Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Martinovic
Ja, ingen tvivl om at Piatek ser spændende ud. Men det er også et stort gamble.

Min personlige holdning er at vi har behov for en "proven" spiller. Når man ser på Higuains performance, mener jeg også man skal tage med at vi ikke har været vanvittigt dygtige til at gøre ham god. Man kan vel sammenligne situationen lidt med Bacca.

Det er ikke for på nogen måde at fratage Higuain det ansvar jeg mener ligger på ham, men jeg har stadig stor tiltro til at han kan blive et stort aktiv for os. Også i flere sæsoner frem.


Jeg er enig, men jeg synes, at Higuain bliver for dyr. Jeg er ikke faldet på halen over Higuains præstationer, desværre.

Jeg håber virkelig, at Gattuso satser mere offensivt, når Paqueta kommer.

https://www.football-italia.net/132101/milan-fabregas-calhanoglu-out

Det vil være et fint bytte. Calhanoglu har slet ikke ramt noget, der ligner god form i dette efterår.

Mojn do!
Skrevet af Rossoneri
Jeg har svært ved at få øje på at Fabregas og Calhanoglu skulle være hinandens alternativer.

Spanieren er vel i højere grad alternativet til Biglia. Det ligger i hvert fald ikke lige for at Fabregas pludselig skulle til at spille dynamisk kant.

Som jeg ser det, er Fabregas tænkt som 6er, hvis Gattuso går tilbage til en 4-1-4-1, eller som én af de to centrale i 4-4-1-1 eller 4-4-2. I sidstnævnte scenarie, er der dog ikke plads til Paqueta og derfor forekommer det mig at vi kommer til at forlade 4-4-2 som udgangspunkt.

Mine penge er på at Gattuso vender tilbage til 4-1-4-1 eller en 4-4-1-1 (det bliver hurtigt det samme med de mønstre vi har set tidligere). Det giver umiddelbart bedst mening ift at bruge vores spillere på de bedste positioner.

Omkring Calhanoglu, så er det svært at se hvem der skulle erstatte ham. Gattuso ynder at benytte spillere der naturligt trækker ind i banen. Dermed er det næppe en rolle der er tænkt til Paqueta. Det fleste forlydender går da også på at han er tiltænkt en central position.

Gattuso har samtidig gjort det klart at han stadig savner en del fra Castillejo, som i øvrigt jo først og fremmest er tiltænkt som alternativ til Suso.

Vi skal, også lige huske på at Calhanoglu har spillet det meste af sæsonen med en fodskade. I mine øjne var han vores bedste spiller sidste sæson, sammen med Bonucci. Han har jo ikke pludselig glemt hvordan man spiller fodbold og jeg ser ham ikke umiddelbart blive solgt.

I så fald skal vi i hvert fald i marken efter en erstatning. Med øje på at det har taget noget tid at spille vores andre nyindkøb ind og vi står til at hente op til tre spillere til januar (uden at regne en ny kant med), tror jeg at Gattuso satser på nogle faste holdepunkter.

Det er dog omvendt klart at vi alle forventer at se noget mere fra Calhanoglu. Det synes jeg dog også man kan tillade sig at tro på kommer til at ske, når han er sin skade helt kvit.
Skrevet af Martinovic
Havde jeg formuleret det bedre, havde du sluppet for et så langt indlæg :)

Min pointe er, at jeg vil blive glad for at sælge Hakan, hvis vi samtidig får Cesc ind. Altså ikke et 1 til 1-bytte. Jeg mener, at Cesc kan forstærke os, mens Hakan er gået i stå.

Bliver Hakan solgt, skal vi have en anden kant ind, med mindre Rino vil skifte formation.
Mojn do!
Skrevet af Rossoneri
Hehehe, men pointerne omkring Calhanoglu består nu.

Vi kan selvfølgelig ikke være uenige i at hans spil har efterladt en god del at ønske sig, men jeg tre omvendt ikke han har glemt hvordan man spiller fodbold henover sommeren.

Jeg synes ikke der er mange oplagte bud på en erstatning og i så fald skal en sådan først spilles ind på holdet. Noget vi endnu ikke har formået med Castillejo.

Skulle vi sælge ham, ville jeg synes det gav bedre mening til sommer, hvor vi så har Bonaventura tilbage.
Skrevet af Magnifico
Her hæfter jeg mig dog ved at alle parter har en fælles interesse og der er det faktisk min oplevelse at bureaukratiet ofte bliver mere smidigt.

Og hvor har du så dén oplevelse fra? For den vil jeg meget gerne høre.

Min oplevelse på egen krop er, at bureaukratiet aldrig er smidigt. Selv når man tror, at noget da bare er en simpel ekspeditionssag, så skal bureaukraterne nok sørge for at retfærdiggøre deres selvopfyldende eksistens - og de får god hjælp af alverdens interesseorganisationer, der lige mener, at noget er i vejen.
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af Rossoneri
Og hvor har du så dén oplevelse fra? For den vil jeg meget gerne høre.


Jamen det er naturligvis også egne oplevelser.

Men det er jo sådan set ikke super relevant hvad du og jeg har oplevet ifm forskellige instanser.

Pointen er der er tre parter (Milan, Inter og bystyret i Milano) der har samme interesse - altså underforstået at de to klubber beslutter sig for at gå videre med planerne om at overtage San Siro (hvilket begge ledelser har udtalt at de er meget positive overfor).
Dermed burde der heller ikke være de store hindringer i at komme videre med en aftale.
Skrevet af Magnifico
Vedremo :-)
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af Martinovic
Et januarscenarie:

Vi får et bud på 40-50 mio. euro på Suso og vælger at sælge ham. For pengene kan vi finansiere Pato og Fabregas.

Higuain-Pato
Paqueta
Bakayoko-Fabregas-Kessie
RR-Romagnoli-Musacchio-Calabria
Donnarumma

Et spændende hold.
Mojn do!
Skrevet af Pirlo21
Hmm hvorfor sælge Suso nu foggy?? Det giver ingen mening.

Faktum er at selvom vi langt fra har haft en perfekt sæson, så ligger vi stadig fint i tabellen. Endda har vi muligheden for at ligge afstand til Lazio i dag.
At sælge Suso nu, ville være selvmord i mine øjne. Da han er en af de få leder vi har tilbage.

Resten af sæsonen handler om at slutte i top 4. Ingen tvivl om at med FFP i nakken, så bliver vores klub nødtil at sadle om. Men vi bør naturligvis starte allerede i det kommende vindue med at skippe spillere afsted. Oplagte (fra klubbens side) Monto, Berto, Strinic/Laxalt, Reina, Mauri og Halilovic. Der ligger en besparelse på 15.5 mio euro der i løn og afskrivning for spillere der ikke er brug for. Især efter vi kun har Serie A nu.

Jeg ved godt at vi ikke kommer væk med alle disse, men klubben SKAL skære på udgifterne gerne allerede nu.

Faktum er at der skal simpelthen skæres ind til benet og kun hente spillere til startopstillingen. Vi har allerede hentet en ny brasser som vi ærlig talt ikke ved om kan bidrage fra dag et af! Henter vi flere, så skal vi være sikre på at de kan gøre en forskel fra dag et.

Nok om det.

Ang aftens kamp, ja så er det endnu en kamp der bare SKAL vindes. Bologna vil kæmpe med alt hvad de har og let bliver det ikke. At rino ser udtil at holde fast i en 4-4-2 kan jeg undre mig over. Jeg syntes netop vores sidste 2 kampe har vist hvor sårbare vi er defensivt i sådan en formation. Dog vil jeg sige, at Rino selvfølgelig kan tage skylden for at vores offensiv er så tandløs uskarpe pt. Mod Olympiakos burde vi jo ha scoret mindst 4 mål...

Probable lineup vs. Bologna (4-4-2):
Donnarumma; Calabria, Abate, Zapata, Rodriguez; Suso, Kessie, Bakayoko, Çalhanoglu; Cutrone, Higuain [Sky]


Forhåbentlig er vores offensiv knivskarp i dag, kampen SKAL vindes længere er den ikke :-)
Skrevet af Martinovic
Det er en personlig holdning. Jeg er træt af vores 4-4-2 og 4-3-3. Det har aldrig fungeret over en længere periode.

Hvis Suso kunne spille offensiv midt, så var det noget andet, men han er kantspiller og samtidig den Milan-spiller med størst værdi.

Det ser ud til, at Gattuso igen vil spille 4-4-2 i aften med Cutrone og Higuain på toppen. Gid han ville lære af de seneste kampe.
Mojn do!
Skrevet af Rossoneri
@foggy
Omend nok ikke et synderligt realistisk scenarie.

Selvom Suso på det seneste har været inde i et (desværre klassisk) formdyk, har han alligevel vist at han har evnen til at afgøre kampe.

Til hans forsvar skal så også siges at han - igen igen - spiller nærmest samtlige minutter. Det er nu engang svært at holde sig skarp når man ikke får et hvil i ny og næ.

Desuden vil en diamant på midten, også skabe en meget anden defensiv dynamik. I dag falder de to wings meget dybt i den defensive fase, mens navnlig Kessíe deltager i pressspillet.

Spørgsmålet er om det er videre kløgtigt at ændre så fundamentalt på vores taktik, når vi pt indtager en 4. plads (som af mange blev kaldt urealistisk).

Vi har, for mig at se, ikke holdet til at spille den slags fodbold.

Omkring 4-4-2, kan man spørge hvad alternativet er. Gattuso har meldt ud at han ikke er tilfreds med Samus offensive løb, som er så vigtige når man spiller med wings. Her kunne man påstå at han minder meget om sin landsmand Deulofeu, der også manglede et slutprodukt.

Nu er det ikke fordi Hakan på nogen måde har imponeret, men vi ved dog at han kan levere på et højt niveau på pladsen.

Skulle vi skifte system til 4-1-4-1 eller 4-4-1-1 med Hakan som mezzala / 10er (afhængigt af systemet), ville det jo så betyde at Gattuso måtte stille med spillere han (endnu) ikke har fuld tillid til.

Jeg har selv været efter Gattuso for at holde fast i konstellationen Cutrone-Higuain helt fremme, men har også måtte indse at Gattuso ikke er efterladt med mange andre valg.

Når vinduet åbner, får vi forhåbentlig nogle andre spillertyper ind (Paqueta er som bekendt bekræftet). Men han skal også (som @pirlo skriver) vænne sig til spillet i støvlelandet og det har vi før set tager tid.

Der er desværre sjældent nogle quick fixes, men det hjælper givetvis at vi får en række spillere retur og måske et par nye ansigter at se.

Og ja, for lige at gentage mig selv. Så indtager vi jo pt. en placering som vi kun kan være tilfreds med. Og det endda med et nærmest historisk amputeret hold.
Skrevet af Milanistar
Hvor kommer Pato-historien fra? Jeg er vild med ham, men tror desværre løbet er kørt for ham. Det er kun nostalgi der bringer glæde ved at se ham i en Milan-trøje igen, tror simpelthen ikke han har niveauet.

Men jeg synes også vi snart skal finde frem til en formation, som rent faktisk virker - og hvorfor skulle det ikke være den gode gamle 4-3-1-2 med offensive backs og fire vidt forskellige typer af spillere på midtbanen, som bidrager med hver deres spidskompetencer? (Ligesom Pirlo, Seedorf, Gattuso og Kaká). Det kunne jo her være Fabregas, Kessie, Paqueta og Hakan - eller Bakayoko, Kessie, Fabregas og Paqueta/Hakan.
Det ville naturligvis kræve at RR begynder at vise noget offensiv kvalitet, som han endnu har til gode at vise frem. Denne formation åbner også op for Higuain-Cutrone samarbejdet, fordi man får bedre service fra både backs og en 10´er.
Gattuso har jo selv deltaget i denne formation i et årti, så taktikken må han da kende ind og ud.

Med en sejr i aften ser det ganske fornuftigt ud ift. 4. pladsen. Men Rossonero, vi skal også lige huske at de øvrige konkurrenter til pladsen har været yderst ustabile i denne sæson. Ingen havde forudset at Fiorentina skulle gå så mange kampe uden sejr, at Roma ville sejle fuldstændigt, og at sidste sæsons store profiler fra Lazio skulle falde SÅ meget i niveau, som tilfældet har været. Man glemmer jo helt at de stadig har SMS...
Sempre Milan.
Skrevet af Rossoneri
Hvor kommer Pato-historien fra?

Spørgsmålet er hvor meget kød der er på den.
Rygterne startede da Pato nærmest sendte sig til Milan, efter Leonardo var kommet til som DS.

Der er dog væsentlige forhindringer - eksempelvis en frikøbsklausul på €25m og årslån på €9m (net).

Personligt ville det overraske mig hvis vi så Pato i klubben igen (i denne omgang).

Men jeg synes også vi snart skal finde frem til en formation, som rent faktisk virker...

Jeg synes det er en lidt besynderlig snak. Skal man se på en taktik, må det først og fremmest dreje sig om de spillere man har til rådighed.
Jeg har stadig til gode at se en taktik der bare trumfer de andre.

...og hvorfor skulle det ikke være den gode gamle 4-3-1-2 med offensive backs og fire vidt forskellige typer af spillere på midtbanen, som bidrager med hver deres spidskompetencer?

Det er netop her hvor jeg mener du (og mange andre) går galt i byen når der bliver talt taktik (no offense).

Der bliver set på vores seneste storhedstid og så sat lighedstegn mellem den success og vores foretrukne taktiske oplæg.
Det mangler dog fuldstændig kausalitet.

Hvem siger at vi ikke ville have været mindst lige så succesfulde ved at spille 4-3-3. Vi havde absolut holdet til det.

Og hvorfor så ikke 4-4-2 eller 4-4-1-1? Det var jo Sacchis og Capellos foretrukne systemer.

Derudover kan jeg komme på en række konkrete grunde til ikke at spille med diamant på midten:

1) Fordi Fabregas og Biglia ikke er Pirlo. Fordi Hakan og Bakayoko ikke er Seedorf. Fordi Paqueta og Hakan ikke er Kaká og ikke mindst fordi Kessíe ikke er Gattuso. Navnlig sidstnævnte er en væsentlig forskel, hvor vores træner havde en helt anden taktisk forståelse af sin rolle ift ivorianeren.

2) Fordi sæsonens (måske) bedste spiller ikke passer ind i systemet, på samme måde som Castillejo (som kostede op mod €30m) heller ikke umiddelbart er godt castet.

3) Fordi det må forventes at et så væsentligt skifte i taktikken, vil skabe ustabilitet (og ganske givet utilfredsstillende resultater). Meget afhænger af den 4. plads og jeg mener at det vil være hovedløst at kaste sig ud i sådan et eksperiment.

Men Rossonero, vi skal også lige huske at de øvrige konkurrenter til pladsen har været yderst ustabile i denne sæson.

Det er jo, som altid, en del af gamet. Der er næppe heller nogen der beskylder os for at have overpræsteret rent spillemæssigt.
Der var ingen grund til at spille hvis vi bare satte os ned og sagde at de, på papiret, stærkeste trupper altid vandt.
Skrevet af Martinovic
Jeg vil gerne se Milan spille 4-3-1-2, fordi den formation indeholder mange muligheder.

- Den giver mulighed for offensive backs, hvor de to mezzalaer kan hjælpe med at dække af defensivt
- Jeg har siden Ancelottis brug af en regista i Milan været stor fortaler for en sådan, hvad enten det var Pirlo eller Van Bommel som type
- En trequartista til at udnytte rummet mellem midtbane og angriber - sådan en mangler i 4-3-3
- To angribere

Mange italienske trænere foretrækker tre mand centralt på midten for at være mere kompakt. Det er med til at give forsvaret mere støtte.

4-3-3 er også en god formation, hvis den bruges rigtigt, selv om den kun er med én central angriber. Her lider Milan under, at hverken Suso eller Hakan er god til at lave de dybe løb ind i feltet, når modsatte wing laver et indlæg.

4-4-2 bliver jeg aldrig fan af, fordi vi mangler noget centralt. Der kan dog være noget om snakken, hvis den ene angriber får en rolle som offensiv midt i 4-4-1-1, som du nævner, Rosso. Cutrone og Higuain sammen er bare no go.

Igen er det en formation med kanter, og vi har så langt tilbage, som jeg kan huske, ikke vundet noget med kanter.

Både under Ancelotti og under Allegri var det 4-3-1-2 eller 4-3-2-1. Ingen kantspillere og bredden blev skabt af offensive wingbacks.

Mojn do!
Skrevet af Rossoneri
@foggy
Det er bestemt ikke fordi jeg har noget imod at spille med diamant på midten. Der er masser af aspekter, rent teoretisk, jeg godt kan lide ved den formation.

For mig er det en meget mere pragmatisk snak.

Suso har vist sig kampafgørende i flere tilfælde i år. Sammen med Bakayoko, synes jeg han har været vores bedste spiller (omend begge har haft udfald).

Derfor har jeg svært ved at finde fornuften i at skille os af med ham, for at benytte et andet system.

Ikke mindst fordi vi har væsentlige mangler i vores nuværende trup. For det første, mangler vi det defensive bolværk som jeg mener er nødvendigt. Her har Kessíe slet ikke den fornødne taktiske forståelse.

Dernæst mangler vi min. én angriber på topplan til at spille ved siden af Higuain. Modsat @milanistar ser jeg ikke Cutrone og ham som en frugtbar løsning - de søger alt for meget de samme rum og muligheder.

Og det er ikke mindst en spiller der må formodes at være rigtigt dyr (hvis vi skal have kvalitet). Ikke dertil forglemme, at det er en spiller der skal integreres på holdet, hvilket ikke nødvendigvis sker dag ét.

Som jeg ser det, kan vi få meget af det du efterlyser med en 4-4-1-1 (pånær de to angribere), samtidig med at vi kan holde fast i en stamme af spillere.

Mit personlige ønskescenarie (udfra et realistisk perspektiv) ser nogenlunde sådan ud:
http://lineupbuilder.com/?sk=h6ny6

Gattuso spiller allerede med meget offensive backs - navnlig Calabria. Og med Conti snart klar til at indgå, har vi endnu en spiller af samme type.

En Fabregas / Biglia der falder ned foran det centrale forsvar og er et omdrejningspunkt i spilopbygningen.
Skulle man drømme lidt, havde Leonardo blikket stift rettet mod Paris, hvor det igår blev meldt ud at Rabiot ikke forlænger sin kontrakt og at klubben har tænkt sig at smide ham på bænken.

Mon ikke det skulle være muligt at lande ham på et lån frem til sommer og så skrive med ham der?

Du får også din trequartista i form af Paqueta og mon ikke Higuain / Cutrone begge ville nyde godt af en kreativ spiller tættere på dem.

Det giver på papiret også noget mere plads til de to kanter.

For mig, er det i hvert fald en mere logisk løsning, da det ikke indebærer store taktiske omvæltninger.

Så må vi så se hvad der sker til sommer og om Gattuso vil / kan sammensætte en trup til en diamant på midten, som det tidligere har været fremme at han faktisk gerne ville.
Skrevet af Milanistar
Det ligner også en fornuftig løsning, den du har fat i dér.
Jeg hænger måske for meget fast i fortiden, indrømmet. Det fungerede heller ikke med Inzaghi-Gilardino, fordi ingen af dem var stærke i spilopbygningen. Der kunne Sheva lidt flere ting, omend både ham og Pippo var meget afhængige af at blive serviceret.

Der er rigtigt mange gode aspekter i dit personlige (realistiske) drømmehold, hvor der bortset fra Fabregas og Higuain også er et væsentligt fremtidsperspektiv i holdet (forudsat at Kessie og Cutrone udvikler sig til klassespillere). En central midtbane med Rabiot-Fabregas, Rabiot-Bakayoko eller Fabregas-Bakayoko lyder i hvert fald stærkt. Så kan man spille Bakayoko-Kessie i kampe hvor fokus er på det defensive. Jeg har dog stadig lidt tvivl omkring Hakan på den venstrekant. Jeg tror han og Paqueta vil søge nogle af de samme rum (Paqueta trækker meget mod venstre, Hakan trækker meget ind i banen), hvorfor jeg hellere så at vi brugte en decideret kant, som vi lige nu desværre ikke har. Er det Denis Suarez du har skrevet på i dit lineup?

Anyway. Først og fremmest handler det om at få folk tilbage fra skader, få Paqueta og en eventuel kanin-i-hatten kørt ind på holdet, og så vinde nogle fodboldkampe. Og komme af med Berto, Monto, Mauri, Laxalt, Halilovic, Abate (til sommer) og hvad vi nu ellers ligger inde med af overflødige spillere.
Sempre Milan.
Skrevet af Rossoneri
Jeg hænger måske for meget fast i fortiden, indrømmet.

Som Milan-fan er det meget svært ikke at gøre det. Jeg fanger gang på gang mig selv i at sidde og se gamle klip. Lidt trist egentlig, men sådan er det jo. Det går op og ned.

Jeg har dog stadig lidt tvivl omkring Hakan på den venstrekant. Jeg tror han og Paqueta vil søge nogle af de samme rum (Paqueta trækker meget mod venstre, Hakan trækker meget ind i banen), hvorfor jeg hellere så at vi brugte en decideret kant, som vi lige nu desværre ikke har.

Ja, og i virkeligheden jo helt samme problematik som med Bonaventura på mezzala´en.

Jeg ser dog også nogle muligheder. Det vigtige er at Paqueta bevæger sig ud af det rum Calhanoglu naturligt søger. Det kan så enten være ud i det tomme rum til venstre (som du er inde på) eller helt ind i boksen.

Det var også noget vi ofte så med Seedorf og Kaká, hvor førstnævnte rigtigt tit søgte rummet foran modstanderens forsvar.

Er det Denis Suarez du har skrevet på i dit lineup?

Ja. Det er egentlig mest lidt af en placeholder for en venstre midt der kan noget med bolden på fødderne. Altså en spiller i samme stil som Hakan og Jack.
Han har været på tale mere end én gang og jeg synes det ville være en fin løsning hvis vi kunne hente ham på lån.

Der meldes dog i dag at Torino overvejer at skille sig af med Soriano allerede i januar. Det kunne også være en fin løsning hvis vi kan overtage lånet (uden at kende de økonomiske detaljer).

Omkring Laxalt, så ser jeg os ikke umiddelbart sende ham videre allerede nu. Men det er vist svært ikke at betegne ham som et panikkøb - ikke mindst til den pris.
Skrevet af Milanistar
Suarez kunne være en fed tilføjelse til truppen, da jeg også mener at han besidder noget eksplosivitet og evnen til at sætte en mand, i modsætning til Hakan og Paqueta. Men nu skal vi jo også huske, at Jack kommer tilbage igen (forhåbentligt i forrygende form).
Men ja, hvor Hakan skal placeres kommer nok også an på, hvem vi møder. Og det samme med Paqueta. Uanset bliver vores venstreside meget afhængig af en angrebsivrig RR eller Strinic, samt at Hakan og Paqueta finder ud af at skabe bevægelighed ved konstant at bytte plads.

Kan vi sælge Laxalt for det halve, så ville det være fint. Spørgsmålet er bare, hvem der vil betale det? Så mon ikke han får lov at blive resten af sæsonen med begrænset spilletid til følge.

Omkring aftenens kamp:

Vi SKAL simpelthen vinde. Jeg ved godt, at vi aldrig kan forvente en sejr, specielt ikke med de skader, men Bologna er altså et skræmmende dårligt hold. De har intet offensivt, og det er vel kun fordi de er på hjemmebane at jeg overhovedet levner dem en chance. Som Gattuso har udtalt, så skal vi i aften ud og slå tilbage, hvilket spillerne er mere end klar på. Mål fra Pipita og godt spil fra Suso forventer jeg af kampen, samt at vi viser lidt kontrol og stabilitet. Gattuso er ingen stor taktiker, men han er bedre end Pippo (som jeg dog stadig har den største respekt for).
Sempre Milan.
Skrevet af Rossoneri
Romagnoli starter. Bliver dejligt med et regulært midterforsvar igen, omend Abate skal have ros for sine vikar-optrædender.
Skrevet af Martinovic
Jeg er ikke uenig i din opstilling, Rosso. Calhanoglu skal i hvert fald oppe sig, hvis han skal have en fremtid i klubben. Kommer der et fornuftigt bud fra Bundesligaen, bør vi slå til.

EDIT: Jeg synes, det vil være spild af talent at have Kessie på bænken. Så hellere køb ham fri i Atalanta og sælge ham videre.
Mojn do!
annonce
0