Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Martinovic
Det vil være fedt med Kessie tilbage, men jeg tror, Maldini giver ham langefingeren, fordi Kessie mange gange sagde nej til en forlængelse. Han ligger også, som han har redt.

Jeg troede, Kessie fik mere i løn i Barcelona, men han får det samme, som Milan tilbød ham - nemlig 6,5 mio. euro. Falderebet må være den kæmpe kommission, agenten krævede.
Mojn do!
Skrevet af Rossoneri
Det er ganske oplagt det mest sandsynlige udfald.

Der er mange forhindringer - ikke mindst at Maldini næppe smider samme lønpakke på bordet igen og da slet ikke betaler en transfersum, endsige et lånebeløb.

Men virkeligheden er, at vi ganske oplagt står med et problem der skal løses. Maldini kan nok også se i kampprogrammet og konstatere, at vores stime på 11 kampe med to indkasserede mål startede præcis samtidig med, at Pioli gik over til en tremands-midtbane der inkluderede netop Kessíe.

Der blev i desuden heller ikke smækket med døren fra nogle af parterne.

Tænk sig i øvrigt hvis man kunne få Bakayoko til rent faktisk at fungere på det niveau han viste i Monaco. Så havde man en helt oplagt løsning der.

Under alle omstændigheder bliver det interessant at se, hvad der kommer til at ske. Både ift markedet og taktikken.
Skrevet af Martinovic
Mojn do!
Skrevet af Candela
Vi betaler pt halvdelen af Caldaras løn, hvilket selvsagt er uheldigt. Jeg har ikke læst regnskabet, men hvis jeg forstår dit første indlæg korrekt, har man realiseret en værdinedskrivning af netop Caldara i dette vindue, så det flugter bedre med hvad man evt måtte kunne sælge ham for næste sommer (Spezia har en option på ham).


Faktisk ikke på Caldara. Man har dog udnyttet en option sidste sommer så hans originale kontrakt der stod til udløb denne sommer er forlænget til 2024. Så man har samme afskrivning men over flere år. Med mindre man kan sælge ham næste år når hans værdi er nede omkring 4,5 mio euro. Mon ikke det er strategien da man ikke har lyst til at putte flere lønkroner i ham.

Så vidt jeg ved er bruttoomkostningen til Florenzi €3,7m, hvilket jeg synes er indenfor skiven. Han blev hentet til nærmest ingen penge og havde 30 optrædender på tværs af alle turneringer sidste år.
Det skal i øvrigt også ses i lyset af, at han har en vigtig egenskab ift "squad rules" og ikke mindst, at han faktisk kom fra en kontrakt til €5,6m i Roma.

Origi og Rebic spiller begge, men er umiddelbart ikke deres løn værd.

Husker jeg ret, er Rebic allerede fuldt afskrevet og Origi kom selvfølgelig til på en fri, hvorfor vi kan være relativt fleksible ift en evt salgspris.

Ikke mindst fordi vi har alternativer i truppen allerede og markante talenter til samme roller.


Det kan godt være hans løn er lavere, har dog set 3 mio euro netto flere steder, og han er ikke egnet til skattefordelen, når han ikke har været i udlandet 2 år. Men hvis hans netto løn er lavere kan det dog godt være fornuftigt økonomisk.

Man vil helt sikkert ikke holde på Dest til den løn, omend man kunne forestille sig man vil forlænge lejemålet så man potentielt kan gøre brug af skattefordelen når han har været der mere end to år. Så ville denne sæsons løn også blive billigere. Men det kommer naturligvis an på hvem man så vil af med da man har nok af backs.

Rebics værdi er nede omkring 4,5 mio euro. Origi ligger nok omkring 3 mio euro (agent og sign on fee). Men det er som du siger ikke en transfersum der står i vejen. Mere om nogen kan eller vil give den løn de får pt.
Skrevet af Martinovic
Tonali båret fra banen mod Albanien. De er så trættende de ligegyldige venskabslandskampe.
Mojn do!
Skrevet af Rossoneri
Det kan godt være hans løn er lavere, har dog set 3 mio euro netto flere steder, og han er ikke egnet til skattefordelen, når han ikke har været i udlandet 2 år. Men hvis hans netto løn er lavere kan det dog godt være fornuftigt økonomisk.

Jeg tror det beror på, at Milan betalte hans fulde løn mens han var på lån. Det svarede til €3m net om året.

Ifm hans transfer, accepterede han dog en lavere løn end den han fik i Roma, hvilket selvfølgelig ikke er unormalt, når man bevæger sig ind i sin karrieres efterår.
Skrevet af Candela
Det kan godt være medierne ikke er helt enige om lønnen så. Kan se Gazzetta, C&F og CorSport har de 3 mio euro netto.
https://www.pianetamilan.it/news-milan/rassegna-stampa/milan-stipendi-rossoneri-theo-giroud-11-08-2022/
https://www.calcioefinanza.it/2022/09/01/milan-stipendi-2022-2023-monte-ingaggi/

Det er dog eller ville være det glade vanvid at betale ham 3mio euro netto. Det minder mere om en løn Galliani ville give til ældre spillere.

Anyways, så kan jeg også se i Milans regnskab, at gælden er nede fra 125 til 71 mio euro. Den største forskel er naturligvis indfrielsen af lånet på Casa Milan på 37 mio euro, hvilket efterlader en bankgæld på 4,2 mio euro. De resterende 67 mio euro er factoring. Men net debt er faktisk nede på ca. -28 mio euro, da man har likvider for 42 mio euro. Det skal siges, at det er Milans definition af net debt og ikke FFPs som også inkludere transfergæld.

Elliot skød ”kun” 5 mio euro i klubben sidste sæson, hvilket fik deres total op på 415 mio euro, som de har skudt i klubben siden de overtog. Dertil skal så lægges lidt over 200 mio euro i forfaldne lån fra Li, hvilket betyder, at Elliot samlet set har brugt ca. 620 mio euro på klubben. Og så solgt den for det dobbelte. Eller en værdi på det dobbelte, da de jo stadig ejer en andel i klubben. Men lad os sige de stadig ejer 30% så har de solgt de 70% for 840 mio euro, og har nok en fixed pris til senere samt tjener en god rente på de penge RedBird låner af dem pt.

For Milans vedkommende er det dog endnu vigtigere, at man ikke længere (ifølge Scaroni) er afhængig af ejeren skyder penge ind, men man kan med det nuværende udgiftsniveau køre selv, hvilket var målet for både den nye og gamle ejer.

For at vende tilbage til transfergælden, er den post faldet en smule fra 59,5 til 50,5. Her er de 10 mio euro til italienske klubber mens de ca. 40 fordeler sig på udenlandske klubber, Tomoris transfer står for halvdelen på ca. 20 mio euro, Maignan på 8,4, Adli 3,4, Toure på 2,3 og Lazetic på 2. Resten er småbeløb fordelt på forskellige spillere.

Man har dog stadig også skyldige beløb fra andre klubber. Den post er dog faldet fra 59 til 31mio euro hvilket giver god mening når der ikke er de store salg de sidste par år. Hauge, Suso og Paqueta er de store poster der.

Det giver en transfer net debt på små 20 mio euro, hvilket er dårlige end året før hvor den var ca 0. Samlet set er gælden i FFP regi dermed -48 mio euro, hvilket totalt er en forbedring på 54 mio euro fra året før. Transfer net debt vil helt sikkert stige dette regnskab, da man udover Duarte på 2 mio euro ikke har nogle nye store salg, mens man har brugt noget der ligner 46 mio euro denne sommer. Det er naturligvis ud fra en betragtning hvor man ikke har store salg ind eller ud i januar vinduet.

Klubben er dog i en gunstig position uanset på gældsfronten.
Skrevet af Martinovic
Vi bør gå efter Jakub Kiwior fra Spezia. Han virker som en solid talentfuld stopper med et godt venstreben. Evt. signe ham og lade ham blive i Spezia resten af sæsonen - måske næste med, så han kan afløse Kjær fra sommeren 2024.
Mojn do!
Skrevet af Martinovic
Sikke en kamp for Frankrig af Giroud og indskiftede Theo. Sidstnævnte har måske været banens bedste med utallige dybe løb og indlæg ind i feltet.
Mojn do!
Skrevet af Martinovic
Hvor ville jeg ønske, at Paqueta spillede på dette Milan-hold i dets nuværende forfatning. Som Cafu udtaler, så kom Paqueta til Milan i en ung alder og presset var stort. Jeg tror, at han med sin udvikling vil passe perfekt ind på 10´eren.

Ovenstående kan selvfølgelig siges om flere spillere, der var i klubben i de dårlige år, men vi skriger efter en 10´er, der kan gøre en forskel.
Mojn do!
Skrevet af Martinovic
Maldini fik prisen som årets sportsdirektør i sidste sæson, men jeg er ikke imponeret over hans evner til at forlænge kontrakterne med spillerne. Leao skal vi vente på til efter VM. Bennacer er ikke til VM, så hvorfor Maldini endnu ikke har fået en forlængelse i hus med ham, må stå i det uvisse. Det vil dog være typisk, hvis vi går glip af endnu en forlængelse med en profil, fordi klubben ikke kan få snøvlet sig færdige. Der burde intet være til hinder for at give Bennacer de ønskede 4 / 4,5 mio. netto frem til 2027.
Mojn do!
Skrevet af Rossoneri
Det kunne være interessant at høre hvilken præmis du bygger din kritik på.

Hvorfor tænker du forlængelserne ikke er kommet i hus og hvad har Maldini (og Massara) gjort forkert? Herunder, hvad skulle de have gjort i stedet?
Skrevet af Martinovic
At der endnu ikke er forlænget med Bennacer. Tidspunktet er plausibelt, inden vi rammer januar. Jeg ved ikke, hvad der ventes på, med mindre Bennacer vil prøve noget nyt.
Mojn do!
Skrevet af Rossoneri
At der ikke er forlænget er vel blot en simpel konstatering (?)

Men bagved må der være en årsag med mindre a) at Maldini og Massara bare er luddovne og ikke har fået det gjort eller b) at Bennacer, som du skriver, vil noget andet.

Man kan vel tillade sig at antage, at det ikke handler om at Maldini og Massara ikke forholder sig til sagen, og at der nok er et gap mellem hvad klubben har forestillet sig at betale og det Bennacer ønsker/kræver.

En oplagt udfordring omkring forlængelsen med Bennacer er, at han ikke går under growth decree reglerne, hvorfor bruttoomkostningen for klubben bliver markant.

Bennacer er selvfølgelig en nøglespiller og klubben bør, efter min ydmyge mening, også strække sig langt.

Men man må omvendt acceptere, at økonomien i Milan fortsat er skrøbelig, i hvert fald ift FFP. Og dertil kommer, at man også står overfor en besværlig og potentielt meget dyr forlængelse med Leao.

Derfor er spørgsmålet hvad kritikken mere specifikt går på.

Er det at d´herrer ikke har har føjet Bennacer og dennes agent, med den mulige konsekvens, at klubben kan komme i problemer med FFP? I parentes bemærket, skal Maldini og Massara selvsagt også have grønt lys fra ejerne til at øge omkostningsniveauet væsentligt.

Eller er det at man ikke har prioriteret en forlængelse med Bennacer over andre spillere (fx Leao), med den risiko, at der ikke kan findes plads i budgettet til disse forlængelser?

For the record, er det ikke for at udfordre din holdning. Jeg synes bare kritikken savner noget substans og ikke mindst en holdning til hvad der skulle være gjort i stedet.

En forlængelse af en kontrakt har jo, mindst, to parter som skal blive enige, hvis en aftale skal indgås.
Skrevet af Martinovic
Jeg håber, Bennacer skeler til Kessie. Græsset er ikke altid grønnere på den anden side.

Vil Bennacer noget andet, bør han sælges og det senest til sommer. Det samme med Leao. Bennacer er blandt klubbens tre vigtigste spillere ud over Leao og Theo efter min mening. Han fortjener at få en løn på de 4-5 mio. euro. Skal vi op i eliten, kan vi ikke blive med at tilbyde vores profiler en slags mindsteløn. Leao og Bennacers nuværende kontrakter er på sølle 1,5 mio. euro netto.

Vi får langt mere værdi i at forlænge med Bennacer til f.eks. 4,5 mio. euro netto end give 3 x 1,5 mio. euro netto til Pobega, Krunic og Vranckx.

Jeg vil foretrække at forlænge med Bennacer og så sælge Leao til 100+ mio. euro end sælge Bennacer til måske 40 mio. euro og forlænge med Leao til en vanvittig hyre.
Mojn do!
Skrevet af Rossoneri
Skal vi op i eliten, kan vi ikke blive med at tilbyde vores profiler en slags mindsteløn.

Altså, vi er jeg nødvendigvis nødsaget til at tegne indenfor stregerne ift FFP.

Milans økonomi matcher ikke et europæisk topholds og dermed er der også en logik i, at vi ikke kan tilbyde samme lønniveau.

At Bennacer, Leao m.fl. med rette kan forlange en topløn, kan de færreste vel være uenige i.
Men som arbejdsgiver skal man jo også have de økonomiske rammer til at honorere det.

Jeg vil foretrække at forlænge med Bennacer og så sælge Leao til 100+ mio. euro end sælge Bennacer til måske 40 mio. euro og forlænge med Leao til en vanvittig hyre.

Det synes jeg absolut er et gyldigt argument. Det kan meget vel gå hen og blive den pragmatiske løsning at sælge Leao.

Og hvis substansen i din kritik er, at man skal satse alt på at forlænge med Bennacer og tage chancen ift andre forlængelser (heriblandt Leao), forstår jeg hvorfor du er kritisk.

Personligt er jeg ikke enig, men det er sådan set ligegyldigt.
Skrevet af Martinovic
Horta har åbenbart overhalet Leao som andetvalg på venstre kant. Synd for Leao, men set med Milan-briller er det ikke tosset. Så får han ikke vist sig frem og en forlængelse virker mere sandsynlig til trods.
Mojn do!
Skrevet af Martinovic
Han fik 5 minutter og fik scoret et flot mål. God jinx.
Mojn do!
Skrevet af Candela
Skal man tro på Scaroni, så virker det til at Inter og Milan snart tager en beslutning om at fortsætte eller ej på San Siro. Efter den offentlige debat blev overstået og afleveret til kommunen, som så har ca. 60 dage til at komme tilbage til klubberne med et svar på om der skal ske ændringer til projektet.

Her var Scaroni ganske klar, at man kun vil acceptere "feasible change requests" til det projekt man har indleveret. Hvis det bliver for store krav så rykker man videre og har flere områder i spil - ikke kun Sesto. Og der hvor man kan komme i gang hurtigst ville man vælge.

Spændende, at han også fastlog at en kapacitet kommer til at være mellem 65.000 og 70.000, som han slog fast er ret tæt på de 75.000 på San Siro.

Kommunen bør have deres beslutning klar ca. 18. januar.
Skrevet af Martinovic
Godt med handlekraftige personer. Kommunen er nødt til at få noget modspil, så de ikke igen sylter sagen.
Mojn do!
annonce
0