Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Lentini
Jeg forstår heller ikke ræsonnementet i at fjerne Montolivo væk fra en position, hvor han fungerer. Hvorfor ikke holde fast i det der fungerer? Istedet for at tvinge De Jong ind på holdet - i min optik er det vigtigere at hele holdet fungerer end at enkelte individer partout SKAL spille.

Jeg er nu heller ikke enig i Bisp\´s konklusion om at De Jong ikke fungerede godt på mezzala. Det var okay - hverken mere eller mindre. Hele holdet fungerede ikke i anden halvleg, men der tillægger jeg en stor del af skylden på Sinisa grundet unødvendig udskiftning.

Jeg blir også en anelse stram i betrækket når pasningsprocenter bliver fremlagt som den endegyldige sandhed. Der mangler noget i ligningen - flair - som i høj grad kendetegner en ægte regista eller trequartista. Det er et medfødt talent, hvor pgl har en ekstra udviklet intuition for spillet, hvornår den fremadrettede pasning skal, hvornår der skal laves safe passes osv., og den intuition er meget mere udviklet hos Montolivo end De Jong. Det er derfor man ser et anderledes pasningsspil(fordi Montolivo pt også rammer niveau) og giver et langt mere flydende flow i den måde Milan spiller på. Og det er i høj grad Montolivos fortjeneste.

Var jeg Sinisa ville jeg kigge på det der fungerer. Lopez i mål. Calabria på højre back, fordi Abate lige er på limit af at nå det tids nok og der er ingen grund til risiko når Calabria gør det stærkt. Zapata-Romagnoli har gjort det upåklageligt. De Sciglio på venstre back. Montolivo på regista. Jack på venstre mezzala. Jeg ville være i tvivl med højre mezzala, fordi jeg ikke synes De Jong var så skidt endda og samtidig er det uklart hvor klar Kuckas ankel er - er han 100% ville jeg smide ham ind.

Jeg ville starte Honda i mangel af bedre og lade ham løbe sig træt, og skifte ham med Bertolacci i løbet af anden halvleg alt afhængig af hvor meget luft Bertolacci har. Netop på denne plads kan man godt tage lidt chance da japaneren har præsteret så ringe som tilfældet.

Balo og Bacca fra start på toppen. Balo fordi han var absolut topklasse imod Udinese og Bacca fordi han virker skarpere end Adriano pt.
Skrevet af El Rifle
Både Bishop og Lentini forsvarede vidst min pointe meget godt.
https://headbandsandheartbreak.files.wordpress.com/2011/04/philou.jpg?w=490
Skrevet af Rossoneri
@Lentini
Nu må jeg vist hellere lige henvise til hvad jeg rent faktisk har skrevet.
Sammenligningen omkring pasningsprocenter var jo, som skrevet, for at sige at de Jong er ganske glimrende i den facet også.

Der har ikke været en sammenligning af de Jong og Montolivo som regista - det har jeg jo rent faktisk specifikt skrevet at det ikke var.

Er Monty mere kreativ end de Jong? Ja, det er forhåbentlig evident for enhver.

Og med fare for at gentage mig selv - det er jo heller ikke dét diskussionen går på.

Min personlige holdning er at jeg gerne så lidt mere defensiv hjælp foran de to midtstoppere. For det bør være lige så evident at NdJ hér er stærkere (end Montolivo).

Skal vi spille os i top 3 er der behov for at vi får styr på defensiven.
Der er mange måder at være defensive på. Men jeg mener at vores to stoppere mangler noget opbakning - ikke mindst med backs der er meget glade for at søge med frem.

Min pointe er, som sagt, at jeg tror at Montolivo generelt har hævet sit niveau - og at det ikke blot drejer sig om at han nu er regista. Det er jo også prøvet før hvor hans præstationer blev haglet ned.

Tilbage står en politisk diskussion om hvorvidt man skal spille med regista eller en mere klassisk 6er.

Der er vi vist bare uenige.
Skrevet af Martinovic
Jeg synes, det giver spillet mere flow med Monty foran forsvaret. Han har et godt blik for spillet. Der er lidt Pirlo Light over ham. Til gengæld har jeg ikke fidus til ham som mezzala, da han har lidt store armbevægelser. Det var det samme med Pirlo. På trods af en formidabel teknik var han ingen succes på venstre midt, da Allegri foretrak Van Bommel foran forsvaret.

Lad endelig Montolivo komme i omdrejninger som regista. Så må De Jong, Kucka, Bertolacci og Bonaventura kæmpe om pladserne på siderne. Alternativt rykke Bonaventura frem som offensiv midt, indtil Menez er klar.
Mojn do!
Skrevet af Bishop
Rossoneri

Når du nu bliver ved at hive De Jongs pasningsprocenter ind i diskusionnen. Hvad så med tage fat i Montolivos defensive tal?

http://www.whoscored.com…se-AC-Milan
Her kan man vist roligt sige at Monty var De Jong overlegen.

Så kan man selvfølgelig postulere at det skyldes at De Jong spiller ude af position, men hvis du kigger på tallende for de to første kampe hvor De Jong spillede på den defensive midt, så var han heller ikke her i nærheden af at have samme defensive indflydelse

Jeg kan se at jeg ikke kan linke direkte så nu skal jeg være lidt service minded

Udinese- acmilan
De Jong
TotalTackles---Interceptions---Clearances---BlockedShots---Fouls
3----2----1---0---2

Monty
TotalTackles---Interceptions---Clearances---BlockedShots---Fouls
1----5----3---1---1
-
-
-
Ac Milan -Parlermo
Monty
TotalTackles---Interceptions---Clearances---BlockedShots---Fouls
5----4----2---1---2
-
-
-
Inter-AC Milan
Monty
TotalTackles---Interceptions---Clearances---BlockedShots---Fouls
2----2----5---1---1
-
-
-
Empoli-Ac Milan
De Jong
TotalTackles---Interceptions---Clearances---BlockedShots---Fouls
0----3----3---0---2
-
-
-
Fiorentina-Ac Milan
De Jong
TotalTackles---Interceptions---Clearances---BlockedShots---Fouls
1----4----1---0---2https://media.giphy.com/media/hrlkHUl2PQhtC/giphy-downsized-large.gif
Skrevet af Fossa dei Leoni
Hvad med at ændrer midtbanen til en 2-1?

Altså:

Bacca--Luiz Adriano / Balotelli
---Honda/Bertolacci---

Bonaventura/Kucka/Bertolacci
Montolivo-De Jong
Skrevet af Bishop
Min personlige holdning er, at når vi nu for første gang i gud ved ikke hvor mange år, begynder at se fremgang, så skal vi fandme ikke til at ændre system igen igen igen. Første halvleg mod Udinese var det bedste bold jeg har set med Milan siden Carlo var træner.https://media.giphy.com/media/hrlkHUl2PQhtC/giphy-downsized-large.gif
Skrevet af Rossoneri
@Bishop
Jeg prøver lige at gentage mig selv (igen). Jeg skyder ikke på Montolivos præstation som regista. Jeg synes han har gjort det aldeles fremragende.

Jeg slår på tromme for to ting:

1) Jeg ser gerne en mere defensivt orienteret spiller på 6er positionen. Dette for at levere noget beskyttelse ift vores to centrale, der ofte ikke får meget hjælp af to offensivt indstillede backs.
Det er vel evident for enhver at vi skal stramme op defensivt.
Jeg ved ikke om jeg udfra din statistik skal tolke at du mener at Monty er bedre end NdJ defensivt. I så fald er vi meget uenige.

2) Jeg synes på ingen måde at NdJ var prangende som mezzala. Skal han spille, skal det i min bog, være som 6er.
Hertil har jeg en tiltro til at Monty derimod godt kan levere som mezzala. Jeg tror ikke at hans opblomstring skyldes hans nye position. Jeg tror det skyldes at Miha har fået banket alvoren ind i hovedet ham.
Dette er naturligvis kun gisninger. Jeg ville dog gerne se \"eksperimentet\" ført ud i livet. I bedste fald finder vi ud af at vi kan bruge vores to bedste midtbanefolk.

Min brug af statistik var, som mange gange skrevet, ikke for at sammenligne de to. Men for at understrege at NdJ altså er andet end beton.

Jeg kan sagtens se at vores offensiv har haft godt af noget kreativitet fra Monty, som NdJ ikke leverer.

Men for det første stopper Monty jo nok ikke med at kunne slå en aflevering fordi han flyttes lidt frem i banen og ud til højre. Hans fornyede arbejdsiver giver mig forhåbning om at han faktisk kan dækken mezzala\´en.

For det andet så er jeg af den gamle skole der mener at det hele starter med et solidt forsvar. Forsvar vinder mesterskaber. Derfor er jeg også villig til at give køb på noget af kreativiteten og det offensive spil, for at lukke af bagude.

jeg har naturligvis fuld forståelse for dem der vægter offensiven højst. Det er smag og behag.
Dette er et forum h or man netop kan dele sine forskellige holdninger. Det var ikke sjovt hvis vi alle var enige hele tiden.
Skrevet af Bishop
Rosoneri

Jeg syntes at det var relevant at bringe ind i diskussionen at Monty på Regista positionen også defensivt har (ifølge stastistikker) præsteret bedre end De Jong. Dette fordi du flere gange har nævnt at De Jong godt kan lave en pasning, her viser statistikken så at Monty også godt kan bryde modstanderen og erobre bolde, ja faktisk mere end De Jong.

Jeg er enig i at De Jong er fremragende på sin position, vel nok ligaens bedste, desværre ser bare ikke ud til at det er det holdet har brug for lige nu.

Hvis bare der var tegn på at defensiven skulle blive bedre med De Jong på 6´er pladsen så var det jo altid noget. Men lige nu er Monty i så god form at holdet både synes stærkere kreativt som defensivt. (i hvert fald så længe Sinisa ikke laver store rokader i forsvaret midt i kampen).

Jeg vægter ikke offensiven højst, jeg ser på spillet som helhed.
https://media.giphy.com/media/hrlkHUl2PQhtC/giphy-downsized-large.gif
Skrevet af Rossoneri
Nu modsiger du vist lidt dig selv. Alternativt misforstår jeg noget.
Du siger på den ene side at NdJ er ligaens bedste på sin position (som jeg må antage du ser som 6er).
På den anden side siger du at defensiven ikke vil blive bedre af at vælge førnævnte fremfor Montolivo. Hvordan hænger det sammen?

Jeg har dog respekt for den anden holdning du udtrykker - at holdet har brug for at spille med regista fremfor en mere defensivt orienteret 6er (omend jeg er uenig).

Skrevet af Bishop
Du misforstår mig ikke, jeg har jo også tidligere skrevet at de første dårlige kampe ikke skyldes at De Jong var dårlig. Jeg mener ikke det ene udelukker det andet. Man kan godt have en fantastisk spiller der bare ikke passer perfekt ind i det system som resten af medspillerne fungere bedst under.

Jeg havde ikke inden sæsonstart forestillet mig at Monty skulle kunne spille De Jong af holdet, men han har jo gjort det formidabelt både offensivt og defensivt.

Og ja mht din sidste linje, pt ser det ud til at holdet fungere bedst med en Regista. Særligt Jack er jo blomstret op. I Presæson fungerede Jack jo heller ikke på midten ved siden af De Jong.
https://media.giphy.com/media/hrlkHUl2PQhtC/giphy-downsized-large.gif
Skrevet af Lentini
@ Rosso

Det er muligt at du heller vil have en stenblok foran det centrale forsvar. Jeg finder det bare at være en højst mærkværdig disposition – særligt når det ikke har været i den centrale akse omkring centerforsvaret og den defensive midtbane, at vi har haft problemer. Palermos mål blev skabt via et ordentlig drop af Diego Lopez og en snorkboblende De Sciglio, udover det skabte Palermo absolut ingenting. I Udine gjorde Sinisa alt hvad han kunne for at destabilisere holdets defensive organisation med en dårlig udskiftning på et mærkværdigt grundlag. Indtil da havde Udinese intet skabt. Udineses mål, efterfølgende den håbløse ændrig, blev også skabt i vores højre forsvarsside(no wonder), hvor Zapata så noget forvirret ud. Det lignede at han både skulle ind og understøtte det centrale forsvar med sin luftstyrke, samtidig med han skulle agere back. Det slap han ikke videre godt fra, men den skyld tillægger jeg stadigvæk generalen ude på sidelinjen.

Og så er jeg egentlig på linje med Bisp. Jeg har virkelig svært ved at se idéen i at fjerne spillere fra positioner de fungerer i, i eksperimentets tegn. Og Milan har sand for dyden ikke råd til unødvendige eksperimenter.
Når du desuden fremhæver De Jong som fremragende, glimrende etc. i pasningsspilet, så kommer der også svar på tiltale. I min verden er han habil i pasningsspillet, og han indeholder ikke det flair for spillet som en klassisk regista har, som fx Montolivo.

Hvorom alting er, så bliver Kucka ikke klar til kampen i Genova. Det samme gælder for øvrigt Abate – derimod er både Antonelli og Bertolacci klar igen. Lidt overraskende for mig vurderes det at Bertolacci højst sandsynligt kommer i spil fra minut 1.

Gazzetta dello Sport skyder på følgende opstilling:
4-3-1-2; Diego Lopez; Calabria, Zapata, Romagnoli, De Sciglio; De Jong, Montolivo, Bertolacci; Bonaventura; Luiz Adriano og Balotelli.

Bænk: Abbiati, Donnarumma, Ely, Aléx, Antonelli, Mauri, Poli, Nocerino, Suso, Honda, Cerci og Bacca.

Skadet: Abate, Mexés, Kucka, Ménez og Niang.

Først og fremmest overrasker det mig en smule at Luiz Adriano skulle starte inde fremfor Bacca. I min optik er Bacca pt. en snert skarpere end Luiz Adriano, der skal have højnet sin udnyttelsesprocent foran kassen. Til gengæld arbejder Luiz Adriano pokkers hårdt, og er nok lidt mere en stationær boksspiller end Bacca, der godt kan lide at søge ud under backs. Og med Genoas krise, så kan det være Sinisa forventer et defensivt indstillet Genoa-hold, der bare skal have point på kontoen. Det kan betyde at de rum Bacca ofte søger, bliver lukket ned eller slet ikke er tilstede. Balotelli er desuden en ”flakker”, og derfor vil Luiz Adrianos tilstedeværelse i boksen være kærkomment til et sådant match.

Derudover håber jeg det er en fejl i opstillingen at Bonaventura er fremført som 10’er til kampen. Mit argument vil være – i øvrigt som det er med Montolivo – at det ville forekomme mig som en tåbelig disposition at flytte ham fra venstre mezzala, når de seneste kampe har været så glimrende fra Jack, som tilfældet er. Jeg håber det er Bertolacci som kastes ind på 10’eren, hvor Honda hidtil har fungeret sløjt – til tider ganske miserabelt.

Jeg tror vi napper tre i streg med sejr på Marassi.

Genoas forventede opstilling, 5-3-2; Lamanna; Figueiras, Burdisso, De Maio, Izzo, Laxalt; Rincon, Dzemaili, Ntcham; Perotti og Diego Capel.
Ingen angriber fra start – de har dog fået Pavoletti så tilpas klar at han skulle være på bænken til kampen.
Skrevet af Rossoneri
Det er muligt at du heller vil have en stenblok foran det centrale forsvar.

Og her har vi jo så lige præcis årsagen til at jeg bragte pasningsprocenter ind i snakken. Fordi NdJ jo naturligvis ikke bare er en "stenblok" som du formulerer det.

Når du desuden fremhæver De Jong som fremragende, glimrende etc. i pasningsspilet, så kommer der også svar på tiltale. I min verden er han habil i pasningsspillet, og han indeholder ikke det flair for spillet som en klassisk regista har, som fx Montolivo.

Det er jo din præmis at vi partout skal spille med en regista. Det er ikke en universel sandhed, omend det synes at du ikke ser alternativer.
Jeg er tilhænger at en mere hollandsk inspireret 3-mands midtbane. Som fx den vi havde med van Bommel i sin tid.

Og naturligvis er der andre defensive udfordringer end at vi ikke har en defensivt orienteret 6er.
Og naturligvis fik Miha en hjerneblødning mod Udinese, da han justerede i et ellers velfungerende midterforsvar.

Omvendt kan man sige at der også er mange andre årsager til den seneste tids succes, end Montolivos opblomstring.

Der hersker en lidt besynderlig ergo-sum logik, der siger at Monty nu udelukkende kan spille som regista og at alt er ændret pga ham.

Som sagt - jeg respekterer dem der har en holdning til at vi skal spille med regista. I det tilfælde er Montolivo naturligvis det rette valg til pladsen.

Personligt mener jeg ikke vi skal spille med regista, men med en defensiv 6er. Og her mener jeg at NdJ er det rette valg.

Men lad os nu imorgen. Jeg glæder mig til at se Bertolacci og ikke mindst til IKKE at se Honda.
Jeg er helt enig i at jeg hellere havde set Bertolacci som 10er. Jeg har dog min tvivl om det er tilfældet. Jeg er ret sikker på at han er købt til at være 8er og at det er her Miha vil bruge ham.
Men om ikke andet bliver det interessant at se hvilken konstellation han kommer op med.

Jeg bekymrer mig lidt over at Adriano kan blive meget ensom mod tre centrale stoppere, med Balo der flakker meget. Jeg havde måske hellere set Bacca starte sammen med Adriano, udfra et taktisk synspunkt. Omend colombianeren ynder at trække ned i banen, så er han en mere klassisk angriber der søger målet, end Balotelli.
Skrevet af Fossa dei Leoni
Bytter Bertolacci & Bonventura plads, så er det en god startopstilling. Vil gerne se Luiz Adriano smække en enkelt eller to ind. Selvom at Balotelli scorede og spillede godt, så vil jeg stadig fortrække Adriano fremfor ham lige nu, men bliver han ved med at spille godt og scorer basser, så kan det godt være at det bliver ændret.

Forresten lidt sjovt, at se vi scorer en del mål, men samtidig også lukker en del mål ind. Jeg havde forventet, at det ville være stik modsat.
Skrevet af Lentini
Og her har vi jo så lige præcis årsagen til at jeg bragte pasningsprocenter ind i snakken. Fordi NdJ jo naturligvis ikke bare er en "stenblok" som du formulerer det.

- Nigels klart største styrke af hans defensive evner. I øvrigt nogle evner, der ikke har været specielt udtalte i de kampe han starte på DM’eren fremfor Montolivo – og det var jo dit fremmeste argument, ikke sandt? At centerforsvaret skulle beskyttes. I øvrigt er det påfaldende hvor meget bedre det fremadrettede spil er blevet efter Montolivo er blevet introduceret på den defensive midtbane, i en regista-rolle.

Nu bragte du selv pasningsprocenter ind, hvorfor det ville klæde dig at forholde dig til de statistiske data Bispen bringer ind, som ikke viser nogen nævneværdig forskel mellem Nigel og Montolivo i det defensive spil. Så hænger spørgsmålet stadigvæk i luften – hvorfor pokker udskifte en velfungerende spiller fra en så central position, når han rent faktisk fungerer?

Det er jo din præmis at vi partout skal spille med en regista. Det er ikke en universel sandhed, omend det synes at du ikke ser alternativer.

- Min præmis? Jeg forholder mig til fakta, og det er at holdet spiller væsentlig bedre nu, end de første to kampe. Min præmis er at man holder fat i det der fungerer – om det havde været med Nigel som defensiv boldbryder eller Montolivo som regista, er mig fløjtende ligegyldig. Hele min præmis i denne diskussion, tangerende til saga, er at jeg finder det uforståeligt at man vil fjerne velfungerende led på et hold, bare for eksperimentets skyld.

Jeg er tilhænger at en mere hollandsk inspireret 3-mands midtbane. Som fx den vi havde med van Bommel i sin tid.

- Nu er jeg ikke klar over den fuldstændige hollandske model – men kigger jeg på van Gaal som altid ævler om hollandske modeller, så spilles der med en 10’er. Og Milan har aldrig, i tiden med van Bommel, spillet en 4-4-1-1, med to holdende midtbanespillere.

Og naturligvis er der andre defensive udfordringer end at vi ikke har en defensivt orienteret 6er. Og naturligvis fik Miha en hjerneblødning mod Udinese, da han justerede i et ellers velfungerende midterforsvar. Omvendt kan man sige at der også er mange andre årsager til den seneste tids succes, end Montolivos opblomstring. Der hersker en lidt besynderlig ergo-sum logik, der siger at Monty nu udelukkende kan spille som regista og at alt er ændret pga ham.

- Det har aldrig været nogen hemmelighed, at Montolivo selv foretrækker at spille en regista-rolle. I min verden kan han også dække en kontrollerende mezzala, hvilket kræver en anderledes angribende mezzala, modsat, for at få ligningen til at gå op – men når han præsterer som han gør lige nu i regista-rollen kan jeg virkelig ikke se hvorfor der skal pilles ved hans position? Hvorfor rykke ved en central defensiv akse med Montolivo, Zapata og Romagnoli, som rent faktisk fungerer? Hvorfor – når man nu endelig efter årevis af ubalance i de defensive geledder – skal man til at pille ved det som rent faktisk virker, defensivt såvel som offensivt? Og det er desuden ikke kun Montolivo som høster ros – det gør centerforsvaret, Calabria, Jack, Kucka etc., men naturligvis skal Montolivo have en stor del af æren for at smedje opspillet sammen, så ændringen er så markant som tilfældet er, som bl.a. også har fået Jack i vælten igen.

Som sagt - jeg respekterer dem der har en holdning til at vi skal spille med regista. I det tilfælde er Montolivo naturligvis det rette valg til pladsen. Personligt mener jeg ikke vi skal spille med regista, men med en defensiv 6er. Og her mener jeg at NdJ er det rette valg.

- Jeg tror heller ikke, der ikke er nogen som ikke respekterer at du hellere spiller med De Jong på den defensive midtbane - men at bringe Nigels pasningsprocent på banen, som skulle spillet være det samme med Nigel, som 6´er er dæleme at trække den ti tønder land for langt.

Jeg har en anden stil end dig, og spiller gerne med både regista samt trequartista på banen – derfor indledede jeg også sommeren med at ville af med De Jong, fordi jeg ønskede en anden spiller på den position. En spiller med større flair i sit spil, og jeg synes De Jong er så tilpas dygtig i den rolle han nu kan, at jeg ikke ville beholde ham for at skulle sidde og samle støv på bænken. Hver mand sine præferencer - jeg er dog overrasket over Sinisa viser sig fleksibel og handlekraftig på det punkt.
Skrevet af Rossoneri
@Lentini
Ja, du har helt ret i at mit "fremmeste argument" var og er at de Jong er bedre defensivt end Montolivo.
Det står naturligvis dig (og alle andre) frit for at mene at Montolivo er lige så god defensivt. Den holdning deler jeg dog som sagt ikke.

Hvis vi skal forholde os lidt til stats - og på et lidt bredere plan end to kampe, så understøtter tallene min pointe. Tallene for hele sidste sæson siger at NdJ i snit havde 2,1 tacklinger pr. kamp. Dette i sig selv ikke imponerende, da ligaens bedste tackler (Allan) laver mere end dobbelt så mange pr. kamp. De Jong er dog rigtigt dygtig til at bryde modstanderens spil, hvilket hans 3,7 interceptions pr. kamp vidner om. Dette rækker til at være ligaens 5. bedste.

Til sammenligning har Montolivo (dog kun baseret på 10 optrædender og dermed et lidt spinkelt grundlag) præsteret 2,0 tacklinger pr. kamp og 1,9 interceptions.

Hvad jeg dog er helt enig i, er at vores offensive spil er blevet bedre med Montolivo i en regista-rolle.
Dette er på ingen måde hellere et "angreb" på Montolivo som jeg synes har præsteret rigtigt godt de seneste kampe.

- Min præmis? Jeg forholder mig til fakta, og det er at holdet spiller væsentlig bedre nu, end de første to kampe. Min præmis er at man holder fat i det der fungerer – om det havde været med Nigel som defensiv boldbryder eller Montolivo som regista, er mig fløjtende ligegyldig.

Her er vi så igen uenige.
Historien hylder som bekendt altid vinderne. Men i min optik er vi heldige at stå med ni point for Empoli, Palermo og Udinese kampene. Det kunne lige så godt have været tre.
Det er klar at Mihas hjerneblødning gør det unødvendigt spændende i Udine. Men jeg mener også at kampene viser at vi har et såbart hold.
Inters mål synes jeg egentlig meget godt demonstrerer hvorfor jeg ønsker en mere holdende spiller på 6er positionen.
Med en regista er vi mere såbare overfor kontraer ned gennem midten.

Hele min præmis i denne diskussion, tangerende til saga, er at jeg finder det uforståeligt at man vil fjerne velfungerende led på et hold, bare for eksperimentets skyld.

Hvis du mener det trækker for meget ud, er du jo velkommen til at blande dig uden om.
Og det "eksperiment" du omtaler, bunder i at jeg mener at der er behov for at styrke den defensive organisation.

En regista har pr. definition sit fokus på at orkestrere det offensive spil, mens en mediano har fokus på det defensive.

Ved at ændre dette fokus, vil man på "papiret" også styrke sin defensiv.

- Nu er jeg ikke klar over den fuldstændige hollandske model – men kigger jeg på van Gaal som altid ævler om hollandske modeller, så spilles der med en 10’er. Og Milan har aldrig, i tiden med van Bommel, spillet en 4-4-1-1, med to holdende midtbanespillere.

Hollændernes vartegn er selvfølgelig den klassiske 4-3-3 som Rinus Michels tænkte den. Her er 6er rollen legendarisk med spillere som Wim Jansen og senere Rijkaard og Davids og ikke mindst van Bommel som også tåler indlemmelse i dét selskab.
Senere er den dog også blevet fortolket mere henad 4-2-3-1 fx i Ajax hvor Litmanen lå som 10er eller i hvert fald meget offensiv 8er.

- Det har aldrig været nogen hemmelighed, at Montolivo selv foretrækker at spille en regista-rolle. I min verden kan han også dække en kontrollerende mezzala, hvilket kræver en anderledes angribende mezzala, modsat, for at få ligningen til at gå op – men når han præsterer som han gør lige nu i regista-rollen kan jeg virkelig ikke se hvorfor der skal pilles ved hans position?

I Bonaventura har vi jo netop også en mezzala der tager masser af løb frem i banen og er markant mere offensivt end defensivt indstillet.

- Jeg tror heller ikke, der ikke er nogen som ikke respekterer at du hellere spiller med De Jong på den defensive midtbane - men at bringe Nigels pasningsprocent på banen, som skulle spillet være det samme med Nigel, som 6´er er dæleme at trække den ti tønder land for langt.

Hold nu op. Jeg har jo netop skrevet at Montolivo er en bedre pasningsspiller, men at dette drejer sig om at prioritere en mere defensiv indstilling.
Men Montolivo bliver dog næppe en dårligere pasningsspiller af at få en anden position på banen.

Nuvel - jeg foreslår at vi lukker den her og ser frem mod kampen om et par timer.
Som jeg ser det er vi enige i en række punkter og uenige i nogle andre. Disse er vist meget godt skitseret nu.

Jeg deler helt og holdent din/jeres pointe omkring at 1) Montolivo har været igennem en kærkommen (og overraskende) opblomstring. 2) vores offensive spil fungerer rigitig godt med ham som dirigent.
Skrevet af Martinovic
Jeg har ikke læst det hele, men faldt lige over denne:

Men Montolivo bliver dog næppe en dårligere pasningsspiller af at få en anden position på banen.


Det tror jeg, han gør. En regista falder ofte ned mellem midterforsvarerne, der strækker sig bredt ud, hvorefter opspillet begynder. Det ser man hos mange hold.

De Jong gjorde det også. Han har dog sin force i de små kombinationer, hvor Montolivo er bedre til at fordele spillet over hele banen.

Der er noget Pirlo-Gattuso over Montolivo-De Jong, blot i en light-udgave.
Mojn do!
Skrevet af Rossoneri
Pirlo-Montolivo sammenligningen starter og slutter ved at de spiller samme position. Dette kan end ikke siges om Gattuso-de Jong.

Jeg finder det uforståeligt at man hele tiden prøver at passe nuværende spillere ind i en erindring af Ancelotti´s hold.

Udover Bacca og Shevchenko, ser jeg ingen spillere der kan sammenlignes 1:1.
Skrevet af Martinovic
Spillestilsmæssigt er der mange ligheder og også typemæssigt, bare ikke kvalitetsmæssigt. Fik jeg skrevet mæssigt nok gange...

Jeg har ikke fidus til Montolivo på en af siderne, og derfor synes jeg kun, det er fint, at Miha prøver få ham i gang på registapositionen.
Mojn do!
Skrevet af Rossoneri
Montolivo er langt bedre til at tackle, han løber og arbejder væsentlig mere. Omvendt er hans pasningsspil og overblik jo ikke i nærheden af at kunne måle sig med Pirlo. I al respekt, så er der meget få der tåler sammenligning med Pirlo som jo definerer regista positionen.

Jeg synes det er ærgerligt at Montolivo allerede dømmes ude som mezzala uden at han overhovedet er prøvet af der (efter han har genfundet sin gamle form). Det er trods alt hans oprindelige position.
annonce
0