Snak

Mere indhold efter annoncen
Hvad i al verden skulle det så være, når man taler om en periode på over to år?

Alt andet vil jo være absurd at påstå.


Nej. Det kan nemt være to forskellige ting. Milan havde det bedst præsterende hold, men derfor behøves truppen spiller for spiller ikke være den bedste.

Men så er det jo forventningerne den er gal med.

Det sagt, så anser jeg egentlig ikke, at Milan har en trup der er oplagte mesterskabskandidater hvert år - i år havde jeg fx Inter som favoritter.

Men en sikker CL-kval skal være minimumsmålsætningen hvert år.


Milan skal gå efter top4 hver sæson. Glipper det, skal der ikke nødvendigvis ske fyringer, men der skal evalueres.

Napoli havde et fantastisk mercato og en af Italiens bedste trænere. Deres sæson var uovertruffen.

Inter havde en skidt periode i starten af april, mener jeg, det var. Siden Inzaghi fik vendt skuden, har de været det bedste hold. Vi kan jo heller ikke matche Lukaku, Dzeko, Lautaro, Brozovic, Mkhitaryan, Hakan, Dumfries, Bastoni, Skriniar og Onana i kvalitet. På enkelte pladser er vi måske bedre, men på langt de fleste pladser kan vi ikke matche deres spillere.

Lazio havde en fantastisk sæson, som jeg dog ikke tror, de kommer til at opnå i næste sæson. Jeg tager dog hatten af for Sarri, at han formåede at skabe så solid en defensiv. I denne sæson har Milan ikke stået med så høj en bagkæde, hvorfor vi sagtens kunne have brugt Romagnoli. Håbløst at sende ham på en fri transfer til en konkurrent.

Botman havde selvsagt ikke gjort nogen forskel i den taktiske katastrofe Pioli rodede rundt i.

Botman er i øvrigt et godt eksempel på det mismatch der åbenlyst har været mellem Pioli og Maldini. Botman er stor og relativt langsom/tung, mens Pioli havde bygget et forsvar op omkring en højstående backkæde med stoppere med masser af fart.


Så tung er han nu heller ikke, og han spiller i den liga, hvor spillet går hurtigst. Han er bedre end nogen af vores forsvarsspillere, hvorfor det havde været en opgradering.

Berardi er en luksusspiller der kun deltager i spillet når bolden er i nærheden af ham.

Man kan ikke anskue en taktik i et vakum. Når man spiller med en venstre wing, der reelt udfylder en rolle som wingangriber, må man skabe balance andre steder.

Her har Saelemaekers været en helt central spiller - og Messias har omvendt været en fiasko.

Der er naturligvis andre måder at skabe balance - men det her har beviseligt virket. Så må målene komme fra andre kanter - fx løb fra midtbanen.


Ja, det er han i Sassuolo, hvor han er stjernen. Måske der ville komme andre boller på suppen, hvis han kom til en storklub.

Napoli spiller også med en 9´er og en venstre og højre angriber. På midten spiller de med Anguissa, Lobotka og Zielinski. Det er ikke meget anderledes, end når Milan spiller med Bennacer, Tonali og Diaz. Jeg tror ikke, Spalletti har været bekymret for balancen, men Lorenzo, Rahmani og Kim er selvfølgelig også en opgradering i forhold til Calabria, Kalulu/Kjær/Thiaw og Tomori.

Men mener du at AC Milan bare er sådan et hobby-projekt for Cardinale?


Det er en forretning for Cardinale. Økonomi før det sportslige.

Nej, det gjorde Maldini ikke.


Det bliver vi så ikke enige om.
Mojn do!
Vi står med et transfervindue hvor ingen af de nye tilføjelser har bidraget med noget som helst.

Skulle vi virkelig være dårligere stillet med en mere databaseret approach? Og formentlig en bedre synkronisering med det taktiske koncept træneren praktiserer.

Den første positive effekt ved Maldinis fyring synes i øvrigt at være en realitet. I hvert fald melder flere engelske medier, at Loftus-fucking-Cheek handlen er lagt i graven sammen med Maldinis kontrakt.

Seriøst - vi skulle eftersigende have være parat til at betale op mod €20m for en komplet ubrugelig spiller. 25 kampe i indeværende sæson og én assist. Siden efteråret 2019 har han været skadet i sammenlagt mere end 14 måneder.

Hvordan kan sådan en mand nogensinde være på tale i Milan?
Jeg er enig omkring Loftus-Creek. Det var en hul i hovedet transfer, var den sket.

Cardiale har dog også udtalt, at han ikke vil sprænge banken blot for at sikre en transferfri profil. Det ser jeg ingenlunde været tilfældet med Kamada, men mon ikke også den handel er begravet. Jeg kan forestille mig, at transfermarkedet skal vurderes på ny, og det kan Kamada ikke vente på.
Mojn do!
Milan havde det bedst præsterende hold, men derfor behøves truppen spiller for spiller ikke være den bedste.

Så forklar mig lige hvordan du definerer en spillers kvalitet helt isoleret.

Ja, det er han i Sassuolo, hvor han er stjernen. Måske der ville komme andre boller på suppen, hvis han kom til en storklub.

Aha, så vi skal bare forvente, at Berardi pludselig forvandler sig til en arbejdshest der knokler i holdets tjeneste?

Og hvad tror du der sker, når en spiller får pålagt en række defensive opgaver? Mon det påvirker spillerens offensive output?

Napoli spiller også med en 9´er og en venstre og højre angriber. På midten spiller de med Anguissa, Lobotka og Zielinski. Det er ikke meget anderledes, end når Milan spiller med Bennacer, Tonali og Diaz.

Nej, men der er den væsentlige forskel, at Napoli ikke spiller med en venstre wing der fuldstændig forlader sine defensive pligter til tider - eller snarere er fritaget for dem.

Det rum skal selvsagt dækkes af, ellers er det alt for let for modstanderne, at udnytte det.

Det er en forretning for Cardinale. Økonomi før det sportslige.

Hvor er modsætningsforholdet?

Bedre sportslige resultater giver bedre økonomi og vice versa.
Så forklar mig lige hvordan du definerer en spillers kvalitet helt isoleret.


Det kommer an på mange ting, ikke mindst formationen. En spillers kvalitet måles på dennes output.

Når vi spiller 4-2-3-1 eller 4-3-3, så er det vigtigt, at begge wings kan udfordre og lave mål. Især fordi vi ikke har en 9´er, der banker 20 mål ind.

Når vi spiller 4-2-3-1, hæmmer det Tonali i at gå med frem. Pioli skulle prøve ham på 10´eren, fordi han presser godt og kan sparke fra distancen. Han er ikke en 6´er, men mest af alt en 8´er. Derfor vil jeg også helst spille 4-3-3 med to udfordrende wings, to 8´ere og en 6´er. Det vil give den bedste balance på holdet.

Theo har været mere defensivt orienteret i denne sæson end ellers. Derfor skal Pioli ikke være bekymret for balancen, når Calabria også er mere defensivt indstillet end Theo er. Af den årsag tror jeg også, at Pioli har foretrukket Messias fremfor Saelemaekers. Som du skrev før - pest eller kolera.

Aha, så vi skal bare forvente, at Berardi pludselig forvandler sig til en arbejdshest der knokler i holdets tjeneste?

Og hvad tror du der sker, når en spiller får pålagt en række defensive opgaver? Mon det påvirker spillerens offensive output?


Spiller vi 4-3-3, kan Berardi sagtens spille wing som i Sassuolo. Han ved godt, at han ikke spiller, hvis han ikke efterlever de præmisser, Pioli forventer.

Igen skal balancen ikke findes i, om en wing skal have defensive pligter. Hverken Kvaratshelia eller Politano er særligt defensive for Napoli. Deres balance har ikke haltet. Det handler om struktur, organisation og så have gode spillere på alle pladser - ikke kun blandt de første 11.

Hvor er modsætningsforholdet?

Bedre sportslige resultater giver bedre økonomi og vice versa.


Absolut. Serie A er en sær størrelse, hvor rutinen oftest vinder fremtog. I de seneste to sæsoner har Milan og Napoli vundet mesterskabet, og det har ikke været af rutinerede hold.

Jeg ser gerne en gennemsnitsalder i Milan på omkring de 26-27 år.
Mojn do!
https://football-italia.net/maldini-and-massaras-34-milan-signings-from-rafael-leao-to-de-ketelaere/

Det er altså mange gode handler, der er lavet for mindre penge. Rigtig mange faktisk. Der vil altid være smuttere, og De Ketelaere fylder mest, fordi han var så dyr og har floppet gevaldigt.

Cardinales scouting og algoritmer-cirkus kunne også have peget på De Ketelaere, og output´et i Milan havde været det samme. Fodbold er ikke et excelark, hvor der indtastes værdier, og man så får det perfekte output i den anden ende.

En skrev på et forum; tænk hvis der var samme gang i svingdøren i Chelsea og Real Madrid, som der nu er i Milan. Chelsea har spenderet mange milliarder og intet fået igen. Real Madrid har hentet Kaká og Hazard til astronomiske summer og lønninger, uden det har givet pote.

Uanset om der bruges få eller mange penge, er der ingen garantier.
Mojn do!
https://football-italia.net/maldini-sacking-changes-milan-transfer-targets/

Fint at Arnautovic droppes. Det kan gøres bedre.

Som før nævnt synes jeg stadig, Milan skal få Kamada i hus. Sådan en alsidig, offensiv spiller i sin bedste alder er et scoop at lande på en fri transfer og endda til en fornuftig løn midt i hierarkiet.
Mojn do!
En spillers kvalitet måles på dennes output.

Ja, det er jo præcis det der er pointen. Men output kan være mange ting.

Ultimativt set handler det om, hvor godt den enkelte spiller udfører den rolle han er tildelt.

Fx kan Romagnoli godt være en dygtig forsvarsspiller i Lazio men en tilsvarende dårlig i Milan. I Milans forsvar er speed og/eller placeringsevne et must. Ingen af delene er nødvendigvis Romagnolis primære kompetence. Omvendt er han dygtig til at spille bolden bolden ud og egen zone og en dygtig duelspiller.

Når vi spiller 4-2-3-1 eller 4-3-3, så er det vigtigt, at begge wings kan udfordre og lave mål.

Det er jo din personlige præmis. For et par sæsoner tilbage, var Gundogan topscorer for City.

Det er selvsagt ligegyldigt hvem der scorer målene - så længe målene bliver scoret.

Et sted hvor Milan halter gevaldigt i offensivt output, er på dødbolde. Her kunne Pioli med fordel øge fokus.

Når vi spiller 4-2-3-1, hæmmer det Tonali i at gå med frem.

Det kommer an på hvordan de andre spillere agerer, men balancen mangler når både han og Bennacer forsvinder fra de centrale rum.

I slutningen af sidste sæson så vi dog, at han netop var bedst når han kom i løb fra en dybere position.

Theo har været mere defensivt orienteret i denne sæson end ellers. Derfor skal Pioli ikke være bekymret for balancen, når Calabria også er mere defensivt indstillet end Theo er.

Det skal han vel når vi har lukket over 1/3 flere mål ind i denne sæson. Og til tider er vi faldet fuldstændig fra hinanden.

At spille Theo i en mere defensiv rolle, giver nul mening. Han er muligvis den bedste offensive back i verden, men defensivt er han middelmådig, at best.

Derfor giver det taktisk langt bedre mening, at "ofre" vores højre wing i den mere defensiv rolle og frigive Theo.

Igen skal balancen ikke findes i, om en wing skal have defensive pligter. Hverken Kvaratshelia eller Politano er særligt defensive for Napoli.

Ej stop nu.

Der er den væsentlige forskel, at begge Napolis backs og ikke mindst deres midtbane, er mere defensivt indstillet.

Absolut. Serie A er en sær størrelse, hvor rutinen oftest vinder fremtog. I de seneste to sæsoner har Milan og Napoli vundet mesterskabet, og det har ikke været af rutinerede hold.

Alle der har set bare en lille smule italiensk fodbold de senere år ved, at der er sket kæmpe ændringer.

Milan satsede i både 20/21 og 21/22 sæsonen benhårdt på højt (gen)pres, omstillinger og en meget høj backkæde der gjorde det svært for modstanderne, at spille bolden gennem vores kæder.

Det kræver nogle specifikke egenskaber; speed, fysik, stamina, taktisk forståelse og gode restitutionsevner. Udover den taktiske del, er disse egenskaber hyppigere hos yngre spillere. Det var jo præcis også det der var/er Rangnicks filosofi.

Det handler om at have spillere der i kompetencer matcher det koncept man vil udføre.

Jeg ser gerne en gennemsnitsalder i Milan på omkring de 26-27 år.

Nu lyder du som Maldini? Hvad i al verden skulle der dog være magisk ved det?
Fx kan Romagnoli godt være en dygtig forsvarsspiller i Lazio men en tilsvarende dårlig i Milan. I Milans forsvar er speed og/eller placeringsevne et must. Ingen af delene er nødvendigvis Romagnolis primære kompetence. Omvendt er han dygtig til at spille bolden bolden ud og egen zone og en dygtig duelspiller.


Jeg er enig i, at de ting du nævner, er hans kompetencer.

I mesterskabssæsonen var hans kompetencer ret overflødige, da Pioli valgte at spille med en høj bagkæde. Jeg synes ikke, det var tilfældet i den forgangne sæson, og derfor kunne vi godt have brugt ham.

Kan vi nå at hente N´Dicka (med mindre han er et Maldini-emne), så kan vi for min skyld godt sende Kjær og Gabbia videre.

Det er jo din personlige præmis. For et par sæsoner tilbage, var Gundogan topscorer for City.

Det er selvsagt ligegyldigt hvem der scorer målene - så længe målene bliver scoret.

Et sted hvor Milan halter gevaldigt i offensivt output, er på dødbolde. Her kunne Pioli med fordel øge fokus.


Jeg er ligeglad med, hvem der scorer målene. Mest af alt ser jeg helst, at samtlige spillere på banen kan bidrage med mål, så vi ikke er afhængige af Leaos individuelle præstationer eller Girouds pandebraske.

Det skal han vel når vi har lukket over 1/3 flere mål ind i denne sæson. Og til tider er vi faldet fuldstændig fra hinanden.

At spille Theo i en mere defensiv rolle, giver nul mening. Han er muligvis den bedste offensive back i verden, men defensivt er han middelmådig, at best.

Derfor giver det taktisk langt bedre mening, at "ofre" vores højre wing i den mere defensiv rolle og frigive Theo.


Balancen har haltet centralt - ikke mindst i rummet foran forsvaret. Vi har ikke en ægte 6´er, der ved, hvor han skal placere sig. Jeg savner virkelig en Van Bommel og Kessie, som havde/har evnerne til at neutralisere modstanderens bedste, offensive spillere.

Theo har bygget en del på i sit defensive spil, og det er ærgerligt, at han og Leao spiller i samme side. Havde vi haft Saelemaekers i venstre side, kunne Theo bare buldre løs.

Ej stop nu.

Der er den væsentlige forskel, at begge Napolis backs og ikke mindst deres midtbane, er mere defensivt indstillet.


Jeg deler ikke den opfattelse. Jeg synes, at både Lorenzo og Rui er meget offensive. Lobotka har været eminent til at støtte forsvaret, hvor både Rahmani og Kim har været fremragende. De er stærke i luften, er hurtige og også gode med bolden. Det er ikke sært, at Manchester United vil have Kim.

Det kræver nogle specifikke egenskaber; speed, fysik, stamina, taktisk forståelse og gode restitutionsevner. Udover den taktiske del, er disse egenskaber hyppigere hos yngre spillere. Det var jo præcis også det der var/er Rangnicks filosofi.

Det handler om at have spillere der i kompetencer matcher det koncept man vil udføre.

Nu lyder du som Maldini? Hvad i al verden skulle der dog være magisk ved det?


Det handler om mange ting, men alder behøves ikke være en af dem. En 28-årig offensiv spiller kan være lige så god i sit presspil som en 22-årig.

Kloge folk har sagt, at en spiller peeker, når han er 28 år. Her har han samlet en masse erfaring sammen, mens han stadig har en alder, hvor farten ikke er faldet. Derfor ser jeg også helst en blanding af yngre og rutinerede spillere. En spiller som Tomori er ikke den samme, om han spiller med Kjær eller Kalulu. Det er langt mere flakken og uorganiseret, når Kjær ikke er med. Omvendt har Kjær ikke været sig selv siden sin knæskade. Hvis vi ikke får en stærk 6´er i næste sæson, bliver defensiven ikke bedre, uanset om det er Tomori, Thiaw eller Kalulu, der spiller sammen.
Mojn do!
I søndags efter Verona kampen hilste og krammede Maldini og Massara alle spillerne - hver og en, og satte datoen for hvornår forberedelserne til preseason startede (d. 10. juli) Cardinale’s beslutning var helt og aldeles uventet.
Kilde: SkySport


Uagtet det er et professionelt foretagende, så er jeg spændt på, om Maignan og Theo bliver. Maldini havde tilbudt Maignan en forlængelse til 2028 og med en lønstigning til 4 mio. euro netto. Indtil videre er alt sat på standby.

Jeg synes, det er amatøragtigt af Cardinale. På den ene side giver det mening at vente til efter sæsonen med at fyre Maldini. Omvendt har Maldini og Massara sat en masse i gang til ingen verdens nytte.

Det havde været professionelt fra Cardinale at oplyse Maldini om, at han ikke skulle spekulere i transfers, før sæsonen var forbi.
Mojn do!
annonce