Snak

Mere indhold efter annoncen
Jeg håber, vi beholder Mihajlovic. 3-4 gode forstærkninger og han kan forhåbentligt hjælpe holdet i top3 næste sæson.
Mojn do!
Det gør jeg også. Jeg var (meget) skeptisk da han blev ansat, og indledningen på sæsonen var skidt.

Men han har skabt en samhørighed i truppen og udvikler hele tiden holdet med små skridt i den rigtige retning. Yderligere anså jeg ham for en meget defensiv træner, meget ulig det Silvio gerne vil. Men han har formået at skabe frirum til de offensive kapaciteter uden balancen ryger af fløjten.

Derudover virker han realistisk i sin vurdering af holdets egne evner, hvor vi mod Napoli og Fiorentina forsøger at diktere kampen ud fra et defensiv udgangspunkt. Formentlig pga deres tekniske styrke og styrke i direkte omstillingsspil. I andre kampe går han væsentlig mere offensivt til værks.

Han viser sig lidt som en dygtig pragmatiker for tiden.
Helt enig, Miha har formået at skabe noget på lidt over 6 måneder, som aldrig lykkes for Allegri i hans 3 1/2 år. En råd tråd i spillet, et godt sammenhold og et system der ikke er bygget/bundet op omkring en spiller. Det er i sig selv ganske imponerende når man ser på hvilken forfatningen holdet var i da kom til, selvfølgelig er der brugt en anseelig sum penge på holdet, men set i forhold til truppen Allegri havde til rådighed hans sæsoner, så er Miha ikke bedre stillet.
https://media.giphy.com/media/hrlkHUl2PQhtC/giphy-downsized-large.gif
Ingen tvivl om at Mihaj også har min opbakning, dog med et MEN. For der altså stadig 12 kampe der skal spilles og coppa finale. Her må kravet være at 6 pladsen skal forbedres og at vi som minimum skal formå at presse Juve i coppa italia finalen!
Mihaj har fået banket noget tro på egne evner ind i vores nuværende trup, han har givet de spillere der levere tillid og har ikke været bange for at sætte dem på bænken der fortjener det. Han har fundet et spillesystem der fungere og en start 11´ver. Han har fået fansene med sig og optimismen er begyndt at spire igen :-)

Men sæsonen er lang fra slut, det er nu den skal afgøres og det er nu den store prøve skal bestås. Jeg tror på, at vi kommer igennem de sidste 12 kampe godt.
Den kommende runde ser jeg som meget afgørende for vores skæbne i serie A. Vi skal selvfølgelig slå Torino, dernæst skal Juve slå Inter og Napoli som minimum tage points fra Fioretina. Sker dette, bliver serie a for alvor spændende for os, Roma må iøvrigt også meget gerne smidt points mod Empoli imorgen ;-)
Mihas seneste periode er i kvart fald svær at klassificere som andet end godkendt - og lidt til.

Det der stadig er en torn i øjet på mig, er at jeg ikke er sikker på hans koncept. Den ene dag siger han at 4-3-1-2 ikke fungerer. Den næste, er det stadig hans plan og senest igår, gentog han at man startede sæsonen med et system som ikke fungerede.

Jeg bliver splitter-ragende rødglødende af raseri hvis han nu mener vi skal til at prøve noget nyt.
4-4-2 har haft lige præcis den effekt der var ønsket og kombinerer en række faktorer som må kunne konstateres at have været udslagsgivende:

1: de bredde midtbsnespillere / wings har givet kæmpe opbakning til vores defensiv. Jeg har tidligere kastet om mig med stats der tydeligt understøtter dette, så det vil jeg ikke gøre igen. Det bør dog være soleklart at der ikke må rykkes ved dette.

2: vores bedste angriber fungerer udelukkende ned en makker. Det giver dette system også mulighed for - og det diskvalificerer samtidig 4-3-3.

Det giver også en god fleksibilitet hvor man let kan variere med både ændrede positioner og spillertyper, til at tilpasse forskellige scenarier.

Her tænker jeg på 4-4-1-1 med en OM med et lidt større løbepensum til kampe hvor vi skal spille mere på kontra\´er. Jeg mener her ikke det hår udover Bacca da han stadig har en makker tæt på ham.

Alternativt en meget offensiv 4-2-4 hvor fx Niang kan smides ud på en wing, i kampe hvor vi jagter en scoring.

Et alternativ der kunne akkommodere dette, ville også være 3-5-2, men lad os for alt hvad der er helligt, håbe på at der ikke tænkes i de baner. I parantes bemærket, kan det dog nævnes at Primavera holdet har benyttet sig af netop denne taktik de seneste kampe. Det ved jeg dog ikke hvor meget man skal ligge i.

Så er der transfermarkedet - de rygter der pt kommer ud, giver ikke den store mening i mit univers.

Idag melder flere medier at vi skulle have indledt dialog med Lotito om at hente Candreva, der er kommet i unåde i hovedstaden.

Men hvorfor skulle vi dog smide 22M (som han antages at koste) efter ham? Vores wings bør været dækket ind i form af Bonaventura og Honda der langt om længe synes at have fundet tråden.
Vi har naturligvis behov for alternativer - her giver KPB gode muligheder, ligesom jeg tror at vi får Felicioli at se som en del af truppen næste år.
Men Candreva bliver næppe hentet som reserve.

Skulle man fiske i Lazio, ser jeg meget gerne at Di Vrij er et mål.
Ham og Romagnoli kunne danne en super stærk midterakse i mange år frem.

Snakken omkring Balo tror jeg er ret reel. Personligt er mit bud at han købes til sommer, mens både Menez og Adriano sendes videre til nye eventyr.

Så er der den uforstummelige snak om den centrale midt. Lige nu har vi tre klare startere - Montolivo, Bertolacci og Kucka der deler kampene mellem sig. Kucka leverer mere styrke, energi og hårdt arbejde, mens Bertolacci er en mere raffineret spiller, der omvendt ikke kan lægge samme pres på modstanderen som slovakken formår.

Seneste navn på den scene er Bazoer fra Ajax. Med størstedelen af kontinentets storklubber ude efter ham, ser dette dog ikke synderligt sandsynligt ud.

Så er der den evige kandidat - Witsel. Til sommer har han et år tilbage af en kontrakt, som han har gjort det klart at han ikke ønsker at forlænge. Det bør gøre noget ved prisen.
Skal vi hente en - bør det klart være én der kan hæve niveauet fra dag 1.

Anyways - de næste par uger bliver fantastisk spændende.
Personligt er jeg begejstret over holdet for tiden og tillader mig selv en vis form for optimisme.
Jeg tror nu ikk Sinisa planlægger et skifte til diamanten midt i den afgørende fase. Det ville være en tand for dristigt. Nogen vil sige dumdristigt - dertil har han også kun snakket om diamanten ift Menez og han er ihvertfald langt fra sit niveau og langt fra en form hvortil han gør sig til start 11´eren.

Jeg er uenig i at vi er dækket ind på kanterne. Prince er ikke et våben dertil, og så er han desuden heller ikke i ordentlig kampform.

Til aftenens kamp er der ingen ændringer udover Bertolacci afløser Montolivo i karantæne. Romagnoli derfor på bænken, hvilket jeg synes er en dum ide idet vi skal spille på en helt anden offensiv måde fordi Torino kommer ikke til San Siro for at diktere spillet. Dertil er Romagnolis evner fremadrettet brugbare hvorfor jeg undrer mig over han ikke er fra start trods Zapatas superkamp i Napoli.
@Lentini
Ved gennemlæsning kan jeg se at mit budskab vist ikke er helt tydeligt, så jeg prøver lige igen.

Et køb af Candreva giver ikke mening i min bog, fordi jeg anser at vi har oplagte startere til begge pladser. KPB er helt klart ikke i kampform endnu. Når han kommer det, tror jeg dog kan bliver en brugbar brik.

Felicioli er endnu ikke på et niveau hvor han kan anses som en brugbar spiller, set over en sæson. Dertil har vi behov for en, ideelt set, venstrebenet spiller som backup for Honda.
http://www.acmilan.com/it/breaking_news

Romagnoli på bænken! Puha kom så Milan, denne kamp skal vindes... Iøvrigt noget pis at SES er så god for Roma lige pt
@ Rosso

Candreva kan jeg heller ikke se meningen i og for det meste tror jeg koblingen med ham hænger sammen med han vil væk og Silvio ævler løs om hans nationale projekt. Candreva bliver tilmed 30, så han er et no go. Jeg tror ganske enkelt ikke på oprigtigheden i rygtet som for mestedelen er konstruere af Corriere dello Sport.

Vores kantspiller er egentlig ikke typiske kantspillere men mere playmaker typer. Det er som regel deres version og kreativitet som skaber vores offensive spil. Sinisa har efter den horrible start og søgen efter rette koncept flyttet vores playmaker væk centralt og ud på kanten, med succes. Og Prince er mange ting, men nogen kreativ spiller er han ikke - han lever på dynamikken, hvis ellers hans knæ holder. Derfor synes jeg vi er meget smalle besat på kanten ift den måde vi gerne vil sætte spillet.

Så synes jeg også godt vi kan udfordre Honda på hans position fordi han har svinget mellem rigtig godt og horribelt i sæsonen. Vazquez er et godt bud fordi han også kan agere som second striker, som egentlig er det Niang er.
Stærkt med en føring inden pausen og også fortjent efter de sidste 20-25 minutter.

Torino har haft et par farlige omstillinger, mens Honda havde et frispark på overliggeren og Bonaventura og Kucka nogle halve chancer, der med lidt mere held kunne være scoret på.
Mojn do!
annonce