Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Bishop
"Med 4-3-3 har vi haft vores bedste spillere til rådighed, på de pladser hvor det vurderes at de skal spille og det har stadig ikke fungeret."

Og da vi havde det, altså alle mand fit og til rådighed vandt vi jo også langt flere kampe. Om de 3 forreste så fungerede optimalt eller ej, kan i mine øjne ikke per definition aflæses i statistikken. For vi kan jo netop ikke konkludere at Suso ville være bedre i en anden rolle, hvilket jeg i øvrigt tvivler på da han vel netop har spillet sit bedste fodbold i denne sæson.

Min formodning er at vores spillere ikke er bedre end det statistikken viser, uagtet system (forstået på den måde at jeg, forsimplet ganske vidst, mener at vi overordnet har fået det ud af spillerne som der er muligt). Den eneste undtagelse her er nok Bacca der måske kunne fungere bedre i et andet system, men samtidig så tror jeg at der er mange andre ting der spiller ind i hans sæson, blandt andet at han mentalt allerede havde forladt truppen inden sæsonen blev skudt igang.

https://media.giphy.com/media/hrlkHUl2PQhtC/giphy-downsized-large.gif
Skrevet af Rossoneri
@Bisp
Nej, vi kan ikke nødvendigvis sige om fx Suso ville være bedre som hængende angriber.
Skal tro ham selv, så er det dog hans foretrukne rolle.

Men hvis vi over en lang periode har konstateret at vores offensiv ikke har fungeret, så er det vel ganske fornuftigt at se om kortene kan blandes anderledes (?).

Det gjorde Miha sidste år og de fleste vil nok være enige i at vores offensiv fungerede bedre med to helt fremme.

Det er naturligvis en diskussion med mange aspekter og der findes næppe ét entydigt svar.

Jeg undrer mig dog over folks generelle "kærlighed" til 4-3-3, nu vi nu ikke ligefrem har høstet triumfer i det system.

Skrevet af Bishop
"Jeg undrer mig dog over folks generelle "kærlighed" til 4-3-3, nu vi nu ikke ligefrem har høstet triumfer i det system."

Det hænger jo nok i høj grad sammen med at vi i det system under Montella hentende flere point og begyndte at vinde over vores direkte konkurenter modsat de sidste sæsoner.
At man lå med helt i toppen af tabellen frem til vinterpausen var jo ganske formidabelt set i forhold til de foregående 3 sæsoner.

Fra midt september til start december. vandt vi 9 ud af 12 kampe med bl.a. sejre over Juventus og Lazio, sådan en god periode har vi vel nærmest ikke set siden vi blev nr 2 i ligaen.https://media.giphy.com/media/hrlkHUl2PQhtC/giphy-downsized-large.gif
Skrevet af Bishop
"Men hvis vi over en lang periode har konstateret at vores offensiv ikke har fungeret, så er det vel ganske fornuftigt at se om kortene kan blandes anderledes (?)."

I min verden ligger kontinuitet ganske højt på listen over nødvendigheden for succes for vores nuværende hold. Derfor var jeg meget modstander af at ændre formationen så længe vi hentede en god mængde point, uagtet hvor mange mål vi scorede.
https://media.giphy.com/media/hrlkHUl2PQhtC/giphy-downsized-large.gif
Skrevet af Rossoneri
Fra midt september til start december. vandt vi 9 ud af 12 kampe med bl.a. sejre over Juventus og Lazio, sådan en god periode har vi vel nærmest ikke set siden vi blev nr 2 i ligaen.

Og med samme system, spillede vi derefter ni kampe, hvor vi fik to sejre (to smalle 1:0 sejre over Cagliari og Bologna).

Som tidligere skrevet, mener jeg ikke det har relevans at se på segmenter og brudstykker. Vi må lave en overordnet vurdering.
Og jeg synes det er fair at vurdere at vi, overordnet set, har svært ved at få vores offensiv til at fungere med to wings og en 9er.
Skrevet af Bishop
"Og med samme system, spillede vi derefter ni kampe, hvor vi fik to sejre (to smalle 1:0 sejre over Cagliari og Bologna)"

Hvilket der er bred konsensus om skyldes store mangler og dårlig bredden på truppen. Det var i fald forudset af mange, at vi med truppen in mente, ikke ville kunne håndtere træthed og skader. Et problem der ville have opstået uanset hvilken formation vi havde brugt.

Det handler ikke om, at jeg kun ønsker at bruge brudstykker, der handler om at forsøger at klargøre, hvorfor at man/vi/nogle mener at 4-3-3 har fungeret udmærket i en del af sæsonen.

Forstår jeg dig korrekt, så mener du ikke at vores pludselige formdyk skyldes at vi spiller dårligere, end i den gode periode, men derimod at resultaterne kun kommer af at marginalerne er imod os?https://media.giphy.com/media/hrlkHUl2PQhtC/giphy-downsized-large.gif
Skrevet af Bishop
"Og jeg synes det er fair at vurdere at vi, overordnet set, har svært ved at få vores offensiv til at fungere med to wings og en 9er."

Vores offensiv har ikke fungeret optimalt, så langt er jeg enig, men jeg finder ikke meget belæg for at den nødvendigvis kunne have fungeret bedre i et andet system, da vores spillere slet og ikke er bedre.

https://media.giphy.com/media/hrlkHUl2PQhtC/giphy-downsized-large.gif
Skrevet af Rossoneri
I min verden ligger kontinuitet ganske højt på listen over nødvendigheden for succes for vores nuværende hold. Derfor var jeg meget modstander af at ændre formationen så længe vi hentede en god mængde point, uagtet hvor mange mål vi scorede.

Jeg kan umiddelbart sagtens forstå din holdning. Jeg er bare uenig.

Som jeg tidligere har noteret mig, så er en del af vores point kommet med mindst mulig margen. Isoleret set er tre point, naturligvis tre point. Men man bliver også nødt til at spørge sig selv om resultaterne kan gentages, såfremt de berømte marginaler ændrer sig.
Her mener jeg at vores manglende evne til at score mål, gør at svaret vipper mod et "nej".
Og gør det det, vil jeg til enhver tid se mod alternativer.

Og igen - det drejer sig ikke om Montellas samlede bedrifter. Det drejer sig om sammensætningen af vores angreb.
Man kan ikke bare ophøje til fakta, at fordi vi vinder kampe, så har vores angreb fungeret.
Skrevet af Bishop
"Som jeg tidligere har noteret mig, så er en del af vores point kommet med mindst mulig margen. Isoleret set er tre point, naturligvis tre point. Men man bliver også nødt til at spørge sig selv om resultaterne kan gentages, såfremt de berømte marginaler ændrer sig.
Her mener jeg at vores manglende evne til at score mål, gør at svaret vipper mod et "nej"."

Igen er jeg fuldstændig enig, det kan ikke blive ved med at gå, og det gjorde det jo heller ikke. Hvis vi gerne vil deltage i top 4 så skal vi have forstærkninger ind på holdet, både offensivt som defensivt.

Kunne vi have siddet med flere point på kontoen nu hvis Montella havde valgt en anden opstilling, muligvis? Men jeg er ikke sikker, og vinder vi de to næste kampe så slutter vi på 66 point, hvilket før sæsonstart havde været i den positive ende af forventningsskalaen.

Edit.

"Man kan ikke bare ophøje til fakta, at fordi vi vinder kampe, så har vores angreb fungeret."

Men samtidig man ændrer jo ikke på angrebet uden at ændre på den samlede balance, et formationskifte giver jo kun mening så længe det betyder at vi scorer flere mål uden at lukke flere ind. Derfor er det svært for at godkende et systemskifte så længe man vinder kampe.

https://media.giphy.com/media/hrlkHUl2PQhtC/giphy-downsized-large.gif
Skrevet af Rossoneri
Forstår jeg dig korrekt, så mener du ikke at vores pludselige formdyk skyldes at vi spiller dårligere, end i den gode periode, men derimod at resultaterne kun kommer af at marginalerne er imod os?

Så forstår du mig ikke korrekt.
Jeg blev spurgt om jeg ikke mente at 4-3-3 havde fungeret godt i 2/3 af sæsonen. Det synes jeg, som sagt, ikke.
Idet en række af vores resultater er kommet med mindst mulig margen, samt at vi har afgjort flere kampe i de døende minutter på, mere eller mindre, tilfældige situationer.
Deraf også mit argument da vi havde diskussionen sidst - at den slags som regel udjævner sig over en længere periode.

Men jeg er klart af den holdning at vores præstationer i den, pointmæssige, gode periode og nu, er væsentlig mindre forskellig end tabellen siger.
Skrevet af Bishop
"Men jeg er klart af den holdning at vores præstationer i den, pointmæssige, gode periode og nu, er væsentlig mindre forskellig end tabellen siger."

Ja vi kommer vist ikke tættere på hinanden. Jeg husker tydeligt hvilken følelse, jeg sad tilbage med i flere af de kampe du referere til, og den var tydeligvis helt anderledes end din. Som jeg også skrev herinde under en kamp i tidernes morgen. "det er længe siden, man siddet med den her følelse, af at selv om at vi er kommet bag ud så skal vi nok komme igen" og det var en følelse der kom sig af spillet på banen, ikke soleret set på forsvar eller offensiv, men set på hele spillet, hvor spillere fulgte en klar plan lagt ud fra sidelinjen og fulgte den fra start til slut, hvilket var med til at hive nogle fine resultater hjem. Den følelse er desværre gemt lidt væk igen, men jeg mærker at den ligger derinde og derfor ønsker jeg virkelig at Montella for lov til at fortsætte bag roret.
https://media.giphy.com/media/hrlkHUl2PQhtC/giphy-downsized-large.gif
Skrevet af Rossoneri
@Bisp
Og det er naturligvis helt fint at vi er uenige. Jeg værdsætter altid når folk argumenterer godt for deres synspunkt - navnlig når det er anderledes end mit. Ellers giver man ikke sig selv mulighed for at sætte sin egen mening i perspektiv - og hvem ved, måske endda revurdere den.

Jeg hæfter mig ved noget du skriver ovenfor "...hvor spillere fulgte en klar plan lagt ud fra sidelinjen og fulgte den fra start til slut, hvilket var med til at hive nogle fine resultater hjem."
Jeg er meget enig med dig i den del. Og for mig at se også den vigtigste årsag til at vi ser ud til at gøre det bedre end foregående sæsoner.

Det Montella i dén grad er lykkedes med, er at skabe et klart koncept (i hvert fald overordnet set) hvor spillerne kendte deres position og rolle.
Det er et kæmpe skridt i den rigtige retning og milevidt fra det Inter-rotten formåede.
Derfor er jeg også fortrøstningsfuld omkring Montella på bænken fremover, omend jeg nogle gange synes der går lidt for meget eksperiment i den.
Skrevet af Great Milan
Stagioni finita per De Sciglio - så fik han heller ikke hilst vores tifosis farvel på San Siro, hvilket han nok er pænt tilfreds med. Den lugter mægtigt af en fake skade, så det lille pus slipper for buheriet i den sidste hjemmekamp. Godt faket!
Grande Milan!
Skrevet af Rossoneri
Skrevet af Great Milan
Mirabelli har forbedret sit bud til Donnarumma. 3,5 mil Euro i løn, og en kontrakt der løber til 2022. Men ifølge flere rygter forlanger Donnarumma et forstærket Milan hold, og det kan man jo godt forstå. Hvem gider at spille endnu en sæson, hvor man skal kæmpe røven ud af bukserne for at blive nummer 6 i Serie A!

Desuden går der rygter om, at man forsøger at overtale "Papu" Gomez til at komme til Milan. Hvis dette lykkes, vil man skille sig af med Suso. Det vil i min verden være en forbedring på 100% på lige præcis den plads, hvor vi har Suso i dag. Men det bliver sgu svært at hente Gomez. Men jeg ville vil mægtig gerne have Gomez til Milan.
Grande Milan!
Skrevet af Great Milan
Kessie har valgt Milan. I gav Roma, Kessie et ultimatum. De krævede et svar inden søndag i denne uge, ellers ville de trække sig ud af handelen. Det fik romerne så svar på ret hurtigt. Vi skulle være nået til enighed med både spilleren og Atalanta. 28 mil Euro. 2,5 mil Euro i løn. Kontrakten løber i 5 år. Endelig får vi da en en god spiller til klubben. Jeg glæder mig til at se ham i Milan trøjen.
Grande Milan!
Skrevet af Fossa dei Leoni
Folk er godt nok kresne herinde.

Vores hold er til en top 4-6 placering og ikke mere.

Hvis det har fungeret så godt med 4-3-3, hvorfor så fikse det? Problemet er bare, at efter Bonaventuras skade, så er det yderst begrænset med offensiv firepower. Delefeou og Suso er de eneste, som kan skabe noget på egen hånd, og Suso er alt for forudsigelig. Hvad regner i med?

Havde vi vundet mod Bologna, Pescara og Crotone her i den sidste tredjedel af sæsonen, eller bare vundet to af dem og spillet en af dem uafgjort, så havde vi allerede nu sikret os Europa League og måske i kampen om femte pladsen. Det havde været godkendt. Desuden er vi også et rigtig ungt hold, så udsving må forventes.

Hvad angår transfers, så er der mange Milan fans inklusiv mig selv, der har ment, at klubben har tænkt alt for kortsigtet. Nu henter vi nogle unge spillere og tænker mere langsigtet, også brokker folk sig alligevel.

Skrevet af Rossoneri
@Fossa
Nu gider jeg ikke genoptage diskussionen omkring formation, idet du ikke har andre argumenter end "fordi jeg siger det".
Jeg kan bare konstatere at din analyse er forkert. Vores målsnit er (som også tidligere skrevet) det samme med og uden Bonaventura.

Havde vi vundet mod Bologna, Pescara og Crotone...

Ja - og hvis vi bare havde vundet alle vores kampe, havde vi været suveræne mestre for længe siden.
Hvad skal det dog bruges til? Vi vandt ikke kampene. Vi var bare ikke bedre.
Man kan naturligvis ikke tage brudstykker ud af den samlede historie og ophøje det til en ny virkelighed.
Vi har ikke formået at være overbevisende i kampene mod de mindre hold og det er (igen igen) en del af helhedsbilledet.
Skrevet af Rossoneri
@Lentini
Du skrev den anden dag at du savnede at se "brassere" i klubben. Jeg kunne ikke være mere enig. På godt og ondt, har brasilianske spillere været en meget vigtig del af klubben de seneste mange år.

Vores scouting netværk synes at være ikke tilstedeværende i samba-landet, hvilket jeg har meget svært ved at forstå. Vi kan håbe at kineserne laver om på dette - de er som bekendt vilde med de kære boldkunstnere.

I samme åndedræt, savner jeg faktisk også at se hollændere i klubben, omend der er noget længere mellem de åbenlyse talenter i disse dage.

Som jeg før har skrevet, ville jeg egentlig foretrække Caio fremfor Musacchio. Jeg har læst at Everton skulle være ude efter sidstnævnte og jeg ville sådan set ikke begræde at handelen skulle glippe. Af en eller anden grund har jeg en dårlig fornemmelse med ham. Det kunne måske hænge sammen med at argentinske spillere bare ikke har den helt store stjerne i min bog generelt.

Og apropos hollændere, så synes jeg der render en rigtigt spændende spiller rundt i Ajax i skikkelse af Matthijs de Ligt. God størrelse og god i det opbyggende spil. Synes han kunne være interessant at have som backup til midten af tre-mands forsvaret.

Men tilbage til brasserne.
Jeg har lavet lidt "scouting" selv - a.k.a. trawled internettet.
Her er bl.a. Richarlison fra Fluminense faldet i øjnene.
Ajax fik, efter sigende, et bud på €9m afvist i vinter og gik i stedet efter David Neres.

En spiller med god speed, god teknik (surprise) og skarp i sine afslutning - også fra distancen.
Med antagelsen af at Montella vil spille med to oppe foran næste sæson, kunne han være interessant som "understudy" til Suso.
Skrevet af Lentini
Fabrizio Romano skriver på Twitter at Milan sikrer sig Rodriguez til 15mio + 3mio i variabler på en 4årig aftale.

Yderligere bekræfter Di Marzio at Kessie er Milans og at der snakkes om tidspunkt for offentliggørelse af aftalen.
annonce
0