Snak

Mere indhold efter annoncen
Jeg mener at både den danske og den engelske model er at foretrække.
Det fungerer eksempelvis også glimrende i NFL.
I think religion should be treated with ridicule, hatred and contempt, and I claim that right. - Christopher Hitchens I will try anything once, except incest and folk dance. - Oscar Wilde Il mio cuore sarà sempre viola
Kan du kort forklare hvordan man opererer i England og Danmark? Jeg troede egentligt at man fordelte pengene ligeligt i England. Men det er måske ikke tilfældet?
Non rispondo a quelli che odiano la Juve, perché il loro é solo un problema psicologico. 36 ★ ★ ★
@ Gusten

Den engelske:
Domestic broadcast revenue is divided on a 50:25:25 basis; 50% is divided equally between the clubs; 25% is awarded on a merit basis determined by a club’s final league position and the final 25% is distributed as a facilities fee for the number of matches shown on television involving the club.

International broadcast revenue is distributed equally between all 20 clubs.


Den danske fordeles primært efter ligaplacering efter hhv. 11., 22. og 33. runde. Der er så en solidaritetspulje der fordeles ligeligt mellem alle 12 hold. Jeg mener det er 20% af de samlede midler der fordeles på den måde.
I think religion should be treated with ridicule, hatred and contempt, and I claim that right. - Christopher Hitchens I will try anything once, except incest and folk dance. - Oscar Wilde Il mio cuore sarà sempre viola
Ok, tak.

En sådan aftale i Italien vil utvivlsomt sætte storklubberne tilbage i forhold til deres europæiske konkurrenter. Jeg har svært ved at se hvordan en sådan aftale ikke vil sende Serie A på en endnu større rutchetur ned af UEFA´s koefficientliste.
Non rispondo a quelli che odiano la Juve, perché il loro é solo un problema psicologico. 36 ★ ★ ★
Det er jo et spørgsmål om at skabe en generelt stærkere liga, ikke kun om at fylde kassen i de klubber der historisk har gjort det godt. Det er kun rimeligt at det i højere grad belønnes at nogen rent faktisk gør det godt.
Det nærmer sig jo spanske tilstande i Serie A. Det kan ingen være tjent med.
Det ville også klæde de høje herrer, om de kunne finde fælles fodslag og begynde at sælge, og brande, Serie A som en helhed i udlandet, istedet for at de enkelte klubber forsøger sig. Det har man været fremragende til i England.

Men det er jo Italien, så samarbejde mellem klubberne sker naturligvis ikke.
I think religion should be treated with ridicule, hatred and contempt, and I claim that right. - Christopher Hitchens I will try anything once, except incest and folk dance. - Oscar Wilde Il mio cuore sarà sempre viola
Nu er der trods alt sket væsentlige forbedringer med den nye model for de mindre klubber, hvorfor vi også er relativt langt fra en Spansk model.

Men jeg er da enig i, at en stærkere liga er i alles interesse. Jeg er bare ikke enig i at den Engelske model er svaret i Italien. En svagere top i ligaen er næppe noget der gør ligaen stærkere, snarere tværtimod. Rent europæisk vil det være en katastrofe at svække storklubberne yderligere, hvilket i sidste ende kun vil svække ligaen mere end den allerede er i forvejen.
Non rispondo a quelli che odiano la Juve, perché il loro é solo un problema psicologico. 36 ★ ★ ★
moderator
"Lønnen vil jeg da påstå har været et issue for Milan siden sidst man vandt CHL, så det er alligevel efterhånden en del år siden."

Jeg er med på at det ikke først er nu her der tilpasses, og der rent økonomisk har været vanskeligheder i en del år. Men siden CL-triumfen har de dog alligevel hentet Ronaldinho, Zlatan og Robinho. Så der var alligevel villighed til at hente nogle tunge spillere.

@Viola

Ja, jeg har hørt lidt om netop de faktorer, sammen med manglende plan for hvordan man får flere økonomisk velstillede på stadion.

Det mere "rå" er dog noget af det der kan gøre det ret fedt at se fodbold i Italien, synes jeg.

Jeg er i øvrigt enig omkring TV-aftalerne. Det vil gøre flere klubber i stand til at investere i deres setup, og dermed skabe et stærkere fundament for ligaen. Selvfølgelig vil det på den korte bane koste points. Men spørgsmålet er om ikke det vil være et foretrække, da en generelt stærkere (og tættere) liga bør kunne øge interessen for ligaen og dermed de midler der siden tilføres.
https://kortlink.dk/sudv
På trods af et skuffende VM-exit til Italien, kan jeg ikke helt skjule min lettelse over at Abate, De Sciglio og Balotelli returnerer før tid. Sidste års Confederations Cup satte godt nok nogle alvorlige spor gennem hele sæsonen hos de deltagende spillere, og det skulle helst undgås til den næste sæson. Samtidig vil man kunne få afklaret situationerne fuldstændigt omkring både Abate og Balotelli. Vil man beholde dem, eller skal de sælges.

Dertil er det jo ”heldigt” at spillerne har samme agent i Mino Raiola, og han har tilsyneladende allerede været godt i gang med drøftelser med hhv. Paris SG og Arsenal. Ift. PSG skulle de endda have taget kontakt til Milan for at høre omkring villigheden til at slippe Abate og hvad den pågældende pris på højre backen skulle være.

Bulletinerne har tidligere fortalt at Pippo gerne vil beholde Abate, og der har også været tidligere konklusioner i medierne at Galliani og Pippo arbejder tæt sammen med at finde fælles fodslag, og at de skulle være særligt enige omkring forsvarsdelen, hvilket indikerer at Galliani formentlig er med på idéen om at holde på Abate. Alligevel ville det ikke undre mig, hvis ikke Galliani lige hører hvad de tilbyder fra den franske hovedstad.

På den anden side vil jeg næsten sige det er hip som hap, hvis afløseren er Davide Santon. Det defensive arbejde er til tider katastrofalt, og får endda Abate til at ligne en garvet rotte ift. Santon. Til gengæld er der mere spræl over Santon i det offensive, hvor Abate ganske enkelt mangler fodboldmæssig indsigt og timing – konstant ved at komme luntende i sløve overlap der ikke er brugbare – og med sikkerhed efterfulgt af et håbløst indlæg. Overall er de meget lige med pros and cons, og medmindre man vil lave kæmpe revolution synes et salg næsten som udskiftning bare for udskiftningens skyld.

Mht. Mario Balotelli er jeg lidt splittet. Det er vidst ingen hemmelighed, at jeg er den i tråden som ser den allerstørste stjerne i vores 23-årige angriber, og det til trods for at han nok skal få en kæmpe skyld for Italiens exit til VM. Han har en evne til at spille(nærmest som Elkjær siger i en tv-reklame) rædderligt i 80 minutter, for så at afgøre en kamp. Det er meget høj klasse, og jeg har en tro på at Balotelli med tiden finder mere stabilitet i sit spil, men om det bliver i Milan er så lidt et spørgsmål der vejrer i luften. Mino skulle allerede have snakket med Arsene Wenger – så må vi se hvad det bærer af sig eller om de finder andre veje.

Faktum er dog at der skal hentes en eller anden ind. Matri, Niang og Paloschi er alle sammen blevet vejet og fundet for lette. Paloschi ville have været oplagt, såfremt man satsede på Pazzini som førstevalg. Det kan så tyde på at man stadigvæk ser Pazzo som nr.2 i køen, hvorfor der under alle omstændigheder vil skulle hentes en angriber ind med et vist niveau. Han var dog også et stykke fra tidligere tiders niveau efter sin langvarige knæskade, som i sig selv er forståeligt.

Glem dog Edin Dzeko og Mario Mandzukic. Begge tjener mere end Balotelli gør, og vil allerede der være diskvalificerende medmindre man vil skaffe sig af med Balotelli bare for at skaffe sig af med ham. Og det er egentlig det som jeg tror det handler om. Ligesom spillere som Zapata, Constant og Matri begynder Balotelli i mine øjne at ligne endnu en syndebuk i Milan-sammenhæng. Fordi afløsere, værdige afløsere, vil stadigvæk koste en bondegård. I nærheden af hvad Balotelli vil koste for en købende klub. Wilfried Bony, Jackson Martinez, Carlos Bacca(uden jeg siger vi er interesserede) osv., vil alle sammen ramme et niveau som ikke ligger meget under de 30mio€.

Thiago Silva snakkede sidste dag om hvor vigtig særligt Mauro Tasotti havde været for hans eksplosive udvikling som spiller, hvilket tog ham til at være verdens bedste forsvarsspiller. Måske er Pippo lige det Balotelli har brug for? Pippo kunne ikke spille fodbold, men mere snu og snarrådig angriber skal man lede længe efter. Kan Pippo bare overføre halvdelen af sin kunnen til Balotelli bliver han umanerlig giftig.

Desuden har jeg oparbejdet en posivitisme omkring den fedladne dovne men talentfulde Éver Banega de sidste par dage. Han var udlejet fra Valencia til Newell’s Old Boys – mon Valencia kan overtales til endnu et lejemål? Han kunne være en fin erstatning for Montolivo i hans skadesfravær.

Desuden synes jeg Milan skal sælge Honda, og får en mere rendyrket central midtbanespiller ind med kvaliteter i det offensive.
Så skal jeg da ellers love for at kritikken omkring Balotelli hagler ned. Den ene bagkloge "ekspert" efter den anden.

Nuvel, spillede Balo ikke op til sit bedste, men hvor meget kreerede den øvrige offensiv lige? Jeg synes dele af kritikken er unuanceret.

Synes det er lidt grinagtigst når diverse sportsavisrr begynder at ævle om decideret navne som skal ud af vagten på landsholdet, og erstattes af nye. Så mange gode spillere har Italien ikke. Det jo for fanden ikke et klubhold.

Typisk teatralsk af italienerne når det ikke spiller efter deres hoved. Chiellini som igår gav dommeren skylden for nederlaget - gu var han da ringe - men han skulle måske forklare sin klubkammerat om ikke at slippe Uruguays suveræn bedste header på hjørnespark.

Nu er man blevet enig om at Balotelli ene og alene er skylden til at Italien røg ud. Ligeså tåbeligt som da Christian Poulsen tvang Totti til at spytte ham i hovedet. Der er sjælden meget indsigt - det gælder også for Balotelli - men så sandelig også for de andre spillere.
Jeg må sige at jeg også mener at kritikken af Balotelli er groft unuanceret.

I samme moment var jeg glad for at se Galliani være ude og forsvare Balotelli.

Hvad er det lige italienerne forventer? Man brokker sig over at Balotelli ser "ugidelig" ud. Ja - den er jeg helt med på. Men gør Zlatan ikke også det - han hyldes sjovt nok som en af de bedste angribere i verden. I parantes bemærket, er han naturligvis også en bedre spiller end Balo, men ikke så anderledes i type.

Problemet for Italien er det samme som i Milan, hvad angår Balotelli. Han har behov for spillere der løber omkring ham, skaber plads og indgår i spillet med ham. Hertil er det mig ubegribeligt at Prandelli ikke kastede sig ud i en 4-3-1-2 (alternativt 4-3-2-1 afhængigt af øjnene der ser) med Cassano og Marchisio / Candreva på pladserne omkring Balo.

Dette har jo også været hans udgangspunkt hidtil, hvor Balo/Rossi blev udråbt til fremtidens angreb for Azzurri.

Herunder har jeg også et lidt kritisk syn på Prandelli mht hans konstante ændring af system. Jeg husker at han har spillet 3-5-2, 4-3-2-1, 4-3-1-2, 4-3-3, 4-1-4-1 og 4-4-2. Der er sgu da svært at skabe konsistens og indbyderes spilforståelse når man konstant ændrer roller. Han er vel nærmest en omvendt Morten Olsen.

Der må efterhåndet kunne sættes to streger under at Balo ikke er god når han ligger alene i front. Han er ikke en typisk taget man, omend han har størrelsen.

Italiens helt store problem (kombineret med nogle alt andet end imponerende forsvarsoptrædender fra Juve-folkene) er at de ikke skaber nok chancer.

Det er fint at Pirlo kan slå de millimeter-præcise afleveringer frem i banen, men når Balo bliver markeret af to modstandere, så er det nu en gang svært. Og den opgave (set fra et forsvars synsvinkel) bliver naturligvis meget nemmere af at han ikke ikke just er en arbejdshest. Det er jo ikke Luca Toni vi har med at gøre.

Og hvad er alternativet? Immobile var decideret ringe da han fik chancen. Uskarp, virkede meget urutineret med de offside situationer han bragte sig selv i og forstod ikke at bringe sig selv i farlige situationer.

Uden at det skal være et kæmpe forsvar af Balotelli, så synes jeg at han har en utaknemmelig opgave. Han får simpelthen ikke nok at arbejde med til at udfolde sit potentiale.
Omkring årsskiftet (mener jeg det var) så jeg en statistik over de succesfulde pasninger Balo havde modtaget og hvad der derefter var sket i form af gennemførte pasninger, assists og mål.

Der var to ting der sprang mig i øjnene - det meget lave antal af bolde han rent faktisk fik at arbejde med og den høje (statistiske) kvalitet i det han foretog sig når han fik bolden.

Jeg tror fuldt og fast på at 4-3-2-1 eller 4-3-1-2 er det rigtige for Milan hvis man tager udgangspunkt i at skulle udfolde Balo´s talent. Han fungerer ikke særligt godt i fx en klassisk 4-3-3 med wings.

Lad Honda være 10´er, mens Menez med udgangspunkt i pladsen helt fremme, kan falde ned i banen.

Det efterlader naturligvis spørgsmålet - hvad med SES?

Tja - personligt synes jeg han er en super god spiller. Og meget afhænger naturligvis at Pippo´s valg af system. Det foretrukne for primavera var 4-3-1-2.
Indtil nu har det ikke rigtigt fungeret med ham (SES) i 4-3-1-2 - eller med andre ord, det har faktisk kun fungeret med ham som venstre wing i 4-3-3. Dette gælder både i Milan og på landsholdet.

Dog så tænker jeg at han har forudsætninger for at blive en god 2. angriber (altså som ham der falder ned i banen og derfra udfordrer forsvaret). Vi mangler dog, som sagt, at se at dette kan omsættes til virkelighed.

Det man også må tage ind i sine betragtninger er hans skadeshistorik.

Kunne det måske være en ide at skyde ham af for en god sum penge og geninvestere dem?

Én ting er i hvert fald sikkert. Hvis Balo bliver, er der behov for at bygge systemet op omkring ham.
annonce