Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Rossoneri
Derfor mener jeg det er fejlagtigt at give Tomori kritik.

Det skal naturligvis stå dig frit for at synes.

Der er dog umiddelbart noget der er misforstået, når du henviser til mit indlæg. Jeg reagerede først og fremmest på kritikken af Leao, fordi det mangler enhver form for kontekst.

Desuden har jeg sådan set ikke kritiseret Tomori. Jeg påpeger at han har nogle åbenlyse mangler i sit spil - det fornærmer man vel næppe nogen ved at sige.
Jeg påpeger derimod , at det meget ofte bliver til lange bolde op på en 9er, når netop Tomori og Kjær spiller sammen. Noget der primært fungerer, når Zlatan spiller og/eller vi møder en modstander der ikke presser vores bagkæde.

Når jeg skriver at jeg ikke mener man bør købe Tomori, er det udelukkende en betragtning om ikke at bruge €28m på en reserve/rotationsspiller.
Her så jeg hellere, at vi brugte et mindre beløb på en backup for Romagnoli (fx Senesi der vurderes at koste €12-15m).

Personligt tror jeg ikke det var Piolis taktiske oplæg, at vi skulle sparke lange bolde. Var det tilfældet, ville det jo være en regulær hjerneblødning, at spille Leao fremfor Mandzukic.

Som jeg ser det, var planen ganske oplagt, at spille hurtigt og vertikalt op gennem midten.
Tanken med Leao på toppen må umiddelbart have været, at han skulle stikkes i dybden hvor han klart overmatchede de tre i Atalantas backkæde.
Det var da netop også sådan, de to chancer han fik opstod.


Skrevet af Rossoneri
@milanbaby
Brems dig selv.

Når folk kaster om sig med stråmænd, må man selvfølgelig forvente en tilsvarende respons.

Paradoksalt at du taler om mobning - måske du skulle læse dit indlæg igen.
Skrevet af Old Bull Lee
@Rosso

Kampen i dag viser med al tydelighed, hvorfor vi ikke skal hente Tomori.
Vores spil ud af egen zone fungerer, kort og godt, bare ikke med ham og Kjær.
Gang på gang losser vi lange bolde op på Leao, og hiver ham håbløse arbejdsbetingelser.


Det er så min fortolkning af dit/dine udsagn, men jeg synes at ovenstående citat er en ret udtalt kritik af Tomori og ikke blot en påpegning. Men jeg forstår din pointe.

Præmissen om at købe en reserve €28M er jeg for så vidt enig i, men vi ser at Pioli foretrækker Tomori frem for Romagnoli. Det tager jeg som et tegn på at han er tiltænkt en startplads. Så vender vi tilbage til diskussionen om hvorvidt Tomoris defensive kompetencer/attributter slår den offensive jf. Roma/Tomori. Her er vi uenige, men ikke desto mindre er jeg overbevist om at den foretrukne duo i midterforsvaret efter sommerferien er Kjær/Tomori.

Jeg tror så tilgengæld at det var en del af det taktiske oplæg at vi ikke altid skulle spille den fladt op. Vi så flere gange hvordan Leao (og en enkelt gang Diaz) at 2. boldende skabte en del kaos. Han blev stukket i dybden til tider og her er hans force, men jeg mener at Pioli ser Leao som mere alsidig i sit spil end Mandzu og i højere grad kunne arbejde med højden og fart.

Hvis det ikke var en del af det taktiske oplæg, så havde spillerne sin egen agenda på banen - hvilket jeg finder usandssynligt. Vi sparkede højt og langt flere gange også uden at spillerne så det som sidste udvej.
"Old Lull Bee"
Skrevet af Rossoneri
...men jeg synes at ovenstående citat er en ret udtalt kritik af Tomori og ikke blot en påpegning.

Nej, det er en kritik af resultatet af at spille Tomori og Kjær sammen. Altså en kritik af den taktiske disposition og dermed en kritik af Pioli.

...men ikke desto mindre er jeg overbevist om at den foretrukne duo i midterforsvaret efter sommerferien er Kjær/Tomori.

Det kan være du får ret.
Jeg føler mig dog overbevist om at vi kommer til at se et andet koncept efter sommerferien, der i langt højere grad er baseret på at spille bolden op gennem banen og ikke mindst en mere "spillende" midtbane.
Jeg mener det er forholdvis oplagt, baseret på Piolis ændring til en 4-4-1-1, hvor vi er gået fra at spille med en angriber til venstre til en playmakertype, der kan trække ind i banen.
Herunder også genopfindelsen af Brahim.
Og så ikke mindst fordi Pioli direkte har udtalt det.

Den slags fodbold kræver selvsagt, at man kan spille bolden ud af egen zone.

Årsagen er ganske åbenlyst, at vi så ofte har manglet en game plan når Zlatan har siddet udenfor. Og vi kommer næppe til at se Zlatan få mere end 50-60% spilletid næste sæson, hvilket kræver et spillemæssigt alternativ - eller nok snarere et nyt primært koncept, der er mindre afhængigt af en enkelt spiller.

Hvis det ikke var en del af det taktiske oplæg, så havde spillerne sin egen agenda på banen - hvilket jeg finder usandssynligt.

En mere sandsynlig forklaring er vel, at både Tomori og Kjær blev presset til at slå lange bolde, fordi Atalanta er dygtige til at skærme af for pasningerne op gennem banen.

Det er dog min påstand, at vi ville have væsentligt bedre forudsætninger for netop dette, med Romagnoli på banen.
Det fleste rygter går i øvrigt på at vi ønsker at forlænge med Romagnoli. Mit bud er, at vi ikke betaler +€4m net om året til en spiller der er tænkt som reserve.
Og både Di Marzio og Pedulla har meldt, at vi har været i dialog med Feyenoord omkring Senesi.
Det er selvfølgelig ikke sikkert det udmønter sig i en transfer, men det vidner i hvert fald om en type af spiller vi søger.

Vi sparkede højt og langt flere gange også uden at spillerne så det som sidste udvej.

Det er bestemt ikke et kampbillede jeg kan genkende. Både Pioli og Donnarumma forsøgte da også, at animere mere spil gennem midten i løbet af kampen.
Skrevet af YNWA"96"
NEW: The draw for the 2021/2022 Champions League group stage will take place on August 26. #awlfc [uefa]

:) Velkommen tilbage og tillykke med igår.
“Some people believe football is a matter of life and death, I am very disappointed with that attitude. I can assure you it is much, much more important than that.” Bill Shankly
Skrevet af Martinovic
I lige måde, YNWA"96". I fik også hevet en CL-plads hjem i de sidste par runder. Tænker Alisson scorede sæsonens vigtigste mål for jer.
Mojn do!
Skrevet af Martinovic
Mojn do!
Skrevet af Malresi
@ Old Bull Lee

Arh det er vist en sandhed med modifikationer. Damsgaard gør det godt... i Sampdoria og jeg tror ikke han har samme forudsætning for at gøre det godt i Milan, der alt andet lige er på et højere niveau. Du kan i princippet lave samme fortælling med Hauge, der fører til en slutning om at Kamaldeen ikke burde være god nok.Er det ikke lige lovlig sort/hvidt. Jeg siger jo ikke at det er Damsgaard som vi skal hente. Men tænker at du ikke følger suppen så tæt måske:)

Kamaldeen er hot topic og pt. er favoritterne til at løbe med ham Man Utd og Ajax, hvor en anden tidligere FCN-spiller, Kudus, spiller og gør det fint. Kamaldeen er et helt særligt talent, der har nogle færdigheder som sjældent ses i Danmark; ekstrem fart og teknisk formåen. Han er efter min mening et niveau over Damsgaard og Hauge.
Skrevet af Fox@Mulder
Rossonere siden 1988. Forza Milan per sempre!
Skrevet af Fox@Mulder
https://sempremilan.com/cm-milan-preparing-to-announce-signing-of-e15m-lille-star-as-donnarumma-looks-likely-to-leave

Vildt nok hvis vi "fejrer" CL deltagelse ved at sige farvel til Donnarumma..... Omvendt skal vi heller ikke bare lade os gennemkneppe af den fede pizzabager.
Rossonere siden 1988. Forza Milan per sempre!
Skrevet af Martinovic
Mojn do!
Skrevet af Martinovic
Mandzukic´ farvel er officiel. Dalot ligner også en mand, der ryger retur til United.
Mojn do!
Skrevet af Rossoneri
Lad ham bare smutte.

Det kan bestemt ikke afvises, at Donnarumma søger en større løncheck et andet sted.

Det sagt, så er historien fra Calcio Mercato og Daniele Longo. Det er umiddelbart ikke den skarpeste kilde. I flg samme reportage, kan Donnarumma også blive som reserve, hvis han beslutter sig for at acceptere det nuværende udspil.

Fortæller det ikke meget godt hvor seriøst det er?
Skrevet af Fox@Mulder
@Rossoneri

Jo, den del så jeg også godt - og det ville da heller ikke give mening.

Jeg tror stadigvæk på Donnarumma bliver - min pointe var egentlig bare at klubben bør stå fast på de 7M + 1M i bonus og ikke lade sig styre at mider som Raiola.
Rossonere siden 1988. Forza Milan per sempre!
Skrevet af Martinovic
Det kan bestemt ikke afvises, at Donnarumma søger en større løncheck et andet sted.

Det sagt, så er historien fra Calcio Mercato og Daniele Longo. Det er umiddelbart ikke den skarpeste kilde. I flg samme reportage, kan Donnarumma også blive som reserve, hvis han beslutter sig for at acceptere det nuværende udspil.

Fortæller det ikke meget godt hvor seriøst det er?


Det gør det bestemt. Det er også blot en personlig holdning, at jeg hellere ser klubben spendere 15 mio. euro på Maignan til 3 mio. euro årligt end give Donnarumma en toårig aftale til 8 mio. euro.

Så længe han har Raiola som agent, vil der altid være et cirkus omkring ham, og det er jeg gerne foruden.
Mojn do!
Skrevet af Rossoneri
Den del tror jeg egentlig giver sig selv - mit bud er, at ledelsen har strukket sig så langt som muligt og at bolden nu er hos Donnarumma.

Men hvilke kort er det lige Raiola sidder med? Hvor skulle Donnarumma tage hen?

Den "pludseligt" opblussede historie om Maignan, kunne i øvrigt sagtens være plantet af klubben for at lægge pres på Raiola og Donnarumma.
Skrevet af Old Bull Lee
@Rosso

Jeg må indrømme at din kritik af Piolis taktiske dispositioner efter vi afholdte Italiens mest scorende hold fra nævneværdige chancer, en smule forfejlet. Jeg mener at vi vandt kampen rent taktisk.

Jeg mener at det er et kæmpe vink med en vognstang at Romagnoli ikke er blevet sat i spil i nogen af vores sidste kampe. Uagtet om en forlængelse er i sigte.

Vores opspilsproblemer i går var, i mine øjne, snarere seriøse koncentrationssvigt fra Bennacer, Hakan, Theo og Saelemaekers. Ikke noget der nødvendigvis kom fra Tomori.

Det var påfaldende at vi smed bolden over La Deas høje pres og ikke udelukkende spillede os fladt igennem. Derfor tænker jeg også det var en del af det taktiske oplæg og derfor et (blandt flere) aspekter der var tilstede i kampbilledet.
"Old Lull Bee"
Skrevet af Old Bull Lee
Hov! Beklager malresi!

Jeg følger faktisk Milan, FCK og Ajax i den rækkefølge, dog er der de seneste år været en klart større fokus på Milan end de to andre.

Kamaldeen er et helt særligt talent, men Hauge fx var også fuldstændig outstanding på et hold der vandt et mesterskab suverænt. Kamaldeen har spidskompetencer, ja, men det havde Emre Mor også. Spørgsmålet er om de kan tage et store spring.

Kudus gør/gjorde det godt indtil sin skade. Men der var ingen der forventede at han ville præstere på sådan en måde.

Forstå mig ret. Kamaldeen er god, men spørgsmålet er om ham kan præstere i Italien som er notorisk svær som ung, og om hoppet er for stort (ifth vores niveau) på nuværende tidspunkt.
"Old Lull Bee"
Skrevet af Old Bull Lee
I min verden har vi endelig råd til at spille hard ball med Donnarumme og hans latterlige agent. Som Rosso er inde på, hvor skulle han tage hen? Hvem ville give så stor en kontrakt til en spiller som er god, men ikke verdensklasse - som er det lønniveau han beder om.

Vi har nærmest kun angriber-positionen som er absolut nødvendigt at addressere. Og her har vi en Zlatan til at dække. De andre positioner kan vi sagtens have råd til at lave lav-risici handler, hvor vi bla kan kigge på de mindre markeder. Fx som Adili, hvor Saele er det naturlige førstevalg.

Den primære opgave igen igen er at komme af med dødvægt som Jar Jar Binks og Conti uden for store tab.
"Old Lull Bee"
Skrevet af Rossoneri
Jeg må indrømme at din kritik af Piolis taktiske dispositioner efter vi afholdte Italiens mest scorende hold fra nævneværdige chancer, en smule forfejlet.

Jeg kritiserer ikke Piolis taktik i går i overordnede termer. Jeg påpeger en generel problematik, der også viste sig i kampen i går.

Jeg mener stadig det har formodningen mod sig, at Piolis plan var, at spille på lange bolde op på vores 9er og så samtidig vælger Leao frem for Mandzukic. En spiller som Brahim synes heller ikke et oplagt valg til den slags fodbold.

Jeg mener at det er et kæmpe vink med en vognstang at Romagnoli ikke er blevet sat i spil i nogen af vores sidste kampe.

Alternativt har Pioli ikke ville "rokke båden" i en periode hvor tingene så positive ud.

Ikke noget der nødvendigvis kom fra Tomori.

Som skrevet flere gange nu - jeg kritiserer ikke Tomori. Jeg påpeger, at vores opspil (og generelle game plan) fejler når vi ikke spiller med en forsvarer der, i højere grad, kan distribuere bolden til vores midtbane.

Jeg kritiserer ikke Tomori for ikke at besidde de egenskaber - jeg konstater blot, at hverken ham eller Kjær har deres styrker i den del.

Det var påfaldende at vi smed bolden over La Deas høje pres og ikke udelukkende spillede os fladt igennem. Derfor tænker jeg også det var en del af det taktiske oplæg...

Du laver her en årsagssammenhæng mellem de faktiske begivenheder og Piolis taktiske dispositioner.
Den køber jeg ikke.

Kessíe havde fx markant flere boldberøringer end vores normalt kreative omdrejningspunkter - Bennacer, Hakan og Brahim. Skulle det også være en del af Piolis taktiske oplæg, eller det det mon et resultat af, at Gasperini havde instrueret i at lukke ned for "ruterne" til de tre førnævnte spillere?

Jeg har ærligt talt meget svært ved at forestille mig, at Piolis oplæg var at losse bolden lige op i hovedet på en Atalanta-forsvarer, hver gang vi fik bolden.
Det var, i mine øjne, ret åbenlyst Atalanta der tvang os til det. Ikke mindst med det mandskab vi stillede med.
annonce
0