Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af OC
Glædeligt at se AC Milan tilbage i toppen af Serie A :-)


Med alt ære og respekt, er en syvendeplads for dig ´toppen af Serie A´? Og så efter kampe mod Udinese og to oprykkere.
La prende Vecino.
Skrevet af Rossoneri
Mon ikke det var skrevet med en væsentlig portion ironi? Det er mit gæt i hvert fald.
Skrevet af Indspark med bolden
Nej, Rossineri, ingen ironi, jeg mener faktisk, at det vil gjæde mig at se AC Milan (på vej) tilbage i toppen af Serie A :-)

Elsker Italiensk fodbold, og der er ingen tvivl om, at konkurrencen mellem Italiens 2 bedste klubber, fik presset begge klubber til at præstere det ypperste, før i tiden i hvert fald, i en sund konkurrence :-)
Skrevet af Rossoneri
@indspark
Helt enig, jo mere konkurrence i toppen, jo bedre. Og jeg både tror og håber også at Milan er på vej tilbage hvor vi hører hjemme (i et historisk perspektiv).

Jeg tænkte blot at der umiddelbart er langt til at kunne tale om en genrejsning af Milan. Ikke mindst i lyset af en træner der stadig mangler at definere sit koncept. Eller, sådan ser det i hvert fald ud fra sidelinjen.

Men lad os se til vinter, så er vi alle klogere.

Og tak for støtten. Du er, hvis jeg husker ret, Juventino. Ikke hver dag man får varme tanker fra den lejr, hehe.
Skrevet af Indspark med bolden
Jo, jeg er Juventino.
Det var Platini & så kom Laudrup (og vandt sit eneste klub verdensmesterskab), store spillere store kampe, og jeg var solgt...

Men det var jo hård konkurrence dengang, vi sad måske lidt mere på 80´erne og i på 90´erne, og vennerne var jo enten Juventinos eller Milanistas, men venner var (er) vi :-)

Og begge klubber blev presset frem til både Serie A & European Cup (CL) titler & Europæiske titler i det hele taget...
Skrevet af Vik-o
Jeg synes tydeligt kampen viser, hvor det går i stå når vi har bolden.
Hver gang Chalhanoglu får bolden, skal han have 4-5 berøringer, for så at finde ud af at modstanderholdet er på plads, også smider han en blød aflevering modsat til Calabria - som ingen chance har for at angribe fremad.
Backsne er mega vigtige i det her system, men det virker som om de kommer for tidligt med frem, og derved ikke skaber overraskelsen.

Samme med Biglia. Jeg tæller ikke en fremadrettet aflevering i går fra ham. Jeg husker måske forkert.

Jeg er stadig OK optimistisk. Jeg synes vi ser OK stabile ud i forsvaret- Dog har Verona et par chancer de skal score på.

Scorer Rebic, ville kampen måske have åbnet sig yderligere op.
Vi spiller også mod 10 mand på egen banehalvdel - det har Barcelona også problemer med en gang i mellem.

Jeg håber - efter Inter kampen hvor der nok kræves lidt mere fysik på midten - at man stiller på på følgende måde mod de små hold:

Donna
Conti/Calabria - Musacchio/Caldara - Roma - Theo
Kessie - Bennacer - Paqueta
Suso - Piatek - Rebic/Leao
Skrevet af Rossoneri
@vik-o
...men det virker som om de kommer for tidligt med frem, og derved ikke skaber overraskelsen.

Jeg synes generelt at det er svært at konkludere det helt store efter gårsdagens kamp. Som du skriver, stod Verona med et helt hold bag bolden og det er nu engang besværligt at åbne op for. Ikke mindst når græstæppet ligner noget fra campingområdet på Rosklide-festival.

Generelt set, synes jeg dog det ligner at Giampaolos backs er mere "balancerede" end fx Gattusos. Ser man historisk på det, har Giampaolo da også brugt backs som en del af opbygningsfasen, hvor de skal tilbyde spilmuligheder.

Igår var dog lidt af en special case, med Veronas overlevelsestaktik in mente.

Jeg håber - efter Inter kampen hvor der nok kræves lidt mere fysik på midten - at man stiller på på følgende måde mod de små hold.

Der er ikke noget rigtigt og forkert her, men personligt så jeg faktisk gerne at vi havde modet til at være et spillende fodboldhold.

I mit perspektiv, har vores største offensive problem de seneste sæsoner været, at så meget spil går gennem Suso. Han er meget langsom på bolden og han tager mere eller mindre altid trækket ind i banen. Det er alt for let at dæmme op for.

Og en af årsagerne til at bolden så ofte går til Suso, er at vi ikke har været dygtige nok til at sætte spillet fra midten. Skal vi kunne det, kræver det helt klart at Kessíe ikke er en del af ligningen.

Personligt synes jeg det kunne være enormt spændende med en Paqueta - Bennacer - Calhanoglu midtbane. Det kan forhåbentlig gøre at vores wings kan få mange flere bolde i fart og med front mod mål.
Et bud kunne være at sætte sig ned og se på hvordan Sarri spiller 4-3-3 - de to deler en del taktiske filosofier allerede.

Det vigtigste er dog at Giampaolo tager en beslutning og får implementeret sine ideer. Det dur ikke at lege eksperiment frem til jul - det er tiden, trods alt, ikke til.
Skrevet af Martinovic
Rebic:

Jeg synes, Rebic viste noget vildskab i går. Han smider nogle lette bolde væk - det gjorde de alle sammen - men han tager nogle gode løb ind i feltet og får også en bold, han snildt kunne have scoret på, hvis førsteberøringen havde siddet der.

Lad ham endelig starte inde i derbyet.

Rodriguez:

Hvad er der dog sket med ham? Han ser forvirret ud på en fodboldbane, og så er han ikke mindst hamrende langsom. En vigtig egenskab hos en back er fart. Både frem og tilbage. Det ejer han ikke noget som helst af.

Han startede forrygende for to år siden, men han bliver dårligere og dårligere. Jeg ser frem til, at Theo er helt klar.

Calhanoglu:

Ligesom med RR så er tyrkerens bundniveau utroligt lavt. Når han får plads og tid, er han god foran modstanderens felt, men jeg savner langt mere beslutsomhed fra hans side. Det var løst i går og ikke godt nok.

Piatek:

Han kæmper, men mangler selvtillid. Han er bedst i boksen og skal fodres langt mere. Jeg sætter pris på hans vilje til at lykkes, men vi skal spille med flere indlæg, hvis Piatek skal finde sig selv.

Paqueta:

Han viser i glimt, hvad han kan, men kun i glimt. Det er svært at se, hvad han helt præcist kan bidrage med. Han siger selv, at han ser sig selv bedst som trequartista, men han skal bidrage med meget mere - både tempo og kreativt.

Biglia gjorde det uden at gøre væsen af sig.

Calabria spillede en god kamp og fik et forkert rødt kort.

Romagnoli og Musacchio spillede også stabilt med få undtagelser. De skal fortsat blive bedre til at kommunikere, når modstanderens angriber løber i ryggen på en af dem. Det havde nær kostet et mål i går.

Donnarumma er også stabil og spillede en fin kamp.

Kessie skal slås med modstanderen. Han plejer nok kunne tage de dybe løb og vinde dueller, men han var ikke god i går.

Suso er bare Suso. Han kan lave noget vildt det ene øjeblik, men langt det meste af tiden er han irriterende at se på.

Giampaolo ved jeg ikke rigtig med. Bruger sølle én udskiftning i går, og det var i pausen. Hvad er idéen i at bruge 25-30 mio. euro på Leao, hvis han ikke skal spille, når Piatek ikke rammer dagen... Måske Bennacer skulle hvile efter landsholdspausen, men han er væsentligt bedre end Biglia og bør starte derbyet.

Det er måske en kold spand vand i hovedet på Conti, men han imponerer ikke defensivt. En aggressiv Borini vil måske være mere ideel på backen.

Derbyet hvis Calabria har karantæne:

Borini-Musacchio-Romagnoli-Theo
Kessie-Bennacer-Hakan
Suso-Piatek-Rebic

Ser frem til, at Bonaventura snart er klar.
Mojn do!
Skrevet af Vik-o
Og en af årsagerne til at bolden så ofte går til Suso, er at vi ikke har været dygtige nok til at sætte spillet fra midten. Skal vi kunne det, kræver det helt klart at Kessíe ikke er en del af ligningen.


Jeg er ikke overbevist om, at Kessie ikke skal være en del af ligningen. Jeg mener netop han er en spiller, der kan skabe rum til netop Suso og Piatek, med sine dybe løb i feltet, som han jo var så velkendt for i blandt andet Atalanta. Disse Dybe løb er Bonaventura også fantastisk til, omvendt vil vi bare stå virkelig tyndt med kun Bennacer/Biglia som eneste defensive akse på midten - HER mener jeg Kessie er vigtig.
Skrevet af Vik-o
Rodriguez:

Hvad er der dog sket med ham? Han ser forvirret ud på en fodboldbane, og så er han ikke mindst hamrende langsom. En vigtig egenskab hos en back er fart. Både frem og tilbage. Det ejer han ikke noget som helst af.

Han startede forrygende for to år siden, men han bliver dårligere og dårligere. Jeg ser frem til, at Theo er helt klar.


Jeg giver Chalhanoglu skylden for meget her - ikke helt fair - MEN, jeg mener klart at Rodriguez er blevet syndebuk for at spille samme side som Chalhanoglu. Han spillede jo mest på kanten under Gattuso, og det var lige så sikkert som amen i kirken at Rodriguez kom næsten hver gang på ydersiden, men tyrkeren med skyklapper ville, og VIL stadig kun kigge ind i banen.
Skrevet af Rossoneri
Jeg mener netop han er en spiller, der kan skabe rum til netop Suso og Piatek, med sine dybe løb i feltet, som han jo var så velkendt for i blandt andet Atalanta.

Vi taler meget om at der mangler løb der bryder modstanderens kæder.

Hakan lykkedes (for det meste) meget dårligt med det igår - her vil jeg dog også tilskrive banens skandaløse beskaffenhed en del af forklaringen.

Normalt er han dog ret dygtig til netop dette, præcis com Bonaventura (som du nævner). Den store forskel til Kessíe, er at sidstnævnte ikke kan gøre det med bolden på fødderne.

Giampaolo vil spille posession-fodbold. Det har jeg umiddelbart svært ved at se Kessíe være en del af.

Og ser man på heat map fra igår, er der da heller ikke noget der tyder på at Kessíes løb skabte rum for Suso. I hvert fald brugte spanieren den overvejende del af kampen helt ude på wingen.

Vores største offensive problem er, efter min mening, at Suso er alt for meget på bolden.

Udover forsvarskæden, er han den spiller med flest touches, afleveringer og afslutninger. Men spillet går i stå når det går igennem ham og han er desuden hamrende ineffektiv på både indlæg og afslutninger. Fx rammer han kun målet på én af de fem afslutninger han har.

Ovenstående er egentlig ikke så meget en kritik af Suso, for han er også "offer" for at bolden bliver spillet udenom Kessíe hver gang og op til ham til modtagelse med ryggen mod mål. Det er bestemt bare ikke der hans kompetencer ligger.

...omvendt vil vi bare stå virkelig tyndt med kun Bennacer/Biglia som eneste defensive akse på midten - HER mener jeg Kessie er vigtig.

Jeg synes faktisk det er lidt af en skrøne at Kessíe er en vigtig brik defensivt. I hvert fald imponerer hans stats ikke voldsomt, når man ser på tacklinger og interceptions.

Her skal dog retfærdigvis tilføjes at et defensivt bidrag ikke kan reduceres til det. Hans løbearbejde og presspil har helt klart været en vigtig brik (lidt mere om det længere nede).

Men ser vi på hhv tacklinger og interceptions, outshiner de andre midtbanespillere ham. Til min overraskelse var Biglia faktisk den centrale midtbanespiller der vandt flest tacklinger per 90 minutter, i hele ligaen (4,9). Læg dertil 1,9 interceptions i snit og der er et billede af en vigtig defensiv brik.

Ift sidste sæson, mener jeg da heller ikke at det var i rummet foran det centrale forsvar var et problem. Ja, egentlig havde vi jo et kanon forsvar i store dele af sæsonen.

Skal man fortsætte sammenligningen, var andre spilleres stats (tacklinger / interceptions per 90 min.):
Bakayoko: 2,8 / 2,0
Bennacer: 2,7 / 1,7
Paqueta: 1,9 / 0,5
Kessíe: 1,3 / 0,8

En vigtig pointe ift Kessíes defensive rolle, er også at Giampaolo organiserer sit pres anderledes.

Under Gattuso forsvarede vi reelt i en 4-4-2. De to wings faldt dybt, mens den ene 8er (oftest Kessíe) skubbede op på siden af 9eren.

Under Giampaolo, presser vi derimod i en 4-3-3 (med 6eren der stå ret dybt), hvor wings bl.a. skal presse modstandernes backkæde til at sparke langt. Tanken bag, er også at vi så har spillere fremme i banen, hvis vi kan genvinde bolden.

Det betyder dog samtidig at de tre på midten har mere afventende roller og dermed kommer Kessíes dynamik mindre til sin ret.

Som jeg har set Giampaolos hold tidligere, er det også en vigtig del at backs ikke bliver fanget fremme i banen. Det er skete ret ofte igennem de senere sæsoner, da skiftende trænere alle har spillet med backs der skulle skydes ud af en kanon ved først givne lejlighed.

Overordnet set, har defensiven da heller ikke været vores problem. Hverken i sæsonens tre første kampe, eller i pre season. Nuvel, der har været nogle tvivlsomme personlige indgreb, men det kan man ikke rigtig tilskrive konceptet.

Personligt ser jeg langt hellere at Giampaolo begynder at orkestrere et offensivt koncept.
En nøgle til det, efter min bedste overbevisning, er at spillet bliver dikteret fra den centrale midt, mens vores wings skal fylde på i feltet, med løb uden bold.
Det skulle meget gerne også give Piatek lidt mere manøvrerum.
Skrevet af Indspark med bolden
"Med al ære og respekt, er en syvendeplads for dig "toppen af Serie A"?"

Du har med dit skarpe syn måske bemærket, at det kun er målscoren, der gør at Milan ikke ligger på en 4. plads?
Skrevet af Rossoneri
LVMH har udsendt en pressemeddelelse hvor de afviser at fremlagt et bud. Det siger dog ikke noget om hvorvidt interessen er reel.

Derimod siges det at Elliott ikke har intentioner om at sælge foreløbigt. I hvert fald ikke før stadion er bygget.
Skrevet af Martinovic
Det kunne ellers være en interessant mand at få som ejer.
Mojn do!
Skrevet af Rossoneri
Vores nuværende ejer mangler jo ikke just penge. Endnu et ledelsesskift, synes jeg ikke umiddelbart vi har behov for.

Jeg synes Elliott har været både skarpe og konsekvente i deres strategi og den foreløbige implementering.

Derudover har de vist sig meget villige til at investere.

Jeg synes umiddelbart vi kan være godt tilfreds med vores nuværende ledelse.
Skrevet af Martinovic
Absolut, men Elliot er en midlertidig løsning. Om den løsning så er fem eller ti år, ved vi ikke. Positivt er det, at det har givet ro på de indre linjer.

Mojn do!
Skrevet af Martinovic
Ellers tak - Conte ville være en katastrofe i Milan. Men lad os tage den ovre i "vores" tråd - hvis det da er et scenarie der bør diskuteres.


Conte er Italiens svar på Bo Henriksen. En tosse på sidelinjen, men en dygtig taktiker og en indpisker.

Han har et koncept, og det står han ved. Det er det, Milan har brug for - en træner, der kan implementere et koncept.

Giampaolo ligner desværre endnu en fuser i rækken.
Mojn do!
Skrevet af Rossoneri
@foggy
Der er bestemt elementer ved Conte som vi sagtens kunne bruge i skrivende stund. Og jeg er ingenlunde sikker på at Giampaolo er den rette mand til at tage os et niveau op - har, som bekendt, aldrig været den store fan.

En tosse på sidelinjen, men en dygtig taktiker og en indpisker.

Ovenstående kommer an på hvad man definerer som en "dygtig taktikker".

Hvis det er at han er god til at definere og implementere et taktisk koncept, er jeg ganske enig med dig. Hvis det omvendt er evnen til at reagere på forskellige situationer og modstanderens styrker og svagheder, er jeg omvendt lodret uenig. Faktisk mener jeg at dette er en af hans væsentlige mangler.

Han har et koncept, og det står han ved. Det er det, Milan har brug for - en træner, der kan implementere et koncept.

Den beskrivelse passer lige så godt på Gattuso - i mit univers ville vi få mere af det samme. Og så havde jeg 100 gange hellere beholdt Rino.

Grunden til at det bliver et kæmpe nej tak til det teoretiske scenarie med Conte som træner, er at jeg mener at han er en regulær modsætning til vores strategi. Ledelsen har dikteret at vi skal udvikle spillere og ikke mindst spille offensiv og seværdig fodbold.
I det lys, kan man vel nærmest ikke finde en større modsætning end Conte. Og forestil dig lige scenariet når Conte ville få et nej til at hente Lukaku og andre højt profilerede spillere. Det ville være et cirkus.

Giampaolo ligner desværre endnu en fuser i rækken.

Med øje på strategien, forstår jeg godt hvorfor valget faldt på Giampaolo. Han skal bare få fingeren ud og få den formation på plads. Hvis ikke han kan finde ud af det selv, må ledelsen diktere det.

Men som med mine kommentarer ovre i Inter-tråden, så mener jeg også her at det er for tidligt at drage konklusioner. Vi skal dog selvfølgelig til at se en fremgang.

Det der bekymrer mig mest, er Giampaolos lederegenskaber - eller mangel på samme.
Skrevet af Martinovic
Lige nøjagtigt det med lederskikkelse ligner en mangelvare. Han ligner en zombie på sidelinjen, der står og kan falde i søvn, så snart det skal være.

Men ja - giv ham et par måneder mere og så må vi se. Hidtil er jeg ikke imponeret.
Mojn do!
annonce
0