Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Magnifico
Det drejer sig nok også om at adskille sin bold.dk persona med én selv ude i den virkelige verden.

Hvad mener du med dette, Rosso? Jeg forstår ikke pointen.
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af Rossoneri
@Magnifico
Ja, kan se at min egentlige pointe kan være lidt svær at gennemskue. Prøver lige lidt mere fyldestgørende.

Når vi hver især sidder her bag skærmen er vi jo stadig "os selv" i vores egen optik. Men for alle andre (med mindre man har en personlig relation) er man "blot" et brugernavn og de holdninger man giver udtryk for.

Når man bliver udfordret på sine holdninger og ytringer, kan det nemt opfattes som et angreb på éns person - omend man i klarhedens lys godt ved at det ikke forholder sig sådan.

Havde man haft en lignende diskussion ude i den virkelige verden, havde tonen nok været lidt anderledes, fordi der er en personlig relation der spiller ind.

Qua mediet, vil man "naturligt" opleve en hårdere tone.
Det kan vi hver især have in mente når vi både læser og skriver.

Håber det giver lidt bedre mening.
Skrevet af Bishop
Om jeg er stædig ? Jo sikkert. men det er ikke rigtig min pont, mit udgangspunkt er ikke at jeg død og pine vil have ret, jeg har og er i stand til at indrømme fejl og givet andre brugere ret på trods af at mit oprindelige udgangspunkt var anderledes.

https://media.giphy.com/media/hrlkHUl2PQhtC/giphy-downsized-large.gif
Skrevet af Rossoneri
@Bishop
Det var nu ikke for at ville lave en karakteristik af dig.

Jeg konstaterer blot at du (lige som vi andre der ofte deltager i de lidt længere diskussioner), gerne vil have ret. Det ser jeg bestemt ikke noget galt i - tværtimod.
Jeg har, som sagt, respekt for din deltagelse og den passion du ligger i det.
Skrevet af Interforlivet
@Bishop: Nu skal man ikke heller forveksle det at bære nag med at en bruger er blevet klog af skade. Der er nogle brugere herinde som altid diskutere ud fra udgangspunktet om at de har ret og at de hellere vil dø end at erkende at de har taget fejl, eller endnu værre give en mod-debatør ret. Og det er vel sagtens det mest dræbende herinde, at nogle brugere lynhurtigt placere sig et hjørne hvor barrikaden blot bliver højere og højere jo længere hen i debatten man kommer.

Det synes jeg du har helt ret i. Men personligt er min oplevelse at der (heldigvis!) ikke findes særlig mange af den type brugere - i hvert fald i Calcio-trådene. Jeg tror der er flere der skaber dårlig stemning ved at bære nag. Men det er selvfølgelig bare min oplevelse.
Skrevet af Martinovic
@Bishop: Nu skal man ikke heller forveksle det at bære nag med at en bruger er blevet klog af skade. Der er nogle brugere herinde som altid diskutere ud fra udgangspunktet om at de har ret og at de hellere vil dø end at erkende at de har taget fejl, eller endnu værre give en mod-debatør ret. Og det er vel sagtens det mest dræbende herinde, at nogle brugere lynhurtigt placere sig et hjørne hvor barrikaden blot bliver højere og højere jo længere hen i debatten man kommer.


Præcis. Det ødelægger debatten og interessen.
Mojn do!
Skrevet af Rossoneri
Der er nogle brugere herinde som altid diskutere ud fra udgangspunktet om at de har ret og at de hellere vil dø end at erkende at de har taget fejl, eller endnu værre give en mod-debatør ret.

Egentlig en "interessant" iagttagelse.

Den indebærer jo at det ene part tager patent på sandheden og dermed konkluderer at den anden tager fejl, men blot ikke vil acceptere dette.

Der savnes vel en respekt for at begge parter rent faktisk kunne mene at de havde ret (?). I andet fald bliver det meget arrogant.
Skrevet af Magnifico
@ Rosso

Tak for uddybning. Det giver mening. Og er enig.

I forlængelse kunne tilføjes, at nogle måske også iklæder sig en helt anden identitet herinde end deres normale "sig selv". Jekyll & Hyde. Og iklædt denne uforpligtende, ansvarsløse identitet skriver de så let noget, som de ikke ville mene og/eller sige i virkelighedens verden overfor et andet menneske. Et problem, som fx Facebook lider meget under, og som er grunden til, at jeg aldrig er dér.

Det skal så også understreges, at det skrevne ord altså er en overordentlig svær størrelse. Der opstår langt lettere misforståelser end hvis man talte sammen, hvor man også vejledes af det medfølgende kropssprog og ansigtsudtryk.

Desuden har Bishop en god pointe i, at "Der er nogle brugere herinde som altid diskutere ud fra udgangspunktet om at de har ret og at de hellere vil dø end at erkende at de har taget fejl, eller endnu værre give en mod-debatør ret. Og det er vel sagtens det mest dræbende herinde, at nogle brugere lynhurtigt placere sig et hjørne hvor barrikaden blot bliver højere og højere jo længere hen i debatten man kommer". Dén attitude kommer man aldrig langt med, hverken herinde eller ude i livet.

Personligt tilstræber jeg selv at være en kende mere velopdragen her på bold.dk end jeg nok i virkeligheden er, da jeg har den oplevelse, at denne adfærd giver bedre respons og mere dialog - og dermed adgang til den viden og underholdning, som er min bevæggrund til, at jeg overhovedet gider bruge (alt for meget) tid i calcio-trådene.
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af Rossoneri
@Magnifico
Ja, det kan jo hurtigt blive en større antropologisk udredelse om vores online adfærd.

Generelt set forventer jeg en lidt mere "brysk" tone online. Det synes jeg faktisk ikke er ensidigt negativt. Det kan nemlig også være en mere reel og ærlig kommunikation, hvor man ikke altid skal tage hensyn til personlige relationer.

Jeg er dog naturligvis enig med dig i at vi alle har et ansvar for at opføre os ordentligt (udfra hvad vi nu selv ligger i den beskrivelse).

Samtidig mener jeg at der er et andet aspekt i at vi faktisk også har et ansvar i at opfatte og modtage indlæg udfra en større (og rummelig) kontekst. Forargelsen er til syvende og sidst én vi selv vælger og vi kan også nå langt ved fx at forvente en lidt hårdere tone.

Det bliver selvfølgelig hurtigt sådan en lidt højtflyvende buddhistisk anskuelse, men jeg mener faktisk at de to ting går hånd i hånd i jagten på en "sund" debatkultur.
Skrevet af Magnifico
Nå, så kan vi vist ikke koge mere suppe på den høne. Den er forhåbentligt også feset ind hos os alle. Så kan vi bare håbe på, at de konstruktive og selverkendende ytringer om emnet det sidste døgns tid også fremadrettet udmønter sig i en bedre debatkultur. Walk the Talk. Ellers falder flere nok fra. Jeg gør ihvertfald.
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af Magnifico
Apropos debatkultur læste jeg i dagens Berlingske følgende indlæg fra Mads Fuglede, som er USA-analytiker og MF (V).

* * *

Juleferien hos min svigerfamilie har givet mig rig lejlighed til at se videoer på Youtube. Det starter ofte med, at jeg ser noget med kampvogne og/eller åbninger i skak, men hurtigt er jeg i frit fald i Youtube’s bizarre algoritmer. Ofte ender jeg med at se en udklædt bjørn køre på ethjulet cykel eller nogle ret skudsikre beviser på, at det engelske kongehus stod bag mordet på Kennedy.

Undervejs støder jeg på en video med Noel Gallagher fra Oasis, som deler sin manglende begejstring for sociale medier med alle, der måtte have lyst til at se med. Det er den absurde debatkultur, der får Gallagher til at bede om, at man undersøger, hvor stor en del af debattørerne på Twitter, som er enlige mænd.

Jeg tror, det kunne være en interessant undersøgelse.

De fleste kender den indebrændte, enlige mand, som Gallagher har i tankerne. Det er ham, der har prøvet at gå til salsa eller bridge i et desperat forsøg på at få lidt kontakt med det modsatte køn, men er blevet svært skuffet. Nu sidder han så ofte på falske profiler og diskuterer alt, han kan komme i nærheden af. Intet emne er for småt. Han har en mening om udviklingen i Nordkorea, kønsopdelt svømning og et vægmaleri i lokalområdet.

Men hvordan bliver man egentlig bedre til at debattere på sociale medier?

De fleste velfungerende mennesker har ingen mening om landmænd i Letland eller den økonomiske udvikling i Venezuela. Sikkert fordi de tænker, at de intet ved om disse emner. Det skyldes med ret stor sandsynlighed, at man har nogle dårlige drikkevaner.

Hvis man eksempelvis drikker et glas rødbedesaft og læser, hvad der skrives på Facebook, vil man ofte opleve, at man ingen mening har om ret meget. Drikker man i stedet fire glas rødvin, vil man opleve, at man har nogle ret stærke holdninger til, hvordan det går med den kongelige ballet og de seneste økonomiske nøgletal fra Belgien. Ved det sjette glas er der ikke rigtig noget, man ikke har en ret kontant mening om.

Der er nogle få spilleregler, som skal overholdes, hvis man vil begå sig som debattør på sociale medier:

For det første er det vigtigt at være absurd selvsikker og aggressiv. Ingen debatter vindes ved at appellere til dialog. Det kan anbefales, at man fra start giver sin modpart et øgenavn og stiller spørgsmålstegn ved deres intellekt. Hvis de har lavet en stavefejl, skal man eksempelvis nævne dette i samtlige kommentarer. »Hej, din lalleglade fynbo, dit opslag om prisen på en ny stationcar til en familie på fem er noget af det dummeste, jeg nogensinde har læst. Desuden har du stavet Peugeot forkert, din nar.«

Dernæst skal man sammenligne pærer med æbler og tillægge dem, som man debatterer med, motiver, de ikke har: »Jeg hader de der typer, som hellere vil bruge penge på store biler til sig selv, end på de mange fattige, der ligger og dør som fluer på gaden. Din ordblinde neoliberale reptilhjerne fatter desværre ikke, at det er jeres biler, der får verdenshavene til at stige med flere meter.«

Man skal heller ikke glemme at opfinde fakta til lejligheden: »En ny rapport fra ObLF viser, at stationcars er de største klimasyndere. Hele 11,08 pct. af den samlede CO2 stammer herfra. Du er også dårlig til genitiv og nutids-r !!!«

Følger du de simple regler, bliver du hurtigt en haj til debatter på sociale medier – og vil sikkert også hurtigt blive single, hvis du ikke allerede er det. Bare du husker, at ingen debat på internettet er afsluttet, før man har sammenlignet sin modpart med Hitler eller Stalin.


* * *

God weekend til alle :-)
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af Interforlivet
@Mag: Hahahaha. Tak for et godt grin. It´s funny because it´s true!:)
Skrevet af Lentini
Det var ikke de dårlige resultater gennem flere år i AC Milan, men en kollektiv selvransagelse som forårsagede trådens død. Interessant.

Jeg er nu ikke dead and gone, eller starter en italiensk fodbold podcast i næste uge, selvom det her land ved guder trænger til noget italiensk fanatisme.

Mit hverdagsarbejde, en igangværende flytning til nyt hus, en ekstra unge på trapperne indenfor overskuelig fremtid plus et opstartet projekt med en sjællænder, der kan fyre 200 ord af i sekundet tager trods alt en del af min tid.

Ydermere flugter min holdning flere steder med FD. Jeg er blevet for gammel til at ville diskutere petitesser omkring subjektive holdninger der er fremlagt som skinbarlige sandheder.

Hvad angår Milan pt er det mest interessante for mig dog klart den situation omkring Li og den refinansiering af hans gæld ved Elliott. Highbridge vendte i lighed med Merrild Lynch og Goldman Sachs tommelfingeren nedad til Li Hongyong og ikke klubben, selvom det lignede Milan plantede historier i pressen hvori man sagde at Milan ikke fandt tilbuddet fra Highbridge tilfredsstillende. Il Sole 24 Ore er dog uenighed i den udlægning og jeg vælger at tro dem.

Li er en klods omkring anklerne på klubben. Han skal imo være tæt på en aftale et eller andet sted inden sommeren ellers er løbet kørt for ham. Nu brugte jeg en del af juleferien på at gennemgå alle notater omkring salget ifbm et projekt, og salgsbeløbet er helt ude af proportioner. Om jeg fatter hvordan Berlusconi har formået at få det solgt til den pris?! Klubben har jo for pokker ikke engang eget stadion. Det er vel snildt 200mio som burde være revet af prisen.

Derfor er mit bud at hele 2018 kommer til at handle om Elliott, Li, evt arabiske investorer. Stort set alt andet end fodbold. Rino er dog god i blæsevejr, så spørgsmålet er om han kan profitere af den ballade end modsat. Grundlæggende er min holdning dog den at så længe der er tumult på ledelsesgangen opnår man aldrig at opfylde sit fulde potentiale.
Skrevet af Lentini
Og så fatter jeg meget lidt af hvorfor vi overhovedet støttede Lotitos kandidatur til FIGCs præsident embede. Heldigvis måtte poppetmasteren til Tavecchio give fortabt og blive lidt ydmyget i medierne. Det havde sand for dyden været at spænde ben for sig selv at få den mand i embedet.

Imponerende dog hvordan en præsident for Lazio har lobbyet sig frem til sådan en fremtrædende positur i italiensk fodbold. Kunne være spændende hvis en journalist gad at grave lidt i hvordan det er blevet sådan.
Skrevet af Rossoneri
@Lentini
En interessant "detalje" omkring dialogen med Highbridge, er også omfanget af deres tilbud. Som du skriver, havde de heller ikke megen tillid til Li, godt illustreret ved at deres tilbud om refinansiering udelukkende omfattede den del af kapitalen der vedrører selve salget.
Den resterende del der vedrører lånte midler til spillerindkøb og drift, ville de ikke røre ved.

Repræsentanter for Elliott var ligeledes i Milano i den forgange uge, for at diskutere muligheden for en forlængelse af lånet.
Det lignede dog mest af alt et høflighedsvisit og forslaget blev da også afvist.

På ryggen af dette, nævnes Jeffries Fund, der (udfra min forståelse) er samme surdej som Elliott.

I det hele taget en manifestering af at Li sidder i noget af en suppedas.

Udfra dette, kan man også undre sig over at Li (hvis rygter står til troende) har afvist tilnærmelser fra interesserede købere i december.

Man kan jo forestille sig et svinebud, men omvendt så står han til at miste klubben for det der svarer til en værdi af lidt over €300m. Eller med andre ord, rundt regnet 35% af hvad der er investeret.

Spørgsmålet er hvad i al verden den kære Li har i tankerne. Jeg har ikke den store forstand på IPOs, men det forekommer mig som en ambitiøs manøvre hvis man skulle nå at præsentere Milan på børsen inden oktober (hvor gælden er til forfald).
Og skulle det være muligt, må man forvente at aktien blev handlet til en relativ ugunstig kurs med blik på den forfejlede jagt på CL (og dermed opnåelse af den erklærede målsætning).

Der har samtidig været tale om at udstede andele, som vores bysbørn har gjort - hvis jeg har forstået ret, med ret stor success.
Man kunne dog forvente at scenariet omkring ugunstige kurser ville være det samme med en IPO.

Jeg tror jeg begynder at lave lidt lobbyarbejde heroppe nordpå. Den norske oliefond er trods alt verdens største - hvis QIA kan købe PSG, skulle Milan være et greb i lommen.

Skrevet af Sir , moderator
https://twitter.com/acmilan/status/950708746459779072


Ved ikke om I har set det? Fine venner han har.
Dette er en signatur.
Skrevet af Martinovic
Det er klasse og en fed gestus til en vellidt klubmand.
Mojn do!
Skrevet af Rossoneri
Det er generelt set ret sjovt at kaste sig over en del af anekdoterne omkring "senatorerne". Pirlos bog indeholder en del af dem, hvor Gattuso ofte også er hovedperson.

Det er også historien om et stærkt sammenhold og en sund klubkultur - noget der desværre hører en svunden tid til.
Skrevet af Lentini
@ Rosso

Er sådan set enig i det meste du skriver.

Jeg ved heller ikke så meget om en IPO, men trods alt ved jeg at usikkerheder omkring virksomheden, i dette tilfælde fodboldklubben AC Milan, ikke er fordrende for kursen. Så jeg kan ikke se ræsonnementet fra Li’s side til at foretage denne manøvre når man er i denne usikkerheds og den sorte sky i horisonten, Elliott, hele tiden trækker små skridt nærmere. Lige pt. virker det heller ikke til at vores CFO Valentina (etellerandetefternavn) har det øverst på sin to-do-liste.

Det leder mig så hen til det, at jeg ikke aner hvad Li’s intentioner er. Jeg kan ikke finde logikken i hans intentioner. Det italienske finanstilsyn er så småt begyndt at finde interesse for nogle af transaktioner i salget på baggrund af hvidvaskning af penge. Det har været et stort problem for kinesiske side tidligere(kender ikke status nu), samt Berlusconi rygte nok ikke hjælper i den henseende.

Overordnet set er det dog frygteligt hvis scenariet bliver følgende;

2017 øverste ledelse; Berlusconi / Galliani
2018 øverste ledelse; Li HongYong / Fassone
2019 øverste ledelse; Elliott
2020 øverste ledelse; whoever..

Ovenstående scenarie er bestemt ikke ønskværdigt ud fra en strategisk analyse.

Og jeg må indrømme at jeg blamer Berlusconi for det her.
Skrevet af Rossoneri
@Lentini
Det leder mig så hen til det, at jeg ikke aner hvad Li’s intentioner er.

Spørgsmålet er om Li ikke i virkeligheden står med "lidt" af en gordisk knude.

På den ene side har han overordentligt svært ved at finde nogen der vil refinansiere det lån der nu står til forfald om små ni måneder på i alt næsten €400m.

Han har i den forbindelse to overordnede problemer; han har ikke mulighed for at stille garanti igennem sine egne aktiver og fodboldklubben AC Milan har de seneste år præsteret et driftsunderskud.

Dermed er der ikke mange der vil løbe den risiko, hvilket jo også har vist sig med de forfejlede forhandlinger der indtil nu har været.

IPO muligheden har vi været omkring og det ser (af flere årsager) ikke ud til at være en farbar vej.

Sidste mulighed er et salg. Men her er der også en del der taler imod mulighederne for Li. Det samlede commitment løber op i næsten €950m, hvilket naturligvis er langt mere end han kan forvente at få igen indenfor en overskuelig fremtid.

Elliott derimod (der ikke har nogen som helst interesse i at drive fodboldklub), ejer reelt præcis det samme om ni måneder (forudsat at Li ikke kan overholde sine forpligtelser), men til en investering på under €350m.

Kan Elliott skyde klubben relativt hurtigt af for €450-500m, har de gjort en formidabel handel og deres aktionærer vil kvittere med stående applaus ved næste generalforsamling.

Var man kynisk investor, ville jeg da klart tage kontakt til Elliott fremfor Li, da forhandlingerne med førstnævnte må forventes at gå meget lettere.
Der er reelt mulighed for to vindere - mens den store taber naturligvis er Li.

Historierne går da også på at flere potentielle købere allerede har rettet henvendelse til Elliott.

For egen regning, har jeg en teori om at det kunne være de samme investorer Li afviste i november/december. Disse er nok kommet med et bud der ligger langt nærmere en realistisk pris på klubben - og dermed milevidt fra dét Li har investeret.
Et sådant bud (hvis vi antager at det er tættere på den halve milliard) ville Elliott formentlig tage imod med kyshånd.

Og klubben må vel sagtens være ganske interessant for investorer. Vi er gældfri (den hæfter Li for) og vi har stadig et stort kommercielt potentiale i navnlig Asien.
Herunder også muligheden for en børsnotering når/hvis man kan banke værdien af klubben i vejret.

Lige nu vil jeg bare gerne af med Li. Han er en fattig kirkerotte ift Berlusconi, der så sent som igår udtalte at han (Berlusconi) ikke har økonomien til at drive en topklub.
Så kan man selv regne ud hvad Li kan bringe klubben.
annonce
0