Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Rossoneri
Det er jo nærmest ikke til at det er det samme hold der tabte 3-0 til Verona for lidt over to måneder siden. Surrealistisk!

Som @Bishop skriver, så er vores centrale forsvar endnu engang i topklasse.
Bonucci leder, dirigerer og igangsætter og Romagnoli har virkeligt godt af at have fået en mentor.

Donnarumma står en fejlfri kamp og har en kæmpe udstråling og karisma.
Sikke en fødselsdagsgave.

Rodriguez viser nogle af de takter det gjorde ham til en eftertragtet herre. Det er tydeligt at han har haft godt af Gattusos fysiske indspark og han ser langt mere trimmet ud.

På den anden side er Calabria (trods enkelte udfald mod slutningen af første halvleg) og min MoM.
Utrættelig, gode indgreb og kroner det selvfølgelig med målet.

Kessie kommer man hurtigt om - han er bare et monster.
Biglia er eneste mand der er under niveau. Han laver simpelthen for mange dumme fejl og han er heldig at Bonucci og Romagnoli redder ham ved flere lejligheder. Kunne have været dyr i dag.

De tre andre på midtbanen gør det egentligt fint. Calhanoglu savner lidt skarphed for at blive en stjerne, men hans udviklingskurve er meget positiv.

Jeg kan rigtigt godt lide Suso i hans nye rolle og han er endnu engang involveret i et mål.

Så er der Cutrone. Hvad skal man nærmest sige? Det er bare et eventyr.
Som @Lentini (vist nok) skrev den anden dag; han er ikke rigtigt god til noget, udover at score mål.

Kalinic laver også et fint indhop til trods for en stor afbrænder.

Alt i slt en kæmpe sejr og vi går ind til derbyet med stor selvtillid omend de kampe altid lever sit eget liv.
Skrevet af Pirlo21
@Rossoneri

Meget enig i meste af det du skriver.

Biglia syntes jeg nu ikke var under niveau, den mand har så stor skyld i vores defensive organisation fungere så godt under hele kampen. I første halvleg lavede hele vores hold alt for mange opspilsfejl, alligevel stod vi næsten hver gang godt defensivt og her fortjener Biglia stor ros. Efter pausen fungerede det hele meget bedre og vi giver ikke Roma en chance. Igennem hele kampen, efterlader Kessie og Jack store huller på midten i deres offensive løb, dem lukker Biglia fornemt.

For mig var Romagnoli og Bonucci MoM, sikke et makkerpar vi har fået der. Begge kølig med bold, de har overblik og styring. Begge vores backs gjorde det også super :)

Fantastisk resultat, onsdag gælder det Lazio i retur opgøret. Inden weekendens derby
Skrevet af Bishop
Dagen derpå er glæden ikke blevet mindre, der tegner sig virkelig et billede, af et hold der har potentialet til at mænge sig med de bedste. At Rino har fundet plads til Jack, Suso og Hakan samtidig med vores offensive backs, uden at balance ryger, gør os så forbandet farlige og uforudsigelige for modstanderen.

Selvfølgelig kan man ærgrer sig over, at vi er så langt inde i sæsonen at en CL plads stadig er yderst vanskelig. Men i stedet kan vi så glæde os over, at vi i næste sæson har alle forudsætningerne for at blande os i toppen. Forudsat at holdet ikke, på grund af bagvedliggende økonomiske problemer bliver splittet ad.

Cutrone, ja hvad skal man sige, jeg synes dog alligevel ikke at det er fair at sige at det eneste han kan er at score mål, men lighederne med Super Pippo er da bestemt til at tage at føle på. Cutrone fylder dog mere fysisk, og er også bedre teknisk, forestil jer lige Pippo på kanten i en 4-3-3.

Apropos 4-3-3 jeg tror og håber at gårsdagens opstilling per definition er Rinos bud på vores stærkeste opstilling, ja Silva, han bliver nok taberen i det spil, men når man nu har en opstilling hvor udgangspunktet er at der bliver spillet forbold på Milans præmisser uanset modstander og udebane, så bør man holde fast i det. Vi mangler bare Hakan også begynder at score, hvilket jeg er sikker på snart kommer, så har vi et væld af strenge at spille på, og angriber nr 2 vil ikke længere være savnet.

https://media.giphy.com/media/hrlkHUl2PQhtC/giphy-downsized-large.gif
Skrevet af Rossoneri
@pirlo
Vi taler lidt om forskellige præmisser. Jeg er enig i at Biglia spiller en OK defensiv kamp. Dog heller ikke mere end det.

Jeg mener faktisk at det, generelt, er en mangel i hans spil og han kommer helt sikkert til kort overfor fx en intelligent spiller som Dybala der ligger i det rum.

Min anke gik mere på at han smider mange dumme bolde væk på farlige steder. Vi er heldige at det ikke bliver dyrt for os - mod et mere kynisk angreb, var det formentlig ikke gået så godt.
Det er heri hans styrke normalt ligger og derfor er det skuffende / bekymrende når han ikke spiller op til niveau på det punkt.

Jeg kan nu heller ikke helt få øje på et kampbillede, hvor Kessie og Bonaventura efterlade meget rum bag sig. Jeg synes at de er fantastisk samstemt i at presse op i Romas opspilsside, mens den anden bliver tilbage.

Det meste af Romas målsøgende spil kom over kanterne. I alt slår de 34 indlæg, hvoraf 22 kommer fra deres venstreside. Her er Romagnoli et reelt monster og ekspederer 14 af dem væk.
Skrevet af Martinovic
Kan vi fortsætte med samme hold og få tilføjet en venstre kant, en backup for Kessie og en venstre back som backup for RR, så tror jeg også, at vi har gode muligheder for top4 i næste sæson, hvis samme setup bibeholdes.
Mojn do!
Skrevet af Rossoneri
@bishop
Påstanden var ikke at Cutrone kun kan score mål - det var at det er det eneste han rigtigt er dygtig til. Og det er nu engang den vigtigste egenskab for en angriber. Så ingen kritik.

Ser man på mange andre angribere, scorer de mål på baggrund af forskellige attributter - speed, god teknik, fysik osv. Med Cutrone, kan man ikke rigtigt pege på nogen attribut han skulle være særligt skarp på - altså lige ud over den famøse målnæse.
Jeg er personligt vild med Cutrone og tror vi har en kommende klasseangriber.

Hvad angår taktikken, tror jeg at Gattuso pønser på at arbejde med to udgangspunkter. Jeg tror bestemt at 4-1-4-1 vil være vores omdrejningspunkt. Det giver, som du skriver, plads til Bonaventura, Calhanoglu og Suso.

Omvendt så tror jeg at vi kommer til at se 4-4-2 / 4-4-1-1 flittigt anvendt (måske først fra næste sæson) når vi jagter et resultat og ikke mindst når vi møder mindre hold og vil udfordre dem længere fremme på banen.

Her har vi sjældent behov for en "sikringsspiller" foran forsvaret og med Bonucci, har vi heller ikke behov for en dyb playmaker.

Dermed ser jeg egentlig at vi over en sæson, fint kan have brug for alle tre angribere.
Skrevet af Rossoneri
@foggy
Jeg synes egentlig at vi mangler lidt mere.

Jeg kunne rigtigt godt tænke mig at vi hentede endnu en spiller efter samme model som Calhanoglu og Bonaventura. De dækker begge den offensive kreative 8er og venstre midt.
Min drøm (udfra et relativt realistisk perspektiv) er Praet eller Denis Suarez. Førstnævnte har en frikøbsklausul på €25m mens sidstnævnet er sat på transferlisten i Barcelona.

Dertil en backup for Kessié. Problemet er at det er satans svært at finde en spiller med netop de egenskaber. Jeg har ærligt talt også svært ved at finde et godt realistisk bud. Jeg ville elske at se Barella, men jeg er ret sikker på at han bliver for dyr.

Der skal også en ny venstre back til (som du skriver). Efter sigende har vi dog allerede en aftale på plads med Strinic. Det giver fint mening. Rutine, kendskab til ligaen og stabilt niveau.

Vi mangler også helt klart en aflastning til Suso. Med mindre Gattuso har tiltro til Dias og gør ham til en fast del af truppen. Normalt ville jeg sige at han mangler erfaring. Det gjorde Donnarumma, Calabria, Locatelli og Cutrone dog også.
Så hvem ved, måske vi allerede har den spiller løbende rundt.

Vigtigst af alt, er dog at vi holder sammen på truppen.
Det er jeg så godt som sikker på at vi ikke har mulighed for under Li. Han har simpelthen ikke midlerne til at dække et driftsunderskud.
Derfor hænger meget af den sportslige situation også på hvad der sker ift ejerskab over de næste par måneder.
Skrevet af Martinovic
Ja, meget bliver afgjort af, om vi får ny ejer og/eller klubben kommer i Champions League.

Lucas Torreira er en ønskespiller for Biglia, men ham er der næppe penge til.

Ellers håber jeg, at vi hapser Milan Badelj på en fri. Han har stadig 2-4 år på toppen og vil være et fint supplement til Biglia.
Mojn do!
Skrevet af Rossoneri
Jeg kan ikke se nogen grund til at hente andre til den plads. Vi har trods alt stadig Locatelli, som jeg klart ser som fremtidens mand på pladsen.
Montolivo har gjort det glimrende når han har fået chancen, så lad os endelig bare lade ham spille sin kontrakt ud og derefter hente Melegoni.
Skrevet af Martinovic
Hvis Locatelli ellers anses som regista, er der ingen grund til at hente Badelj, men er det ikke usikkert, om han skal spille den plads eller på en af siderne som 8´er?
Mojn do!
Skrevet af Rossoneri
Jeg har ikke hørt Gattuso udtale sig om det. Mod Ludogorets var det dog Locatelli der spillede 6er, mens Montolivo blev brugt på Bonaventuras plads.

Det kunne i hvert fald tyde på at han også ser ham på den plads.
Skrevet af Pirlo21
Jeg kan nu heller ikke helt få øje på et kampbillede, hvor Kessie og Bonaventura efterlade meget rum bag sig. Jeg synes at de er fantastisk samstemt i at presse op i Romas opspilsside, mens den anden bliver tilbage.

´
Jeg formulerede mig nok ikke klart nok. Kessie og Jack ligger første pres meget flot gennem hele kampen, endvidere har de mange offensive løb frem i banen. Men samtidig er de meget dygtige til at komme tilbage og lukke af defensivt. Men min pointe er bare, at styrmanden for vores defensiv og balance på midten er Biglia. Det gør han til UG efter min mening, han er i mine øjne en fantastisk balancespiller og holder endvidere et godt flow i vores spil. Han gør det selvfølgelig ikke alene, som du selv skriver er Kessie og Jack gode til at lukke af. Her må man især også rose Hakan for hans defensive arbejde, selv Suso bidrager defensivt under Rino.

Endvidere er jeg er enig i, at Biglia laver et par dumme bold tab. Men det gjorde Jack og Kessie også m.m. Generelt var der utrolig mange pasningsfejl fra begge holds side, hvilket fortæller mig at banen var meget svær at spille på. Derfor er det også imponerende at vi giver så få chancer væk..
Skrevet af paolomaldini
I forbindelse med al denne her snak om taktik og pres, synes jeg lige, at I skal se denne lille video, som forklare rigtig godt, hvordan vi spiller under Gattuso.

https://www.youtube.com/watch?v=zb-ZAkpRJdw
Forza Milan!
Skrevet af Rossoneri
@pirlo
Ja, vi er jo nok bare uenige om Biglias niveau.

Jeg er egentlig ikke imponeret over ham og ville ikke blive ulykkelig hvis han forlod os igen til sommer.

Faktisk er min kritik af ham, netop det du roser ham for.

Personligt synes jeg at han er alt for langsom på bolden og vi mister ofte farten i vores omstillinger når bolden går igennem ham.

Når du skriver "balancespiller", tolker jeg det som én der er dygtig til at bryde modstanderens angreb og beskytte det centrale forsvar (foruden naturligvis at vende spillet, som nævnt ovenfor).
Her mener jeg med rette at man kan påpege væsentlige mangler hos Biglia, navnlig i hans defensive orientering. Ser man på hans stats, er han da heller ikke en spiller med mange tacklinger og interceptions.

Til hans ros, skal siges at jeg synes at han klart er blevet mere bevægelig, han kæmper som regel godt og så er han naturligvis stadig en relativt dygtig pasningsspiller.

I min bog har Montolivo dog været lige så god på pladsen.
Dertil har vi fremtidens mand i Locatelli, som jeg er irriteret over skal sidde på bænken.
Skulle man være i tvivl om hvad løbende kamptræning gør for udviklingen af en ung spiller, skal man blot se på Cutrone og Calabria.

Derfor er det også imponerende at vi giver så få chancer væk..

Jeg er ikke helt sikker på hvad du lægger i dette, så ret mig endelig hvis jeg misforstår.
Dog mener jeg ikke at det holder vand at vi ikke skulle give chancer væk. Roma har 18 afslutninger og 34 indlæg. Jeg synes derimod at vi var fabelagtige til at forsvare os.

Mener du at vi ikke lader Roma komme til mange farlige chancer, er jeg helt enig. Her ser jeg det dog ikke som Biglias fortjeneste - måske snarere tværtimod.

Min pointe er ikke at Biglia er en dårlig spiller - han har gjort det ganske ok gennem de seneste måneder. Jeg synes dog ingenlunde han har formået at leve op til det niveau man kunne forvente af ham.

Her har jeg set både Kessie og Bonucci (af sommerindkøbene) spille sig op på et rigtigt højt niveau, der hæver den generelle kvalitet på holdet.
Det synes jeg ikke vi kan sige at Biglia har formået.

Nogle gange har man en tendens til at vurdere enkelte spillere udfra holdets generelle præstation og ikke mindst resulater. Det mener jeg "lidt" sker her med Biglia.
Skrevet af Rossoneri
@paolomaldini
Ja, det er en fin måde at fremstille det på, omend jeg ikke er helt enig i alle betragtningerne.

Eksempelvis, mener jeg ikke det er korrekt hvordan vores genpres bliver skitseret. Her er det primært 9eren og de to 8eren der presser, mens de to wings nærmest altid falder tilbage.

Jeg kan heller ikke få øje på at vores 6er falder ned på linje med de to centrale forsvarsspillere i opbygningsfasen - det tænker jeg mere er en ting der hører Montellas tid til.

Disse grafiske fremstillinger, viser dog lige præcis hvorfor det ikke giver mening at tale om systemer. Selvfølgelig kan man sagtens se forskel på om man spiller med én eller to i front, men formationen skifter konstant i spillets forskellige faser.
Skrevet af paolomaldini
Selvfølgelig skal det lige tages med et gran salt. Det er meget groft skåret ud, men princippet i det, synes jeg passer fint. Og du har ret, Biglia (Når det er ham, der spiller pladsen) dropper ikke helt ned mellem vores CBs, men i hvert fald længere tilbage. Jeg er heller ikke helt enig i, at spillet gpr fra Romagnoli/Bonucci og gennem Biglia, da jeg synes, at Romagnoli tit lader spillet gå gennem vores backs eller gennem Bonucci, som slår en lang aflvering.

Jeg synes dog overordnet, at den viser, at Gattuso har en plan, og som vi har set indtil videre, så virker den.
Forza Milan!
Skrevet af Rossoneri
Jeg synes dog overordnet, at den viser, at Gattuso har en plan, og som vi har set indtil videre, så virker den.
Hehe, ja det kan man vist roligt tillade sig at konstatere.
Skrevet af Rossoneri
Til aftenens kamp ventes det i øvrigt at vi stiller op næsten identisk med Roma-kampen, med den eneste ændring at Kalinic erstatter Cutrone.

De senses jeg ikke umiddelbart er en dum ide, da Cutrone nok kommer til at mangle noget fysik i kamp med Lazios tre bagerste.

Omend jeg selvfølgelig gerne se at vi når finalen, så er jeg mere fokuseret på weekendens kamp og at vi har alle mand fit.

Med det momentum vi har lige nu, skal vi naturligvis gå efter den CL plads, omend det stadig ser usandsynligt ud.
Skrevet af Bishop
Man må formode at Rino har nogenlunde styr på at spillerne har energi til det hårde kamp program vi er midt i. En sejr mod Inter er alfa omega i forhold til at nå det forjættede land. Umiddelbart så kunne man jo godt have tænkt sig at spare lidt spillere .

4 gange pengene igen på en Milan sejr kan jeg ikke se bort fra, ligesom at jeg selvfølgelige også spillede på en Milan sejr mod Roma. Ellers flere år siden jeg sidst har oddset, men de her Milan odds der har været på det sidste, synes jeg har være for gode til at se bort fra.

https://media.giphy.com/media/hrlkHUl2PQhtC/giphy-downsized-large.gif
Skrevet af Martinovic
Jeg har en fantasi om, at man aldrig må spille på sit favorithold, da det bringer uheld, men det ser ud til at virke for dig :)
Mojn do!
annonce
0