Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af paolomaldini
Det ser ikke alt for godt ud med Zlatans rehab. Skaden skal angiveligt reevalueres i slutningen af juni, hvorefter der bliver taget en beslutning om, hvorvidt der skal operation til efterfulgt af et par måneder på sidelinjen.

Man kan frygte, at det er ved at være slut for Zlatan - hvilket jo er helt forståeligt. Men det gør vores sommertransfer endnu mere essentiel ift. angrebspositionen. Nu leder vi muligvis ikke efter en reserve/vice-Zlatan, men en ny starter.

Med Zlatans skadeshistorik den forgangne sæson, så synes jeg også det ville give mest mening, at købe en starter, og så må Zlatan spille det, som kroppen tillader. Dertil er jeg ikke tryg ved Scamacca, men ser Vlahovic som den oplagte erstatning.

Alt kommer dog an på, hvordan vi skal spille næste sæson og hvilke typer vi henter til andre positioner. Der har været meget snak om 433 og 442 til næste år.

Gud, hvor ville jeg gerne kunne spole frem til starten af sæsonen og slippe for hele transfermøllen. Man kan håbe, at Maldini gør lidt i stil med sidste års vindue, og agerer hurtigt og sikrer en tidlig komplet trup som er klar til pre-season sammen. Tror dog EM ødelægger dette lidt.
Forza Milan!
Skrevet af Martinovic
Jeg forstår ikke, hvis Maldini ikke går efter en førsteangriber og bruger Zlatan, når han er klar.

Jeg synes ikke, at Zlatan og Giroud vil være nok.

Marseille meldes interesseret i Leao på leje, og det vil ikke være helt dumt. Her og nu mangler han at få sparket gang i karrieren, og på nuværende tidspunkt sker det næppe i Milan.

Mojn do!
Skrevet af Bolt
Jeg synes umiddelbart heller ikke Zlatan/Giroud lyder alt for overbevisende, men det afhænger også af hvilken formation vi kommer til at spille.

Hvad angår Leao, så er jeg enig i at hans slutprodukt har mangler især den sidste halvdel af sæsonen, men han bidrog trodssalt med 13 G/A i 39 kampe sidste sæson. Imø er det for tidligt, at give op på ham. Han har spillet klart bedst som venstrekant, og har ikke rigtig fungeret på toppen. Jeg husker tydeligt vores første kamp mod Inter, hvor han ødelagde deres højreside fuldstændig.
Skrevet af MaggiMagg
ved det godt rosso :) er osse min måde at spille med på.
Skrevet af Rossoneri
@maggi
Aaah. Bare mig der er lidt sløv i optrækket, så. Hehe.
Skrevet af Martinovic
Wolfsburg meldes interesseret i Hauge, og prisen skulle være 15 mio. euro.

Jeg synes, det er for tidligt at skippe ham videre. Lej ham ud i første omgang og giv ham noget mere hår på brystet.
Mojn do!
Skrevet af Rossoneri
Wolfsburg menes at være meget interesserede i Hauge og dennes agent er blevet spottet på deres træningsanlæg.

Der tales om en pris på €15-20m.

Det er godt nok imponerende, hvis vi kan tredoble hans pris på ni måneder, i en tid hvor han ikke har fået meget spilletid.
Skrevet af Rossoneri
Ah - den gode @martinovic kom mig i forkøbet.
Skrevet af Rossoneri
Jeg synes der er mange aspekter i angrebsrokaden - også med Zlatan ude i en længere periode.

Jeg har jo selv skudt på, at Pioli ville se på en 4-3-3. Det skyldes, først og fremmest, de meget vedvarende rygter der kæder os sammen med diverse højre wings, der har en meget anderledes profil end Saelemaekers (Adli, Ziyech m.fl.).

Samtidig melder en del medier os meget tæt på en forlængelse med Brahim og det kan jeg så ikke helt få til at passe ind i den ligning.

Jeg har set en del kommentatorer pege på en meget offensiv 4-2-2-2, med relativt offensive wings der begge søger centralt i banen (det kunne jo passende være Hakan og Ziyech).
Den slags wings giver umiddelbart kun mening, hvis der samtidig er en back der tager dybe løb i de rum wingen skaber og dermed er buddet, at Saelemaekers skal rotere på højre back sammen med Calabria.

I tilfældet hvor Hauge bliver solgt, står vi så med to angribere og en Zlatan der nok ikke kan forventes som konsistent starter.

Ud fra ovenstående hypotese, ville jeg egentlig ikke blive overrasket, hvis Rebic og Leao tog de to forreste pladser, hvor de, på skift, faldt ned i banen og væk fra forsvarskæden (noget Pioli har talt en del om på det seneste).

Men altså, Brahim har jo også spillet den rolle på det seneste og det er ikke utænkeligt, at han tænkes ind i en angrebs-roster.

Og hvem er det, i så fald, vi kigger efter til forreste geled? Vi kigger vel næppe efter et større navn, hvis klubben rent faktisk har tilid til Leao (hvilket jeg er ret overbevist om at de har). Og kigger vi overhovedet efter nogen?

Jeg synes godt nok det er noget af et puslespil...
Skrevet af Kardinalen
Jeg tror stadig på rygtet om Giroud, fordi han er en type angriber der passer godt ind i nuværende setup. Hvis det ikke bliver ham, så tror jeg at det bliver det samme type - som også kan holde i bolden og flytte spillet frem.

En forlængelse af Brahim giver, som du selv nævner, kun mening hvis vi fortsætter i samme spor, da Brahim ikke kan ligge alene på toppen og ikke har sine spidskompetencer som wing. Jeg tror ikke at vi henter wings bare for at kunne ændre formation i nogle kampe, og mit bud er derfor at vi kommmer til at se samme setup + 4-3-3 i nogle kampe.

Med tanke på Zlatan situation, så er det bekymrende, og gør at der skal hentes en starter. Mandzukic er dømt ude, men det har været tydeligt at holdet fungerer bedst med denne type på toppen. Derfor tror jeg på at der kommer en "bytter" på Mandzukic, som er lidt mere klar (holdbar).

Jeg tror ikke at der kommer til at ske så drastiske ændringer, henover sommeren, at startformationen ændres, fordi vi ser ind i lidt flere udfordringer i næste sæson, på det spillemæssige plan med CL, Serie A, og Coppa, og selvom vi nu er trygge ved Pioli, så har vi set at det tager tid at bygge op.

En ændring i startformation tror jeg ikke kommer på tale, fordi vi har nu fundet frem til noget der fungerer.
"..."
Skrevet af Rossoneri
En ændring i startformation tror jeg ikke kommer på tale, fordi vi har nu fundet frem til noget der fungerer.

Måske jeg misforstår det du skriver, men Pioli har jo netop spillet en 4-2-2-2 i de seneste kampe, hvor vi er gået fra at spille med en angriber på venstre wing, til at spille med en playmaker.

Det er i øvrigt også forsøgt med Saelemaekers som back og med en højre wing der trækker ind i banen (Samu).

Pioli har I øvrigt udtalt, at han specifikt er gået over til denne formation for at akkommodere Hakan i et system uden Zlatan på toppen.

Dermed synes jeg faktisk der er en hel del der peger på, at 4-2-2-2 allerede er valgt.
Skrevet af Kardinalen
Min pointe er, at jeg tror der købes ind til 4-2-3-1, fordi denne formation er startformation. Selvfølgelig kan, og skal, spillere kunne håndtere andre formationer, men fordi 4-2-3-1 har brug for særlig type på toppen er det en lidt større udfodring af erstatte Zlatan - hvilket nok også er en af årsagerne til at Mandzukic blev prøvet af.

Jeg er af den opfattelse, at 4-2-2-2 har været benyttet, fordi vi har manglet kompetence på toppen, og derfor har andre formationer været benyttet mere af nød, end lyst.

Det jeg mener med startformation er, at jeg ser vores foretrukne startformation som 4-2-3-1, og at jeg er af den opfattelse at denne ikke ændres. Dels fordi Zlatan ikke er klar til 4-2-2-2 presset, og dels fordi hans kompetencer ikke er de hurtige løb - som eksempelvis Brahim, Samu, Rebic, etc.

Jeg tror derfor at 4-2-3-1 er udgangspunkt (startformation).
"..."
Skrevet af Rossoneri
...men fordi 4-2-3-1 har brug for særlig type på toppen...

Der er vel mange hold der spiller 4-2-3-1 med en anden type angriber end Zlatan (?) Vi kan sådan set bare tage Piolis tid hos Inter, hvor han jo byggede offensiven op omkring Icardi.

Generelt set anser jeg Pioli som pragmatiker. Jeg tror ikke han har en formation - jeg tror han ser på materialet og baserer sine valg på det.

Det sagt, så er 4-2-3-1 (og alle andre formationer) meget flydende begreber og reelt er det meget sjældent vi har spillet 4-2-3-1. I angrebet spiller vi noget der kunne kaldes 2-3-3-2 og defensivt står vi ofte i en 4-4-2 eller 4-4-1-1.

Jeg er af den opfattelse, at 4-2-2-2 har været benyttet, fordi vi har manglet kompetence på toppen, og derfor har andre formationer været benyttet mere af nød, end lyst.

Man skal naturligvis altid passe på med at spekulere i andre folks motiver.

Piolis egen forklaring er baseret på tre ting. Dels af han har ville benytte Hakan i en lidt bredere rolle - navnlig når Zlatan ikke er med.

Dernæst at han gerne vil have noget mere kreativitet fra dybere positioner i banen.

Sidst, men ikke mindst, ønsker han en bedre balance i den defensive fase, hvor Theo, som bekendt, stiller væsentlige krav til restforsvaret.

Det synes jeg sådan set er ret logisk, når man skal finde en anden gameplan end at slå en bold op på Zlatan og sætte spillet derfra.

Når man ikke kan det, stækker man reelt også både Rebic og Leao i den brede rolle, hvor de skal angribe de rum Zlatan skaber.

Med Zlatans forventede begrænsede deltagelse i næste sæson, giver det derfor god mening, at Pioli leder efter alternativer der bedre udnytter de ressourcer der er tilgængelige.

Dels fordi Zlatan ikke er klar til 4-2-2-2 presset...

Er presset meget anderledes i en 4-2-2-2? Jeg mener vi ret åbenlyst allerede står i en 4-2-2-2 når vi presser.

Udfordringen i vores 4-2-3-1 (ift presspillet) kan være, at vores venstre wing (der reelt er angriber i offensiven) skal falde ud og dække bredt, mens vores 10er skal skubbe frem.

Hvis vi fortsat skal presse i en 4-2-2-2 og stå i en 4-4-2 når vi forsvarer, ligner det umiddelbart, at en 4-2-2-2 giver nogle mere naturlige opgaver til den enkelte spiller.

...og dels fordi hans kompetencer ikke er de hurtige løb...

Kan du ikke uddybe dette lidt mere - tror ikke jeg helt forstår.

Som jeg ser det, skal Zlatan fortsat falde ned i banen og modtage bolden, hvilket skal skabe noget rum som en seconda punta (Rebic/Leao) kan løbe i. Det mener jeg i øvrigt klart vil passe de to sidstnævnte.

Skal man tro på de mest vedholdende rygter om tilgange på højre wing (Adli og Ziyech), tegner der sig da også billedet af en væsentlig ændring i koncept.

Det peger meget tydeligt på et koncept hvor man har to playmakertyper som wings, der kan trække ind i banen.
I dag er det Theo og Saelemaekers der skal skabe bredden, mens Calabria har en klart mere defensiv rolle, der skal sikre den defensive balance.

En wing der trækker ind i banen, giver umiddelbart kun mening så længe backen tager løbene for at udnytte de rum der bliver skabt.

Dermed skal Pioli til at gentænke restforsvaret.

Jeg vil absolut ikke afvise, at vi fortsætter i det der på papiret måtte være en 4-2-3-1. Som jeg ser det, bliver det dog ud fra et andet koncept.

Det bliver med playmakere på begge wings der trækker ind i banen og backs der løber dybt (det er naturligvis allerede tilfældet i vores venstreside).

Det kræver umiddelbart en række indkøb til de offensive pladser. Vi skal bruge to spillere til højre wing, da Saelemaekers ikke passer profilen. Han kan dog passende spille back i rotation med Calabria.

Samu passer naturligvis noget bedre på beskrivelsen, men han synes på vej væk. Man kan dog ikke udelukke, at han bliver. Hans synes i hvert fald at have relativt lang snor hos Pioli.

På venstre wing og 10eren har vi dog pt kun Hakan og Krunic, hvoraf sidstnævnte må vurderes som backup. Og førstnævnte er, som bekendt, ikke at finde i klubben efter 30. juni, som tingene ser ud lige nu.

Der er en del rygter om en forlængelse med Brahim, men så mangler vi stadig (mindst) en spiller yderligere.
Maldini kan spille begge roller, men er han klar?

Og så står vi tilbage med tre spillere til én plads (Zlatan, Rebic og Leao). Det giver umiddelbart ikke mening i mit univers.

I så fald skulle vi satse på en anden 10er rolle - noget der ligner en seconda punta og så er vi reelt tilbage ved at det de facto er en 4-2-2-2.

Nuvel, Maldini og Massara synes, igen, at flyve under radaren med deres arbejde og vi bliver nok meget klogere på den anden side af EM.

Personligt føler jeg mig dog ret overbevist om, at konceptet kommer til at se anderledes ud når vi tørner ud til næste sæson.

I parentes bemærket, kunne en 3-4-2-1 eller 3-4-1-2 også akkommodere nogle af de udfordringer der opstår uden Zlatan.
Skrevet af Old Bull Lee
Ser Holland-Ukraine og tænker at en Weghorst matcher de kriterier vi leder efter, hvis Zlatan skal erstattes. Stor og stærk, trækker ned i banen og slaver plads til wingsne. Desuden har han et temmeligt højt målsnit. Og så er han mere eller mindre færdigudviklet.

Men han rimer dog ikke vores strategi med sine 28 år. Og koster nok også en del at hente ham i Wolfsburg
"Old Lull Bee"
Skrevet af Old Bull Lee
Og så scorede han
"Old Lull Bee"
Skrevet af Martinovic
Mon ikke Simon Kjær bliver ny kaptajn? Ikke så meget pga. hans reaktion, da Eriksen kollapsede, men han har bare en aura omkring sig, der gør ham egnet. Dollarumma er videre, og Romagnoli er heller ikke sikker på at blive.

Kjær er det naturlige valg, uagtet han ikke er den med flest kampe for klubben.
Mojn do!
Skrevet af Fox@Mulder
Nu gjorde Calabria det fantastisk i sidste sæson, men man forstår godt vi har vist interesse for Dumfries - længe siden jeg har set en højre back og begyndt at sammenligne med Cafu.....

Det ville dog nok blive ren ubalance med Theo og Dumfries på de to backs.
Rossonere siden 1988. Forza Milan per sempre!
Skrevet af Rossoneri
længe siden jeg har set en højre back og begyndt at sammenligne med Cafu.....

Jeg tænker mere på Michael Schønberg end Cafu.

Anser Dumfries som et skrummel, med kanon fysik.
Skrevet af Rossoneri
Men apropos backs, så melder flere medier, at vi er meget tæt på en aftale med Barcelona om Junior Firpo.
Det skulle dreje sig om en etårig låneaftale med option på €12m.

Jeg har ærligt talt ikke set meget fodbold med Firpo, men har set en del scout reports på ham.

I stil minder han en del om Theo - han er i hvert fald meget offensivt minded og tager gerne løbene frem i banen. Vil dog vurdere, at han er bedre defensivt end franskmanden - og omvendt ikke på niveau offensivt.

Man kan umiddelbart godt tillade sig, at håbe på et scenarie a la med Theo - en dygtig spiller der ikke har fået plads til at udfolde sig i en absolut storklub.

I så fald er €12m et røverkøb for en 24-årig spiller. Omvendt kan han naturligvis også vise sig ikke helt at have et konsistent niveau (som fx Dalot).
Skrevet af Martinovic
Klubben arbejder også på at beholde Dalot, og hvis vi lander Firpo, er back-positionerne på plads.

Ud over Tonali vil det være optimalt med en stor profi til midten med tanke på, at Kessie og Bennacer er væk til ´Afrika Cup´.
Mojn do!
annonce
0