@Fox
Det er selvfølgelig ikke PL klubbernes skyld de har et populært produkt, men da FFP tager udgangspunkt i klubbernes indtjening bliver afstanden mellem de rige og de fattige blot større og større.
Det er klart. Men igen: Det er svært at ændre medmindre man indfører decideret lønloft i hele sporten. Det er klart enkelte klubber finder på kreative muligheder, hvorpå de kan sikre sig at omgå reglerne. Min anke var bare mod, at det virkede som en generel modstand mod PL, som jo egentlig blot har bygget en flot forretning op på kort tid.
Eller da Real Madrid fik kunstig statsstøtte i form at få lov at købe deres træningsanlæg for 1 kr.
Helt klart. Den slags er ikke kønt. Som Bosse nævner, så ved jeg ikke om jeg vil kalde CVC for finansiel doping. Selvfølgelig investeres der med en bagtanke og en økonomisk håndsrækning, hvilket er belejligt for Barcelona primært. Men det er jo samtidig også en investering i spansk fodbold generelt, når man ser hvad pengene er øremærket til. Det kan jeg dårlig nok hidse mig op over, hvis det medfører et løft i spansk fodbold helt ned på amatørniveau. På samme måde som Premier League klubberne sender en stor pose penge ned i systemet, som sikrer en udvikling og forbedring af det engelske fodboldsystem.
@Rossoneri
Helt enig. Jeg opfattede bare det der blev skrevet anderledes i forhold til, hvordan man anskuer PL. Men helt enig. Der er blevet skabt to parallelle transfermarkeder og før eller senere skal man finde ud af, hvordan man løser problematikken. Grunden til at mange klubber i England økonomisk kan være med på et højt niveau, selvom de ikke ligger i toppen af ligaen skyldes, at medieaftalen er bedre økonomisk, men også fordi man sikrer en stor procentdel som er fair fordelt til alle klubber. Jeg er nysgerrig på, hvordan det forholder sig i Serie A?
@Interforlivet
Første del kan jeg ikke rigtig tale imod. Det har du overordnet ret i.
Omvendt: Premier League har opbygget en model, som nævnt ovenover, sikrer en større fordeling af den årlige indkomst bliver ligeligt fordelt ud til alle klubber i ligaen. På sigt betyder det, at flere af klubberne i ligaen, som nødvendigvis ikke er dem der kæmper med om trofæer, kan opbygge deres klubber yderligere og skabe mere konkurrencestærke hold. Det sikrer alt andet lige end større konkurrence i ligaen hvert år, som på papiret er attraktivt for den enkelte person. Så er der selvfølgelig et par mellemregninger, hvor fantilslutningen i England nok er spredt på flere klubber, som sikrer en hvis form for interesse uagtet af, om det igen er en af de samme klubber, der tager mesterskabet.
Men grundideen i at fordele mere ligeligt, sikre større konkurrence og gøre ligaen mere attraktiv synes jeg virker fornuftig. Der ved jeg igen ikke, hvordan det fungerer i Serie A.
Arsenal FC | Hamburger SV