Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Rossoneri
Cutrone skal jo ikke spilles i hovedet. At vi står og losser lange bolde op på ham, kvalificerer sig ikke som at give ham noget at arbejde med, i min bog.
Skrevet af Rossoneri
Med det mandskab vi har på banen, forstår jeg ikke at Gattuso ikke ændrer til en 4-4-2.
Det ville skabe noget plads omkring Cutrone og give os flere muligheder tæt på Fiorentinas felt.
Skrevet af Rossoneri
Glimrende af Montolivo!
Skrevet af Martinovic
Han kæmper i det mindste for det, men jeg er skuffet over Milans spil i de små rum. Så snart Fiorentina presser en smule, erobrer de bolden.

Fortjent 1-0 Fiorentina.

Bonucci koger.
Mojn do!
Skrevet af Milanisti
Det var kun et spørgsmål om tid.. Vi har INTET. Vi kan ikke engang spille 2 afleveringer til hinanden uden at miste den.
Skrevet af Rossoneri
Vores zone-opdækning fungerer slet ikke. Det må Gattuso gøre op med.
Skrevet af Slettet(551159212602)
Fortjent og forventet.

Kampen blev tabt da Gattuso fik en hjerneblødning da han skulle stille holdet.
Skrevet af Martinovic
Sådan 1-1 Calhanoglu. Endelig noget godt spil.
Mojn do!
Skrevet af Rossoneri
@1976
Stop dig selv og dit nonsens!
Skrevet af Milanisti
Sådan! Calhanoglu!!

Silva kommer ind og så er vi i gang ;)
Skrevet af Rossoneri
Glimrende forarbejde af Suso i øvrigt.
Skrevet af Martinovic
Jeg glæder mig, til Conti er klar. Calabria er så trist at se på. Den ene umulige bold efter den anden.
Mojn do!
Skrevet af Martinovic
Trist kamp, men trods alt et point.
Mojn do!
Skrevet af Rossoneri
4-4-2 klæder os.
Skrevet af Rossoneri
Første gang i sæsonen hvor vi formår at få point efter at have været bagud.
Det psykologiske aspekt i det skal ikke undervurderes!
Skrevet af Pirlo21
Godkendt resultat, spillet pinagtigt til tider. Både defensivt og offensivt.
Vi kan takke donnarumma i dag, som har flere store redninger.
Suso er den eneste der kommer med kreativitet indtil Hakan kommer på banen.
Håber det var sidste gang vi så Borini fra start som kant!!

Defensivt, er vi ikke aggressive nok på midten og fra forsvaret. Og Bonucci er ikke skræmmende i hovedspillet.
Kessie virkede også noget låst i dag, men fair nok hvis han var lidt træt efter Inter kampen.
Vigtigt at vi ikke tabte, nu starter vi forhåbentligt 2018 med masser af energi og genfinder troen på egne evner. Vi har stadig masser at spille for denne sæson.
Tak for i år og godt nytår til jer alle.
Skrevet af Lentini
Hvor er vi pæne med 4-4-2..
Skrevet af Rossoneri
Godt nytår til dig også.
Skrevet af Rossoneri
Gattuso har nu flere gange forsøgt sig med 4-4-2 og, som tidligere skrevet, synes jeg der er mange positive aspekter i det ift vores trup.

4-3-3 giver os to primære problemer; vi er ikke gode nok til at skabe chancer, fordi vores wings reelt bliver midtbanespillere der tracker meget baglæns og samtidig mangler vi noget defensiv balance foran det centrale forsvar, fordi vores 6er både skal skabe og forsvare.

Med 4-4-2 får vi mere support til det centrale forsvar, da navnlig Kessié ikke er bundet begge veje. Samtidig bliver vi også bedre til at "beskæftige" modstandernes forsvar med to reelle angribere. Det gør samtidig at vores brede midtbanefolk får lidt mere plads at bevæge sig på, hvilket passer både Suso, Bonaventura og Calhanoglu godt.

Jeg håber at Gattuso tænker at dette skal være udgangspunktet fremover.
Skrevet af Rossoneri
Så siger kalenderen 2018 og håber alle er kommet godt ind i det nye år med både lemmer og kampvægt i nogenlunde god behold.

Januar betyder naturligvis også mercato og masser af rygter - de fleste er netop det, men det er nok realistisk at tro at vi vil se om der kan foretages nogle aktioner på markedet.
En forudsætning er dog givetvis at de som minimum er selvfinansierende.

Jeg har set lidt på hvad jeg mener vores primære udfordringer er og har prøvet at vurdere lidt af de indkomne rygter i det perspektiv.
Nok ikke overraskende, har jeg set på noget data for sæsonen.

Jeg har sammenlignet med syv andre hold (Roma, Napoli, Fiorentina, Juventus, Inter, Lazio og Atalanta) da det er dem der "vinder" de fleste statistikker og selvfølgelig fordi det er de hold vi (med den store pensel) sammenligner os med.

Første udfordring er at vi scorer alt for få mål. Juventus og Lazio fører den statistik og de scorer næsten dobbelt så mange mål som os per kamp - hhv 2,5 og 2,4 mod vores 1,3.
Det gør os også til det mindst scorende hold af de otte i sammenligningen og faktisk er vi kun det 11. mest scorende hold i ligaen (sammen med Torino).

Gattuso har godt nok været ude og sige at vi har haft 317 afslutninger (de tal jeg har siger 323) og at problemet ligger i konvertering af de chancer. Det er i øvrigt 4. højst af de sammenlignede hold og ligeledes i ligaen.
Det er naturligvis en åbenlys sandhed, men der ligger en anden mere væsentlig analyse bag - hvis man spørger mig.

Det siger sig selv at vores konvertering (mål per chance) er helt i bund. Faktisk er det kun Benevento og Crotone der er dårligere til at konvertere deres afslutninger.
Vi scorer på 7,6% af vores afslutninger, mens Lazio fører statistikken med svimlende 17,1%. Juventus følger (ikke overraskende) efter med 14,8% og kun Roma og Fiorentina ligger, som os, under de 10%. Vi er dog klart dårligst.

Ser man på træfsikkerhed (skud inden for rammen) ligger vi klart i den lave end (hvilket går fint i tråd med Gattusos udtalelser) med 34%. Napoli topper med 42%, mens Juventus, Lazio og Atalanta ligger lige under 40%. Inter ligger på 34% som os, mens Roma og Fiorentina med hvv 30% og 31% sender færrest indenfor målrammen.

Der hvor det bliver mere interessant er når vi kigger på hvor vores afslutninger kommer fra. Her viser det sig at vi, som det eneste hold blandt de sammenlignede, har flere afslutninger udenfor boksen end indenfor. Mere præcist falder kun 49% af vores afslutninger indenfor boksen.
I den anden ende af skalaen finder vi Atalanta der har 67% af deres afslutninger indenfor boksen.

De andre hold ligger på 58-61% (indenfor boksen), med undtagelse af Juventus og Fiorentina på hhv 55% og 52%.
Alt andet lige, bliver det naturligvis lettere at score mål jo tættere man er på modstanderens mål.

Ser man lidt på spillerne bag tallene, tegner der sig også et tydeligt billede. Vores klart mest afsluttende spiller er Suso (3,6 afslutninger per 90 min.).
Kun 22% af hans afslutninger falder i boksen, mens billedet for nogle af hans kollegaer i ligaen har tal der ser meget anderledes ud; Gomez (53%), Insigne (55%), Chiesa (53%) og Perisic (65%).

For mig fortæller det en klar historie om at vi spiller alt for langt fra modstandernes mål. Som jeg skrev i et tidligere indlæg, mener jeg at det taktiske oplæg er problemet her. Vores "wings" har simpelthen for mange defensive opgaver og falder alt for dybt i defensive situationer.

Samtidig er vi også dårlige til at sætte vores angribere op til chancer, godt illustreret ved antallet af afslutninger per 90 minutter; Kalinic (2,4), Dybala (4,8), Dzeko (4,9), Immobile (3,9), Simeone (3,7) og Mertens (3,8).

Det skal igen ses i lyset af at vi ikke er særligt dygtige til at ramme på vores indlæg. Her kommer fokus igen på Suso, hvor 13,3% kommer frem til en medspiller. Hans pasningsprocent er i øvrigt den 19. dårligste af 22 benyttede spillere i truppen i år.

Selv, ellers meget udskældte Borini, gør det noget bedre med 22,2% og Candreva som man ofte har for vane at kritisere for uskarpe indlæg. Sidstnævnte rammer en medspiller i 20,8% af tilfældene og har i øvrigt mere end dobbelt så mange indlæg per 90 minutter som vores spanier.
Ser man på nogle af de bedste i ligaen, støder vi igen på Gomez med 35,6%.

En af forklaringerne på Susos manglende succes skal igen nok findes i at vi spiller langt fra mål og at de fremadrettede pasninger skal rejse langt for at finde en medspiller. Det øger naturligvis risikoen for upræcise afleveringer og interceptions.

Hvad skal der så til for at ændre disse fakta? Ja, det er naturligvis et spørgsmål med mange potentielle svar.

Personligt mener jeg at vi har behov for at rykke ved de taktiske dispositioner. Såfremt Gattuso holder fast i 4-3-3, mener jeg at han bliver nødt til at risikere noget mere offensivt. Eller sagt på en anden måde, at vores wings skal have færre defensive pligter.

Det er dog ikke sådan ligetil, da jeg frygter at vi i så fald vil miste noget balance på midten. Her mener jeg at 6er positionen er essentiel.
Vi har behov for et defensivt bolværk der kan beskytte det centrale forsvar - ikke mindst set i lyset af de udfordringer vi har set hidtil i sæsonen.

En sådan manøvre, ville naturligvis kræve et salg. Her er Biglia det oplagte valg. Han har langt fra imponeret og han kan ikke forsvare om så hans liv afhang af det. Biglia er en dyb playmaker efter Redondo-skolen og det rimer rigtigt dårligt på det vi har behov for.

En anden løsning kunne være at smide Kessié ned som 6er i en rolle som mere klassisk defensiv midt. Her kan vi bruge hans fysik og dynamik til at erobre bolde (og kommer i øvrigt udover hans manglende taktiske forståelse som to-vejsspiller), mens Locatelli kunne indtage 8eren med mere taktisk forståelse.

Skulle man satse helt ungt, kunne han dele pladsen med Zanellato og lade Montolivo agere backup på 6eren. Det er klart at det bliver uden dynamik og styrke, men Montolivo har vist sig utroligt intelligent i det defensive spil, hvilket kan ses i at han er den på holdet med relativt flest tacklinger og kun overgås af Bonucci i antal af interceptions.

På den lange bane, vil jeg gerne se Gabbia blive en del af holdet på denne position.

Det er klart at dette ikke er i tråd med en hurtig genskabelse af holdet, men jeg tror mere og mere på at vi tålmodigt bliver nødt til at bygge et hold op, hvor vi løbende kan integrere (potentielle) verdensstjerner. "Pavones y Zidanes" som de kaldte det i Real i sin tid.

Og det er formentlig også den realitet vi ser på, med en ejer der ganske givet har rigeligt at se til med bare at skaffe penge til at holde klubben på egne hænder.

Som det kreative islæt på midten, ser jeg Bonaventura i en dynamisk playmakerrolle, hvor han både skal slå pasninger til wings og løbe med bolden selv. Han kunne passende sætte sig ned og se en masse video af Seedorf.

Her mangler vi dog et alternativ. Jeg har hørt tale om Seedorfs landsmand, van de Beek fra Ajax. Jeg kender ikke nok til ham, men han ser spændende ud på det video jeg har set. "Den nye Eriksen" kalder de ham dernede.

I defensiven bør vi holde fast i en stamme med Bonucci-Romagnoli. Det ligner dog et brandudsalg i dette vindue med både Paletta og Gomez som mere eller mindre sikre afgange. Der har også været en del snak om Musacchio, hvilket jeg synes vil være fint.

Gattuso skulle have udset sig Genoas Armando Izzo som ny mand, hvilket bringer os op på fire startere. Gabbia og Sportiello kan passende komme til at snuse lidt til Serie A, hvis det brænder helt på - igen med henvisning til vores begrænsede økonomiske formåen (for nu at sige det diplomatisk).

I offensiven mener jeg vi har vores startere på plads. Calhanoglu til venstre og Suso til høje (omend tiden er ved at være inde til at sidstnævnte tager et step op).
Med færre defensive pligter, ville jeg egentlig også benytte mig at Silva som wingangriber.

Spørgsmålet er så hvad der skal ske helt fremme. Jeg synes egentlig at kritikken af Kalinic har været forfejlet langt henad vejen.
Han er en spiller der skal sættes op til chancer. Når han ikke bliver serviceret ordentligt, kan man heller ikke forvente meget mere af ham.

Så er spørgsmålet om han er den forkerte spiller. Det er klart at en type som Aubameyang kan meget mere på egen hånd og skaber også mål selv.
Men det lignede aldrig en realistisk økonomisk option (efter vi hentede Bonucci).

Men meget afhænger naturligvis af om vi formår at spille tætte på mål - i så fald tror jeg også at vi vil se en farligere Kalinic. Det ville være underligt hvis han pludselig henover sommeren havde mistet al den skarphed han viste sidste sæson i Firenze.

Gattusos fremtid afhænger formentlig også af hans evne til at orkestrere en mere potent offensiv. Ellers bliver han blot en ny Mihajlovic (uden nogen yderligere sammenligning).
Det kunne jo være at Kaká kunne komme ind og arbejde omkring holdet med netop den offensive struktur - let´s see.
annonce
0