Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Rossoneri
Det så vi jo, da han var landstræner, hvor han droppede 4-3-3 og spillede med en 3-5-2 i stedet for.

Her kommer vi så til at snakke talkombinationer vs. filosofi.
Det er en lidt medieskabt fokus vi har set igennem de seneste år. Det er en lidt spøjs snak, for der er reelt blot tale om et stillbillede af brikker på en taktiktavle.

Når jeg siger at vi spillerne til van Gaals måde at spille fodbold på, mener jeg (som jeg faktisk også skrev) boldbesiddende og teknisk fodbold.

Vi kan diskutere om den "hollandske skole" nødvendigvis betyder 4-3-3 - det er ikke det min pointe går på.

Vi har en trup der kan spille fodbold. Spillere som Romagnoli, Bonucci, Musacchio, Calhanoglu, Suso, Silva, Locatelli, Bonaventura m.fl. har jo netop dette som deres primære metier.
Og så har vi også super offensive wingbacks, som jeg også vil påstå er del af van Gaals måde at tænke fodbold på.

I den forbindelse er jeg i øvrigt ikke enig i at van Gaal er så pragmatisk igen.
Navnlig i Utd fik han jo på puklen for at insistere på at spille bolden ud af egen zone. Det ville være synd at sige at det fx er der Phil Jones og Chris Smalling har deres kompetencer.

...men jeg tror ikke på, at han allerede nu har en intern kartotek om italiensk fodbolds ins and outs.

Det bliver som sagt en "kamp" på formodninger. Du kan lige så vel have ret som jeg kan.

Det skriver jeg bestemt heller ingen steder. Jeg skriver, det er en perspektivløs opgave - ikke en umulig én.

Du skrev som basis for at van Gaal ikke skulle være interesseret, at Milan til januar alligevel formentlig ikke kunne "nå noget nævneværdigt".
Det er vel at påstå at løbet så godt som er kørt (?) - og det er det jeg opponerer imod.
Navnlig de seneste sæsoner, har historien vist os at forårssæsonen, kan vende op og ned på det hele.

Og igen - hvorfor "perspektivløs"? For det første skulle van Gaal ikke ind som "caretaker". Jeg tænker næppe at det kun kunne være interessant hvis han skal spille om mesterskab fra første færd.

Og skulle Montella ryge, tror jeg faktisk ikke det er (udelukkende) pga resultater. Det bliver i lige så høj grad på manglende tiltro til at han han udvikle og skabe et stærkt hold.
To knebne sejrer i de kommende to kampe, tror jeg ikke nødvendigvis freder Montella.

Her tror jeg virkeligt gårsdagens optræden har sat tanker igang hos Fassone - for det var klart den værste udgave at Montella vi så. En famlende, panikramt Montella.
Skrevet af Flying Dutchman
Her kommer vi så til at snakke talkombinationer vs. filosofi.

Det var nu snarere for at illustrere hans pragmatisme. Alt andet end 4-3-3 i Holland er/var fy fy, netop qua den nu forældede hollandske skole.

Når jeg siger at vi spillerne til van Gaals måde at spille fodbold på, mener jeg (som jeg faktisk også skrev) boldbesiddende og teknisk fodbold.

Hmmja, igen, det er ikke helt rigtigt. I United var han ikke bleg for at spille på kontra, og ville da også hellere stille med store, bunkede Fellaini, end nogen af de andre spillere. Ligeledes i Holland, hvor han ingen kvaler havde med at spille på kontraen mod hold som Spanien, Chile eller Brasilien.

Han er pragmatiker pur sang.

Du skrev som basis for at van Gaal ikke skulle være interesseret, at Milan til januar alligevel formentlig ikke kunne "nå noget nævneværdigt".

Det stemmer ikke helt - idet det selvfølgelig var skrevet i sammenhæng med perspektivet. Jeg medgiver dog fluks, at det ordvalg har tilvejebragt en semantisk diskussion. Lad mig prøve det fra en anden vinkel.

Man er jo nødt til at se det fra hans perspektiv - og ikke dit eller mit. Du og jeg (og især du) ved godt, hvad det altoverskyggende mål er i indeværende sæson: til minimum en fjerdeplads (eller at vinde Europa League, men altså...). Hvis Van Gaal, stik imod mine forventninger kommer ind her i december, og rent faktisk kører en fjerdeplads hjem, så er I jo jublende glade - og med rette.

Men hvorfor skulle en træner, der på tyve år har vundet syv nationale mesterskaber, fire landspokaler, én Champions League, én Europa League, samt et hav af mindre pokaler, som vis a vis er gået på pension og som intet forhold har til klubben, træde til midt i en sæson, for at forsøge at hente en fjerdeplads hjem i de resterende 25-20 kampe, med en trup han ikke har haft noget indflydelse på og som skal bruge en vis mængde af de nævnte kampe på at komme på rette kurs igen, såvel spillemæssigt, som taktisk og selvtillidsmæssigt? Det er bare ikke en særlig sexet opgave for en træner, der hverken har brug for pengene eller for opgaven.

Så måske bør det hedde "usexet" i stedet for "perspektivløs" - men det er bare så vulgært.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Lentini
Med tanke på begge jeres stædighed som debattører, kan i komme til at tage den her diskussion rigtig langt, fordi i snakker ud fra to vidt forskellige præmisser, som er van Gaal interesseret(Rosso) eller ej(FD) i perspektivet omkring Milan.

Det sådan lidt små kuriøse i alt denne miskmask af snak omkring potentielle træneremner, er at jeg ikke har set et eneste navn nævnt i medierne i dag.
Skrevet af Lentini
Jaså, jeg er tilsyneladende blind. Sky har smidt Cesare Prandelli og Paulo Sousa i potten. Rino nævnes også.
Skrevet af Lentini
Det er nu heller ikke fordi det sådan florerer med voldsomt mange interessante navne på ”Jobcenteret” i disse tider. Et eller andet sted vil jeg tro man prioritere en træner, som har italienske kundskaber rent sprogmæssigt. Men det er udelukkende bygget på en fornemmelse, snarere end facts jeg ved noget om.

Ift. de navne som Sky Sports smed i puljen her i løbet af aftenen, konkretiseret i Cesare Prandelli & Paulo Sousa, så matcher de begge det som jeg tidligere beskrev, for nogle sider tilbage inden van Gaal-diskussionen tog fart. De har en filosofi som er offensiv og boldbesiddende, som matcher de spidskompetencer som holdet indeholder. Begge to dog også med samme skrammer i lakken som Montella, via fortiden i Firenze. Alt som havner i hænderne på Della Valle brødrene synes dog at visne over ganske kort tid – eller i hvert fald når snakken har nået de lovede forstærkninger, som så aldrig er kommet, trods tårnhøje forventninger fra selvsamme ledelse.

Havde vi været 2-3-4 år tilbage, havde jeg været positiv indstillet overfor Prandelli. Men siden det fesne VM som italiensk landstræner, har han kun haft nogle korte turbulente ophold i hhv. Galatasaray og Valencia.

Paulo Sousa indrømmer jeg gerne at jeg har the hots for. Han var spændende allerede i FC Basel i sin tid, og hans første sæson i Firenze var også stærk. Forholdet med ledelsen krakelerede dog allerede da de nåede første transfervindue. Derefter var der en del uro, og jeg synes den gnist som Sousa indledede sin tid i Firenze med, forsvandt.

Hvis man skal smide flere italiensk talende trænere i puljen, som pt. går uden job findes der af lidt prominente navne; Carlo Ancelotti, Laurent Blanc & Luis Enrique. Carlo har allerede lukket snakken ned ved offentligt at melde sin pause ud fra gamet frem til sommeren(hvis han da ikke lige skal være caretaker for Kroatien under en slutrunde i Rusland). Jeg er dog nervøs for om Carlo still got the shit. Historierne som spredes i det bayerske er meget ukarakteristisk Ancelotti, og jeg formoder da også at minimum halvdelen af historierne er plantet af Uli Hoeness for at forsvare sin beslutning bedst muligt.

Blanc synes jeg er rimelig middelmådig, selvom han har nogle mesterskaber fra PSG og faktisk gjorde det glimrende som træner i Girondins Bordeaux i sin tid. Manden bag Yoann Gourcuffs opblomstring. Han er dog bare en fransk flødebolle, og jeg synes aldrig han nåede nogen kulmination hverken som fransk landsholdstræner eller som træner for Paris Saint Germain. Han er for mig, sådan lidt en fransk udgave af Roberto Mancini, bare uden det bløde Dario-hår som er blevet føntørret kraftigt inden hver matchday.

Luis Enrique synes jeg er en spændende træner type. Han er nået meget langt siden hans meget naive tid i Roma, hvor han tvang Simon Kjær til at spille kort pasningsfodbold(!). Jeg tror han lærte uendelig meget af sin tid i det romerske, fordi han fremstod en del mere pragmatisk i både Celta Vigo og FC Barcelona. Jeg tror sagtens han kunne få succes i italiensk fodbold i dag. Spørgsmålet er dog om ikke han har øjnene rettet imod engelsk fodbold. Conte går stadigvæk rundt, og surmuler i Chelsea. Han er verdens dårligste til at skjule sin utilfredshed, og jeg kunne godt se et match mellem Luis Enrique og Chelsea til sommer. Conte skal til at blive lidt glad, så min urolige nattesøvn ikke intensiveres, jo mere vi nærmer os sommeren 18’. Jeg betaler gerne skoleopholdet for hans børn på en international skole i London, for at holde ham i England, langt væk fra Italien og særligt Varese provinsen.

Ikke italiensk talende trænere, foruden van Gaal, findes der vel reelt set kun Thomas Tuchel, som er et af de mere hypede navne. Personligt er jeg ikke så meget på den hype. Jeg synes aldrig han fik rigtig styr på den høje linje og genpresset i Dortmund, hvorfor de imo ofte fremstod lettere naive i deres tilgang. Ydermere clashede han så med den sportslige ledelse ved Watzke og Zorc, samt lagde sig lidt ud med nogle af spillerne. Om jeg ikke husker helt skævt, mener jeg også der var lidt kurrer på tråden i Mainz. Jeg synes efterhånden han slæber lidt rundt på et blakket ry, som en lettere besværlig type at have med at gøre. Måske en tysk Conte ?!

Med Rino rører man også ved caretaker-situationen, som jeg absolut ikke er vild med, fordi man imo ikke har en 100% holdbar plan, in case man sparker Montella ud af hoveddøren, men vælger at ”sælge” sæsonen, og mere eller mindre kaster håndklædet i ringen, og det er sæsonen slet ikke moden nok til i oktober/november måned, at det burde være en overvejelse værd. Hvis man skulle vælge at trække det kort, er det fordi man ikke har muligheden for at tiltrække et stærkt nok trænernavn for nuværende. Men så laver man en ændring bare for at lave en ændring, som skaber uro, og derfor kun skal benyttes i en absolut nødsituation. Det kort skal, efter mine begreber og overbevisning, kun trækkes såfremt Montella mister omklædningsrummet.

Generelt, når man betragter det europæiske trænerlandskab, synes jeg egentlig godt man kan være tilfreds i Coverciano med de trænere, som man har spyttet ud til dagens fodbold. Sarri, Allegri, Spalletti og Simone Inzaghi er spændende på hver deres måde. Jeg synes også portugiserne kan være rimelig glade for deres navne; Marco Silva i Watford synes jeg er rigtig spændende – ung, offensiv og med coolness. Ligeledes er Leonardo Jardim i Monaco, som har vist sig som lidt af en pragmatiker med det facelift som han har givet Monaco fra at være defensive og ekstremt kedelige at se på, til at spille sprudlende offensiv fodbold.
Skrevet af Lentini
Aviserne fik smidt lidt ekstra navne i potten idag. Sprogekvilibristen Vladimir Petkovic, nuværende landstræner for Schweiz samt Guus Hiddink udover de tidligere nævnte.
Skrevet af Rossoneri
@Lentini
Ja, både @Flying og undertegnede må vel påtage os "kværulant" prædikatet fra tid til anden. Som du selv vel sagtens.

Jeg synes dog at vores gode nederlandske / sort-blå ven, både uddyber og præciserer - og som altid i en saglig og sober tone. Det mener jeg klart der skal være (spalte)plads til.

Men du har ret - snakken er både teoretisk og med lidt forskellige præmisser. Jeg er dog helt med på den flyvende hollænders argumenter og jeg vil antage at han også har fanget mit budskab.

Omkring potentielle nye trænere, så er det en broget flok.
Af de nævnte, vil Sousa også være min favorit. Fakstisk synes jeg han er et rigtigt godt bud på flere præmisser.

Hans stil passer rigtigt fint til den trup vi har. Han har jo forsøgt sig med flere forskellige formationer, men udgangspunktet synes alligevel af være en 3-4-2-1.
Største forskel ift Montella, ser jeg umiddelbart på hans midtbane, hvor han foretrækker en mere holdende / kontrollerende duo.
Det tror jeg klart vil passe både Biglia, Kessie og Locatelli.

Og så kender han jo ligaen særdeles godt.

Eneste downside, er jeg har en lille mistanke om at han allerede står klar i kulissen hos Juve. Allegri sidder der næppe efter denne sæson - og med det spil de har præsteret på det seneste, er det ikke en fjern tanke at han blev bedt om at gå før det.

Alle snakker Ancelotti - af indlysende årsager.
Jeg må dog indrømme at jeg også er mere og mere lunken på tanken.
Egentlig ikke fordi jeg tror at den gode Carletto har tabt sutten og ikke kan styre sin man management mere.

Men hvordan skal han nærmest kunne andet end at skuffe? Ancelotti skabte sin egen æra som var defineret af senatorerne.
Det vil der hele tiden blive målt op imod og han skal konkurrere med en (til tider) glorificeret fortid.

Jeg ser det ikke umiddelbart blive en succes.

Så er der Prandelli. Han må, for min skyld, rigtigt gerne holde sig langt væk.
Det er klart at han skal roses for sin tid i Fiorentina. Men det forekommer mig at Prandelli er en træner med alt for stor teoretisk og filosofisk fokus.
Lidt den samme anke jeg har mod mange af de spanske trænere.

I modsætning til for nærmest bare en uge siden, har jeg en fornemmelse af at Montellas skæbne er forseglet. Jeg ville i hvert fald blive overrasket hvis ikke Fassone er i gang med at sondere tærenet.
Tror i hvert fald der skal en meget overbevisende præstation til imorgen, hvis ikke pilen skal pege kraftigt i den retning.
Skrevet af Rossoneri
Petkovic rygtet er i øvrigt nogle dage gammelt og kommer af at Mirabelli angiveligt skulle have mødtes med ham ifm at han hentede Andre Silva og Rodriguez efter deres indbyrdes landskamp.

Mirabelli har selv skudt rygtet (om et møde ned), men det virker underligt at han skulle tage klubbens jet henover alperne for at hente et par spillere.
Skrevet af Flying Dutchman
Kværulant og stædig? Mig?! Nahaj...

Jeg er dog helt med på den flyvende hollænders argumenter og jeg vil antage at han også har fanget mit budskab.

Jep jep, jeg tror såmænd heller ikke, der er så meget mere at skrive om.

I øvrigt tror jeg, Sousa kunne være et glimrende bud på en ny træner.

EDIT: Jeg kan i øvrigt se, Hiddink også bliver nævnt. Det er edersparkme også noget af et sats.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Pirlo21
Alt træner snak forstummer med et brav, når vi har vundet vores 3 næste kampe i streg i serie a. Så er Montella manden m.m
Jeg beder til de højre magter at holdet viser sit sande potentiale nu og får vinger :-)
Forsat god weekend til alle.
Skrevet af Lentini
Man må ihvertfald erkende at meldingerne er lidt mere tvetydige fra Fassone & Mirabelli end tidligere. De vil se resultater nu. Det syns jeg også er okay at melde ud. Fordi fortsætter man kontinuerligt at snakke proces osv., kan man let finde sig i en situation hvor man giver spillerne en undskyldning for at fejle.

Og det er et pres man som Milan-spiller skal kunne håndtere. Det vigtigste er også at Mirabelli samtidig har en føling med truppens tilstand så man ikke træder henover folk. Så han skal finde en fin balance i sin ageren. Det ved jeg så ikke om han er i stand til fordi han ikke har en historik indenfor den position han sidder i nu. Og jeg kan være lidt bekymret for det idet Mirabelli til tider er lidt en bulderbasse, hvor jeg personligt syns han til tider mangler lidt elegance.
Skrevet af Lentini
Det er klart at foretrække, Pirlo. Jeg vil meget nødig ud i en genstart. Det har vi oplevet lidt for ofte de senere år hvor man også har svinget gevaldigt imellem udtryk. Forskelligheden har været enorm trænerne imellem. Fra Leonardo til Allegri. Fra Allegri til Seedorf. Fra Seedorf til Inzaghi. Fra Inzaghi til Mihajlovic. Fra Mihajllovic til Brocchi. Det er yderliggående i udtrykket de forskellige trænere.

Det er sådan set derfor jeg argumenterer for at såfremt Montella skulle få sparket, så skal man stoppe med de ekstreme svingninger i sine trænervalg.

Selvom jeg dog er i tvivl om hvilket udtryk Pippos hold havde andet end ustruktureret.
Skrevet af Lentini
Hmm ser ud til at jeg endelig får den formation jeg har ønsket når nu vi skal spille med et 3mands centerforsvar. Ved dagens træning kom 3-4-3 endelig i brug, hvor vi kommer til at spille med to 10ere underliggende den enlige spidsangriber i den defensive organisation.

Og ikke noget med forskydninger som fx Calabria mod AEK.

Jeg er dog uenig i spillervalget.

Donna; Zapata, Bonucci, Rodriguez; Borini, Kessié, Biglia, Bonaventura; Suso, Calhanoglu; Kalinic.

Ovenstående skulle være start 11eren. Jeg frygter balancen flyver ad pommern til igen.
Skrevet af Bishop
Jeg håber nu at Montella vælger et udgangspunkt der minder lidt mere om det vi så mod Inter, denne ser jeg nævnt pt på Twitter.

Probable Xl vs. Genoa (3-4-2-1):

Donnarumma; Musacchio, Bonucci, Romagnoli; Borini, Kessie, Biglia, Rodriguez; Suso, Bonaventura; Kalinic.

Hvor jeg er tilfreds med at Rodriguez ikke skal indgå i 3 mands forsvaret, og man ligeledes ikke skal have 3 mand til at falde over hinanden bag ved Kalinic.
https://media.giphy.com/media/hrlkHUl2PQhtC/giphy-downsized-large.gif
Skrevet af Lentini
Jeg håber sandelig den du har fundet der bliver the case. Den jeg fandt er fra igår aftes på Skys Twitter kanal.

Den du har der virker ihvertfald langt mere velafbalanceret selvom jeg havde bænket Kessié til fordel for Locatelli.
Skrevet af Martinovic
Det bliver ikke med Montella, at Locatelli kommer til at stå foran Biglia.

Mojn do!
Skrevet af Lentini
Nej, det virker ikke sådan. Biglia er jo også som sådan købt som en her-og-nu forstærkning til den centrale akse. Det virker til at det er enten eller, og det syns jeg er en forkert tankegang. Jeg vil gerne se dem sammen.

Det sådan lidt små kuriøse er at Kessié faktisk har været central stopper i sin ungdomstid. Han blev relativt sent omskolet til midtbanespiller. Tror faktisk om jeg ikke husker forkert at det var ifbm lejemålet i Cesena.

Mit "problem" med Kessie lige nu er hans omstillingsevne rent defensivt. Han er faktisk dygtig til at lægge første pres. Men jeg syns ikke han er særlig god til at støtte op om sine centrale kumpaner når man først får spillet forbi ham. Det kan han dog lære over tid. Der er Locatelli mere indædt.
Skrevet af Bishop
Næsten samme opstilling dog med Zapata i 3 mandsforsvaret

https://pbs.twimg.com/media/DMupoGjW0AEsxyx.jpg:large
https://media.giphy.com/media/hrlkHUl2PQhtC/giphy-downsized-large.gif
Skrevet af Rossoneri
Og ikke noget med forskydninger som fx Calabria mod AEK.

Det tror jeg så desværre lige præcis er det Montella har i tankerne - altså at forskyde rollerne.
Jeg har ligeledes flere steder set at Bonaventura ventes at få genvalg som wingback.

Jeg tror og frygter at det skyldes at han igen vil lade Rodriguez blive en hybrid mellem venstre centrale forsvarer i en tre-back kæde og ren venstre back i forsvaret.
Dermed bliver Calabria igen smidt ud i en eller anden skizofren rollebeskrivelse hvor han egentlig både skal angribe og agere forsvarsspiller.
Blandt de forreste bliver det så Susos opgave at falde ned som højre midt mens Calhanoglu trækker mere centralt. Altså kommer vi til at veksle mellem 3-4-3 (3-4-2-1 om man vil) og 4-4-1-1 (som også var det han roterede med ift 4-3-3 sidste sæson).

Jeg mener det i så fald vil være en kæmpe brøler af Montella. Han burde både have lært af AEK kampen og ikke mindst sidste sæson, at det bare ikke fungerer.

Offensiven ser også tam ud, idet Jack og Calhanoglu må formodes at søge samme rum - præcis som det var tilfældet i torsdags. En af pointerne med at spille med wingbacks, er jo netop at angribe bredt og strække modstandernes forsvar.
Det bidrager til at skabe plads til både 9eren og de to 10ere (i dette tilfælde).
Men her kastrerer man jo netop den del, ved at vælge Jack hvis mønster altid vil være at angribe ind i banen.

Og idiotien bliver selvfølgelig ikke mindre af at manden i boksen hedder Kalinic og netop er skarp på indlæg.

Eneste element jeg bifalder, er en mere holdende central to-mands midtbane. Det tror jeg vil gavne både Biglia og Kessie. Men det ville jo også opnås ved at spille en mere ren 3-4-3.

Vi har fem forsvarere tilgængelig til kampen - så giver det ingen mening ikke at bruge dem og samtidig lade Rodriguez indtage den plads hvor han har været så imponerende.

Hvis Montella stiller sådan til start, ville jeg på ingen måde begræde at han fik sparket.
Skrevet af Lentini
Jeg håber din opstilling holder vand, Bisp. Den er langt mere afbalanceret og et eller andet sted håber jeg på simplificeret roller. Det nytter ikke noget at forvirre mere end højst nødvendigt når holdet søger sin rette identitet.
annonce
0