Snak

Mere indhold efter annoncen
https://pbs.twimg.com/me…d.jpg:large

Hvis ovenstående skulle blive opstillingen i næste kamp, så er Miha nøjagtig lige så håbløs som de andre hovedløse kyllinger vi har haft på bænken, famler i blinde efter en løsning.

Jeg brækker mig..
https://media.giphy.com/media/hrlkHUl2PQhtC/giphy-downsized-large.gif
Pinligt Cerci overhovedet er i betragtning til spilletid. Mest uduelige Milan-spiller i nyere tid.
Mojn do!
@Old Bull Lee
Jeg tager egentlig udgangspunkt i en 4-4-2 - ikke mindst på baggrund af at det ligner et systemskifte til netop dette.

Jeg er derudover ret enig i at en at vores udfordringer ligger i backs der bliver fanget fremme i banen ved omstillinger.
Vores backs er generelt stærkere i det offensive, men jeg kan ikke se at det skulle gøre dem dårligere rent defensivt, hvis de bliver fritaget lidt af deres offensive pligter. Tværtimod vil jeg påstå.

Udfordringen er i øvrigt den samme med vores midtbane - de er blevet fanget i omstillinger. Dette netop en af grundene til at jeg gerne så to mere holdende 6ere, der ikke i samme grad forventes at tage løb frem i banen.

Jeg synes i øvrigt at 4-2-3-1 kan være et fint alternativ i kampe hvor man har stort overtag eller hvor der skal jagtes et resultat. Vi skal bare stadig huske på at vi ikke har en trequartista. Derfor skal 10\´er positionen besættes af en anden type. Fx en dyb angriber a la Menez eller Balo.

Men det bliver spændende at se mod Torino. Meget tyder på at opstillingen hedder 4-4-2. Én ting er sikkert - der SKAL ske noget andet.

Der har i øvrigt været skriverier om at netop Torino kampen kan afgøre Miha\´s skæbne. I så fald skulle en tandem med Brocchi og Lippi være linet op.
Jeg har altid holdt af Lippi, men jeg tvivler på at dette skulle løse vores problem på bænken.
Jeg tror ikke det gavner noget hold at skifte træner så hyppigt som vi har gjort de sidste år.

Mht. Back problemet, så er jeg bange for at uanset hvor meget du fratager Antonelli offensive pligter så står han gang på gang oppe i modstanderens felt.

De Sciglio vil også stadig slippe sin mand. Men alt skal da prøves. Er Abate stadig skadet eller er Miha bare en idiot?


"Old Lull Bee"
Først og fremmest skulle det undre mig utrolig meget, hvis Sinisa pludselig kaster sig over en 4-4-2 opstilling med flad midtbane. Det har han mig bekendt aldrig rigtig stillet med – derimod har han altid sværget til en 3-mands central midtbane, eventuelt med en forskydning af en offensiv midtbanespiller. Kaster han sig ud i en 4-4-2, vil jeg anse ham som særdeles presset, fordi han afgår fra sine egne væsentlige grundidéer omkring spillet.

Sidste år i Sampdoria virkede hans 4-3-3 også bedre end hans 4-4-2 diamant, han så gerne ville implementere – faktisk med inspiration af Sarri som han besøgte i det toscanske.

Jeg anser faktisk Bisp’s opstilling som ret realistisk i den henseende, hvis han vil forsøge noget. Rent defensivt maser han de tre centrale midtbanespillere mere sammen – sideforskydningen bliver ikke helt så stor, mens både Cerci og Jack får opgaver i det defensive spil, så man i den defensive organisation, nok er henne i noget a la 4-1-4-1(nu når vi tilsyneladende er så glade for tal-kombinationer i denne tråd). Så kan vi næsten ikke stå mere kompakt på banen.

Det vil dog igen ærgre mig, hvis Jack igen skal skifte position, men hvis Sinisa rent faktisk vælger en standard 4-3-3, så er der ikke andre alternativer til den position, da både Ménez, Niang og Mario sidder ude med skader, som hver især, på hver deres måde, ville kunne besætte den position.

Jeg drømmer dog stadigvæk om at se Jack tilbage på den venstre mezzala i kombination med Kucka og Montolivo.

Ift. mere defensivt udgangspunkt for vores backs, kommer det jo ikke til at ske. Spillet ville blive alt for statisk i den henseende. Samtidig kunne modstandere bakke op om deres backs, hvorfor vores wings så vil stå en situation hvor de skulle sætte to mand alene, mens backen står og glaner på midterlinjen. Backen er jo nødt til at komme i overlappet, for at skabe fart og ikke mindst rum for kantspilleren, idet backen tiltager sig opmærksomhed ved sit overlap.

Snarere er det tåbelige fejl som skal skæres ned kraftigt. Napolis mål var en lang perlerække af elendigheder, man stort set ikke kan gardere sig imod, fordi det for det meste omhandler manglende omtanke ved individerne. Hvordan skal man som træner gardere sig imod at Diego Lopez står og snorkbobler mod Palermo, som tilfældet var? Eller at Zapata skal ramme bolden rigtig på vristen i sine clearinger? At Diego Lopez ikke skal spille bolden til Zapata når han står med ryggen til spilretningen? Det er elementære fejl, der er rigtig svære at gøre noget ved. Fejl som De Sciglio laver, er lettere, fordi det i bund og grund handler om at De Sciglio skal spille situationerne til ende og ikke satse på andre redder kastanjerne ud af ilden, eller at han muligvis kan trække en offside.

Fossa,

De tre midtbanespillere som du fnyser over, er faktisk de tre bedst præsterende midtbanespillere i Milan overordnet set hidtil i sæsonen. Og igen – jeg foretrækker at man holder fast i det som rent faktisk fungerer, snarere end enkeltpersoner SKAL spille.
"Jeg drømmer dog stadigvæk om at se Jack tilbage på den venstre mezzala i kombination med Kucka og Montolivo."

Jeg bliver mere mere irriteret over at Miha ikke fatter at ovenstående fungerede ganske godt.
https://media.giphy.com/media/hrlkHUl2PQhtC/giphy-downsized-large.gif
Ja, det er ret utroligt. Jeg ville mene at træneren skal lave en damage control og fokusere på hvad fungerer og ikke fungerer. Det er som om Sinisa er forhippet på at Bertolacci skal fungere i rollen som mezzala - koste hvad det vil.

Jeg forstår det sgu ikke. Navn og pris tæller intet i min verden, men nu står jeg heller ikke med ansvaret for holdet oh det tryk han formentlig oplever.
For det første, så har Miha tidligere tilpasset sit spilsystem til de spillere han havde til rådighed. Eksempelvis i Sampdoria da han skiftede til 4-2-3-1 for at akkomodere primært Gabbiadini.

Som jeg hører det, er det tale om en flad midtbane med to 6ere.

Jeg vil nu også påstå at Miha allerede har prøvet det af. Underligt nok var det da vi var nede 0-3 mod Napoli, hvilket ikke virker logisk.

Der var det med Montolivo og Kucks centralt, mens Bonaventura og Cerci var på hhv venstre og højre kant.

Jeg undrer mig en del over at vi hele tiden taler om ikke at rokke båden. Virkeligheden er dog at det jo primært er offensivt at holdet har fungeret med Jack-Monty-Kucka konstellationen.

Det er jo bydende nødvendigt at der gøres noget ved problemet - de mange indkasserede mål.

Jeg siger ikke at 3-mands midtbanen bærer skylden. Ikke mere end resten af holdet. Men det taktiske oplæg betyder altså noget ift spillernes ageren.

To mere holdende midtbanespillere må, alt andet lige, forventes at give bedre opbakning til det centrale forsvar.
Backs der ikke alene bærer ansvaret for at angribe modstanderne bredt, må også forventes ikke at blive fanget nær så ofte.

Ovenstående er ikke nødvendigvis de vises sten. Det vil givetvis tage lidt af vinden fra offensiven. Så det skal ses som en opprioritering af defensiven, på bekostning af offensiven.
Men nu er det som bekendt som oftest forsvar der vinder mesterskaber.

Det er naturligvis også vigtigt at intet taktisk oplæg kan gardere sig imod de amatøragtige personlige fejl, som vi endnu engang har måtte være vidner til.
@ Lentini

Er sandheden ikke lidt hen i retning af at den konstellation som du foretrækker på midtbanen, Bonaventura - Montolivo - Kucka, i bund og grund kun har "fungeret" i det fremadrettede, eller for nu ikke at tegne tingene alt for stramt op, primært har fungeret fremad banen, mens det har set lidt mindre fantastisk ud den anden vej?

Når nu man ikke har den der naturlige 10´er, kunne man så ikke forestille sig den kætterske tanke at man helt undlod at spille et system hvor man havde brug for sådan en spiller, i stedet for at man skal til at forsøge sig med spillere der aldrig tidligere har excelleret i rollen?

Nu sætter jeg helt bevidst bare tingene på spidsen, for at bryde lidt med vanetænkningen. Hvad med at man eks. fjernede 10´eren helt fra taktiktavlen. Du står nu med en ekstra plads som du kan placere et andet sted.

- Hvad med 5 mand i bagkæden?
Tænk Abate/De Sciglio - Zapata - Mexes - Romagnoli - Antonelli/De Sciglio.
Det kunne måske reducere mængden af mål indkasseret og give lidt mere snor til backernes offensive togter.
Skulle det koste lidt på den offensive konto, men give plus på på den defensive konto, så kunne nettoresultatet måske være flere point på kontoen i sidste ende.

- Der er heller ikke langt til en 3-5-2, hvis man justerer lidt i ovenstående. Abate, De Sciglio og Antonelli kunne man vel sagtens forestille sig spille wingbacker, fremfor backs.

- Hvad med at smide De Jong ind i en rolle bag Montolivo, så man spiller 4-1-3-2. De Jong skal i runde tal bare fokusere 80% på det defensive i sin 6´er rolle som han bliver kylet ind i og skal ikke ud på offensive eventyr. Montolivo står stadig for at fordele spillet.

- Hvis nu man ikke har 10´eren, men har andre gode offensive kræfter der kan bringes i spil (Menez, Niang, Cerci, Balotelli) sammen med Bacca/Adriano, hvorfor så ikke prøve det, fremfor at man for alt i verden skal prøve at klemme dem ind i en anden rolle end den der falder dem mest naturlig?
EDIT - Ja, jeg er klar over at Menez/Niang er skadede. De er nævnt for eksemplets skyld, ikke fordi jeg forestiller mig de skal spille i den kommende weekend.
I think religion should be treated with ridicule, hatred and contempt, and I claim that right. - Christopher Hitchens I will try anything once, except incest and folk dance. - Oscar Wilde Il mio cuore sarà sempre viola
Sinisa har stort set altid været 4-3-3 mand – i Sampdoria skiftede han jo heller ikke over i 4-3-3 for at tilpasse særligt Gabbiadini. Det var det han startede ud med. Det var først senere at han fik idéen omkring 4-4-2 med en diamant på midtbanen, derfor tog han bl.a., som tidligere nævnt, en tur forbi Sarri i Empoli, for at hente inspiration til dette system, hvor særligt presspillet interesserede ham.

Gazzetta dello Sport skriver så sent som i dag om en 4-3-3, og jeg tror det er der holdopstillingen Bishop linkede til, kommer fra. Fordi den er nøjagtig lige sådan som den de gengiver, der bliver trænet på. Men nu er det trods alt kun mandag, og Sinisa kan nå at ændre mening igen. Det ville dog give god mening hvis han vender tilbage til et system, som han tidligere har været tryg ved.

Jeg undrer mig en del over at vi hele tiden taler om ikke at rokke båden. Virkeligheden er dog at det jo primært er offensivt at holdet har fungeret med Jack-Monty-Kucka konstellationen.

Det må være en selvkonstrueret virkelighed, for at argumenterne passer ind i egen agenda, eller et postulat med kraftige modifikationer. De to kampe trioen har spillet sammen – Inter & Palermo – er det jo ikke fordi modstanderen har skabt et væld af enorme muligheder. Ja, Montolivo skal dække området bedre af på pasningen til Guarin mod Inter, men situationen kommer jo af at Inters bagkæde kludrer rundt med bolden nede bagi – der skal sgu presses på den bold, hvilket er med risici, men man kan jo heller ikke spille med livremmer og seler. Og i øvrigt synes det også unødvendigt at vores egen bagkæde først møder Guarin på kanten af eget felt. Derudover har Icardi en stor chance, mens Guarin får bolden lige i hovedet fordi Zapata (igen) mistimer et indgreb, alt imens Jovetic høvler langskud afsted.

Palermo scorer på Lopez drop, og sløset backspil af De Sciglio – derudover har de et langskud fra Hiljemark. Det kan næppe kaldes en parade af store chancer til modstanderen. Det er overordnet set fire ”gennemspillede” chancer imod, hvoraf de to af dem kommer via tre situationer hvor backs er indblandet.

To mere holdende midtbanespillere må, alt andet lige, forventes at give bedre opbakning til det centrale forsvar.

Den her forstår jeg heller ikke. Hvorfor er det for dig, hele tiden det centrale forsvar som skal beskyttes mere og mere? Hvis du ser kampene igennem, og hvordan modstanderne skaber chancer er det ikke fordi der skabes alverden igennem midten på Milans hold. Snarere har vores backs problemer med at blive spillet indenom – det mest grelle eksempel er Insignes scoring til 2-0 på San Siro, hvor han afleverer bolden til Higuaín, og er 3-4 meter fra De Sciglio – tager løbet og ender et par meter foran De Sciglio(!), der helt åndsforladt bare koger den i enorm stor stil. Selvom jeg stadigvæk har tiltro til De Sciglio er han (for) ofte involveret i de defensive problemer, hvor hans blundere koster for meget.

Det er i øvrigt et problem som Antonelli ligeledes døjer meget med. De burde kigge lidt på deres yngre backkollega, Calabria, der faktisk sjældent havner i en sådan situation.
annonce