Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Martinovic
Paqueta viser enorm spilforståelse. Desværre er hans medspillere ikke lige så hurtig i spilopfattelsen.

Bakayoko er savnet. Vi skulle så meget have udnyttet den option.
Mojn do!
Skrevet af Martinovic
Calabria har mistet alt, hvad han havde sidste sæson.
Mojn do!
Skrevet af Martinovic
For satan, Paqueta. Den skal bare smadres i nettet. Tøver alt for meget.
Mojn do!
Skrevet af Martinovic
Lidt skægt at se Paloschi. Allerede 29 år. Mener det var ham med en drømmedebut og scoring kort efter indskiftningen i sin debut.
Mojn do!
Skrevet af Martinovic
Det er en af Paquetas mangler. Taktisk er han dum og begår for mange unødvendige frispark på egen banehalvdel.
Mojn do!
Skrevet af Martinovic
Fortjent sejr, men stadig et hold uden kvalitet i mange af de ting, som spillerne foretager sig.
Mojn do!
Skrevet af Lentini d.2.
Ift. Paquetá så tror jeg faktisk at det var det Giampaolo mente, da han noget kluntet fik formuleret at Paquetá var "for brasiliansk". Jeg tror han mente at Paquetá skal lære at bruge sine evner på de rigtige tidspunkter.

Fx at forsøge at lave tunnel på egen sidste tredjedel er et simpelt no-go. At han i det opbyggende spil bestræber sig på at spille med færre berøringer, fordi han har tendens til for mange berøringer. Videre skal han udvikle en konkretitet, at når han laver noget så godt som den første berøring, der fuldstændig sætter SPAL-spilleren skal bolden smækkes i nettet. Ikke noget fimset forsøg på et chip. Få lortet hugget i mål.
Skrevet af Lentini d.2.
Med Bakayoko ville jeg ikke tøve et sekund med at spille både Jack og Paquetá på de to 8ere fordi så ville de have en verdensklassespiller til at dække deres røv. Jeg smed gerne både Kessié og Suso på porten for at få Baka tilbage. Ikke en my af tvivl på det.
Skrevet af Lentini d.2.
Aftenens kamp gør mig dog ikke just optimistisk med tanke på weekendens kamp mod Lazio. Vi er ekstremt ubalanceret, hvilket hovedsageligt kommer af den dårlige boldomgang. Der er ingen rygrad eller tryghed i holdet. 78% connected passes iflg. Milans egen app... Imod SPAL..
Skrevet af Rossoneri
Det kunne måske også hjælpe hvis Pioli gik væk fra det latterlige omstillingssystem.
Hvorfor dog prøve st introducere noget så tænkt, til et hold der har behov for et simpelt koncept at følge og udvikle sig fra.

Jeg synes egentlig løsningen er ret enkel - et tre-mands forsvar. Så får man også Theo væk fra de defensive situationer - det er jo skræmmende hvor meget han giver væk på egen bane.

Derfra kunne man sagtens spille med Paqueta og Jack centralt.

Optimalt set, hed det med Hakan foran som 10er og enten Leao eller Rebic ved siden af Piatek.
Skrevet af Rossoneri
Alternativet var at bruge Rebic i rotation som
højre wingback - noget som netop Pioli forsøgte sig med i Fiorentina.
Skrevet af Lentini d.2.
En central akse med Jack og Paqueta vil være en katastrofe. Der er himmelvid forskel fra at være mezzala med en sikringsspiller bag sig til at skulle agere som par i en 6/8 funktioner.

Ingen vil nok opdage forskellen alligevel da balancen er af h til i forvejen. De rum Bennacer efterlod igår er lige mad for Joaquin Correa. Han glæder sig nok til søndagens kamp på San Siro. Det ville jeg, hvis jeg var ham.
Skrevet af Martinovic
Bakayoko som 6´er og Bennacer som venstre mezzala havde været en spændende konstallation.

Bakayoko dækkede et stort område, da han var i klubben.

Bennacer tager for mange chancer som 6´er og fylder for lidt. Til gengæld er han løbestærk og arbejdsom. Han er god på de små områder og har en god evne til at spille bolden frem i banen. Han vil være en glimrende venstre mezzala, hvis vi samtidig kan få en højre mezzala med offensive egenskaber. Det kunne være Paqueta i den rolle.

Theo har tydeligvis også det bedst i det offensive spil. Defensivt har han ret store bevægelser. Han har det svært med pasningsspillet, når vores bagkæde og midtbane bliver presset.

Hvis Pioli kan spille 3-5-2 eller 3-4-3, så giv det et forsøg.
Mojn do!
Skrevet af Rossoneri
En central akse med Jack og Paqueta vil være en katastrofe.

Det er jeg godt nok uenig i.
Navnlig Paqueta har vist sig at arbejde meget i begge retninger. Og med et tre-mands forsvar, er det selvfølgelig også tanken af den centrale stopper, kan træde frem i banen og lukke huller.

Alternativet er at spille med Hakan centralt (sammen med Paqueta), for at have to spillere med stor arbejdsradius.

Skrevet af Lentini d.2.
Du behøver minimum én spiller som kan opretholde balancen. Noget Bakayoko, Kanté, Matic, De Roon etc. - at proppe en masse offensive midtbanespillere ind på centralt hold, som alle har deres spidskompetencer i det offensive spil er ikke svaret på at genfinde en holdmæssig balance. Slet ikke når ingen af de nævnte har spillet positionen før.
Skrevet af Rossoneri
Jeg er helt enig i at det ikke kan foregå med to 8ere der konsekvent tager løb i feltet - det vil absolut skabe ubalance.

Man faktisk ser jeg også i højere grad Bonaventura som et mere statisk omdrejningspunkt - en rolle som kunne minde mere om den man har set Eriksen bestride i Tottenham (til tider). Her har han eksempelvis spillet ved siden af Sissoko, der også tager løb i dybden.

Jeg mener sagtens det kan fungere uden en decideret klassisk 6er.

En ting er dog sikkert - som du er inde på - holdet mangler balance. Hvis vi skal spille Bennacer som 6er, er der behov for en spiller som Kessíe i en mere balancerende rolle.
Skrevet af Lentini d.2.
Jeg snakker ikke om klassisk 6ere. Jeg har stadigvæk svært ved at se hvordan det skulle fungere uden en spiller, der magter af holde balancen centralt. Men nok om det.
Skrevet af Lentini d.2.
Jeg kan dog sagtens forstå casen omkring at vende trekanten centralt på midtbanen. Rent offensivt har vi smidt ret mange bolde i opspillet på 6’er positionen, som har efterladt os særdeles sårbare mod omstillingssituationer, som vi virkelig også behersker rædderligt.

Rent defensivt synes jeg hverken Biglia eller Bennacer har lykkedes med at dække de pasningslinjer eller rum, der vil være mellem vores egen 8er og 6er i den defensive organisation. Og videre tager jeg mig til hovedet når Bennacer i tilfældet mod SPAL flere gange bryder linjen for at ville presse helt op på SPALs Missiroli, efterladende et kæmpe rum bag ham hvor hverken Kessié eller Paqueta fik dækket ind centralt. Og i og med de ikke gjorde det, må jeg antage, at det Bennacer gør, kommer ud af hans egen iver. Og han er lige ivrig nok, når han ligeledes kaster sig ned i chancebetonet glidende tacklinger med et gult kort i bogen allerede, eller vil drible en modstander på egen tredjedel. Det er mindblowing idioti, og egentlig et meget godt udtryk for den manglende koldblodighed der er i vores hold.

Det er et samlet set meget forvirret usammenhængende udtryk vi leverer og har leveret hidtil i sæsonen. Jeg glæder mig ikke engang til Lazio-kampen, fordi jeg har en grim fornemmelse af at vi risikerer at blive skilt i atomer, fordi alt vi synes at gøre er ukoordineret og tilfældigt.

Jeg finder det også særledes virkelighedsfjernt, lettere komisk, når trænere og spillere står efterfølgende på presseseancer, og snakker om at vi stadigvæk kan nå Champions League kvalifikation. Og det er da faktuelt rigtigt. Men er der noget hidtil rent spillemæssigt, der giver bare den mindste identifikation at det kan være et realistisk scenarie ? Jeg kan ikke finde, og jeg har ellers ledt meget grundigt rent statistisk, en eneste indikation der peger den positive vej.

Jeg synes også det er slående hvor stor forskel der kan være på den enkeltes præstationsniveau i samme kamp. Théo Hernandez kan spille en drømmekamp på den ene side, alt imens Conti har en mareridtskamp på den anden side. Det synes at være regel, at såfremt vi har to spillere som spiller op til max, så har vi ligeledes to på banen, hvor bunden simpelthen falder ud. Det har vist sig næsten som en umulighed at ramme en start 11er hvor alle som minimum leverer et acceptabelt bundeniveau.

Jeg synes det pt. er virkelighedsfjernt at snakke CL, når man præsterer så ringe, og knapt kan slæbe sig forbi SPAL – vi står jo vel og mærke foran kamp mod hhv Lazio, Juventus og Napoli i de kommende 3 runder. Der burde være langt større fokus på den enkelte kamp. Få styr på basis og sine principper. Få styr på sin defensive organisation i både defensiv spil samt defensive omstillingssituationer. Slut med at slippe lette mål ind via dødbolde, både på første bold samt anden bold. Det betyder ikke at vi skal spille defensivt, men det gør alt andet lettere såfremt man har en tryghed i sin defensive struktur. At der er klarhed fremfor alt.

Jeg ærgrer mig virkeligt over at Bakayoko løber rundt i Monaco. Han var en del af den defensive akse og samtidig en del af rygraden på holdet der, indtil videre ikke er blevet erstattet. Biglia tror jeg simpelthen ikke kan komme op på det niveau han indledede sæsonen 18/19 med, før han blevet skadet, fordi han netop altid er skadet, og det altid er længere skadesforløb. Og hidtil har Bennacer ikke overbevist mig. Det er meget råt, usødet og uskolet, det han leverer på den defensive midtbane, trods stor ihærdighed og iver. Det kræver et kæmpe arbejde at rette ham til. Det er så tydeligt at modstanderne presser hårdt når enten Bennacer eller Biglia har bolden, fordi de ved der findes en chance i at fremprovokere en fejl.

Men ja – det hjælper ikke noget at pibe over Bakayoko er væk. Sket er sket. Spørgsmålet er snarere hvordan man får holdet til at fungere ud fra de forskellige kompetencesæt spillerne har hver især. Der er en hurdle omkring den centrale midtbane, der skal konstrueres.

Men det er der også omkring den højre angrebsside, fordi alt vores spil er smidt modsat nu med Hernandez’ tilgang. Det er ret slående at se at vores højrekant har et sted mellem 30-35 berøringer pr. kamp nu, når vi under Rino sidste sæson var op imod 75-80 berøringer pr. kamp. Det betyder Suso ser bolden kun halv gange så meget som sidste sæson. Det betyder at han skal finde nye måder at gøre sig relevant på, udover dødbolde. Det ligger bare ikke i hans kabinet. Eller han har ikke bevist det så langt. Når spillet er så meget drevet via den venstre side, så er modsatte kant simpelthen nødt til at komme i feltet. Callejón i Napoli er fx fremragende til lige dette aspekt, hvor han truer dybt i opspillet, og altid kommer i feltet via modsatte kant. Piolis spillestil hidtil tilkommer ikke Susos spillestil. Den fordrer ikke hans spidskompetencer. Snarere udstiller den hans svagheder, fordi han har ikke farten over afstand til at true dybt, videre kommer han aldrig i feltet fra modsatte kant.

Nu forsøgte Pioli sig med Castillejo i sidste kamp, som hele tiden truede dybt. Han fik bare ikke forfærdelig meget ud af det, og brændte tilmed en kæmpe chance tæt under mål. Jeg så gerne at han prøvede enten Leao eller Rebic derude fra, fordi de har begge farten og tilmed har de noget fysisk pondus, når de kommer i fart i feltet der ikke lige sådan er at vifte væk som fx Castillejo. Jeg vil vove den påstand at det også vil gøre Piateks arbejde lettere, fordi modstanderen får et ekstra fysisk brød at forholde sig til.

Men nu kræver det så at vi faktisk får manøvreret bolden op på sidste tredjedel uden at skide i nælderne og det er pt. største problem for dette Milan-hold.
Skrevet af Lentini d.2.
Jeg tænker vi tager Il Cattedrale snakken i denne tråd i stedet for Serie-A tråden, da jeg tror denne diskussion vil blive begravet i Juve-Inter striden om hvorvidt hvem der har købt og betalt flest VAR-ansatte. Il sindaco af Serie A tråden, Mag, må lige træde i karakter.

Som bekendt fik Milan og Inter et betinget ja med 16 punkter. Det er noget omkring volumen på projektet, som klubberne nok havde forventet fordi de overskred grænserne. Men største hurdle vil blive det evigt tilbagevendende spørgsmål omkring San Siro. I og for sig kan jeg godt forstå bekymringen og mismodet ved at jævne San Siro med jorden. Den tilstand har jeg selv været i, fordi vi snakker trods alt om La Scala del Calcio med en mytisk baggrund.

Alligevel bliver jeg en smule provokeret. Samme følelse af provokation, når jeg oplever visse politiske partier i DK dødpinemig altid skal rive penge ud af folks lommer til ”rigtig” velfærd. Provokeret fordi man leger smagspoliti med andre folks penge. Nedrivningen af San Siro vil koste i omegnen af 40-45mio€, hvorimod en renovering af San Siro vil koste et sted mellem 200-225mio€. Altså en femdobling af udgifterne ifbm. San Siro-casen. Videre har Politecnico Milano fastslået i deres rapport at selv med en omfattende renovering af San Siro vil man ikke være i stand til at tilbyde de højeste standarder og krav på bl.a. sikkerhed. Hvis bystyret synes det er så fabelagtig en idé kan de jo passende smide de 160-200mio€ selv oveni puljen som Elliott og Suning har afsat til San Siro jobbet. Vil det ske ? Nej, aldrig. Fordi så skal de jo pludselig selv forholde sig til finansieringen.
Assholes.

Klubberne har dog været positive i en fælles pressemeddelelse. De beder dog om konkretisering af de 16 punkter, alt imens at de ønsker at udsorteringen af disse 16 punkter ikke influerer på deres tidsramme. Pæn formulering af ”Please, ikke fuck det op i jeres sædvanlige omstændige bureaukrati”.

På den kommercielle front har der været lidt livstegn fra Stylsvig. Han har forlænget aftalen for denne sæson med Piquadro, en læder accessorie fremstiller, alt imens han har skrevet en 3-årig aftale med sikkerhedsvirksomheden Axitea.

Mest bemærkelsesværdigt er at han nu har udset og ansat sin Head of Sponsorship Sales i Maikel Oettle. Han tiltræder fra en position i IMG som vicepræsident for strategiske partnerships, hvor han bl.a. har været ansvarlig for den kommercielle strategi for Eurolague Basketball, hvilket indebar internationale sponsoraftaler, licenser og strategiske partnerships. Og generelt set har han noget erfaring indenfor området. Jeg håber at Stylsvig og Gazidis allerede har tegnet de store lijer ift. den kommercielle strategi, så fremgangen på dette essentielle punkt kan blive sat i værk praktisk istedet for mere teoretisk gøgl.
Skrevet af Rossoneri
Bennacer vs Bakayoko dialogen, skal selvfølgelig også ses i perspektivet af skiftende trænere.

Giampaolo spiller med backs der står langt dybere, end hvad vi har set under Pioli, hvor Theo er ultra offensiv.

6er positionen er meget forskellig under de to, hvilket også gør det svært for Bennacer.

Skal man have en vis balance og samtidig spille med meget offensive backs, kræver det at den ene 8er har en mere bundet defensiv rolle. Gattuso vil selvfølgelig være det oplagte pejlemærke.

Alternativet, som du også er inde på, er en 6er med en mere defensiv rolle. Her kan vi tænke tilbage på van Bommel og NdJ.

Jeg er stadig i tvivl om hvad Pioli vil rent taktisk. Vil han spille med tre i bagkæden eller ej? Man kan argumentere for at vi har spillet samme system i det seneste tre kampe, men der er immervæk stor forskel på om den højre CB som forvandles til HB i defensiven, hedder Conti eller Duarte.

Jeg ville ønske mig at han var mere konsekvent i sit udtryk.

Hvis han vil spille 4-3-3 med offensive backs, deler jeg helt klart holdningen at Bennacer kommer til falde igennem.
Der ville jeg heller spille med Kessíe, med udgangspunkt i den nuværende trup.

Mit personlige ønske, ville dog være en 3-5-1-1. Det ville både give vores (wing)backs fri til at fokusere på offensive løb, og samtidig skabe en bedre balance i rummet foran eget felt, hvor vi helt klart har set sårbare ud.

Det må så være et farvel til både Suso og Castillejo, men det ser jeg absolut intet negativt i.

annonce
0