Snak

Mere indhold efter annoncen
Haha Viola

Spot on med Roma.

Jeg håber ikke Totti blive træner eller DS, det tror jeg ikke manden magter. Måske som et eller andet ligegyldig direktør rolle for virksomheden Roma.
Daje!
Stop lige dig selv Viola.

Som Bishop siger, så kunne en plads til Maldini som på sigt kunne føre til en sportsdirektør plads være ideel.

Der har da været tonsvis af personer som har haft en stærk tilknytning til en klub som senere hen, med succes, er gået over en administrativ rolle. At have en administrativ rolle er jo heller ikke at sidestille med at være elite træner.

Og at du sammenligner Totti med Maldini er jo også langt ude. Jeg var nær ved at blive kvalt i morgenkaffen. De to personer kan på ingen måde overhoved sammenlignes udover de begge er italienere og har spillet fodbold.

Iøvrigt var der snak om Sogliano da børnene (Lady og Fester) var sure på hinanden i 13, og mindes om at der også en kort overgang var snak om den tidligere Saints SC Cortese.

"Old Lull Bee"
Er der nogen røster fremme om hvem der eventuelt skulle overtage Galliani´s rolle, eller regnes der bare med at Lady´en selv overtager denne del også?

Jeg har ikke hørt noget konkret, men det har ikke været nogen hemmelighed at Barbara gerne så Maldini som en del af organisationen. Albertini ville nok heller ikke være et dårligt bud.

Så er der mange der står på skuldrene af hinanden for at råbe "nostalgisk pladder". Jeg vælger at se det på en helt anden måde - nemlig at man viderefører noget historie og kultur. Noget som klubben i den grad har brug for.
Snakken har været oppe og vende mange gange og jeg har ved flere lejligheder gjort min mening klar.

Jeg synes også det er interessant at se på selve rollen - for hvad skal vedkommende egentlig kunne?

For mig at se er der flere opgaver.

For det første skal der udstikkes nogle sportslige retningslinjer. Her er der generelt uenighed om hvor meget klubben skal blande sig eller om det helt og holdent er op til den siddende træner.
Min egen holdning er at det giver rigtigt god mening at definere et spil-koncept som man kan integrere hele vejen ned igennem den sportslige sektor.
Det gør det meget lettere at bringe spillere fra ungdoms-afdelingen og op på 1. holdet.
Dernæst gør det også hele transferpolitikken meget lettere. Én ting er i hvert fald sikkert - vi har i alt for lang tid haft en transferpolitik der synes baseret på tarot-kort, håndlæsning, astrologi, kaffegrums-spåning eller blot ren tilfældighed. Konsekvensen har været en lang række spillere der slet ikke har præsteret på deres potentielle niveau.
I denne sammenhæng synes jeg at det giver rigtigt god mening at finde en person der kender sporten og også klubben indefra.

Den næste del er at vedkommende skal være en god forhandler. Hér kan man jo til tider have haft den mistanke at Galliani har en debil dobbeltgænger. For det er sandt for dyden svært at se en råd tråd i den transferpolitik han har stået i spidsen for. Det ene øjeblik himler man op omkring en foryngelseskur, fornyelse, akademiet er fremtiden m.m. Det næste øjeblik bliver Essien præsenteret - og vel at mærke til en løn der lugter langt væk af at der har været yderst kompromitterende billeder på bordet.
Derefter henter man Menez ind på en fri, Zlatan til "peanuts" ift hvad han ellers havde været handlet for osv. I parentes bemærket, taler vi ikke om at klubben reelt set ikke havde råd til ham.

Den sidste er at der SKAL styr på er den fysiske sektor. MilanLab blev oprettet for at skabe et state-of-the-art system, der skulle bringe skaderne betragteligt ned og få det bedste ud af spillerne. På nær de første år, så må man sige at den mission er mislykkedes - med et brag!
@ Old Bull Lee

en plads til Maldini som på sigt kunne føre til en sportsdirektør plads være ideel.


Det er altså lidt baglæns. Det idelle for Milan, ville vel at være at have den bedst mulige og bedst kvalificerede sportsdirektør, uanset hvad vedkommende end hedder. Kan vi ikke være enige om det?

En mand uden nogen form for erfaring i en topstilling, som sportsdirektør for Milan må siges at være, virker ikke ret velovervejet. Heller ikke om navnet så er Maldini eller ej.

Problemet er at man ser Maldini gennem hans præstationer som spiller, og som ikon. Det har bare ikke rigtigt noget at sige i forhold til en position som sportsdirektør.

Sammenligningen med Totti, handlede om deres status som ikon i deres respektive klubber, og den oplagte risiko for at den status som spiller, fører til dårlige beslutninger omkring deres person senere hen, fordi bestyrelserne gerne vil kapitalisere på baggrund af deres popularitet blandt tilhængerne.

Selvfølgelig er der folk der går fra banen og til gode karrierer som direktører. Det kan i øvrigt ikke sammenlignes med trænergerningen. Men der er langt mellem dem, og det er ikke noget man bare gør på højeste plan uden nogen erfaring.
I think religion should be treated with ridicule, hatred and contempt, and I claim that right. - Christopher Hitchens I will try anything once, except incest and folk dance. - Oscar Wilde Il mio cuore sarà sempre viola
Ja det ideelle er at få den bedst mulige sportsdirektør, og Maldini er ikke den bedst mulige.... Lige nu.


Han skal have en plads i klubben og evt. lære noget af den kommende sportsdirektør, det skulle han egentlig have gjort for lang tid siden.

Jeg fatter godt din pointe i, at man ikke bare skal hive folk ind fordi de har haft en gloværdig fortid og her er jeg enig med dig, men "don´t jump the gun".
Bishop påstår ikke at han skal vælte ind og kræve en ledende rolle, men på sigt når han har fået erfaring gennem forskellige roller kan blive sportsdirektør.

Jeg mener at Maldini har de personlige forudsætninger for at kunne blive en god sportsdirektør, men der er self. langt til at være det, derfor fremhævede jeg Bishops pointe i at det hele skal være på sigt.
Jeg vil mene at Maldini har langt mere respekt fra fodboldverdenen (og er mere vellidt af alle andre uden for Rom) og er en naturlig leder i højere grad end Totti.Ikoner kan man ikke bruge til så meget lige nu, da vi står i en krise situation.
Var Leonardo en fejl? Ja som træner.
Var Seedorf en fejl? Ja, i hvertfald på givne tidspunkt.
Var Inzaghi en fejl? Ja.

Men derfor skal vi ikke være bange for at bruge gamle spillere i organisationen. Tag f.eks. Bayern, de har da succes med at inkorporere gamle spillere i nye roller. (uden at snakke om Hoeness)

Milan står for en kæmpe udfordring, hvor at en 30 år gammel organisation skal omlægges for at der kan ske en udvikling.
"Old Lull Bee"
I efteråret 13’ da Ladyen kastede sig frådigt over Galliani, var det jo ret klart at hun ville hente sit eget team ind til den sportslige del, navnligt ved Sogliano som sportsdirektør med Maldini som teknisk direktør, lidt den samme position som Leonardo havde i sin tid. At hun selv ville overtage hele butikken, ville vidne om en person med storhedsvanvid, og lige netop det prædikat synes jeg ikke man kan sætte på Barbara Berlusconi.

Altså ville den sportslige afdeling af AC Milan skulle varetages af Sogliano og Maldini i samarbejde. Det ser jeg ikke som noget større problem. Sogliano er en ganske kompetent sportsdirektør, og Maldini kender klubben ind og ud – det kan sagtens vise sig at blive et frugtbart samarbejde.
"Det er altså lidt baglæns. Det idelle for Milan, ville vel at være at have den bedst mulige og bedst kvalificerede sportsdirektør, uanset hvad vedkommende end hedder. Kan vi ikke være enige om det?"

Altså nu er der jo en grund til at jeg skriver på sigt, og det ved du sgu da også godt, giv ham en rolle han kan vokse i, og hvis han ikke vokser ind i rollen som direktør så skal han selvfølgelig ikke have jobbet.

Han har immervæk et stort netværk, et stærkt navn og selvfølgelig en lang fodboldkarriere at tære på, og vigtigt er det jo også at notere at Lady B sider på ledelsen, så rollen vil utvivlsomt blive en del mere sportspræget end hidtil modsat Gallianis tilfælde.

Men som sagt er det ikke nok at hedde Maldini, men det er da heller ikke diskvalificerende i sig selv.


Edit: kan se jeg nærmest har gentaget de foregående indlæg, jeg var lige væk fra skærmen, jobbet kaldte. Men mon ikke Viola har fattet pointen nu, ellers så handler det bare om at insistere på at misforstå.
https://media.giphy.com/media/hrlkHUl2PQhtC/giphy-downsized-large.gif
Jeg sætter også min hat på Sogliano omend han er uerfaren med større budgetter.

Har der været nogen andre navne end de to jeg nævnte tidligere?
"Old Lull Bee"
Nej, jeg har endnu ikke set nogen navne nævnt. Men mon ikke det kommer i pressen de næste par uger – særligt hvis Milan kvajer sig imod Verona. Der er i hvert fald rygter om at Barbara presser Silvio for at lave en revolution på ledelsesgangene.

Men ordet revolution, som de italienske medier bruger, irriterer mig lidt.

Fordi praktisk talt, er det jo en mærkelig konstruktion Silvio har skabt i Milan med ikke én, men to administrerende direktører. Kigger man på den almindelige forretningsverden, har jeg endnu til gode at se en administrerende direktør blive hentet ind uden at den på stedet administrerende direktør ikke bliver hældt ud, og uden den nye adm. direktør ikke får mulighed for at stille sit eget udplukkede team.

Jeg mener det er normal kutyme at når en ny direktør kommer til, jamen så er det den pgl. direktørs lod at vælge sit eget hold til virksomheden. Jeg synes ikke der er noget videre odiøst i at Barbara gerne vil sætte sit eget hold. Det der er mærkeligt, er jo at Silvio lavede den mærkelige kontruktion, hvori der er to CEO’er som skal dele ansvaret.

Ift. økonomien, så havde GDS en artikel i dag hvori de skriver at Galliani har formået at skære 27% i lønudgifterne indenfor en periode fra 2011 til 2013. Det må siges at være et ganske godt stykke arbejde, og der er potentiale til at skære endnu mere i og med Milan har alt for mange spillere på kontrakt, der aldrig har den fjerneste mulighed for at sidde bare på bænken i Milan. Den missede CL-kampagne skulle koste Milan i omegnen af 50mio€, men det var iflg avisen noget som man længe havde forudset, og dermed dækket af Finninvest.
Omkring holdet, så er der efterhånden blevet sat rigeligt med navne på efterfølgere til Pippo. Jürgen Klopp, Roberto Donadoni, Maurizio Sarri, Vincenzo Montella, Alejandro Sabella og Luciano Spalletti. Nogen mere seriøse end andre.

I forhold til midtbanen forventes det som sagt at De Jong, Essien og van Ginkel definitivt er på vej væk, mens også Muntari rygtes kraftigt væk. Og da vi efterhånden er blevet et nationalistisk projekt, så peger afløsernavnene imod Baselli, Valdifiori og Bertolacci.
annonce