Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Rossoneri
Man kan selvfølgelig meget hurtigt blive forbistret når domme går ne hold imod - som jeg vil påstå det ofte har været tilfældet for Milan i år.

Jeg tror egentlig heller ikke at der bevidst dømmes til fx Juves fordel - der er bare en god del domme der går deres vej. Det kan man så motivtolke på som man vil.

En italiensk journalist var den anden dag ude og udtale at der selvfølgelig var sket fejl ved de to straffespark, men når dagen var omme, hvad gjorde det så? Juve var jo alligevel så langt foran at det ikke havde indvirken på hvor mesterskabet havnede.

Hvis det bare tilnærmelsesvis er en holdning der eksiterer (bevidst eller ubevidst) forklarer det fint at der findes problemer.

Beppe Marotta var igår ude og "kræve" at der blev lavet et fejlfrit system for VAR. Det mener jeg er den helt forkerte indgangsvinkel.
Omend tanken er besnærende, så er den lige så utopisk. Det kommer aldrig til at ske. Hverken i lovgivningssammenhæng eller i fodbold.

For mig handler det i langt højere grad om at tale åbent om de episoder der diskuteres så meget. Desværre er det reglen langt mere end undtagelsen at Rizzoli & co. lukker i som østers. Det er ikke fordrende for det samarbejde en fodboldkamp trods alt er.

Det er fint eksemplificeret at vi, som en flok lallende amatører (i den sammenhæng), uge efter uge kan sidde og diskutere regler vs. præcedens i ét væk.
Hvis nu dommerudvalget kom med en redegørelse for disse omdiskuterede dispositioner, tror jeg at der ville være langt højere konsensus. Og jeg tror egentlig også at forholdet mellem spiller og klubber på den ene side og dommerne på den anden, ville blive meget bedre.
Skrevet af Flying Dutchman
Vi er ikke så langt fra hinanden, Rosso. Hvis FIGC/dommerudvalget kan sætte sig ned, og komme med eksempler på hvordan man skal gøre og hvordan man ikke skal gøre, for derigennem i det mindste skabe nogle mere konkrete regler, så er vi allerede et godt stykke tættere på et regelsæt. Men indtil da er det bare pokkers svært at dømme "ens".
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Martinovic
Er det så ikke fordi, at dommerne er dårligt uddannede, når de ikke dømmer ens?

Det må og skal ikke være en subjektiv vurdering fra dommernes side, om der er straffe eller ej. Det skal et regelsæt afgøre og ikke en subjektiv dommers vurdering.

Har vi et fast regelsæt, så dømmer dommerne oftere ens. De kan ikke sige, at der er straffe til Lazio og ikke straffe til Milan, når de forhåbentligt dømmer efter de samme regler.

Hvis dommerne dømmer efter skøn ved hands, har fodbolden tabt.
Mojn do!
Skrevet af SCB
AIA arbejder med flere nye tiltag, eks. et samlet VOR (Video Operating Room)-rum på Coverciano med både nuværende og tidligere topdommere mens repræsentanter fra klubberne også skal have adgang dertil så de bedre forstår beslutningerne: https://www.tuttomercatoweb.com/lazio/?action=read&idtmw=1234131. Men altså det er jo stadig ingen garanti for ensretning af domme eller "hjemmedommere".

Skrevet af Flying Dutchman
Er det så ikke fordi, at dommerne er dårligt uddannede, når de ikke dømmer ens?

Nej. Som tidligere belyst handler det simpelthen om, at dommeren skal lave et skøn i hver enkelte situation, idet der i mange tilfælde er tale om retningslinjer, fremfor konkrete regler. Især når det kommer til hands, er der bare en enorm gråzone for hver enkelte dommer at tolke i.

De kan ikke sige, at der er straffe til Lazio og ikke straffe til Milan, når de forhåbentligt dømmer efter de samme regler.

Ikke regler; retningslinjer. Og derfor kan de netop det.

Hvis dommerne dømmer efter skøn ved hands, har fodbolden tabt.

Det er jo sådan det er nu og har været i en del år - og jeg synes ikke, fodbold har tabt endnu. Jeg kan i øvrigt også sagtens forstå argumentationen for hvorfor man har gjort det så løst fra FIFA´s side.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Martinovic
Jeg var stor fortaler for VAR, men ser hellere, at man dropper det. Så kan man kun klandre dommeren med fløjten og ikke en tilfældig videomand/fan.

Det er til at blive hamrende frustreret over, at dommeren har mulighed for at gøre brug af VAR og så alligevel træffer en forkert beslutning. Så er VAR ligegyldig - ikke fordi VAR i sig selv er en dårlig ting, tværtimod, men fordi dommerne ikke forstår at bruge det korrekt.

Jeg bliver aldrig fan af dommerskøn, når dommeren har mulighed for at gøre brug af VAR, for så vil kendelser for samme forseelse vil forskellige fra kamp til kamp, og det er ikke idéen med det.

Samme retningslinjer og samme kendelser for alle hold, tak.
Mojn do!
Skrevet af Milanistar
Lørdagens kamp kommer til at handle om, at minimere personlige fejl. Disse to hold er så lige, at det handler om hvorvidt et af holdene laver en afgørende fejlaflevering, mister et skridt i en spurt, eller afretter et skud så det går i mål. Vi kan ikke satse på at overraske Lazio rent taktisk, måske med undtagelse af, at vi faktisk overlader dem initiativet - hvilket dog kan gøre, at der bliver langt op til deres mål, da vores kontraspil ikke er det bedste.

Puha. Jeg er ikke bekymret for, hvorvidt vi kommer frem til chancer. Det er det der med at få dem puttet ind, og at flere af spillerne ikke har vist sig skarpe på dét punkt i efterhånden lang tid. Her taler jeg primært om Suso, Hakan, Samu og Cutrone. Forhåbentligt kan de steppe op på lørdag, for ellers bliver det svært at vinde. Lazio har jo både SMS, Alberto og Immobile som kan putte den ind.
Sempre Milan.
Skrevet af SCB
Bare rolig, Lazio er mindst ligeså dårlige til at omsætte deres chancer. Selv Immobile er ekstremt skidt kørende pt. De fleste offensive Laziospillere ligger på 1/3 eller 1/4 af sidste sæsons scoringer. Som du selv nævner så vil et spilovertag til Lazio gøre at I har langt op til mål uden de store kontraraketter mens det modsatte åbner op for Lazios kontraer. Derfor ser jeg en lille fordel til Lazio på lørdag selvom begge klubber kan leve med uafgjort.

Skrevet af Martinovic
Hverken Milan eller Lazio kan bruge uafgjort til noget. Det gavner kun de andre klubber omkring.

Det er en must win for begge klubber.
Mojn do!
Skrevet af SCB
Der er 6 kampe (7 for Lazio) efter den her til at sikre 4. pladsen - så det er absolut ikke must win for nogen af klubberne. Havde de skulle hente 4-5 points så ja, men begge klubber er ok stillet med uafgjort. Vil dog håbe begge hold spiller som var det en must win for det er to stærke defensiver og to halvsløje offensiver der mødes.
Skrevet af Martinovic
Det ved jeg nu ikke. Lazio har et nemmere slutprogram end Milan og kan nok bedre leve med uafgjort, da I har en kamp i hånden.

Hvis vi får sejren på lørdag, må I gerne vinde returkampen i pokalen :)
Mojn do!
Skrevet af SCB
En pokalsejr og en 4. plads (så kan I passende stjæle 3. pladsen fra Inter lissom de gjorde fra os sidste år) vil være helt vildt med den halvsløje sæson vi har gang i - god kamp lørdag!
Skrevet af Magnifico
Milan-tråden er Milan-fansenes ‘hjem’. Her har vi lidt mere frit lejde end i andre tråde, hvorimod gæster i tråden bør opføre sig pænt, som hvis de var gæster i et fremmed hus.

OK, forstået.

Men så kan man vel også forlange, at værten altid sørger for, at gæsterne føler sig velkomne og godt behandlet?

Mvh, en gæst.
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af Martinovic
Naturligvis. Desværre må du nøjes med en virtuel kop kaffe :)

Alle er velkomne, så længe tonen er i orden, og der ikke brases ind i tråden med ukvemsord, og jeg ved ikke hvad.
Mojn do!
Skrevet af Magnifico
Deal: Gæsterne behandler værterne pænt. Værterne behandler gæsterne pænt.

Desværre må du nøjes med en virtuel kop kaffe :)

Sælg dén ide til Emmery´s. De vil elske at tage 40 spir for sådan en fætter.
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af Rossoneri
Jeg er spændt på at se hvad UEFAs seneste anklager kaster af sig.

Som jeg forstår det, er det stadig tidligt i et forløb. Personer i UEFA har bedt den interne institution CFCB se nærmere på tallene for 17/18. Det kan næppe komme bag på nogen at tallene ikke hænger sammen for perioden.
Skrevet af Rossoneri
Rigtigt fint interview med Maldini idag.
Her understreger han at der er fuld support til Gattuso og at der ikke er eller har været et krav om CL-kval.

Han understreger at man også ser Gattuso som den helt rette figur ift at (gen)skabe "Milan-kulturen" og ikke mindst i at bringe talenter frem - hvilket, som bekendt, er en vigtig del af strategien.

Jeg synes disse udtalelser kommer på det helt rigtige tidspunkt. Holdet er tydeligvis inde i en svær periode og der er behov for fuld fokus på spillet på banen og resultater i de sidste syv kampe.

Interessant er det i øvrigt at det er Maldini der kommer med disse udtalelser - og ikke Leonardo, der jo reelt er Gattusos chef.
Mine penge er på at Elliott (formodentlig via Gazidis) har sat Leonardo på plads og bedt ham passe sit arbejde. En splittet ledelse er altid negativt og vil givetvis også gå ud over præstationerne inde på banen.

Det er velkendt at der er en "kulturkløft" mellem Gattuso og Leonardo, som stammer helt tilbage fra deres dage som holdkammerater.
Men konkret kommer det til udtryk i at de to har meget forskellige fodboldfilosofier. Leonardo introducerede sin "4-2-Fantasia" i sine dage som træner, mens Gattuso er langt mere pragmatisk.

Hvem der har ret, må være en subjektiv vurdering. I min bog, er det dog træneren der definerer spillet inde på banen mens Leonardo skal fokusere på at skabe en slagkraftig trup.

Lad os håbe at alle retter ind i geled og fokuserer på klubbens bedste herfra.
Skrevet af Martinovic
Mojn do!
Skrevet af Rossoneri
Det er i hvert fald en væsentlig pointe den gode Galliani har. Jeg synes dog det først og fremmest understreger et dilemma.

FFP favoriserer i sin nuværende form de finansielt stærkeste klubber.

Når man først sidder i en situation med en stærk økonomi, trækker man med stor sandsynlighed fra de andre, fordi man dermed også har noget der minder om et monopol på at bruge flest penge.

Det kan man så argumentere for sådan set også er fair nok. Det står dog i kontrast til erhverslivet, hvor man kan investere i at få en edge over sine konkurrenter. Der er ingen der siger at dem med de bedste bundlinjer også har eneret på at investere mest.

Hvis man gerne vil udvikle sporten (rent økonomisk) og anerkender en præmis om at success som udgangspunkt koster penge, er de nuværende regler kontraproduktive.

I Italien er det største problem (rent finansielt) manglen på selvejede stadions. Som investor er det dog næppe interessant at få en melding om at man skal investere et milliardbeløb, men først må begynde at investere i truppen om fem-seks år (eller hvor lang tid det nu tager før man kan få et stadionbyggeri på benene). I mellemtiden er forskellen udelukkende blevet større.

På den anden side - og altså den Galliani ikke får med - er der jo heller ikke mange der synes at fodbolden skal være en legeplads for oliemilliardærer og slyngelstaters dikatorer, som eksempelvis i City og PSG.
Det er ødelæggende at de støvsuger de bedste og mest lovende spillere år efter år og lokker med lønninger der er umulige for andre klubber at matche.

Og det synes i øvrigt også at bremse udviklingen for mange af de talenter der tager dertil for at sidde på bænken. Det er, i parentes bemærket, selvfølgelig den enkelte spillers ansvar at tage vare på sin egen udvikling.

Men det tegner i hvert fald et klart dilemma og virkeligheden er vel også at der ikke findes en simpel løsning. Og findes der overhovedet én?

Der har været talt om løsninger som salary caps (som man kender det fra amerikansk sport). Det kan selvfølgelig gøre en forskel på nationalt plan, men internationalt vil det skabe en skævvridning, grundet forskelle i de enkelte landes skattelovgivning.

Min egen holdning er at der skal være en form for "investeringsvindue" når nye ejere kommer til. Ellers er det kort og godt ikke interessant for dem.

Heri mener jeg at der skal gives lov til at drive en klub med et driftsunderskud i en årrække (fx tre år) uden at det påvirker FFP.
Herefter skal klubberne så være selvfinansierende.

Dette selvfølgelig under forudsætning af at ejerne kan stille de nødvendige finansielle garantier for dette underskud. Eller med andre ord, Cirkus Li er naturligvis en ganske anden situation.

Et alternativ eller en tilføjelse, kunne være at man rent faktisk giver dispensation til de klubber der er begyndt at investere i kommerciel infrastruktur - som de vist kalder det på FFP-sprog.

Altså, med Milan som eksempel, at man indgik en aftale med CFCB om at der i en årrække frem til færdiggørelsen af et stadionbyggeri også kunne investeres i truppen.

Det vil så selvfølgelig være en vurdering fra sag til sag udfra hvordan den pågældende investering kunne forventes at påvirke klubbens økonomi på den lange bane.

Ingen af ovenstående ideer er selvfølgelig uden faldgrubber. Men jeg mener faktisk det ville kunne ramme lidt mere rimeligt.

I sidste ende må UEFAs mål være at der investeres så meget som muligt i sporten for hele tiden at højne niveauet.
annonce
0