Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Rossoneri
@fox
Jeg er sådan set ikke uenig. Jeg er blot bekymret for, om en ny træner vil kunne implementere et nyt koncept og samtidig hente de nødvendige resultater.

Omvendt tror jeg egentlig også, at Pioli er så fleksibel, at man sagtens kan diktere et koncept for ham, som han får til opgave at implementere.

Man skal ikke underkende værdien af en god people manager.
Skrevet af Fox@Mulder
Kunne iøvrigt være interessant at undersøge hvad det er Napoli gør SÅ at de sæson efter sæson, runde efter runde mangler 0 mand.

Til sammenligning har vi ikke stillet i stærkeste opstilling siden midten af september og fremstår generelt som komplette amatører.
Rossonere siden 1988. Forza Milan per sempre!
Skrevet af Martinovic
https://football-italia.net/contract-talks-between-leao-and-milan-stall/

Amatører, der sidder i den ledelse. Det bliver Kessie-historien om igen. Sælg ham dog, hvis han ikke får, hvad han forlanger.
Mojn do!
Skrevet af Fox@Mulder
Muskelskade til Bennacer - super.

Man ikke ikke én eneste klub i Europa der har en dårligere sundhedssektor end os - fuldstændigt til grin. Samtlige ansatte burde bære fyret for et par år siden.
Rossonere siden 1988. Forza Milan per sempre!
Skrevet af Rossoneri
Flere medier melder, at Pioli går for en 4-3-3 i derbyet.

Såfremt Bennacer bliver klar, bliver det med ham på 6eren, tonali på den ene 8er og Pobega eller Krunic på den anden.

Bliver Benacer ikke klar, er det formentlig Krunic der kommer til at spille foran forsvaret - som han gjorde det søndag.

Desuden forlyder det, at Brahim er i spil til en startplads på højre wing. Personligt havde jeg nok valgt at gå for Saelemaekers, der giver noget defensiv stabilitet.

Omvendt er Inters venstreside ikke skræmmende og Calabria bør kunne spille op med Dimarco/Gosens.

Og lige præcis omkring højresiden, så håber jeg virkelig også, at Pioli redefinerer backens rolle.
Der er behov for en mere endimensionel jobbeskrivelse, hvor løb frem i banen vil høre til sjældenhederne.

Løbende i de rum, må højre wing samt mezzalaen stå for.

I venstre side skal backen have mere offensiv frihed. Men det kræver samtidig, at der bliver dækket af i det rum der efterlades.

Det kan gøre på to måder. Dels kan kan back-kæden rykke mod venstre, hvor højre back reelt bliver til en bred CB.

Den anden er, at enten 6eren eller den venstre CM dækker rummet af.

Men Pioli skal virkelig til at have de aftaler på plads. Ellers er det, stort set, ligegyldigt hvad talkombinationen hedder.
Skrevet af Rossoneri
Bedre sent end aldrig, som man siger.

Klubben ventes at føje Andreja Milutinovic til den fysiske stab som "Head of perfomance".

Mere specifikt skulle det handle om en rolle der arbejder tæt sammen med Pioli og hvis opgave er, at monitorere spillernes fysiske tilstand nøje. Og målet er selvsagt, at mindske det meget markante antal skader truppen har haft over de seneste sæsoner.
Skrevet af Martinovic
I den grad bedre sent end aldrig.

https://football-italia.net/nesta-time-for-milan-to-make-an-effort-on-the-transfer-market/

Vise ord fra Nesta. Der er ingen fra bænken, der kan gøre en forskel.
Mojn do!
Skrevet af Rossoneri
Transfers hjælper absolut intet, hvis der ikke er et veldefineret koncept, som spillerne forstår og mestrer.

I mit univers vil det være tudetosset, at gå på markedet efter forstærkninger i dette vindue.

Ikke mindst fordi vi har flere spillere der fortsat skal udfolde deres talent - De Ketelaere, Adli og Pobega som de primære. Men dertil selvfølgelig også Vranckx og Thiaw, som klubben har hentet af en grund.

Der findes bare ikke noget quick fix og Pioli skal nu til at definere og indarbejde et koncept. Vil han spille 4-3-3, har han i øvrigt en fremragende hold til at gøre det. Der er reelt ikke behov for tilføjelser, der er behov for et koncept og en plan for at udnytte de ressourcer der allerede er til rådighed.
Skrevet af Martinovic
Pioli har en vigtig rolle i at få holdet tilbage på sporet, men i mine øjne har Nesta ret i, at ingen fra bænken kommer og gør en forskel. Kvaliteten er ganske enkelt for lav.

Hvis Origi kan spille en lang periode uden skader, kan han givetvis gøre en forskel. Rebic er alt for svingende og har kun haft få gode, men korte perioder i Milan.

Pobega, Vranckx, Krunic, Saelemaekers, Gabbia, Thiaw, Tatarusanu, Ballo-Toure, Dest, Adli og Messias er alle spillere, der er i Milans trup, fordi der ikke var og ikke er penge til bedre spillere. Det er de spillere, Milan kan sætte ind, når stamspillerne er skadede.

Når Napoli har Osimhen, Kvaratshelia og Politano ude, har de Simeone, Raspadori, Lozano og Elmas at sætte ind.

Centralt bruger de mest Lobotka, Anguissa og Zielinski. Til at supplere har de Ndombelé og Demme. Ikke den bredeste midtbane, men trods alt fornuftig.

I forsvaret bruger de Lorenzo, Kim, RRahmani og Rui med rimelige afløsere i Olivera, Jesus, Bereszynski, Østigaard.

Især offensivt og centralt er Milan langt fra at matche Napolis kvalitet. Defensivt tror jeg, vi kan matche dem, hvis Maignan ikke havde været skadet i så lang tid.

Milans bredde er nødt til at forstærkes, men det er ikke nemt, når ejeren ikke vil bruge penge. Det bliver interessant at se, hvad Cardinale gør, hvis top4 glipper - om Pioli eller Maldini ryger. En af dem kan ikke finde et koncept, og den anden har brugt det begrænsede budget på spillere, der bør rende rundt i Lecce.
Mojn do!
Skrevet af Martinovic
https://football-italia.net/milan-preparing-for-leao-summer-auction/

Kan vi ikke få en voksen ind i den klub? Lutter amatører, der driver den sportslige forretning.

Hvorfor f... har de ikke taget imod bud fra Chelsea eller City, da de ville give 100+ mio. euro for ham? Hovedrystende at vente til så sent i januar med at få en forlængelse i hus. Nu glipper forlængelsen, og til sommer kan vi få det halve for ham.

Hvor meget jeg end holder af Maldini som ledende figur i Milan, så er han måske bare ikke kompetent nok til at have det ansvar, der følger med.
Mojn do!
Skrevet af Martinovic
Bold.dk skriver, at Milan har afvist, at forhandlingerne med Leao er kollapset - altså modsat af hvad Gazzattaen skriver.

@FabrizioRomano via Twitter
AC Milan official statement following rumours of new deal talks collapsed with Rafa Leão #DeadlineDay

“Stories on negotiations collapsed with Leão are fake — also damaging image of both club and player. AC Milan keep negotiating with Leão in professional way”.

Gazzettaen kan efterhånden sættes på listen over utroværdige medier.
Mojn do!
Skrevet af Rossoneri
...men i mine øjne har Nesta ret i, at ingen fra bænken kommer og gør en forskel.

Alle har naturligvis ret til sin mening, men, som jeg ser det, viser Nesta hvorfor hans trænerkarriere aldrig er blevet til noget.

Det er jo dybt fjollet at sige, at en trup der på 10 af 11 pladser er fuldstændig intakt ift mesterskabet sidste år, pludselig ikke er god nok længere. Læg dertil, at der på flere pladser rent faktisk er tilføjet bredde og ikke mindst, at man hentede et af Europas mest eftertragtede talenter.

Det er en primitiv logik der savner enhver form for basis analyse.

Det er åbenlyst for enhver, at tingene ikke fungerer pt. Men det bør være lige så åbenlyst, at løsningen ikke skal findes i at hente en masse nye spillere ind til et koncept der ikke hænger sammen.

Spørg hvordan det er gået i klubber som Manchester United m.fl. De har brugt milliarder på netop den "løsningsmodel" Nesta advokerer for, og er stået i samme situation gang på gang.

Nu har de så fået en træner ind, der har dikteret et klart koncept og så præsterer hele holdet pludselig på et langt højere niveau.

RedBird viser sig, efter min mening, her som en yderst kompetent ledelse i et svært moment. De træffer rigtige, men måske upopulære, beslutninger. Den evne adskiller, i mit univers, en dygtig ledelse fra en dårlig.
Skrevet af Martinovic
Det er jo dybt fjollet at sige, at en trup der på 10 af 11 pladser er fuldstændig intakt ift mesterskabet sidste år


Måske, men det var jo start 11´eren, som sikrede mesterskabet sidste sæson og ikke spillere fra bænken, selv om spillere som Krunic og Florenzi havde gode indhop.

Når de startende 11 halter i motoren, vil det være rart, hvis breddespillerne kan komme ind og aflaste og tilmed fastholde niveauet i spillet.

Selv hvis Milan havde pengene, er der ikke behov for at lave en Chelsea, men holdet trænger til forstærkninger i midterforsvaret, på den defensive midtbane, på højre kant og en ny 9´er. Kan vi få fire spillere, som kan gå i startopstillingen, vil vi stå stærkere. Det kan vi naturligvis kun drømme om, men kombineret med Piolis famlen efter noget, der virker, så sejler spillerne rundt.

Det sagt, så er vi ret uenige om kvaliteten af Milans bredde, men det behøves vi heller ikke være enige om.
Mojn do!
Skrevet af Fox@Mulder
Jeg må erklære mig enig med Rossoneri her.

Selvfølgelig ville det hjælpe at hente en verdensstjerne som Haaland, men med de midler vi har vil det ikke gøre nogen forskel at hente nogen ind.
Rossonere siden 1988. Forza Milan per sempre!
Skrevet af Martinovic
Selvfølgelig ville det hjælpe at hente en verdensstjerne som Haaland, men med de midler vi har vil det ikke gøre nogen forskel at hente nogen ind.


Enig. Spillere som Botman, Ziyech, Kamara og en dygtig 9´er vil forstærke start 11´eren, men når der ikke er penge til den slags, så kan de lige så godt beholde pengene i lommen. Breddespillere har vi rigeligt af.
Mojn do!
Skrevet af Rossoneri
Når de startende 11 halter i motoren, vil det være rart, hvis breddespillerne kan komme ind og aflaste og tilmed fastholde niveauet i spillet.

Som jeg forstår det, er der rimelig bred enighed om, at problemet skal findes i konceptet (eller mangel på samme) og ikke i, at en samlet start 11er, pludselig har glemt hvordan man spiller fodbold.

Køber man den præmis, vil indskiftere, rent logisk, heller ikke levere. Ergo giver det heller ikke mening, at kyle €30m efter Zaniolo, en monsterlønning efter Ziyech osv.

Man kyler bare penge ud af vinduet - i hvert fald så længe, konceptet ikke bliver fikset.

...men holdet trænger til forstærkninger i midterforsvaret, på den defensive midtbane, på højre kant og en ny 9´er.

Altså, du mener simpelthen, at det hold der var godt nok til at vinde Scudetto´en, pludselig slet ikke er godt nok?

Kan vi få fire spillere, som kan gå i startopstillingen, vil vi stå stærkere.

Men det er jo bare slet ikke den strategi Elliott, og nu RedBird, vil følge. Vi kommer, som udgangspunkt, ikke til, at købe færdigudviklede spillere.

Vi skal hente den næste, Leao, Tonali, Theo, Bennacer, Kalulu osv. Og ser man på potentialet, har vi jo allerede de spillere i Vranckx, De Ketelaere, Adli, Pobega m.fl.

Nuvel, der er selvsagt aldrig en garanti for, at enkelte spillere også udfolder deres potentiale, men med den rette strategi, er det spillere der har muligheden.

Det hele kommer tilbage til Pioli. Han får simpelthen ikke nok ud af de ressourcer han har til rådighed. Det er en managers fornemmeste opgave og formår han ikke at vende skuden omgående, må ledelsen finde en anden manager til posten.
Skrevet af Martinovic
Vi er enige i, at konceptet halter. En stor del af konceptet, som Nesta også er inde på, er, at presspillet ikke fungerer. Når presspillet ikke fungerer, og Pioli stadig vælger at spille med en høj bagkæde og mand mod mand i bagkæden, så vil det give udfordringer, når vi mødes af omstillinger. Især fordi balancen også halter og uden støtte til bagkæden.

Jeg ved ikke, om det bare er sådan at justere, så presspillet igen virker. Pt. gør det ikke.

Altså, du mener simpelthen, at det hold der var godt nok til at vinde Scudetto´en, pludselig slet ikke er godt nok?


Men vi har jo netop ikke dét hold. Pobega, Vranckx og Thiaw er en ret så stor nedgradering i forhold til Kessie og Romagnoli. Jeg ser personligt ikke noget talent i nogen af dem. De sidste to blev hentet a) de var billige, b) det var sidst i transfervinduet, så vidt jeg husker, c) de er unge og matcher strategien om unge spillere. Pobega er en tonser. Han har noget power og et godt venstreben, men taktisk klog er han ikke. Meget uortodoks og med store bevægelser.

Jeg er enig i, at vi skal hente den næste Leao, Tonali, Theo, Bennacer, Kalulu. Problemet som jeg er det, er, at pengepungen ikke bugner. Milan er ikke i en position, hvor vi skal give 35 mio. euro for et talent. De penge rækker til en etableret spiller. Så må vi bruge Moncadas netværk og finde billigere talenter i fransk fodbold. De Keteleare er måske et stort talent, men han virker så diffust og ligner en spiller, der har glemt, hvordan man spiller fodbold. Indtil videre er det penge ud af vinduet, og vi ved ikke, om det er Pioli, der fejler, om en anden træner kan udvikle ham, eller han bare ikke er bedre.

Jeg ved ikke, om holdet overpræsterede i sidste sæson. Holdet peekede i hvert fald, da det var nødvendigt, og kollektivet fungerede. Jeg læste for et par dage siden, at Saelemaekers blot havde lavet ét mål i over 750 dage i Serie A. Det er vanvittigt at tænke på for en højre kantspiller uagtet hans rolle. En så offensiv spiller vil altid komme til chancer.

Jeg er overbevist om, at Ziyech, Botman, Kamara og en bedre 9´er vil løfte dette hold, men det er ligegyldigt at tale om, fordi de ikke er her.

Igen - Pioli skal definere sit koncept, og pt. har han ikke en plan b.
Mojn do!
Skrevet af Rossoneri
Jeg ved ikke, om det bare er sådan at justere, så presspillet igen virker. Pt. gør det ikke.

Efter min bedste overbevisning, kræver det ikke væsentlige justeringer.

Vi skal igen lade højre back være en primært defensiv spiller. Dermed kan de to centrale forsvarere sideforskyde, uden at det skaber store rum at løbe i for modstanderne. Og så skal Bennacer primært blive i det centrale rum foran egen forsvarskæde.

Det kræver så samtidig, at det er højre wing der skal skabe bredden (of venstre back skal gøre det modsat). Herunder skal Pioli fuldstændig droppe tanken om en venstrebenet højre wing der primært trækker ind i banen. Det virker udelukkende, når der kommer en back på ydersiden.

Det var endnu et af Piolis taktisk indfald, der åbenlyst rammer langt forbi skiven. Herunder også en årsag til, at Ziyech og Zaniolo ikke bør være en prioritet.
Personligt så jeg gerne Dest i den rolle - eller Florenzi når han er retur.

Samtidig har vi behov for en balancespiller på midten. Det kan enten være Tonali, men ham foretrækker jeg egentlig i en mezzala-rolle, så Pobega er det oplagte valg.

Pobega, Vranckx og Thiaw er en ret så stor nedgradering i forhold til Kessie...
Ja, hvis Kessíe blev defineret som ren balancespiller, ville, mere eller mindre, alle spillere i verden være en nedgradering.

Men det er muligt at håndtere rent taktisk på andre måder. Pobega er markant bedre på bolden og også til at løbe i de rigtige rum, så han giver dermed noget mere til offensiven.

Men vi har jo netop ikke dét hold.

10 ud af 11 startere er intakte og Pioli har alle muligheder for at kompensere for Kessíes afgang.
Et holds succes står og falder ikke med én spiller. I hvert fald ikke når den spiller er Kessíe.

...og Romagnoli.

Come on. Romagnoli blev jo reelt slået af og var 5. valg. Jeg har det helt fint med at spare €10m brutto om året og have Gabbia som 4./5. valg.

Problemet som jeg er det, er, at pengepungen ikke bugner. Milan er ikke i en position, hvor vi skal give 35 mio. euro for et talent.

Huh - det er jo præcist det vi har gjort med De Ketelaere. Og andre talenter har option på €10-20m.

De Keteleare er måske et stort talent, men han virker så diffust og ligner en spiller, der har glemt, hvordan man spiller fodbold. Indtil videre er det penge ud af vinduet, og vi ved ikke, om det er Pioli, der fejler, om en anden træner kan udvikle ham, eller han bare ikke er bedre.

Nej, det kan vi selvfølgelig ikke sige med sikkerhed.

Men vi kan i hvert fald konstatere, at De Ketelaere slet ikke har haft samme udviklingsmuligheder som fx Leao, Kalulu, Bennacer, Tonali, Theo, Tomori osv.

Alle har det fået kontinuerlig spilletid, stort set i en fast defineret rolle, til trods for væsentlig udfald og fejl.

Så jeg synes faktisk det er en rimelig konklusion, at Piolis håndtering af De Ketelaeres udvikling er en væsentlig årsag til, at den gode belgier endnu ikke har fundet sine ben i klubben.

Herunder kan man spørge hvad hans rolle skal være hvis det hedder 4-3-3 fremover. Navnlig når Pioli insisterer på, at han ikke er 9er. Altså til trods for, at man betalte mange penge for ham, efter hans endelige gennembrud i Club Brugge på netop den position.

Jeg ved ikke, om holdet overpræsterede i sidste sæson.

Et hold overpræsterer ikke over en periode på 38 kampe. Det er, per definition, nonsens (no offense).
Jeg vil sige, at Pioli fik meget ud af de ressourcer han havde til rådighed. I hvert fald i en periode der blev helt essentiel for det efterfølgende mesterskab. Var taktikken ikke ændret, vil jeg gerne påstå, at vi ikke var blevet mestre.

Jeg læste for et par dage siden, at Saelemaekers blot havde lavet ét mål i over 750 dage i Serie A.

Jeg kan, for mit liv, ikke fatte, at man bliver ved med at fokusere så meget på Saelemaekers offensive output. Nuvel, det ville da være dejligt med nogle flere mål og assists.
Men Saelemaekers er fuldstændig essentiel ift at få defensiven til at hænge sammen.

Og det burde vel være evident for enhver, hvor meget vi netop mangler han i den balancerende rolle han tidligere har indtaget.

Prøv evt. bare at tage et kig på vores defensive stats.

Mon ikke det er der vi først og fremmest skal tage fat? Og må jeg minde om, at mesterskabet blev vundet på en vanvittig defensiv slutspurt.

En så offensiv spiller vil altid komme til chancer.

Men han er jo lige præcis ikke primært en offensiv spiller - uanfægtet hvad taktiktavlen måtte sige. LIge så lidt som Theo, i hans bedste periode, primært var en defensiv spiller.

Jeg er overbevist om, at Ziyech, Botman, Kamara og en bedre 9´er vil løfte dette hold...

Det er jeg så overbevist om ikke vil ændre noget som helst - altså under forudsætning af, at Pioli ikke får styr på konceptet.
Skrevet af Martinovic
Pioli havde den perfekte opskrift i sidste sæson med at lade højre side være kontrollerende/balancegivende, mens venstre side med Leao og Theo skulle blæse frem. Det er fedt, hvis vi kan komme tilbage til det, men jeg ved ikke, hvorfor Pioli ikke prøver falde tilbage til det.

Huh - det er jo præcist det vi har gjort med De Ketelaere. Og andre talenter har option på €10-20m.


Ja netop, og det er en fejl, vil jeg mene. Når der er et budget på 50-60 mio. euro, så er det forkert at bruge 35 mio. euro på et talent. For de penge kunne Milan have hentet en etableret spiller.

5-10-20 mio. euro er passende at bruge på en "lottokupon".

Zïyech har haft en svingende sæson for Chelsea. Han er dog god til noget, som vi godt kan bruge - god spilforståelse, gode indlæg og generelt et godt spark. Han er dog lidt en humørspiller.

Botman har været fremragende for Newcastle og er en af årsagerne til, at de har PL´s bedste defensiv.

Kamara bliver rost i Villa-tråden og kunne være hentet gratis ligesom Origi.

Når Milan alligevel har brugt 50-60 mio. euro på CDK, Dest, Vranckx og Thiaw, vil jeg hellere have haft ovenstående fire spillere for de samme penge.
Mojn do!
Skrevet af Fox@Mulder
Off-topic så er det fandme klamt at se på latterlige Chelsea som har brugt 4,5 mia siden sidste sommer - mere end hele Bundesligaen til sammen. Hvordan kan det nogensinde lade sig gøre?

FFP er og har altid været en fucking joke - vi burde sagsøge tilbage for at vi blev straffet.
Rossonere siden 1988. Forza Milan per sempre!
annonce
0