Du svarer på indlægget:
Jeg antager at dette er taget over hele sæsonen (?)

I det lys, skal man nok også se på forskellen mellem Giampaolo og Pioli. Jeg har ikke haft tid til samme grundige analyse, men min umiddelbare indskydelse vil være, at der er en relativt markant forskel.

xG mener jeg, i øvrigt, også har en yderligere "usikkerhed" - vægtningen af sandsynlighed for mål, baseret på hvor afslutningen sker. Her er der væsentlig forskel på om det er indenfor eller udenfor feltet. Overordnet set, giver det mening, men det savner nogle væsentlige nuancer. Ikke mindst hvis man som hold, har sat meget af sit spil op efter afslutninger på kanten af feltet.

Men, som du er inde på, så skal det bruges som et pejlemærke, kombineret med det man har set i kampene.

Overordnet set, synes jeg, at vi under Pioli har været langt farligere offensivt. Mod Juventus havde vi syv afslutninger på mål - to mere end hjemmeholdet.

For mig at se, er der et altoverskyggende problem, der har eksisteret under skiftende trænere; manglende boldfasthed på den centrale midt. Det er, efter min overbevisning, nøglen til at få offensiven til at fungere.

Biglia er simpelthen for langsom i både tanke og handling. Det gør at han rigtig ofte får sat sig selv under pres og må slå en befrier.

Sidste år havde Bakayoko nogle af de samme problemer - omvendt havde han dog et ganske andet defensivt bidrag.

Det kan meget vel være at Bennacer har nogle defensive mangler, men Juve-kampen viste hvad det betyder når han spiller sig ud af det første pres.

Et typisk spilmønster i flere år, har været at bolden er gået fra keeper, til CB til back, der, under pres, har slået en aflevering ned langs linjen.

Det betyder at wingen skal modtage bolden med ryggen mod mål og nede i fart - det er vel at mærke svært at lægge pres på modstanderne med det.

Dermed kommer 9eren også til at være meget alene.

Jeg er enig i at Suso udgør et væsentlig problem, fordi han er så langsom i sin boldomgang, men det er faktisk lige før jeg vil påstå, at Kessíe og Biglia udgør et større problem (tænk sig at man skulle høre det fra mig). Dermed ikke sagt, at jeg ikke er enig i at Pioli bør bruge et alternativ; gerne Leao.

Min ønskesigning i januar er helt klart Rakitic. Jeg gad virkelig godt se ham på en 8er sammen med Paqueta og med Bennacer som 6er.
Jeg skal være ærlig og sige, at jeg ikke kender meget til kroatens karaktertræk, men han kommer i hvert fald med noget vindermentalitet, som jeg tror de unge spillere kan spejle sig i.

Og så vil han selvfølgelig bringe en masse kvalitet, hvor Krunic kan lære.

Derudover vil jeg, naturligvis, gerne have Zlatan ind i rotation med Piatek. Dermed ville vi være godt besat på de forreste pladser, selv hvis Suso skulle blive solgt.

En yderligere opgradering, ville være en venstre back med nogle af de samme kvaliteter som Theo.

På afgangssiden ville vi så kunne sende Suso, Kessíe, RR og Borini videre. Der ville samtidig være et meget væsentlig capital gain at hente, så fx tunge lønposer til Zlatan og Rakitic kunne opvejes.

En mulighed var også at skille sig af med Biglia (og en væsentlig lønpost). Det vil naturligvis kræve et alternativ.

Med Caldara tilbage og både Conti og Duarte der spillede en flot kamp i Torino, mener jeg ikke der er grund til at ændre yderligere i bagkæden. Der er også kontinuiteten at tage hensyn til.
0