Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Geddar , moderator
@Rosso

Strategien i City er noget større end blot Pep. Man startede med at opbygge det flere år før Pep kom, med tanke på at Pep skulle være den perfekte sportslige styrmand. Setuppet skal så kunne bære en Pep-afgang, hvorfor man har hentet flere interessante folk ind for at arbejde med filosofien og den sportslige DNA, hvorefter man håber der er en arvtager. Arteta var åbenlyst én af kandidaterne. Et par andre er Vieira, Van Bronckhorst og Borrell. Lidt ligesom Red Bull prøver man at skabe et setup, der gradvist bliver mere selvforsynende på visse områder.

Jeg forstår godt i spejder mod de stærke og tydelige strategier, der er båret af mere end den enkelte træner. Det giver en mere effektiv rekruttering og bedre mulighed for selvforsyning, og økonomisk vil man stå bedre. Hvis man altså lykkes med det. For det svære vil altid være den rigtige udformning og implementering af strategien, og fastholdelse når der ikke er umiddelbar succes på banen.
https://kortlink.dk/sudv
Skrevet af Rossoneri
@geddar
Du misforstår vist min pointe. Det handler ikke om City per se. Det handler isoleret set om hvad Pep i Milan antageligvis ville betyde.

Jeg tror, at han vil fylde for meget ift en overordnet strategi. Desuden anser jeg ikke at Peps fodboldfilosofi nødvendigvis vil være meget succesfuld i Italien, men det er selvfølgelig bare en antagelse.

Det hele er jo i øvrigt baseret på en lang række hvad-nu-hvis betragtninger. Hvad nu hvis Arnault køber klubben, vil have Pep, ændrer strategien osv.

Med Maldini i klubben, tror jeg dog altid der vil være fokus på talentudvikling. Det har i hvert fald meget tydeligt været hans fokus - også før han blev involveret i fodbold igen.
Her mener jeg også, at Pep ville være et skævt strategisk valg.

Sidst men ikke mindst, kommer Pep og Zlatan næppe til at være i samme klub igen.
Skrevet af Geddar , moderator
Jeg tror egentlig ikke vi taler forbi hinanden. Hvorfor skulle man ikke kunne bygge et setup, som er større end Pep, hvor han så "kun" sparker det i gang?

Hvis du ikke tror Pep´s tilgang til spillet, og dermed den strategi man vil have implementeret passer til Italien er det en anden snak. Men hvorfor skulle det være tilfældet? Han har haft succes med sin tilgang til spillet i Spanien, Tyskland og England.

Hvad angår talentudviklingen så synes jeg du undervurderer hans evner heri. Hos Barca fik han gjort flere talenter til regulære profiler. Og hos både Bayern og City har han været dygtig til at udvikle de unge seniospillere. At man især i City ser så få spillere, der føres op, tror jeg først og fremmest handler om deres specifikke strategi, hvorunder den meget umiddelbare succes er et nøglekriterium.

Zlatan-faktoren havde jeg lykkeligt overset. Dén er nok tung. :)
https://kortlink.dk/sudv
Skrevet af Rossoneri
Jeg er nok ikke helt enig i din præmis om at Pep "blot" udfører den valgte strategi. Jeg mener fortsat at Pep er strategien og at denne udvikles efter hans tanker.
Det er der som sådan ikke noget galt med. Nogle klubber har et stærkere fundament og kan bedre udvikle sig med deres manager. Det er bare ikke umiddelbart der Milan befinder sig.

Barcelona er et dårligt eksempel, fordi Guardiola selv var en del af det meget fasttømrede koncept de havde i de år. Han videreførte det han selv var en del af.

At sige at Bayern videreførte strategien som under Guardiola efter hans afgang, må dog siges at være noget af en tilnærmelse. Ancelotti er en meget anderledes træner.

Ser man på hvem Guardiola erstattede i City, må det siges også at være en meget ny retning. Igen, det er der masser af gode grunde til, men han er ikke umiddelbart en direkte fortsættelse af et projekt der var sat i søen længe før.
Om City fortsætter i samme spor når Guardiola er væk, er selvfølgelig rent gætværk.

Det er korrekt at Guardiola både i Barcelona og Bayern ofte benyttede sig af relativt unge spillere. I City er jeg dog ikke enig i, at det ikke følger strategien. De handler løbende et hav af talenter og Guardiola har vel haft masser af chancer for at få dem integreret i førsteholdstruppen. Det er vel reelt kun Phil Foden der er nået igennem systemet.

Men det er vel relativt åbenlyst, at Guardiola kræver big name signings. Det bliver ikke en generel mulighed i Milan fra - i hvert fald ikke fra dag ét.

Jeg tror selvfølgelig at Guardiola ville kunne gøre et godt stykke arbejde i Milan. Personligt ønsker jeg mig blot at klubben går en anden vej. Altså i det tilfælde, at vi skulle stå i en situation hvor det rent faktisk var en realistisk option.

Lige nu er det meget langt væk.
Skrevet af Rossoneri
Borinis agent bekræfter Verona som næste destination. Det er fint arbejde af Boban og Maldini at komme af med dødvægt. Det er en spiller med en lønpakke der overgår hans kompetencer.

Dét sagt, så tror jeg egentlig Borini kan være et fint aktiv i Verona. Han er i hvert fald topprofessionel og kæmper altid hårdt.

Det går hånd i hånd med Reina, der ventes at skrive med Aston Villa. Reinas agent meldes til stede i Casa Milan for at forhandle en ophævelse af kontrakten.
Skrevet af Martinovic
https://www.football-italia.net/148489/caldara-close-atalanta-return

Hvor er det useriøst, med mindre klubben ikke vil satse på ham.
Mojn do!
Skrevet af Rossoneri
Den eneste logik kan være, at Pioli har besluttet ikke at spille med tre i bagkæden. Herunder at man har valgt Musacchio som makker til Romagnoli og derfor ikke vil have en spiller med en lønpose på €3m net på bænken.
Skrevet af Martinovic
Ja. Jeg håber egentligt, at vi ikke henter flere spillere i januar, men klubben fokuserer på udrensning.

Det er ikke fordi, at vi ikke kan undvære nogen af de offensive spillere.

Det største ønske vil være salg af Kessie, Suso, Rodriguez, Borini og evt. Piatek. Skulle nogen mangle en højre back, må de gerne hente Conti.
Mojn do!
Skrevet af Martinovic
https://www.football-italia.net/148498/done-caldara-atalanta-%E2%82%AC15m

Simpelthen idioter i vores ledelse. De burde fyres hver og en for inkompetence.
Mojn do!
Skrevet af Martinovic
https://www.football-italia.net/148501/kane-pushes-piatek-spurs

Fint Spurs er kommet på banen, og vi får en fornuftig pris for ham.
Mojn do!
Skrevet af Martinovic
https://www.football-italia.net/148505/viviano-clears-reina-villa

Viviano som backup for Donnarumma er fint. Reina er en vellidt spiller, men hans hyre er for høj i forhold til rollen på holdet.
Mojn do!
Skrevet af Geddar , moderator
@Rosso

Jeg skriver nu heller ikke at Pep blot udfører den valgte strategi. Man har netop bygget op og gjort klar til at Pep skulle ankomme. Pointen er dog at man siden da arbejder på at få den eksisterende tilgang til at være tilstrækkeligt bæredygtigt til at holde når Pep smutter.

"At sige at Bayern videreførte strategien som under Guardiola efter hans afgang, må dog siges at være noget af en tilnærmelse. Ancelotti er en meget anderledes træner."

Det siger jeg da heller ikke? Jeg skriver blot at hans tilgang til selve spillet fungerede i Bayern. Ligesom det har fungeret i Spanien og i England. Jeg har lidt svært ved at se hvorfor det ikke skulle kunne fungere i Milan.

"Ser man på hvem Guardiola erstattede i City, må det siges også at være en meget ny retning. Igen, det er der masser af gode grunde til, men han er ikke umiddelbart en direkte fortsættelse af et projekt der var sat i søen længe før.
Om City fortsætter i samme spor når Guardiola er væk, er selvfølgelig rent gætværk."

Udover at arbejdet med en strategi ikke er énsbetydende med at man gør det samme hele tiden, så var Pellegrini ikke nogen skæv optakt til Pep. Rent spillemæssigt var det stadig med fokus på det offensive og possessionbaserede. Men strategi er jo væsentligt større end blot spillestile.

Og nej, det er da netop ikke rent gætværk, når man helt tydeligt arbejder på at udvikle en række trænere, der deler tilgangen til spillet. Du kan se det på den måde Vieira´s nice spiller. Man arbejdede indtil for nyligt med Van Bronckhorst, der kom fra en spillestil i Feyenoord der også har flere fællesnævnere til den måde City spiller på. Og ser man på den sportslige ledelse er der ligeledes en rød tråd, der ikke bare forsvinder med Pep.

Der en en rigtig god artikel om bl.a. strategien og visionerne her: https://www.theguardian.com/news/2017/dec/15/manchester-city-football-group-ferran-soriano

"Det er korrekt at Guardiola både i Barcelona og Bayern ofte benyttede sig af relativt unge spillere. I City er jeg dog ikke enig i, at det ikke følger strategien. De handler løbende et hav af talenter og Guardiola har vel haft masser af chancer for at få dem integreret i førsteholdstruppen. Det er vel reelt kun Phil Foden der er nået igennem systemet."

Men det falder jo tilbage på de præmisser han arbejder under. Han skal føre City fra et stadie lige bag de største til at klubben bliver den største. Der er få klubber, hvor der er så lidt tid tid langsigtet spillerudvikling som hos City. De tager i stedet de spillere, der lige mangler det sidste. Men det ændrer bare ikke på at Pep især hos Barca ikke var bleg for at føre de unge igennem, såfremt attitude og evner var tilstrækkelige.

Jeg tror også at Pep ville stille krav til indkøbene, og måske også lidt større krav env klubben kan og vil honorere. Jeg tror dog ikke det er de store City-indkøb han ville forlange, skulle vælge at dirigere de rød-sorte trøjer.

Anyway, jeg tror egentlig vi på flere områder er enige, og at Pep slet ikke er et relevant emne. Kunne klubben finde en kurs der varer længere end bare den kommende sæson ville det være en kæmpe gevinst. Men det kræver som regel en god kickstart og et ret stort tålmodigt arbejde, hvor man nok er nødt til at glemme den status man havde for et par håndfulde år siden.
https://kortlink.dk/sudv
Skrevet af Rossoneri
Jeg skal love for, at der potentielt er gang i svingdøren (selv hvis vi kun ser på de mere seriøse kilder).

Caldara -> Atalanta
Dette skulle være en done deal og Caldara ventes at gennemføre sin medical i Bergamo allerede i morgen.

Der skulle være tale om en 18-måneders låneaftale, med købsoption på ca €15m, der potentielt bliver obligatorisk.

Jeg har ikke kunne finde info på hvad Atalanta betaler for selve lånet. Det er selvfølgelig væsenligt ift den samlede handel.

Som erstatning nævnes Simon Kjær og Lovren. De to udelukker ikke nødvendigvis hinanden, i den forstand at Kjær kan komme på en kort kontrakt, mens Lovren kommer på en fri til sommer.

Jeg er umiddelbart skuffet over denne handel, da jeg havde store forventninger til en fremtidig akse på Caldara og Romagnoli.
Man må dog forvente, at der er en god grund - fx at Caldara ikke passer i en fire-back kæde.

Piatek -> Tottenham
Di Marzio melder at en handel ikke er på plads endnu, men der skulle være velvilje fra begge parter.

Prisen skulle være på €35m, hvilket jo klart er acceptabelt set på hans præstationer i år.
Førnævnte Di Marzio tilføjer, at der potentielt kan indgå spillere for at nedbringe prisen; mere specifikt Foyth og/eller Wanyama.
Det mener jeg dog vi skal takke nej til.

Igen er jeg skuffet, da jeg mener det er en mindre fiasko, at vi ikke har formået at få mere ud af hans talent.
Med Zlatans ankomst, ser det dog ud til, at Piatek var henvist til bænken.

Gianluca Scamacca fra Sassuolo (på lån i Ascoli) nævnes flere steder som potentiel afløser. Benfica skulle dog også være interesserede.

Politano <-> Kessíe
Dette rygte kommer på ryggen af mødet med Lippi (Politanos agent) i dag.

Umiddelbart fordi Inter har en (i mine øjne) urealistisk vurdering af Politanos værdi, i hvert fald skulle vi ikke være parat til at smide omkring €25m.

Omvendt løser Kessíe et problem hos Inter, der ikke synes, at have held med deres jagt efter Vidal.

Kessíe vil dog være noget af en nedgradering ift Barella, der på den anden side vil beholde status som førstevalg.

Jeg kunne egentlig godt se det interessante i at hente Politano. En tridente med Politano, Leao og Zlatan lyder spændende.
Førstnævnte har i hvert fald den speed og directness vi, i så høj grad, savner hos Suso.

Havner Politano hos os, er det desværre ikke lig med et exit for Suso.
Der går i hver fald rygter om, at Castillejo kan være på vej ud.

Suso synes ikke rigtig at have et marked lige nu, men man har da lov at håbe.

Reina <-> Viviano
Reina agent udtalte tidligere, at klubben ikke ville lade hans agent tage til Aston Villa, før en erstatning bar fundet.

Denne skulle nu være på plads, i skikkelse af Viviano der pt står uden arbejdsgiver.
Der skulle være tale om en aftale frem til sommer. Fin løsning i mine øjne.

Borini -> Verona
Dette skulle også blot være et spørgsmål om tid. Fint at komme af med løntung dødvægt.

Rodriguez -> Fenerbahce
Som @lentini var inde på, er det altid op ad bakke at forhandle med tyrkerne.
Deres krumspring, ændrede aftaler og forventninger om at alt er gratis, er svært at håndtere.

Spilleren selv kan dog tydeligt se skriften på væggen, og med sommerens EM i horisonten, skal han finde en arbejdsgiver der kan garantere fast spilletid.

PSV skulle stå klar i kulissen.
Skrevet af Martinovic
Politano er en lille diver med rappe fødder. Han er på ingen måde 25 mio. euro værd.
Mojn do!
Skrevet af Lentini17
Ja, der er godt nok heftig aktivitet. Jeg havde forventet en del aktivitet pga. den tilstand, position, som vi befinder os i. Men at det skulle være så omfattende finder jeg alligevel lettere overraskende.

Det kuriøse er at spillerne der virker til at have fået et vink med vognstang, alle er spillere fra den øverste del af lønhierarki, der ikke virker til at være grundpiller i Milans fremtid (Donna & Romagnoli).

Omkring Caldara; Umiddelbart så ja, der virker aftalen til at være strikket sammen for at holde skindet på næsen. Jeg forestiller mig i øvrigt at Milan skal betale en del af lønnen, da jeg anser det tvivlsomt at de kan honorere Caldara 2,2mio€ net årligt. Det vælter i øvrigt med ”eksperter”, som kritiserer Milan for aftalen, men der er man jo også nødt til at se på historikken for Caldara. Men det er svært at finde nødvendig lyst til at tage den diskussion med råbekoret.

Meget kort perspektiv er dog også at både Musacchio og Romagnoli er én advarsel fra karantæne. Så hvis Caldara smutter indenfor de nærmeste dag, har vi reelt set kun Gabbia til at dække ind, fordi Duarte stadigvæk sidder ude. Så Boban & Maldini kan ikke sidde på hænderne frem til slutningen af måneden, for at spare håndører.
Skrevet af Lentini17
Scamacca må vi i øvrigt gerne investere i. Spændende ung mand, der af statur og spillefacon faktisk minder en del om Zlatan.
Skrevet af Lentini17
Ift. Politano synes jeg han er en god spiller. Han har nogle evner i 1-mod-1 spillet, og tilmed nogle evner i omstillinger. Umiddelbart synes jeg udviklingen for Politano i Inter har været lidt overraskende. Han blev købt på baggrund af en sæson i Sassuolo, hvor trænerskiftet til Iachini og dennes 3-5-2 begunstigede Politanos udvikling. Han scorede en del mål som en del af en duo på toppen, og på den baggrund troede jeg egentlig han ville være et fint alternativ for Antonio Conte i Inter. Det har så vist sig ikke at være sådan..

Di Marzio skriver at snakken omkring et evt. lånebytte med Kessié og Politano ikke kommer til at materialisere sig. Vitiello har prisen nede på 20mio€. Politanos kontraktværdi er ca. 18-18.5mio€.
Skrevet af Rossoneri
Der er i øvrigt rygter om Petagna som Piatek-afløser.

Det bliver et kæmpe nej tak.

Han er et skrummel der aldrig kommer til at gøre sig på højt plan.
Skrevet af John de Wolf
Jeres gamle ven Cutrone er sendt retur til Italien, og Fiorentina, angiveligt et skifte ansporet af hjemve, men nok også en smule skuffelse over ikke at spille mere.
Ærgerligt det ikke lykkedes for ham. Virkelig sympatisk bekendtskab som gik i hjertet på fansene. Tror ikke jeg kan huske mange nye spillere, som fansene så meget har håbet ville lykkedes, som med Cutrone.
Spændende om han nu får karrieren tilbage på sporet.
Skrevet af Martinovic
Det er heller ikke meget, han har fået af spilletid. Wolves gør det dog godt, og deres start 11´er er han ikke god nok til.

Jeg tænker, at han bliver et fint match i Viola.

Mojn do!
annonce
0