Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Fox@Mulder
Jeg håber iøvrigt fortsat vi henter Thauvin, fordi vi så både har en defensiv og en offensiv HW - til forskellige situationer.

Er Theo ude med skade/karantæne ville man godt kunne lave en justering så vores to backs ikke er Theo-ultra offensive men så til gengæld stille med to offensive wings.
Rossonere siden 1988. Forza Milan per sempre!
Skrevet af Martinovic
Saelemaekers har lidt en anderledes rolle som offensiv wing, og hidtil har han gjort det fint. Jeg tror, han blev pillet ud i går for at undgå endnu et rødt kort.

Thauvin vil give en anden offensiv dimension, men det vil også kræve mere af backen, som så skal sikre bredden (som Saelemaekers gør nu).
Mojn do!
Skrevet af Rossoneri
@fox
Selvfølgelig skal vi kigge nuanceret og balanceret på tingene, men det gælder jo begge veje?

What´s the point?
Jeg har jo netop hele tiden sagt, at han ikke var for heldig i flere af sine offensive aktioner.
Kan vi nu ikke bare lige holde os til virkeligheden, fremfor at du konstant skal opfinde holdninger på mine vegne?

Nu gik kritikken/diskussionen på hans præstation IGÅR ikke i sæsonen, IGÅR!!

Igen - ja, naturligvis. Hvad er pointen her?

Du forstår vel godt, at min kommentar omkring hans generelle performance for sæsonen, har henvendt til @milanistars tanker omkring netop det (hans generelle performance)...?

...bare fordi han har gjort det godt i andre kampe eller fordi han arbejder hårdt?

Igen - stop nu dig selv. Snakken om hans generelle præstation, kom jo efter dine hysteriske udbrud.
Og "hårdt arbejde" er en del af hans succes - derfor må man nødvendigvis tage det med i den overordnede vurdering af hans indsats.
Det er her du mangler forståelse for hans rolle og dermed går galt i byen. Med mindre altså, du mener han skal vurderes på andre parametre end det der er hans rolle (?)

...hans præstation er summen af hans aktioner, ikke kun det defensive.

Bingo - endelig fangede du den.
I øvrigt er hans rolle i pressspillet i høj grad en offensiv aktion - men det er så en anden snak.

Men når vi er enige om at han gør det godt i pressspillet og fejler i nogle andre aktioner, er det vel også svært at nå til konklusionen "PINLIGT".
Og det er jo netop den hysteriske og unuancerede kritik jeg opponerer mod.

Hvorefter du går i selvsving og begynder at snakke om hans rolle på holdet osv.

For det første er jeg ikke gået i selvsving over noget. Jeg påpeger blot hvor du ikke har forstået hans rolle.

"Selvsving" må vel snarere betegne den adfærd du gang på gang udviser med udsagn som om at vores spil er pinligt og at vi bliver "kørt rundt på røv og albuer" af Roma og Inter (20 minutter inde i kampen vel at mærke).

Og det fortæller jo også en hel del om din tilgang til spillet, når du anser det som "selvsving", at man taler om hans rolle på holdet.

Og på den note - så lad os bare lade den ligge her. Vi kommer næppe videre.

Fortsæt endelig med dit hysteri, så fortsætter jeg med at gå i selvsving over spillernes roller på holdet.
Skrevet af Rossoneri
Thauvin vil give en anden offensiv dimension, men det vil også kræve mere af backen, som så skal sikre bredden (som Saelemaekers gør nu).

Problemet med det er, at vi mister den defensive balance (som Pioli endelig har fået styr på).

De (Saelemaekers og Thauvin) spiller meget vel, på papiret, samme position, men der er meget stor forskel på hvordan du udfylder rollen.

Problemet med en spiller som Thauvin (og Castillejo for den sags skyld) er i øvrigt, at de trækker ind i banen og i det rum både Zlatan og Hakan oftest løber i (for Salemaekers trækker bredt og skaber rummet).

I offensiven bliver Piolis system mest til en 3-2-3-2 - det vil en spiller som Thauvin ændre markant.

Som jeg ser det, er Castillejo ikke en dårlig spiller. Hans egenskaber passer bare ikke ind i systemet. Det samme, tror jeg, vil ske med Thauvin - uanfægtet, at han måtte have et højere generelt niveau end vores spanier.
Skrevet af Martinovic
Hvad er din tanke om den anden side?

Er det ikke det, Rebic også gør, og som han er god til - at trække ind i banen og særligt med ind i feltet? Det gør også, at Theo kan lave de offensive løb.

Callejon havde samme funktion som Saelemaekers, da han spillede i Napoli. Jeg er begejstret for vores belgiers arbejdsradius, men jeg kunne godt ønske, at han var lidt mere målfarlig. Mest så vores modstander ikke kun skal koncentrere sig om vores venstre side.

Mojn do!
Skrevet af Fox@Mulder
Vi er helt enige om at Pioli har skabt en super fin balance på holdet - noget vi ikke har haft i mange år.

Jeg er også helt med på at Thauvin er en HELT anden type end Saelemaekers - og at det vil stille flere krav til blandt andet Calabria, Kessie og Bennacer, simpelthen fordi han slet ikke arbejder så stenhårdt defensivt som Saelemaekers gør.

Jeg synes Samu desværre har udviklet sig til en ny Suso, blot med dårligere slutprodukt og jeg ønsker heller ikke en nummer 3 i rækken. Jeg mener blot at Thauvin er klasser over Suso og Samu, hans topniveau er langt højere og han er, af det jeg har set til ham (senest kampen igår) også bedre til at holde bredden.

Mod små hold på hjemmebane mener jeg godt der kan være plads til Rebic/Leao, Hakan, Thauvin bagved en angriber.

Flere kilder melder os jo tæt på ham og jeg er sikker på Maldinis arbejde er afstemt med Pioli, så henter vi ham må det jo være fordi, Pioli mener han kan passe ind i vores hold og taktiske setup. Derudover spiller det selvfølgelig ind at han er gratis, hvilket gør det til en low-risk mulighed - vi kan altid sælge ham igen uden tab.

Rossonere siden 1988. Forza Milan per sempre!
Skrevet af Milanistar
Thauvin er en nobrainer hvis han ikke skal have en uhyrlig sum for at spille for os, og hvis et par andre kriterier går i opfyldelse;
1. Vi skipper Samu afsted, og dette skal være på en permanent aftale eller lån med hele hans løn dækket af lejer.
2. Pioli/holdet formår at tilpasse systemet til Thauvin, og at franskmanden formår at variere sit spil således at han som udgangspunkt holder bredden medmindre der er pivåbent til at gå ind og udfordre mellem modstanderens venstreback og midterforsvarer. Om han har overblik og taktisk snilde til at variere sit spil så meget kender jeg ham ikke godt nok til. Vi kan også risikere at få en spiller ind som gør Hakan og vores spidsangriber dårligere. Og så står vi pludselig med et problem snarere end en forstærkning.
Sempre Milan.
Skrevet af Milanistar
Ellers ville den perfekte spiller til positionen med en real-life FM data editor være Betis´ Joaquín i en 10-15 år yngre udgave :-D
Sempre Milan.
Skrevet af Rossoneri
Er det ikke det, Rebic også gør, og som han er god til - at trække ind i banen og særligt med ind i feltet? Det gør også, at Theo kan lave de offensive løb.

Jo, lige præcis.

Men der er, som jeg ser det, to væsentlig udfordringer ved en formation der beror på to wings der trækker ind i banen.

Dels mister vi balancen ift restforsvaret. Noget vi har lidt under i mange sæsoner.
Når Theo trækker med frem, sikres balancen ved at enten Kessíe eller Romagnoli dækker det område han efterlader.
Det kræver så samtidig, at Calabria også har en position, hvor han ikke bliver fanget på modstanderens halvdel.

Man kunne argumentere for at det kunne fungere med to wings der trak ind i banen og backs der angreb på ydersiden, hvis man formåede at lade backs (og wings) agere modsat af hinanden - altså, angriber man i den en side, falder man lidt i den anden og vice versa.
Men, Theo er bare så udpræget offensiv, at det ikke giver mening.

Jeg tror i øvrigt, at Pioli har kigget lidt mod Allegris 4-2-3-1 fra Juventus-tiden. Eller i hvert fald hvordan den til tider var sat op.

Her hed højresiden fx Barzagli/Lichtsteiner med Cuadrado som wing, mens venstresiden bestod af Alex Sandro og Mandzukic.
Altså spillere med meget forskellige kompetencer og roller, men i et overordnet perspektiv gav det god mening.

I Milans tilfælde vil jeg dog påstå, at vi ville komme i problemer, hvis vi også angreb på samme måde i højresiden.

I parantes bemærket, synes jeg også man skal skæve mod at en spiller som Calabria har udviklet sig til en af de absolut bedste backs (hvis ikke dén bedste) i ligaen i netop den rolle han har fået.
Vil man virkelig ofre det for at få en spiller som Thauvin ind?

Personligt foretrækker jeg en spiller som Dalot eller Emerson any day.

Sekundært handler det også om de rum der skabes.

Ser man på heat maps, udnytter Zlatan og Hakan på skift, ofte de rum der bliver skabt ved at Saelemaekers angriber bredt og går mod baglinjen.

En wing der trækker ind i banen, vil dels betyde, at de de rum reelt ikke bliver skabt men han vil også søge et rum hvor der generelt ikke er meget plads.

Vores venstre wing bliver til en reel angriber (og ofte den forreste) i offensiven. Det rum skabes netop ved at Zlatan falder ned i banen og ikke mindst, at vi formår at strække modstandernes backkæde.

Derfor anser jeg, at vi har behov for en anden type spiller i venstresiden (edit) højresiden - altså én med nogenlunde samme profil som Saelemaekers.
Hvis vi skal lægge ekstra på i det offensive, har Calabria i øvrigt også vist, at han mestrer løbene ind i boksen (som fx i går) eller kan skyde fra kanten af feltet. Det rum skabes dog også først og fremmest, hvis wingen gør banen bred.

...men jeg kunne godt ønske, at han var lidt mere målfarlig. Mest så vores modstander ikke kun skal koncentrere sig om vores venstre side.

Jeg kan sagtens følge pointen.

Som jeg ser det, er Saelemaekers rolle dog netop, at skabe balencen, så andre spillere kan fokusere mere offensivt.
Hvor målene kommer fra, gør ikke så meget for mig.

Vi er i øvrigt det 3. mest scorende hold i ligaen, så vi har vel reelt ikke et problem her.
Skrevet af Fox@Mulder
Det er selvfølgelig også værd at bemærke at Saelemaekers har udviklet sig enormt siden han kom til - kunne man bygge på ift. de offensive aspekter af hans spil ville det være super.

Øget kvalitet i hans indlæg og afslutninger ville gøre det sværere for modstanderne - som det er nu kan de jo reelt fokusere 90% af deres energi på venstresiden.

At Thauvin nævnes konstant herinde skyldes jo helt sikkert også han koster gratis og hans lønkrav ikke virker gigantiske ift. Samu. Man kan altså måske hente 15M for Samu som har bejlere i Spanien og næsten gratis opgradere til Thauvin, som er på et helt andet niveau. Derfor ser mange det som en no-brainer.

Rossonere siden 1988. Forza Milan per sempre!
Skrevet af Fox@Mulder
Pioli har iøvrigt selv, så sent som i weekenden, åbnet op for at spille med 3 offensive spillere samtidigt, bagved Zlatan.

https://sempremilan.com/gds-idea-of-a-rebic-calhanoglu-leao-super-attack-fascinates-pioli-and-the-staff
Rossonere siden 1988. Forza Milan per sempre!
Skrevet af Rossoneri
Pioli har iøvrigt selv, så sent som i weekenden, åbnet op for at spille med 3 offensive spillere samtidigt, bagved Zlatan.

Her skal man nok lige notere sig djævlen i detaljen.

Dels kan både Rebic og Leao (og Mandzukic) angribe bredt og dybt. Thauvin angriber ind i banen 90% af tiden - i hvert fald det jeg har set af ham og hans heat maps afslører også dette.

Dermed handler det ikke "bare" om hvor offensivt indstillet den enkelte spiller er, det er også et spørgsmål om hvilke situationer der skabes.

Desuden arbejde Rebic (og Mandzukic) stenhårdt begge veje og Leao har speed til at indhente en modstander.

Og så kræver det i øvrigt ikke, at Calabria tager en position langt længere fremme for at kunne udnytte de rum der skabes bredt.

Der er fortsat en meget stor forskel på at have Thauvin på kanten og Leao/Rebic/Mandzukic.
Skrevet af Martinovic
https://www.football-italia.net/166123/milan-ready-negotiate-dalot

Jeg håber, det falder til jorden, og Maldini i stedet går efter en venstre back. Calabria og Kalulu er fint til højre. Conti kommer måske retur, hvis Parma rykker ned.
Mojn do!
Skrevet af Martinovic
Gid vi skulle møde Napoli i weekenden. De er uden deres bedste forsvarsspillere og er ramt på selvtilliden. En gave for Juve at møde dem nu.
Mojn do!
Skrevet af Rossoneri
Man skal altid frygte et såret dyr. Og hvis der er noget Gattuso kan, så er det at få "krigeren" frem i hans spillere.
Skrevet af Fox@Mulder
Tror desværre ikke Napoli er et sted, hvor de får noget som helst med hjem fra den kamp.

Inter og Juventus ender i Top 4 uanset hvad, så skal der komme en vinder, når de to hold møder Atalanta/Roma/Lazio og Napoli, bør vi heppe på førstnævnte.

X er selvfølgelig altid at foretrække - så begge hold mister 2 points.
Rossonere siden 1988. Forza Milan per sempre!
Skrevet af Janus
Milan kan da ikke undgå at ende i top 4.
I burde i stedet for heppe på Atalanta/Roma/Lazio/Napoli når de møder Inter og Juventus og gå efter mesterskabet.

I jeres nuværende situation syntes en top 4 ambition ualmindelig tynd.
Skrevet af Interforlivet
@Janus: Jeg kan godt følge dig, men jeg kan altså også sagtens følge Fox.

Det er og bliver umådeligt langt tid siden at Milan har opnået noget som helst der bare minder væsentlig succes i Serie A. Kobler du det sammen med at de færreste så dem som mesterskabsfavoritter inden sæsonen, ja, så jeg kan i hvert fald personligt sagtens forstå at man (som fan) stadig har fokus på top 4 - også selvom man ligger hvor man ligger.

Var Inter i Milans sko, kunne jeg sagtens have skrevet det samme som Fox.
Skrevet af Fox@Mulder
@Janus

Når man har været gennem så mange lorteår, som vi har (og Inter for den sags skyld), så bliver man automatisk lidt pessimistisk.

Målet før sæsonen hed en CL plads og det hedder det stadigvæk. Kommer vi hen til april og ligger vi stadigvæk indenfor en håndfuld points fra førstepladsen, så er situationen selvfølgelig en anden - så skal den há ALT hvad den kan trække.

Vi har et af de yngste hold så presset kan hurtigt blive for stort - så det er helt rigtigt set af Pioli at han hele tiden fokuserer på at tage én kamp ad gangen.
Rossonere siden 1988. Forza Milan per sempre!
Skrevet af Pirlo21
Vores sæson handler først og fremmest om top 4, vores forspring er ikke længere væk end at vi stadig kan indhentes. Inter og Juve er selvskrevet i mine øjne til top 4.
Derfor handler det om at hente så mange points som muligt pt i forhold til vores andre rivaler og derfor håber jeg på at de hold vi kæmper om top 4 med smider så mange points som muligt. Derfor holder jeg os med Juve når de møder Napoli....
annonce
0