Snak

Mere indhold efter annoncen
Haha, ja, UEFA har "gjort noget ved det". Hvis Milan ikke klarer 4. pladsen må de næsten lave strukturen om igen, for turneringen er tydeligvis designet med jer for øje. Jeg forstår godt at flere klubber fra mindre ligaer overvejer at starte noget selv.
Hæhæ, var der ikke snak om et form for "honorary seat/wild card" til hold som f.eks. Milan, der historisk har mange gode resultater.

https://media.giphy.com/media/hrlkHUl2PQhtC/giphy-downsized-large.gif
Hvordan det? Turneringen har aldrig været mere populær end den er nu, mens pengene aldrig har været større.


Hvad snakker du her? Hvad er dit målbare parameter – sportsligt eller kommercielt?

Hvis det er sportsligt glæder jeg mig til at du kan gengive en fuld matchrapport fra første rundes storopgør mellem FC Basel – Ludogorets. Og hvor mange seer var der til det opgør? Jeg har ikke tjekket det – jeg gætter på det var lavt.

Overordnet set er jeg enig med Rossoneri på den her, selvom det grænser sig til ekstrem naivitet at tro en begrænsning til Champions League er noget som overhovedet er i UEFAs overvejelser. Derfor kan man dog godt ønske det, selvom det er TV-kanalerne som har det helt store ord at sige fordi de lægger de store penge, og som i denne henseende formentlig flugter ret godt med det som de største klubber ønsker, som er dem der genererer interessen for at pengebeløbene er blevet så store.

Der er nemlig præcis ingen, udover fanskaren fra hhv. Basel og Ludogorets, som gider at se det intetsigende opgør – det kan TV-kanalerne garanteret meget mere gennemgående analysere sig frem til, og jeg tror ikke jeg er eneste individ som sad onsdag aften, små irriteret over at det eneste interessante opgør var Barcelona-City ud af 8 kampe. Gruppespillet er total udvandet i ligegyldighed.

Alene navnet ’Champions League’ er jo en f…… joke, og den udvikling man er på vej imod er jo ikke videre overraskende, fordi de kommercielle hensyn er blevet totalt styrende ift. spillet og det sportslige. Nærmere er UEFAs seneste skridt bare endnu et step i den retning man har gået af hele tiden, siden man pludselig syntes at 3er og 4ere fra de nationale ligaer skulle have mulighed for at spille med i ’Mestrenes Liga’. Jeg har svært ved at forarges, fordi det var indlysende at det var næste skridt, fordi de største klubber udnytter hver given mulighed til at presse lidt ekstra på for at tjene flere penge – og naturligvis peger de på deres popularitet hos tv-kanalerne fremfor små klubber som Ludogorets, Rostov, Brügge, FCK etc..

Fratog man kommercielle hensyn totalt og kiggede udelukkende sportsligt var det aldrig blevet et tema, men money talks.
Haha, Bosse. Jeg fristes til at skrive, at turneringen er med jer for øje - fjerdepladsspecialisterne.

Jeg ved ikke, om det er fordi, at Milan ikke er med, men sportsligt tvivler jeg på, at turneringen ser sit højdepunkt i år. Alt for mange ligegyldige hold, og Europas mastodonter er også tidligere set stærkere.
Mojn do!
Med nutides transmissionsmuligheder, er der ikke det store problem omkring seertal til de enkelte kampe. Jeg synes kun det er glædeligt at flere kampe er tilgængelige for den enkelte fan. For det er jo netop tilfældet - flere kampe er tilgængelige.

I "gamle" dage var det jo ret simpelt. Topkampen fra UEFA Cup om tirsdagen, topkamp fra Champions League om onsdagen og topkamp fra Cup vindernes om torsdagen.

Dengang var anken at TV3 ALTID viste United pga Schmeichel. Der havde man netop ikke alternativerne.

Jeg kan ikke rigtigt få øje på at det sportslige niveau skulle være lavere som konsekvens af turneringsformen (jeg har ikke set nok CL i år til at udtale om det sportslige niveau reelt er lavere end normalt).

Men vi har jo i mere end 15 år haft 32 deltagerhold. Og der har altid været mindre hold med.
I mit perspektiv er det også en del af charmen. David mod Goliath forbliver en god historie, omend Arsenal fx viste at Goliath ofte også tværrer lille David ud.

Det er klart at der vil være kampe i blandt som ikke vil være synderligt spændende at tune ind på - men så kan man jo bare lade vær med det.
Sådan har det altid været. Er sikker på at der heller ikke har været seerstorme fra neutrale fans for at se Sturm Graz - Rangers eller Maccabi Haifa - Olympiacos.


Personligt synes jeg at UEFAs nyeste tiltag er en skam. Jeg kan vitterlig ikke se hvorfor en liga - uden at have gjort sig fortjent til det - skal repræsenteres af hele fire hold i turneringen.

De italienske hold har selv været skyld i at den fjerde plads blev mistet.
Og lad os lige se på de italienske hold der skulle have været med, såfremt vi stadig havde pladsen:

16-17: Inter. Et hold der for nuværende ligger sidst i sin EL gruppe.
15-16: Fiorentina. Kunne næppe gøre den store forskel.
14-15: Fiorentina igen.
13-14: Endnu engang Fiorentina

Det er jo ikke just fordi fodboldverdenen er gået glip af det helt store.

Som Letini siger, det er omsonst at tro at UEFA vil begrænse deres cash-cow. Med det in-mente synes jeg egentlig at man burde holde fast i det nuværende system.
Jeg ved ikke, om det er fordi, at Milan ikke er med, men sportsligt tvivler jeg på, at turneringen ser sit højdepunkt i år. Alt for mange ligegyldige hold, og Europas mastodonter er også tidligere set stærkere.

Nu var der, som Bishop nævner, tale om at 3 pladser var givet af placering og den sidste gik på historiske resultater. Der ville vi potentielt miste vores ChL-plads, hvis vi lå på 4. pladsen, men over United og/eller Liverpool.

Det er så blevet ændret til, at den merit skal bages ind i koefficienten, så selvom Milan ikke har deltaget ganske længe, vil de være bedre seedet end os, når de træder ind igen.

Det bliver ikke mindre suspekt af at netop folk med tilknytning til Milan, har været kraftigt involveret i processen.
Jeg tror faktisk det er Gandini som har fremført det foreslag med historiske resultater, hvis jeg ikke husker helt galt.
Der har jo altid været disse såkaldte intetsigende opgør i CL, så intet nyt under solen der. Kommercielt har det aldrig set bedre ud med produktet CL, ligesom der heller aldrig har været flere tv-seere overordnet set, end der er i disse år, hvorfor din kommentar om at CL i sin nuværende form er gået fallit mest af alt ligner frustration over at dit eget hold ikke deltager.
Non rispondo a quelli che odiano la Juve, perché il loro é solo un problema psicologico. 36 ★ ★ ★
Haha - ja, jeg er vildt frustreret. Har næsten ikke brugt min tid på andet end at jamre over CL, som den forsmået Milanfan jeg er, som sidder i hjørnet udeladt af det gode selskab.

Din "overordnet set" er i øvrigt en flot helgardering på det jeg netop specifikt kritiserer, hvor jeg ganske klart og tydeligt forespørger interessen for et navngivent opgør.
Den overordnede interesse er det eneste der er relevant i denne sammenhæng, hvor i det opgør du taler om også tæller. Det er meningsløst at tage en enkelt kamp og basere noget ud fra det.
Non rispondo a quelli che odiano la Juve, perché il loro é solo un problema psicologico. 36 ★ ★ ★
annonce