Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Martinovic
Så det nye stadion skal ikke ligge der, hvor San Siro ligger? Sådan forstod jeg det ellers. Dog fedt hvis det endelig går fremad.
Mojn do!
Skrevet af Rossoneri
Stadion ventes i øvrigt at indbringe de to klubber €120m årligt. Vel at mærke uden at medregne kampindtægter.
Skrevet af Rossoneri
@martinovic
Det har hele tiden været planen, at det nye stadion skulle bygges ved siden af San Siro.

I det oprindelige oplæg, ville en del af den oprindelige struktur dog blive bevaret.

Men det ville gøre, at ratio for bebyggelse og rekreative området, ikke ville passe med kravene.

Derfor har man i dette endelige prospekt, besluttet helt at jævne San Siro.

Desuden har der været meget snak om en væsentlig forøgelse af konstruktionsprisen, men det forventes, at omkostningerne kun er øget med €96m, hvilket må siges, at været ret beskedent alt taget i betragtning.

Om det holder, er selvfølgelig en anden snak.
Skrevet af van_Basten7
Hvor stort bliver det nye stadion?

Og kommer vi stadig til at dele det med Inter?
Skrevet af Rossoneri
Kapaciteten bliver 60.000, hvilket selvfølgelig er en væsentlig nedgradering fra den nuværende kapacitet på San Siro (76.000).

Sidste sæson havde Milan og Inter hhv 44.000 og 45.000 i snit, men tallet snyder pga covid-restriktioner.

I år snitter Milan 72.000 mens Inter ligger på omkring 70.000. Det skal selvfølgelig siges, at vi har haft store kampe mod både Inter og Napoli hjemme. Men selv mod Udinese og Bologna var der +70.000.

Milan har også solgt tæt på 42.000 sæsonkort. Dertil skal medregnes kapacitet allokeret til udebanefans, hvilket ikke efterlader mange billetter til “resten”.

Derfor har jeg meget svært ved at forstå, at kapaciteten bliver begrænset så væsentligt. Det forlød da også, at det alternative projekt i Sesto var planlagt til 70.000.

Og ja, vi skal fortsat dele med Inter.
Skrevet af Fox@Mulder
Mediano har netop udgivet en podcast om Il Capitano.

https://www.mediano.nu/oversigt/2022/9/15/fodboldens-kongerkke-afsnit-5
Rossonere siden 1988. Forza Milan per sempre!
Skrevet af van_Basten7
Tak for en god forklaring på stadion.

Helt skørt hvis man går ned på 60.000. Skulle hellere gå op på 80.000. Med 60.000 bliver billetterne for alle de fans som kun rejser ned for at se én kamp om året jo endnu dyrere.
Skrevet af Rossoneri
Jeg skal lige tilføje, at der åbenbart er lidt forvirring omkring hvorvidt det er 60.000 eller 65.000.

Men ja, 80.000 som er den nuværende kapacitet på San Siro uden begrænsninger, ville give bedre mening.
Skrevet af TR1986
Jeg synes 60.000 lyder okay. Til de største kampe er der naturligvis kæmpe efterspørgsel, men generelt er det vel fornuftigt nok med langt færre tomme pladser når Spezia, Lecce, Monza, Cremonese eller Empoli kommer på besøg. I kan trøste jer med at i trods alt ikke går full retard ligesom Juventus der kun har plads til 41.000.
Forza Napoli Sempre!
Skrevet af Rossoneri
@tr
Det er selvfølgelig lidt svært at vurdere, baseret på sidste sæson.

I de fire hjemmekampe der blev spillet i april og maj (Bologna, Genoa, Fiorentina og Atalanta), hvor der ikke var restriktioner, var tilskuertallet mellem 68.136 or 73.304 (kun Bologna-kampen havde under 70.000). Her skal man selvfølgelig også have med, at Milan lå godt med omkring mesterskabet, hvilket naturligt må trække flere tilskuere.

I dag udgør de to curvaer ca. 20% af den samlede kapacitet. Med andre ord, efterlader det ca. 52.000 pladser til hjemmeholdet (baseret på 65.000). Der kan selvfølgelig også være situationer, hvor hjemmeholdets tilhængere får dele af endetribunerne.

Inter har 40.000 sæsonkortholdere og Milan godt 42.000. Under alle omstændigheder, giver det et relativt begrænset udbud til dem uden sæsonkort.

Hvad angår Juves stadion, så handler det jo om, at de generelt ikke har mange fans på lægterne. Delle Alpi havde kapacitet til 69.000, men det var meget sjældent, at de nåede derop.

Selv før covid, havde de et snit på omkring 39.000, så kapaciteten er formentlig rimelig passende. De kunne dog givetvis sælge flere billetter til de store kampe.
Skrevet af Candela
Det er super interessant med kapaciteten. Kigger man siden år 2000 har ingen af de to klubber haft et gennemsnit over 65.000. Og man har jo nok lavet beregningerne ret grundigt.

Jeg tror helt sikkert, at det er en økonomisk kalkule, da man hellere vil have 65.000 tilskuere hvor man har det rette mix end det mix man har pt. på en kapacitet. Med mix mener jeg en bedre blandning af VIP, Sky boxes, Curva, sæsonkortholdere og familiere/casual fans.

Milan og Inters store akilleshæl har aldrig været kapiceten for den typiske fodboldfan. Men kapaciteten for især Sky Boxes, VIP og Familier. Den sidste er vægter nok noget mindre end de to første.

Men stadion bliver stadig kæmpe og såvidt jeg kan se ikke mindre m2 mæssigt end San Siro på de effektive arealer. Man har dog ganske fornuftigt valgt at bruge markant mere på VIP og Sky Boxes, for det er her man kan tjene mange flere penge end ved at have plads til flere almindelige fans.

Til kampen mod Napoli sidst havde man en indtægt på 3,7 mio euro på 72.573 tilskuere. Mod Napoli sidste sæson hed det 3,5 mio euro på 54.647. Sky boxes og VIP stort set udsolgt på begge to. Selv med næsten udsolgt mod Udinese og Bologna skraber man ikke mere end 1.7 mio euro ind fordi billeterne er så billige og VIP forholdene gør det ret usexet at sælge corporate pakker til de kampe.

Og det er den kalkule der er og skal være hvis man som Milan/Inter skal få det meste ud af et nyt stadion, så skal man prioriterer VIP delen markant og det komme så til at gå ud over kapaciteten på resten. Kan huske da Arsenal flyttede fra highbury, at man tjente mere på VIP på Emirates end totalen på Highbury.

Kan klubben så samtidig skabe en en efterspørgsel som man ser i PL hvor sæsonkortholdere er på venteliste i mange år, så kan man også øge oplevelsen på de triste kampe som nærmest intet giver i indtægt.

Skrevet af Rossoneri
@candela
Kigger man siden år 2000 har ingen af de to klubber haft et gennemsnit over 65.000. Og man har jo nok lavet beregningerne ret grundigt.

Ja, der ligger helt sikkert en del beregninger bag. Dog er der milevid forskel på årene op til beslutningen om nyt stadion (2018) og nu.

I sæsonerne fra 2014 til 2018 svingede snittet fra 36-57.000 (Inter med højere snit end Milan) og i perioden efter ophævelse af restriktioner (inkl. indeværende sæson) ligger snittet for begge klubber over 70.000.

Derfor skal projektet selvfølgelig også ses i projektfasens samtids lys.

Kan huske da Arsenal flyttede fra highbury, at man tjente mere på VIP på Emirates end totalen på Highbury.

Interessant. Og her kan man jo sige, at Gazidis kender projektet i detaljer.

Kan klubben så samtidig skabe en en efterspørgsel som man ser i PL hvor sæsonkortholdere er på venteliste i mange år, så kan man også øge oplevelsen på de triste kampe som nærmest intet giver i indtægt.

Ja, det er jo altid en opvejning af at kunne udbytte en potentiel ekstra kapacitet til de største kampe, mod det man sparer ved en mindre kapacitet.

Og herunder også, som du nævner, om man formår, at skabe en "køkultur" til de mindre kampe.
Skrevet af Fox@Mulder
Det går ellers meget godt ift. skader - vi fortsætter trenden fra sidste sæson....

Potentielt skal vi møde Chelsea og Juventus uden Mike, Theo, Calabria og Tonali.
Rossonere siden 1988. Forza Milan per sempre!
Skrevet af Martinovic
https://football-italia.net/maldini-makes-botman-admission-and-sends-warning-about-milans-transfer-budget/

Ret spændende artikel. Det tyder på, at Maldini er indforstået med at gå med livrem og seler med transfermarkedet, så længe økonomien passer.
Mojn do!
Skrevet af Martinovic
https://football-italia.net/vranckx-keen-to-convince-after-slow-start-to-life-with-milan/

Med Tonali småskadet vil det være ideelt at give ham chancen mod Empoli sammen med Bennacer.
Mojn do!
Skrevet af Martinovic
Fedt. To skader til Alexis og Calabria. Ligner en længere skade til Calabria.

Tomori skal lære at forstå, at han ikke skal være så aggressiv. Han sælger resten af defensiven.
Mojn do!
Skrevet af Martinovic
Svært at være imponeret af CDK. Han er for langsom og ubeslutsom.
Mojn do!
Skrevet af Pirlo21
Ærligt vi har været så dominerende især de første 35 min, kommet til så mange fine muligheder og leao en 100% chance.
Altså kom nu lige med noget slutprodukt tak - fandme frustrerende. Positivt at vores flow stadig er der, skaderne gør det dog svært og bekymrende så mange går i stykker. Calabria nu igen efter en ellers god pause for ham og saele os skadet!, Messias heller ik med pga skade…

Nå fokus på denne kamp, vi er langt bedre - men der står stadig 0-0 og Empoli heller ik ufarlig. Slutprodukt på nu, kom så
Skrevet af Martinovic
Hvor er Leao bare verdensklasse.
Mojn do!
annonce
0