skrevet af Martinovic
Pavoletti er fyld. Så hellere satse på Colombo i mine øjne.

Jeg håber, vi går efter Belotti til sommer.
Mojn do!
Skrevet af Martinovic
https://www.football-italia.net/164685/milan-consider-permanent-move-brahim-diaz

Jeg synes, det er svært med Diaz. Han gør mange ting rigtige, men indimellem savner jeg noget slutprodukt. Han må ikke koste mere end 20 mio. euro.
Mojn do!
Skrevet af Milanistar
Pavoletti er perfekt som midlertidig backup til Zlatan. Og så er han billig både i løn og transfer. Belotti til mulig spotpris til sommer er en no-brainer, i hvert fald et langt mere frugtbart mål end at smide 25 millioner euro efter Diaz, som til trods for fine takter og en god udvikling nok aldrig bliver det helt store. Specielt ikke så længe Hakan render rundt. Der synes jeg vores penge kan bruges bedre andetsteds.

Romagnoli, Calabria og Leao starter sandsynligvis i aften. Jeg så gerne at man gav de to sidstnævnte nogle tiltrængte pauser, omend jeg er med på at især Calabria bliver svær at erstatte eftersom vi ikke rigtigt råder over flere CM´er end det er tilfældet lige nu. Så skulle man give en af de unge chancen.
Sempre Milan.
Skrevet af Pirlo21
Diaz er 21 år, kan vi lave en fornuftig handel - er det i mine øjne en no brainer. Om han allerede næste sæson kan tage over for for Hakan 100% tror jeg ikke. Men han har allerede vist nok i mit hoved, til at blive signet. Kommende guldfulg og ser lidt en ny David Silva i ham.
Skrevet af Fox@Mulder
@Milanistar

Leao har karantæne mod Cagliari - derfor spiller han iaften. Enig i at vi kunne spare Calabria, en hellere det bliver Kessie som trods alt spiller en mere krævende position.

Jeg synes det er helt fint vi beholder enten Kjær eller Romagnoli på banen, for at sikre lidt ledelse og stabilitet og Kjær er trods alt lige kommet tilbage.

Det kunne også hedde Conti, Mussacchio, Kalulu, Dalot, men Conti er jo eftersigende meget tæt på et skifte til Fiorentina.

@Pirlo21

Enig ift. Diaz - 20-25M er fint - betalt over flere rater. Han er ung og kun lige kommet til ligaen og kan kun blive bedre. Han kan desuden noget vores andre offensive spillere ikke kan og komplimenterer dermed truppen godt.
Rossonere siden 1988. Forza Milan per sempre!
Skrevet af Rossoneri
Re. økonomien.

Egentlig er der ikke noget nyt i dette - og hvis jeg husker ret, har det også været diksuteret her i tråden.

Først og fremmest giver det ikke den store mening, at diskutere Milans situation over en fire-års periode.
Ejerskabet under hhv Li og Elliott kan, kort og godt, ikke sammenlignes.

Det sagt, så er Milan fortsat langt fra at være en europæisk supermagt rent økonomisk, omend der er flere positive tegn.

Og så skal vi også lige huske, at holde skidt og kanel for adskilt. Der er klubbens overordnede økonomi og så er der den begrænsede del CFCB ser på ifm FFP.

Som @milanisti skriver på forrige side, er vores store problem indtjening. Udover spillersalg of manglende indtægter fra Europa, skal fejlende kommercielle aktiviteter også nævnes, præcis som manglede indtægter fra eget stadion.

På flere af disse områder, har vi dog set en væsentlig forbedring. Her spiller "vores egen" Casper Stylsvig en stor rolle. Der er indgået en række nye spændende samarbejder, som dels bringer nye revenue streams og ikke mindst også er med til at øge kendskab til AC Milan brandet (som fx Roc Nation aftalen).

Når man ser på selve gensalgsværdien i truppen, er der også en verden til forskel til tidligere. Nuvel, vi skal "lige" have aftaler med Donnarumma og Hakan på plads, men så er der virkelig også en seriøs potentiel salgsværdi i truppen.

Herunder har Maldini og Massara været enormt skarpe til at navigere FFP.
Regnskabet ift FFP fungerer på lidt andre præmisser end det overordnede regnskab. Eksempelvis regnes investeringer i "infrastruktur" ikke med. Derudover kan der være andre "finansielle manøvrer" - eksempelvis mener jeg, at Elliott har fremdateret nogle forventede tab, noget som nogle tolker som en tegn på at de (Elliott) er ved at klargøre til et salg.

Derudover, regnes capital gains (og losses) med i den sæson de er realiseret, mens indkøb spredes udover kontraktperioden.

Så vidt jeg kan forstå, er vi slet ikke på kollisionskurs med FFP i øjeblikket. Det skyldes ikke mindst salgene af Suso og Cutrone, der gav 100% capital gain.

Dermed kommer det, i sidste ende, til at handle om ejernes evne til at oppebære økonomien og deres investeringslyst.

På den positive side er også, at vi i indeværende sæson igen har Europæiske indtageter (omend kun fra EL). Samtidig er vi klart på rette spor ift at komme tilbage i CL.

Ergo mener jeg faktisk, at der er grund til at være optimistisk omkring den økonomiske udvikling i klubben, selvom vi naturligvis slet ikke er i mål. Et væsentligt skridt er også, at få stadionplanerne godkendt og sat i gang.
Skrevet af Fox@Mulder
Simakan handlen bliver tvivlsom:

Først kom en melding om at han var skadet og ude 1 mrd, det blev hurtigt afvist af hans agent.

Nu kommer der så melding om at han er ude i 2 måneder.....

https://sempremilan.com/strasbourg-announce-simakan-will-miss-two-months-through-injury-despite-denials-of-agent
Rossonere siden 1988. Forza Milan per sempre!
Skrevet af Martinovic
Uheldig timing for ham og for bejlerne. Han så ellers spændende ud. Jeg ved ikke rigtig med Lovato. Han har ikke imponeret i de kampe, jeg har set med ham, men derfor kan potentialet selvfølgelig være der alligevel.

Mojn do!
annonce
0