Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Fox@Mulder
@GoodOldArsenal

Det er selvfølgelig ikke PL klubbernes skyld de har et populært produkt, men da FFP tager udgangspunkt i klubbernes indtjening bliver afstanden mellem de rige og de fattige blot større og større.

Det som City og PSG laver er dog direkte klamt at se på - med kunstig økonomisk doping via urealistiske sponsorater osv.

Eller da Real Madrid fik kunstig statsstøtte i form at få lov at købe deres træningsanlæg for 1 kr.
Rossonere siden 1988. Forza Milan per sempre!
Skrevet af Bosse1983
CVC har forsøgt at købe sig ind flere steder. Jeg kan ikke se at det er finansiel doping. De køber 10% af de kommercielle rettigheder og er interesseret i en attraktiv liga. La Liga er interesseret i at hjælpe klubberne ud af den økonomiske krise og indirekte stikke en kæp i hjulet på løsninger som ESL. Serie A fik faktisk et tilsvarende tilbud af aktøren for ikke så længe siden, men et antal klubber var imod.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Rossoneri
@goodold
Premier League klubberne kan vel ikke gøre for, at ligaens brand er steget i værdi henover årene og derfor kan kræve enorme summer, når der skal forhandles om en medieaftale? Hvad skal man ellers gøre? Lade vær?

Jeg oplever ikke umiddelbart, at nogen peger fingre af PrL-klubberne. De arbejder naturligvis bare indenfor de rammer de har og det kan de næppe klandres for.

Derimod er det "bare" en konstatering af, at FFP har skabt to parallelle transfermarkeder.

...men omvendt er det jo også et spørgsmål om udbud og efterspørgsel, hvor Premier League bare er massivt efterspurgt på verdensplan. Det er jo ikke ulig hvad Serie A tidligere har været, omend det økonomiske aspekt har ændret sig markant.

Problemet er ikke, at nogen tjener mere end andre. Sådan har det altid været og sådan vil det forblive.

Problemet (ift FFP) er at klubber der ikke tilhører den absolutte elite og/eller spiller i England, ikke har mulighed for at investere i deres respektive klubber.

Det fastholder nogle få klubber på toppen og binder de andre på hænder og fødder.

Når man nu har indført et begreb der hedder "Financial Fair Play", må man nok bare konstatere, at det er spillet totalt fallit.
Skrevet af Interforlivet
@GoodOldArsenal: Jeg er som sådan ikke overordnet uenig med dig. Men du skal altså lige huske på at det med udbud og efterspørgsel beror på et dialektisk forhold mellem det der sendes mest ud af og der der så konsumeres af forbrugerne.

PLs position skyldes med andre ord ikke et simpelt regnestykke der bare hedder: Det er det folk helst vil se. At PL ikke selv kan gøre for det, er derfor heller ikke helt sandt (og dermed ikke sagt at man nødvendigvis bør være imod det promoveringsarbejde de laver).
Skrevet af GoodOldArsenal
@Fox

Det er selvfølgelig ikke PL klubbernes skyld de har et populært produkt, men da FFP tager udgangspunkt i klubbernes indtjening bliver afstanden mellem de rige og de fattige blot større og større.

Det er klart. Men igen: Det er svært at ændre medmindre man indfører decideret lønloft i hele sporten. Det er klart enkelte klubber finder på kreative muligheder, hvorpå de kan sikre sig at omgå reglerne. Min anke var bare mod, at det virkede som en generel modstand mod PL, som jo egentlig blot har bygget en flot forretning op på kort tid.

Eller da Real Madrid fik kunstig statsstøtte i form at få lov at købe deres træningsanlæg for 1 kr.

Helt klart. Den slags er ikke kønt. Som Bosse nævner, så ved jeg ikke om jeg vil kalde CVC for finansiel doping. Selvfølgelig investeres der med en bagtanke og en økonomisk håndsrækning, hvilket er belejligt for Barcelona primært. Men det er jo samtidig også en investering i spansk fodbold generelt, når man ser hvad pengene er øremærket til. Det kan jeg dårlig nok hidse mig op over, hvis det medfører et løft i spansk fodbold helt ned på amatørniveau. På samme måde som Premier League klubberne sender en stor pose penge ned i systemet, som sikrer en udvikling og forbedring af det engelske fodboldsystem.

@Rossoneri

Helt enig. Jeg opfattede bare det der blev skrevet anderledes i forhold til, hvordan man anskuer PL. Men helt enig. Der er blevet skabt to parallelle transfermarkeder og før eller senere skal man finde ud af, hvordan man løser problematikken. Grunden til at mange klubber i England økonomisk kan være med på et højt niveau, selvom de ikke ligger i toppen af ligaen skyldes, at medieaftalen er bedre økonomisk, men også fordi man sikrer en stor procentdel som er fair fordelt til alle klubber. Jeg er nysgerrig på, hvordan det forholder sig i Serie A?

@Interforlivet

Første del kan jeg ikke rigtig tale imod. Det har du overordnet ret i.

Omvendt: Premier League har opbygget en model, som nævnt ovenover, sikrer en større fordeling af den årlige indkomst bliver ligeligt fordelt ud til alle klubber i ligaen. På sigt betyder det, at flere af klubberne i ligaen, som nødvendigvis ikke er dem der kæmper med om trofæer, kan opbygge deres klubber yderligere og skabe mere konkurrencestærke hold. Det sikrer alt andet lige end større konkurrence i ligaen hvert år, som på papiret er attraktivt for den enkelte person. Så er der selvfølgelig et par mellemregninger, hvor fantilslutningen i England nok er spredt på flere klubber, som sikrer en hvis form for interesse uagtet af, om det igen er en af de samme klubber, der tager mesterskabet.

Men grundideen i at fordele mere ligeligt, sikre større konkurrence og gøre ligaen mere attraktiv synes jeg virker fornuftig. Der ved jeg igen ikke, hvordan det fungerer i Serie A.
Arsenal FC | Hamburger SV
Skrevet af Rossoneri
@goodold
Jeg er nysgerrig på, hvordan det forholder sig i Serie A?

For mig handler det ikke om TV-aftaler.

At PrL har været enormt dygtige i udnyttelsen af deres brand, skal selvsagt komme dem til gode og den markedsdannelse mener jeg ingenlunde man skal blande sig i.

I øvrigt har jeg heller ingen problemer med ulighed i fodbold - det er en præmis der altid har været til stede. Omend naturligvis i øget omfang.

Min anke ligger udelukkende i det faktum, at UEFA/CFCB (gennem FFP) forhindrer klubber (deres ejere) i at investere, på trods af at de har midlerne.

Dermed er det praktisk umuligt, at udfordre de få store klubber.
Skrevet af Fox@Mulder
Husk vores træningskamp mod Valencia her kl. 20:30.

Det ser iøvrigt ud til vi fortsætter med 4-2-3-1 som udgangspunkt:

Maignan - Calabria, Tomori, Romagnoli, Theo - Tonali, Pobega - Saelemakers, Diaz, Rebic - Giroud.
Rossonere siden 1988. Forza Milan per sempre!
Skrevet af Fox@Mulder
Nå, Pioli har rystet posen grundigt:

Maignan - Conti, Tomori, Romagnoli, Ballo - Tonali, Pobega - Samu, Diaz, Maldini - Leao.
Rossonere siden 1988. Forza Milan per sempre!
Skrevet af Rossoneri
Hvor vises den?
Skrevet af Fox@Mulder
Rossonere siden 1988. Forza Milan per sempre!
Skrevet af Martinovic
Ham Ballo-Touré minder om Mesbah.
Mojn do!
Skrevet af Fox@Mulder
Fornuftige første 25 min.

Jo mere jeg ser med Pobega jo mere håber jeg vi beholder ham - meget rolig på bolden og med sine 188 cm bidrager han også med noget fysik centralt på banen og ved dødbolde.

Vores højre side med Conti og Samu er ikke overraskende vores svage led.

Rossonere siden 1988. Forza Milan per sempre!
Skrevet af Martinovic
Pobega ser ok ud, men ikke noget startpotentiale endnu. Lidt for stor i sine bevægelser.

Conti gør det ok. Castillejo skulle have gjort mere ved Diaz’ oplæg.
Mojn do!
Skrevet af Fox@Mulder
@Martinovic

Han gør det da fint? God fysisk, vanvittig speed - tæt på en assist lige før.

Conti er til gengæld forfærdelig, Samu ringe som altid og så synes jeg Maldini igen igen står svagt i det - i mine øjne har han ganske enkelt ikke niveauet.
Rossonere siden 1988. Forza Milan per sempre!
Skrevet af Martinovic
Jeg vil sige, det kommer an på hans position. Som 10´er eller 8´er ja tak - som 6´er nej tak. I forhold til at være fjerdevalg er det måske fint nok.

Spillet er ok i forhold til, at det er mange reservespillere.
Mojn do!
Skrevet af Martinovic
Jeg tror ikke, Leao var offside. Deres venstre back hang.
Mojn do!
Skrevet af Rossoneri
Jeg tror ikke, Leao var offside. Deres venstre back hang.

Leao er ganske tydeligt onside. Virkelig skidt (linje)dommerarbejde, da det endda er i hans side.
Skrevet af Fox@Mulder
Ja, med VAR havde det mål stået.

God aflevering fra Tomori som generelt har været super stærk. Diaz er også i spillehumør.

Håber på følgende:

Conti -> Calabria
Samu -> Saelemakers
Maldini -> Giroud

Læg Leao ud på VW og Giroud på toppen.
Rossonere siden 1988. Forza Milan per sempre!
Skrevet af Martinovic
Der er for meget cirkushest over Castillejo. Han er god til at dække bolden og slipper også ofte fint af med den, men det er for ineffektivt. For meget tilbage og for meget ind i banen.

Jeg vil nu være tryg ved Conti som backup for Calabria og evt. Kalulu. Det er aktuelt, hvis Saelaemaekers fortsat er wing.

Diaz er god i sin frie rolle, men han skal være tættere på mål. Jeg ser det som absolut vigtigst at få en mand til at supplere ham eller en starter i stedet for Castillejo.

En 3-4-1-2 ser rigtig spændende ud, hvis den også kan fungere i praksis:

Zlatan-Giroud
Diaz
Theo-Kessie-Bennacer-Calabria
Romagnoli-Kjær-Tomori
Mojn do!
Skrevet af Pirlo21
Hvis man var i tvivl om at vi har nogle spændende talenter på vej, så giver denne kamp et meget godt vink. Især en Fornøjelse at se, Diaz, leao, pobega og tonali i aktion. Tomori, romagnoli samt vores nye back ser os skarpe ud samt vores målmand.

Lover godt syntes jeg
annonce
0