Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Rossoneri
Alt tyder på at Maldini har takket ja til rollen som DS.

Det synes jeg personligt er yderst vigtigt. Først og fremmest som symbol, da det vel ret beset er svært at vurdere hans faglige niveau.

Det skulle samtidig betyde tommelfingeren op til Giampaolo. Som tidligere skrevet, er det ikke noget jeg jubler over. Omvendt, så ser jeg det som del af en helhed.

Giampaolo har et koncept og hvis han kan få rum (og de rette spillere) til at skabe det, kan det egentlig sagtens blive en positiv oplevelse.

Men rigtigt meget kommer an på hvad der sker med markedet.
Egentlig sælger jeg gerne kontinuitet (på den korte bane) for en komplet restart. I Den forbindelse, ville jeg ikke være ked af at der kom massivt igang i svingdøren, hvor der både kommer to-cifrede af- og tilgange.

Det sagt, så skal kontinuiteten skabes udfra den trup der bliver skabt. Og med mindre Giampaolo flopper totalt, skal han også have tid til at skabe et hold.
Skrevet af Martinovic
Det vil være at starte på en frisk, hvis Maldini bliver sportsdirektør og Giampaolo bliver cheftræner. Men det er måske også det, klubben er i gang med.

https://www.football-italia.net/138876/milan-roma-striker-swap

Det er et nej tak. Hvis vi skal spille med to angribere, har vi behov for en boksspiller (Piatek) og sen segunda punta i Silva. Schick er også boksspiller, og hans markedsværdi er ikke 35 mio. euro.
Mojn do!
Skrevet af MaggiMagg
problemet er bare at vi hele tiden "starter på frisk". hvad så når giampaolo fejler, ikke når 4. pladsen og bliver kylet afsted? hvem skal så tage over?
Skrevet af Rossoneri
@maggi
Det er i den grad en glimrende pointe.

Skal man se ift Elliott, er det, i al fairness, svært at sige hvor langt deres tålmodighed rækker.

Gattuso har jo selv sagt op og det forlyder at ledelsen gerne ville have beholdt ham. Står det til troende, kan man tillade sig at være moderat positiv om at det drejer sig om udvikling og ikke en eller anden stoptest.
Skrevet af Fossa dei Leoni
Gianpaolo kan enten blive en ny Allegri eller endnu en Montella eller Sinisa Mihaljovic. Lige nu hælder jeg til det sidst nævnte.

Skrevet af Old Bull Lee
Gattuso var i øvrigt ude i dag og fortælle at han allerede i april (inden Sampdoria-kampen) besluttede sig for at stoppe. Jeg har ikke helt kunne læse ud af det og klubben også blev informeret der, men i så fald har man nok arbejdet på en shortlist i noget tid.


Og her har vi så et punkt jeg finder en smule problematisk. Bestyrelsen har måtte i en del tid været klar over at de ville fyre Leonardo og Gattuso ville opsige og alligevel står man i en situation uden at have en afløser klar i kulissen.

Det kan måske argumenteres at vi i sidste spillerunde stadig havde chance for at kvalificere os til Chl., men vi havde nok alligevel fyret Leonardo Gattuso ville alligevel være gået. Men man må vel forvente at de har forskellige scenarier at gå ud fra. Jeg må indrømme at det er et lille rødt flag, at vi står her nu og afventer både DS og træner og skal kigge efter midlertidige løsninger. Det lugter i hvert fald ikke af at det stod soleklart at vi ville have Maldini som DS og Giampaoli som træner.

"Old Lull Bee"
Skrevet af Rossoneri
@old bull
Vi ved, ret beset, ikke om ledelsen har ønsket Maldini i en mere central rolle.

Skal man tro på både DiMarzio og Pedulla, var Campos aldrig reelt et emne.

Hvad angår træner, så er der, som bekendt, ikke meldt en ny træner ud endnu.

Og for begge roller, gælder givetvis også at forudsætningerne har været markant anderledes udfra om det hed CL eller ej.

Personligt vil jeg i hvert fald lige se tiden an, til lidt flere brikker er på plads.
Skrevet af Rossoneri
Hvis klubben vil gøre alvor af at starte en ny æra, ville det være rigtigt interessant med ten Hag.

Skrevet af Rossoneri
Hvis klubben vil gøre alvor af at starte en ny æra, ville det være rigtigt interessant med ten Hag.

Skrevet af Martinovic
Han har gjort det godt for Ajax. Det vil i hvert fald give noget andet fodbold, hvis bare han får tid.

https://www.football-italia.net/138932/schick-milan-andre-silva

Det må bare ikke ske.
Mojn do!
Skrevet af Old Bull Lee
Ten Hag er desværre umulig. Ifølge De Telegraaf er Roma allerede i byen, men Overmars afviser blankt.
"Old Lull Bee"
Skrevet af Rossoneri
@old bull
Det var faktisk det der gjorde at jeg tænkte at han var en mulighed.

Ajax har rigtigt nok afvist, men det skulle være fordi de stadig var sure over forløbet omkring Ziyech.
Skrevet af Rossoneri
Seneste skud på stammen, er at Boban bliver DS. Dermed skal Maldini være teknisk direktør, men jeg antager at kagen bliver skåret lidt anderledes end med Leonardo i folden.

Antager at Boban vil komme ind i en rolle der minder om Mirabellis - underforstået at han meget mere afgrænset bliver ansvarlig for forhandlinger omkring spillerkøb, kontraktforlængelser osv.

Maldinis rolle kommer, antageligvis, til at være en mere favnende rolle, hvor han skal tegne den sportslige linje. Han bliver nok ikke sidestillet med Gazidis rent organisatorisk, men det kommer nok til at være et parløb mellem de to.

Det synes jeg, på papiret, giver rigtigt god mening.

Sagen er dog den, at vi rent faktisk stadig har til gode at se hvad Maldini konkret bidrager med. Det samme vil være tilfældet med Boban.

Den gode kroat, skal dog være mere end velkommen til at bane vejen for et par af de meget spændende spillere der render rundt i deres hjemlige liga. Her tænker jeg primært på Olmo, Moro og Marin.
Skrevet af Rossoneri
Lidt af en curve ball fra CFCB, der har suspenderet sagen mod os.

Det er jo på ingen måde en frifindelse, men pudsigt ift forlydender om st vi er igang med et forlig.
Skrevet af Martinovic
Mojn do!
Skrevet af Rossoneri
Hvad skal vi dog med Tare? Jeg synes ikke, han har vist i Lazio.

Det er selvfølgelig altid en individuel vurdering, men jeg synes faktisk Igli Tare har præsteret præcis indenfor de rammer der også bliver gældende i Milan.

Joaquin Correra (18/19 - Sevilla ): €15m. Mere eller mindre fast. Bidrager med ni mål og syv assists i første sæson.

Lucas Leiva (17/18 - Liverpool): €6m. Fuldgod erstatning for Biglia, der blev solgt for mere end tre gange så meget.

Adam Marusic (17/18 - Oostende): €6m. Fast mand fra første sæson. Leverer tre mål og otte assists i første sæson - anden sæson dog ikke helt lige så god.

Ciro Immobile (16/17 - Sevilla): €9m. Topscorer for holdet alle tre sæsoner - ikke mindst capocannoniere (med 29 mål) i anden sæson. Kan vel sagtens sælges for min. fem gange hans købsværdi.

Luis Alberto (16/17 - Liverpool): €4m. I anden sæson leverer han 12 mål og 21 assists.

Sergej Milinkovic-Savic (15/16 - Genk): €18m. Introduktion næppe nødvendig.

Stefan de Vrij (14/15 - Feyenoord): €7m: Vel sagtens en af ligaens bedste forsvarere pt.

Lucas Biglia (13/14 - Anderlecht): €8m. Man kan synes om ham hvad man vil, men han var jo bestemt en nøglespiller for Lazio i sin tid der.

Felipe Anderson (13/14 - Santos): €8m. På trods af disciplinære problemer, er det bestemt en klassespiller.

Antonio Candreva /13/14 - Udinese): €8m. Var glimrende i Lazio, hvilket 45 mål og 45 assists i 192 kampe vidner om. Solgt videre for næsten tre gange købesum tre år senere.

Generelt set, synes jeg Tare har vist sig at være rigtigt god til to ting;
1) han finder spillere i større klubber der af den ene eller anden grund ikke har slået til og handler dem til en god pris. Her er Immobile oplagt poster child.

2) finder de kommende stjerner i mindre klubber rundt omkring i Europa. Her er SMS det oplagte eksempel.

Det forekommer mig først og fremmest at Tare har været bidragende til at sætte et rigtigt stærkt scouting netværk op og ikke mindst finde spillere der passer perfekt til trænernes behov og ønsker.

Det er, for mig, en meget vigtig pointe. Hvor mange spillere, har vi ikke hentet gennem årene, som (på papiret) er dygtige, men som ikke passer ind i den aktuelle filosofi.
Skrevet af Martinovic
Du har ret. Jeg har nok undervurderet ham.

Det er præcis sådanne handler, Milan skal forsøge at lave de kommende sæsoner.
Mojn do!
Skrevet af Lentini d.2.
@ Foggy

Privatøkonomi og virksomhedsøkonomi er ikke det samme, kort fortalt. Derfor fungerer dit bil-eksempel ikke. Milan er en virksomhed, og spillerne er et aktiv. Og anskaffelsesværdien (transfersummen) på aktivet(spilleren), skal fordeles på hele den forventede økonomiske levetid (kontraktens længde).

Fx blev Ricardo Rodriguez købt for 17,5mio€ i sommeren 17’ på en 4-årig kontrakt. Dvs. at Milan snart har afskrevet halvdelen af den værdi til ca. 8,75mio€. Skulle Milan sælge Rodriguez denne sommer til fx 15mio€, vil Milan registrere et profit/plusvalenza på ca. 6,25mio€.

Derfor er det fx et problem med et flop som Samuel Castillejo, hvor Milan skal ramme noget omkring 20mio€ for ikke at skulle registrere et tab., sælger man ham i det kommende transfervindue. Eller fx André Silva som ligger på omtrent 22-23mio€ i den kommende sæson.

Derimod er det et plus når man formår at sluse spillere igennem fra egen ungdomsafdeling, hvor du ikke har været ude og betale transfersummer for et aktiv. Fx er Manuel Locatellis bundne option til Sassuolo ren profit. Derfor har Milan store aktiver løbende i form af Donnarumma, Calabria og Cutrone, som er skabt i egen afdeling og dermed kan skabe en stor profit.

Suso er også et stort aktiv fordi Galliani hentede ham i sin tid for en slik i Liverpool. Personligt, og var jeg sportslig ansvarlig tog jeg imod de 38-40mio€ hans klausul lyder på hvis nogen gad betale det, hellere end at give ham en forlængelse, med ufortjent lønforhøjelse som konsekvens af en sådan beslutning. Fordi mellem løn og afskrivninger fylder Suso faktisk relativt lidt i budgettet på årligt basis, ca. halvdelen af fx Gigio, Paquetá, Piatek, Biglia etc.
Skrevet af Rossoneri
Det er, som bekendt, silly season og det flyver omkring med links både ind og ud af klubben.

Skal man se på de mere vedvarende og seriøse:

Giampaolo
Der kan næppe være tvivl om at Giampaolo bliver vores nye træner. Ferrero bekræftede det mere eller mindre og det skulle være et spørgsmål om at vi vil præsentere et samlet team.

Det betyder samtidig at vi skal til at designe en trup til en anden slags fodbold.
Bl.a. er der en væsentlig kontrast til Gattuso ift spillernes evner med bolden på fødderne - mere om det længere nede.

Maldini
Som med Giampaolo, synes det også et spørgsmål om timing ift at Maldini bliver "præsenteret" i hans nye rolle. Efter alt at dømme, bliver det som teknisk direktør og altså en væsentlig udvidelse af hans nuværende rolle.

Ny DS
Igår blev det bekræftet at denne ikke hedder Igli Tare. Lotito har blokeret den "handel", hvilket jeg absolut kan forstå. Dermed har både Inzaghi og Tare fået nye og forbedrede kontrakter.
Osti og Sartori nævnes som de mest seriøse navne - Rui Costa spøger dog også.

Boban
Første forlydender var at vi så på Boban som DS. Senere lød det dog at han skal ind som en slags højre hånd til Gazidis, hvor han skal klare det mere "politiske" spil med UEFA, ligaen osv.
Boban er jo pt. i en rolle hos FIFA, så han synes som en kompetent profil at få ind.

Romagnoli
Der er næppe tvivl om at en del spillere kommer til at forlade os, for at pynte på regnskabet. Romagnoli skulle dog ikke være én af dem.

Suso
Tre grunde til at Suso ikke er hos os når vinduet lukker;
- han repræsenterer tæt på 100% capital gain.
- han passer ikke ind i en 4-3-1-2.
- klubben kan/vil ikke honorere en (markant) forbedret kontrakt.

Senest forlyder det at Atl. Madrid er interesseret.

Calhanoglu
Det var bredt forstået at Hakan var i gang med sin sidste sæson for os. Han skød dog selv det til jorden, ved at konkludere at han også er Milan-spiller næste sæson.

Her skal man nok også se på hvordan Giampaolo spiller fodbold. Gattuso vil have en mere fysisk stærk 8er, men under Giampaolo kan man sagtens forestille sig at se Bonaventura og Hakan spille samtidig på de to 8ere.

Heri, i øvrigt, også en af mine anker ved Giampaolo. Der er for lidt fokus på den defensive balance.

Kessíe
Kessíe ventes også at forlade os til sommer. Primært fordi han ikke er en Giampaolo-spiller. Han er simpelthen for dårlig på bolden.
Arsenal, Tottenham og West Ham meldes som interesserede og prisen skulle ligge omkring de €30m. Det vil påvirke bøgerne positivt.

André Silva
Der havde været snak om at vi var interesseret i at bytte Schick og Silva.
Det forlyder dog at Giampaolo har vurderet at Silva kan udfylde rollen som seconda punta ved siden af Piatek. Og dermed altså heller ikke nogen Schick.

Spørgsmålet er så hvem der skal være backup for Silva. Kunne man forestille sig at det blev Castillejo? Personligt synes jeg han har været ganske god når han har spillet mere centralt.

Sensi
Selvom det var var et navn på Leonardos liste, skulle han stadig være meget aktuel. Giampaolo ser ham som hans Torreira - og man kan da også sige at der er en del lighedspunkter.

Vieira
Den unge englænder har haft en god sæson under Giampaolo på 6eren. Prisen skulle være omkring €10m. Spørgsmålet er så om han ses som alternativ eller supplement til Sensi. I sidste scenarie, må man så forvente at det er et farvel til Biglia også.

Andersen og Praet
Giampaolo skulle være interesseret i at tage begge spillere med. Problemet er at Arsenal også skulle stå klar med €50m for begge. Jeg har på fornemmelsen at vi bliver outpriced.

Donnarumma
Modsat Suso, så er der et lidt større dilemma ift at sælge Gigio. På den ene side, hiver han den (by far) højeste løn og han repræsenterer også den højeste salgsværdi.

På den anden side, er han på mange måder poster child for det vi gerne vil opbygge.

Leonardo og PSG skulle dog stå klar med €60-65m og med Plizzaris fine optrædender for u20, kunne det synes at den beslutning er blevet lidt lettere.

Personligt tror jeg han bliver solgt - ikke mindst fordi hans tålmodighed nok også snart er opbrugt ift ikke at spille CL.
Skrevet af Rossoneri
Der har, generelt set, været meget snak om at Milan skulle til at sælge ud og at der ikke vil være penge til erstatninger.

Jeg har personligt haft diskussionen med flere - min påstand er at Gazidis på intet tidspunkt har meldt dette ud. Faktisk tværtimod.
Derimod er det meldt ud at man vil "omstrukturere" økonomien og ikke mindst ændre transferstrategi.

Første del, anser jeg som synonym med at vi ikke skal betale monsterlønninger (i hvert fald ikke før vi har hævet indtjeningen markant). Det andet, har Gazidis mere specifikt forklaret - vi vil ikke længere købe etablerede stjerner, men købe talenter (som Piatek og Paqueta).

Sky melder nu at vi rent faktisk kan gå hen og få et ganske betydeligt transferbudget at arbejde med. I hvert fald skulle Elliott have sat €40m af til transfer + (og det er væsentligt) alt hvad der kommer ind fra salg.
Jeg antager dog at der her er tale om overskud fra handler.

Men sælger vi Donnarumma, Suso og Kessíe, kommer vi til at stå med noget der ligner €110m - altså oveni de €40m der allerede er gjort tilgængelige.
annonce
0