Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af ilsemprelaziale
Det må siges at være noget af en fejlinvestering. Virker på mig som om han slet ikke har været klar over hvad lavede. Man forstår ikke at det har kunne gå så galt for ham på så kort tid.
https://c1.staticflickr.com/9/8599/16255269225_793dd48c0b.jpg
Skrevet af Martinovic
Det asiatiske marked har slået helt fejl. Det kinesiske styre bremser desuden for en masse likviditet ud af landet, og han har heller ikke fået den opbakning fra investorer som forventet.

Seneste rygte er, at han prøvede at finde en investor fra Persien, men enten lykkedes det ikke, eller også er han for sent ude.
Mojn do!
Skrevet af Rossoneri
Man skal lige have for øje at Elliott ikke overtager Lis ejerskab i tilfælde af default.

Li har sat sine aktiver (heriblandt AC Milan) i pant for det lån han har optaget hos Elliott Management. I det tilfælde at han ikke overholder sine forpligtelser - i dette tilfælde betaler de €32m inden midnat - kan Elliott begynde at likvidere hans midler for at hente deres penge tilbage.

Det svarer helt til at man ikke betaler afdrag på sit hus, hvorefter banken smider det på tvangsauktion.

Derfor er det svært at sige hvad Li taber, eller om han taber i det hele taget. Det kommer igen an på hvordan aftalen er sat sammen.

Men umiddelbart kan Elliott være ligeglad med en salgspris, så længe den overstiger de ca. €400m de har ude at svømme

Lis samlede investering var €740m for klubben inkl. gæld. Dertil kommer det beløb han har stillet i garanti for spillerkøb (og som var en del af aftalen). Her er der lidt mere usikkerhed om beløbets størrelse.

Men det er svært at forestille sig at klubben vil blivevurderet til et beløb der nærmer sig hans investering.

Hans mareridt er at Elliott overtager, fordi de er ligeglad med en budkrig. Man kunne dog forestille sig at der i en aftale er indskrevet at de (Elliott) skal acceptere højeste bud - men de vil næppe bruge mange resourcer på at presse prisen op, så læge det møder deres udestående.

Og Li kan ikke gøre andet end at se til fra sidelinjen.

Men men men - lad os nu se hvad der sker indenfor de næste fire timer og 14 minutter. Jeg vil ikke blive overrasket hvis pengene dukker op. Alternativt at en overtagelse (delvis eller fuld) bliver annonceret.
Skrevet af Martinovic
Hvornår er deadlinen for betaling?

Den er i dag, men er det kinesisk, europæisk eller amerikansk tid?

De kinesiske banker har lukket nu.
Mojn do!
Skrevet af Rossoneri
Det må siges at være noget af en fejlinvestering.

Jeg tvivler også på at Li havde gennemført overtagelsen hvis han havde haft en vej ud.

Hans problem var at der i eksklusivaftalen, var indskrevet en klausul om at det konsortium Li repræsenterede skulle betale €100m i bod, såfremt handelen ikke kunne gennemføres af økonomiske årsager.

I perioden umiddelbart efter indgåelsen af den omtalte eksklusivaftale, begyndte styret i Beijing pludselig at røre på sig, og pressede Heixia Capital (som var Lis økonomiske backing) til at trække sig.

Dermed stod Li tilbage med et valg - opgiv handelen og betal €100m, eller tag en spin på rouletten og se om lykken stod ham bi.
Han gik efter rouletten og på den vej dukkede Elliott Management op.

Derfor siger al logik at han vil søge at finde en investor der vil efterlade en ejerandel til ham, så han stadig har mulighed for at udligne det tab han (på papiret) på lidt.

Af samme årsag, er jeg ikke overrasket hvis der sker noget på den front inden klokken slår 24:00.
Skrevet af Rossoneri
Hvornår er deadlinen for betaling?

Mit bedste bud er at det er EST (Elliott ligger i New York).

Indtil nu, er betalingerne kommet via Luxembourg og banker i Mellemamerika.

Jeg tror det var @Lentini der skrev den anden dag at Elliott "blot" skulle have bekræftelse på overførslen inden deadline. Dvs at der reelt kan være tid endnu.

Og hvis der stadig er liv i handelen med Commisso, kan han dække indbetalingen.

Men det bliver satme nogle spændende timer...
Skrevet af Rossoneri
Reuters forventer ikke at Li formår at komme op med det skyldige beløb...
Skrevet af Lentini
Og flere medier melder det samme..

Virker som alle holder vejret de sidste timer inden lukketid.
Skrevet af Martinovic
https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-07-06/elliott-is-said-set-to-take-full-control-of-ac-milan-soccer-team

En budrunde kan vise, hvem der vil klubben mest, men omvendt skal vi bare have den rigtige mand ind. Det behøves ikke være en, der smider masser af millioner til transfers. Det vigtigste er, at han forstår sig på forretning og kan skabe et fundament i Milan.
Mojn do!
Skrevet af Lentini
Ja, der er godt nok stille som graven. Han Li og Fassone var i Madrid igår sammen med en ukendt asiat. Men hvad der kom ud af det synes jeg ikke rigtig man har fået yderligere klarhed over.

Det kan være korkproppen endelig tabte.

Elliott skulle smide 150mio i klubben til drift og lidt transfers(samme vis som Commisso ville gøre det).

Men nogen der ved hvordan Elliott ellers angriber situationen efter normal praksis? Man fjerner vel Li som præsident. Men hvad med bestyrelsen(de har jo ingen magt længere) og endnu vigtigere; Vores CEO(Fassone) ?
Skrevet af Lentini
Umiddelbart virker det ikke som et større problem for Elliott at få afsat klubben.

Ricketts familien er snart færdige med due diligence og det virker til at de har overhalet Commisso. Yderligere har Stephen Ross også begyndt at røre på sig igen. En unavngiven russer skulle også have vist interesse, hvor medierne gætter på Usmanov(men hvor kvalificeret et gæt det er tør jeg ikke gisne om). Og hvor er den mystiske mr. X fra Asien i dette spil? Asiaten nægter jeg tro på er kineser med alle de restriktioner Kina, som land, har lagt på investeringer udenlandsk i sport & entertainment.
Skrevet af Martinovic
Jeg er ikke fan af, at Ricketts-familien skal overtage klubben. Jeg vil foretrække en ejer, som kan fokusere på Milan og ikke alle mulige andre sportslige gøremål.

Håber stadig Rocco Commisso bliver den ny ejer.
Mojn do!
Skrevet af Rossoneri
Uanfægtet hvad der sker over de næste par dage, er dette en glædens dag for Milan. Vores største problem er fjernet og vi kan begynde at se mod lysere tider.

Som jeg forstår det, har Li en sidste chance. Senest mandag skal han indfri den samlede gæld (€415m). Det kan kun opnås gennem et salg, hvor han så potentielt kunne blive siddende som minoritetsaktionær.

Umiddelbart ville det dog høre til i sensationskategorien, men ikke desto mindre er det vigtigste at Li ikke længere sidder for bordenden.

For klubbens bedste, vil det dog være at foretrække at han er helt ude af billedet.

Jeg antager at denne mulige "Hail Mary"" (eller "Hail Murray" som det hedder i flg. Glen Riddersholm), er årsagen til at hverken Elliott eller klubben har udtalt sig.

Mit bedste bud er at Elliott har brugt tiden siden 22. juni til at forhandle med potentielle købere. Og mon ikke der er flere interesserede end dem der pt er i medierne?

Det ville fx undre mig hvis det Dubai-baserede konsortium der tidligere lagde et officielt bud, havde lagt interessen helt på hylden.

Og mon ikke både Ricketts-familien og Commisso har været i tæt dialog med Elliott også.

For mig at se, vidner forlydender om Elliotts planlagte kapitalindskydelse til både drift og transfers (såfremt de er korrekt), faktisk om at de har en køber på hånden.

Elliott er ikke just kendt for filantropi og de kan principielt set være bedøvende ligeglade med et forestående transfermarked. Det kan en ny ejer dog naturligvis ikke, da jeg antager at "man" har ambitioner om CL allerede fra næste sæson.
Skrevet af Rossoneri
@foggy
Commisso ejer jo allerede New York Cosmos.

Jeg ser det dog ikke som det store problem. For en kommende ejer, vil det helt sikker blive set som en investering. De enkelte klubber har deres egen bestyrelse, ledelse osv der tager hånd om det daglige.
Omvendt kan der være nogle positive synergier at tage med - eksempelvis sponsorer.

Med Ricketts får vi erfaringen med at skabe en vindende klub. Under Ricketts ejerskab, vandt Cubs World Series for første gang i 106 år.

Om man ejer en anden sportsklub, en medievirksomhed, en kulmine i Kazakhstan eller en bilfabrik i Torino anser jeg som lige gyldig i den henseende.

Det vigtigste er at vi får en ejer der er parat til at investere. Ikke blot i spillere, men i at skabe et brand og en forretning der kan konkurrere med de største.
Det var den analyse der lå på bordet før Heixia trak stikket på Li og den må stadig anses for realistisk.
Skrevet af Martinovic
Once Milan is handed to Elliott on Monday, the American hedge fund would not immediately sell Milan, but manage it for 1 year. [@Corriere]

Fra Milan Eye.

Er det godt eller skidt?

At Elliot vil tage sig af driften er ikke noget skidt tegn, da de også vil spytte i til transfers, men det undrer mig, at de ikke vil afsætte klubben hurtigst muligt. Og gad vide hvad UEFA tænker om dette ejerskab.
Mojn do!
Skrevet af Rossoneri
Det er ren gætværk og står i direkte kontrast til de fleste forlydender om at Elliott allerede har forhandlet med andre.

Det strider også imod det meste logik, idet Elliott er drevet at overskud til deres aktionærer. Dette vil være det præcis modsatte.

Elliott har som sådan ikke overtaget Lis aktier (hvis jeg har forstået ret). De gør udlæg i Lis aktiver iht præmisserne for lånet.
I så fald har Elliott intet at vinde på dette, da en positiv difference mellem en salgspris og udestående, vil tilfalde Li.

Derfor ville man umiddelbart tænke sig at Elliott ville realisere deres udestående så hurtigt som muligt.

Jeg tror man skal tage dette rygte med et gran salt. Det er opstået i kølvandet på spekulationer om at Li vil trække Elliott i retten. For hvad ved jeg ikke - det burde være relativt ligetil når Li har sat klubben som pant for lånet.

Spørgsmålet omkring CFCB er dog meget relevant. For der er jo regler omkring ejerskifte (og anses dette rent teknisk som et ejerskifte).
Men et af CFCBs kritikpunkter (Lis økonomi) må siges ikke længere at være en faktor.

Et forsigtig gæt, kunne være at CAS vælger at gøre dommen betinget (underforstået at vi har til næste år til at rette op på økonomien).

Generelt set er ALT dog bedre end Li som ejer.
Skrevet af Martinovic
Det kan undre, at Li kaster sig ud i sådan et projekt uden at tænke på konsekvenserne.

Det virker ikke som om, at han har taget den risiko med i sin betragtning, at den kinesiske regering ville sætte en stopper for Heixia. Det tyder ikke på, at han har haft en plan b klar.

Der går rygter om, at han stadig kan få en andel af aktiemajoriteten, hvis han finder en køber, der vil dække samtlige 415 mio. euro, men det virker ikke sandsynligt, at han kan finde det inden mandag.
Mojn do!
Skrevet af Rossoneri
Ja, den famøse 100m EUR klausul, vil nok ride Li som en mare i mange år frem.

Havde den ikke været der, kunne han jo blot have trukket stikket.

Skrevet af Lentini
Forbes føler sig ihvertfald overbevist om at Elliott ikke agter at skulle lege klubejer et års tid, men at klubben skal sælges hurtigst muligt til højeste profit.

De nævner også at der er noget værdi inkl i hvorvidt Milan er med/uden europæisk fodbold. Og det bliver vel Elliott, som det ser ud nu, der skal varetage sagen ved CAS.
Skrevet af Martinovic
Det kan forhåbentligt kun blive bedre end Li, når sagen tages op hos CAS.

Det bliver nogle interessante dage.
Mojn do!
annonce
0