Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Martinovic
Gerne noget kvalitet og måske også rutine til bagerste geled.
Mojn do!
Skrevet af Fox@Mulder
V kan heller ikke blive ved med at forsvare Samu - han er ganske enkelt ikke god nok, færdig.
Rossonere siden 1988. Forza Milan per sempre!
Skrevet af Pirlo21
Puha, godt vi vandt.
Skrækkelig sidste 30 min vi slutter af med. Ingen organisation i vores defensiv, alt for åben kamp og vi skal være glade for de ikke udligner. Første halvleg var fin, anden noget være rod og endnu engang syntes jeg man må stille spørgsmåltegn ved hvad en krunic kommer med? Han giver ingen ro, han fylder intet på banen og manden får trods alt 30 min i dag og jeg tror seriøst ikke jeg kan huske en positiv aktion fra hans side defensivt! Skræmmende

Castillejo og saelemakers syntes jeg ik er så skidt kørende som folk herinde konkludere - især saelemakers gør det godkendt. Endvidere skal folk huske på vi os har Leao og rebic til kanterne...
Derimod syntes det er ret tydeligt at holdet godt kunne bruge en cb mere, gabbi var ikke overbevisende i dag.
Skrevet af Malresi
Tak for updates!

Lyder til at Samu skal sendes retur til La Liga.

Vildt nok at Bodø/Glimt skal presse AC Milan på San Siro... well well. En sejr. Videre til trædepuden og Serie A.
Skrevet af Pirlo21
@milanistar
hvor vil du finde 40 mio euro henne? Husk lige på at vores økonomi bløder endnu mere pga corona og ffp tillader os ikke bare at gå ud og bruge 40 mio euro selvom vores ejer har pengene...
paqueta ryger forhåbentlig - men tvivler på at de penge vi henter ved et salg/lån dækker andet end de udgifter vi skylder på ham.

Tilsidst, man kan ikke konkludere ret meget udfra 2 kampe... jeg syntes der folk herinde der har alt alt for travlt. Leo, rebic, romagnoli og Zlatan manglede vi i dag og Diaz kom underligt heller ikke ind så ro på. Så Husk nu på det gode spil, vi har leveret efter corona pausen og i weekendens kamp.
Kampen i dag var ikke køn, første halvleg var godkendt - anden noget være rod.
Men vi vandt og nu venter Rio ave.

Undre mig meget over Diaz ikke kom i spil?

Skrevet af Rossoneri
Hvorfor klandre Krunic for manglende defensive aktioner, når han (igen) kommer ind som venstre wing?
Skrevet af Pirlo21
@rossoneri
jeg var ikke efter ham
Imod Bologna, men i dag bidrager han med meget lidt defensivt i 30 min. Kant eller ej, han kommer vel ind på banen netop for at vi skal få lukket bedre af ellers kunne man jo ligeså godt ha smidt Diaz ind. Krunic fylde bare intet, hverken med eller uden bold... jeg kan i hvert fald ikke få øje på det og det er jo i de her kampe manden skal gribe sin chance... det gør han bare på ingen måder, hvis man spørger mig.

Men nok om det, vi er videre - ingen skader og et par unge spillere fik nogle min i benene. Næste mission 3 points imod Cutrone på søndag
Skrevet af Milanistar
Pirlo
Jeg mener at vi bør sælge både Samu og Paquetá for at få råd til en kvalitetsspiller på højrekanten. En der kan skabe noget selv og indgå i kombinationer med andre. En der kan lave 10+ assists på en sæson og bidrage med 5-10 mål også, set over alle turneringer. Synes de spillere vi har til rådighed på positionen er to skridt under resten af startopstillingen.
Sempre Milan.
Skrevet af Pirlo21
@milanstar

Klubben arbejder jo allerede med et salg af paqueta - problemet er bare han stadig er bogført dyrt hos os. Så for at undgå for stort tab, skal der penge på bordet - penge som få klubber kun har pt. Derfor er det ikke en let mission. Mit bud er at han bliver udlejet en sæson som dækker vores udgifter på ham med en købsoption.

Castillejo vil vi selvfølgelig os gerne have at han stepper up, men tror enlig Poli er nogenlunde tilfreds med ham. Han arbejder stenhårdt og har den pace der er så vigtig for os, når man har Zlatan som angriber. Endvidere er han os bogført dyrt, så vidt jeg husker og derfor vil et salg ik give meget profit.
Skal vi cashe ind, er det mere spillere som Donnarumma, calabria, Romagnoli, Kessie og Bennacer der give kan et afkast.....
Skrevet af Rossoneri
Mine takeaways fra kampen igår.

Generelt om kampen
Først og fremmest var jeg imponeret over Bodø/Glimts offensiv. De kører på med høj intensitet og er meget direkte i 95 minutter. Man kan godt forstå, at de scorer så mange mål.

Set over hele kampen, mener jeg dog ikke, at resultatet helt afspejler spil og chancer. At vi bliver presset i de sidste 15-20 minutter, skal givetvis ses i et fitness-perspektiv.

Vi spiller os til masser af chancer og bør reelt også score to-tre mål mere.
Herunder må man rose Pioli, for at have vendt op og ned på holdet - tidligere var offensiven jo vores helt store problem.

Flop
Ser man på de enkelte præstationer, synes jeg klart, at Samu (igen) er banens dårligste. Det er umiddelbart bekymrende og gad vide hvad Pioli og Maldini tænker om det?
Jeg har, som bekendt, været relativt stor fortaler for Samu, fordi han skaber enormt mange chancer - det har bare ikke været tilfældet efter hans skade.

Logisk set, er han selvfølgelig ikke blevet en dårligere spiller, men hvor hurtigt kan han genfinde det niveau? Vi har Saelemaekers som faktisk har imponeret mig over en periode, omend han lige mangler, at blive lidt skarpere foran mål. Det ville passe fint ind i strategien, at man lagde et større ansvar på en ung spiller.
Dertil har vi Diaz der også kan spille pladsen

Kan vi hente en markant forstærkning indenfor vores økonomiske rammer, synes jeg naturligvis vi skal slå til. Gør vi det ikke, mener jeg ikke det er en katastrofe.
Og nej, en enkelt spiller/position er ikke afgørende for succes eller ej.

Bennacer var jeg heller ikke ovenud imponeret over. Det skal dog ses i lyset af at jeg mener han er ligaens bedste på sin position.
Jeg synes dog han manglede lidt koncentration i flere situationer - først og fremmest i pasningsspillet.
Her er det guld værd, at vi har fået Tonali ind til at skærpe konkurrencen. Så må vi se om der på et tidspunkt kan blive plads til begge (lidt mere om det længere nede)

Samme oplevelse havde jeg omkring Theo. Han ser træt ud (hvilket ikke er underligt) og jeg mener, at Pioli bør begynde at aflaste ham. Med to kampe mod to oprykkere i ligaen, bør der være mulighed for det - også selvom erstatningen hedder Laxalt.

Det er selvfølgelig oplagt, også at kritisere Gabbia. Han er dårligt positioneret ved 0-1 målet og er i sidste ende den største synder.
Det sagt, synes jeg han har mange andre gode indgreb igennem kampen og det viser ikke mindst god mentalitet, at han kan ryste en så væsentlig fejl af sig.
Og så må vi huske, at han er udviklingsspiller - en væsentlig del af udvikling er, at man får "lov" at lave fejl. Oveordnet set, synes jeg vi står med et markant talent som er 3./4. valg - det kan jeg sagtens leve med.

Top
Banens bedste var uden sammenligning Hakan. Wow hvor er han bare god. Jeg vil strække mig til at sige, at han er blandt de fem bedste offensive midtbanespillere i Europa pt. Han har jo været vanvittig i hele 2020.

Jeg synes endnu engang, at Calabria er god. Det er specielt glædeligt, da det var en position der gav os problemer i størstedelen af sidste sæson. Hvis vi har løst den situation med interene ressourcer, er det helt perfekt.

Kessíe imponerede mig ikke - mest fordi han "bare" igen var et monster. Han må umiddelbart også høre til i en kategori med de bedste spillere i den rolle.
Præcis som med Hakan, er det jo 100% Piolis fortjeneste, at begge nu er absolutte profiler.

Hvor vildt er det i øvrigt lige, at vi nu, med rette, storroser Pioli? Det er i hvert fald ikke et scenarie jeg havde forestillet mig da han kom til. Ja, jeg var endda sikker på at der ville sidde en anden mand på bænken i dag.

Tanker om fremtiden
Der er, som bekendt, få ting man kan være sikker på her i livet; heriblandt findes skat og døden. Men jeg mener man bør tilføje, at Hakan skal spille 10er og at Kessíe skal spille som holdende midtbanespiller.

Noget Pioli har gjort til UG er, at tilpasse sit system til sine spilleres kompetencer. Jeg mener ikke 4-2-3-1 er en åbenbaring i sig selv - det passer bare godt til de spillere vi har. Desuden handler det også om de roller den enkelte spiller har, hvilket gør, at man ikke kan tale om et system i en statisk forstand.

På sigt anser jeg det ikke som en holdbar løsning, hvis Bennacer og Tonali primært skal være hinandens alternativer. Eller sagt på en anden måde - hvis Pioli skal fortsætte med at tilpasse systemet til materialet, mener jeg, at han skal spille med tre på midten og Hakan som 10er.

Både Leao og Rebic fungerer rigtig godt som support-strikere, det er jo reelt også den rolle de har i dag.

Sorteper bliver så Samu og Saelemaekers - men det er vel umiddelbart også vores svagest besatte position pt. Og hvis dette reelt er i overvejelserne (som bl.a. Romano har skrevet om), giver det heller ikke mening, at spendere stort på en opgradering af den position.

En oplagt løsning ville være en 4-3-1-2.

Mit bud er, at vi kommer til at se forsøg på dette i løbet af kampene.
Skrevet af Rossoneri
Næste mission 3 points imod Cutrone på søndag

Alt andet end en sikker sejr, vil være en skuffelse når vi spiller 11 mod én ;)
Skrevet af Rossoneri
Derfor er det ikke en let mission. Mit bud er at han bliver udlejet en sæson som dækker vores udgifter på ham med en købsoption.

Det vil også nedbringe hans afskrivningsværdi, hvilket gør, at vi kan sælge ham billigere næste sommer, og måske endda registrere et capital gain.
Skrevet af Fox@Mulder
Jeg er ikke afvisende overfor at prøve 4-3-1-2 på et tidspunkt, så længe Hakan ligger som 10ér - han er ikke bare blandt de 5 bedste, men de 3 bedste..... 16 mål har han stået bag de sidste 14 kampe!!

Synes dog også Bennacer-Kessie fungerer SÅ godt at det ville være syndt at lave om på det. Det fungerede ikke godt i 4-3-3 hvilket taler for det heller ikke vil fungere i 4-3-1-2/4-3-2-1.

Lyon meldes forsat interesseret i Paqueta - hvis det er sandt bør vi i mine øjne gå All-in på at bytte med Depay! Jeg ved godt de lige har annonceret ham som ny nummer 10, men jeg kan heller ikke forestille mig de vil risikere at miste ham på fri transfer næste sommer. Han kan sagtens spille begge kanter eller ved siden af Zlatan i 4-3-1-2.
Rossonere siden 1988. Forza Milan per sempre!
Skrevet af Rossoneri
Synes dog også Bennacer-Kessie fungerer SÅ godt at det ville være syndt at lave om på det. Det fungerede ikke godt i 4-3-3 hvilket taler for det heller ikke vil fungere i 4-3-1-2/4-3-2-1.

Det handlede vel først og fremmest om Kessíes rolle - i hvert fald efter min ydmyge mening.

Kessíe er åbenlyst ikke god som boldførende mezzala - det behøver han dog heller ikke ikke være, bare fordi man spiller med tre på midten.

Det kan sammenlignes med Ancelottis midtbane, hvor Gattuso spillede til højre (på pairet) men reelt var balancespilleren, Pirlo var det kreative omdrejningspunkt mens Seedorf spillede begge veje.

Skulle man "oversætte" det til i dag, ville Kessíe tage Gattusos rolle (som han også spiller i dag), Tonali som 6er (omend med lidt andre kompetencer en Pirlo) og Bennacer i Seedorfs rolle.

Interessant nok, er der flere elementer der kan sammenlignes med Ancelottis hold - det er blot spejlvendt.

Gattuso spillede typisk i højre, for primært at dække af for en meget offensiv back (Cafu som posterchild). I den modsatte side, spillede Carletto en lidt mere balanceret back. Det er egentlig meget lig det vi ser i dag, hvor Theo er ultraoffensiv, mens højre back har lidt mere fokus på sine defensive pligter.

Der kan også trækkes visse paralleller mellem Hakan og Kaka (uden yderligere sammenligning i niveau). Begge er spillere der er/var enormt skarpe i deres drive med bolden, gode til at finde plads, et fantastisk spark fra distancen og et rigtigt godt antrit.

Og så er der ikke mindst seconda punta´en, hvor Leao/Rebic også kan sammenlignes med Shevchenko, der ofte tog sit udgangspunkt bredt i banen.
Skrevet af Fox@Mulder
@Rossoneri

Som jeg skriver er jeg heller ikke afvisende overfor tanken - reelt har vi jo faktisk for dårlige wings til at spille en 4-2-3-1.

Det kunne sagtens være en 4-3-1-2 hvor midtbanen placerer sig som du beskriver, Hakan ligger i en fri rolle og Rebic/Leao ligger længere fremme med udgangspunkt i venstre side.

Omvendt har vi altså også 16 kampe som ubesejrede, så man skal også være varsom med at ændre i noget der fungerer SÅ godt! Dog kunne næste hjemmekamp i ligaen være en oplagt mulighed for at lege lidt med idéen mod en "nem" modstander.

Først og fremmest skal Tonali dog øge sit fitness niveau..... han er tydeligvis slet ikke hvor han skal være rent fysisk.
Rossonere siden 1988. Forza Milan per sempre!
Skrevet af Rossoneri
@fox
I know - mit indlæg skal heller ikke ses som en modpol til dine kommentarer.
Det handlede primært om Kessíes rolle, hvor jeg selvfølgelig er helt enig i at han ikke blev brugt optimalt tidligere. Men det mener jeg, som sagt, ikke hænger 1:1 sammen med en tre-mands midtbane.

Betragtningen om en 4-3-1-2, skal absolut også ses som en løsning på sigt. Og ikke mindst under forudsætning af at Tonali udvikler sig til en stjerne. I det tilfælde, mener jeg blot, at det giver gode mening, at finde en formation hvor både han og Bennacer kan passe ind.

Jeg er dog helt enig i at Pioli bør holde fast i 4-2-3-1 for nuværende og arbejde på dette scenarie til træning.
Skrevet af Milanisti
Men hvis vi går til at spille med 3 på midtbanen - hvem har vi på bænken udover Krunic, der kan bruges som reserve?
Skrevet af Rossoneri
Vi skal naturligvis supplere truppen, hvis det (på sigt) skal være udgangspunktet.
Skrevet af Old Bull Lee
Tak for (endnu) en god og fyldig analyse og reflektioner over på kampen i går, Rosso!

Det sjovt, for jeg sad nemlig også og tænkte på Carlettos juletræ under kampen og på mange måder kan det give god mening men der er, efter min mening, nogle punkter som kræver overvejelse ved et systemskift. Du er selv inde på mange af de pointer selv, men tillad mig lige at uddybe/kommentere lidt.

1. Hvorfor ændre noget der fungerer?
Selvom vi til tider var pressede i går, sad vi ret tungt på kampen og Hakan, Maldini og især Saelemaekers kunne have lukket den. Vi var, som påpeget, også uden Rebic, Romagnoli og Zlatan - tre markante spillere. Derudover havde vi ikke så meget offensivt at skyde med fra bænken (i.g. Leao), hvilket Maldini indskiftningen indikerede (Maldini gjorde faktisk en virkelig god figur på trods af at nordmændende op til flere gange trak ham i offside).

2. Kampen i går var en anomali
Bodø var ekstremt dygtige og opportunistiske i deres spil og lykkedes rigtig godt med mange ting. Kampens udvikling er, og det vil jeg lige understrege, ret symptomatisk for 1-kamps knockout runder. Favoritter tror de har lukket kampen, et mål bliver scoret og pludselig lugter det af blod. Det er ikke noget man skal frygte over en hel sæson eller i en liga. Vi er i en god forfatning og kampen i går ændrer ikke på det billede.

3. Presspillet
Et setup med en Zlatan/Colombo og/eller en Rebic/Leao passer også godt til den måde vi spiller på. Colombo havde i min optik også en rigtig god kamp og vi så hvordan han let kunne indgå i en mini-Zlatan rolle. Hvis vi ændrer til Carlettos juletræ, med Zlatan på toppen, og Rebic-Hakan kan jeg frygte vores aller farligste offensive våben, presspillet og omstillingerne. Ja, Samu var frygtelig og ja Saelemaekers er en rutsjebane offensivt, men vores presspil er for det meste spot on og det mener jeg er klart vores kanters fortjeneste.

4. Carlo-Pioli
Jeg elsker at lege med idéen om en genopbygningen af Carlos klassiske juletræ. Men rent spillermæssigt er der meget langt fra midten af 00´erne og 2020.
Toppen: Zlatan/Colombo er langt, langt fra en Sheva, Rebic/Leao er langt, langt en Pippo.

Bennacer-Tonali-Kessie kan måske godt virke, det der kan være hæmskoen er at vi mister vores bedste offensive våben, presspillet og de efterfølgende omstillinger. Dermed ikke sagt at vi kan forandre det (til det bedre), men så er vi tilbage ved første postulat: hvorfor forandre noget som virker.
Mister vi ikke en masse drive og dynamik og ultimativt, gøre vores opstilling mere defensiv ved en 3.mands midtbane?
Jeg er godt klar over at din hensigt ikke er at revolutionere vores spil, og at det sikkert er tænkt som en overvejelse til taktisk fleksibilitet, hvilket jeg også tror at Pioli går og lurer på.

Tonali får i hvert fald ekstremt meget tillid og indhop til trods for hans noget lunkne præstationer. Jeg tror ikke nødvendigvis at Bennacer/Tonali er hinandens alternativer, der har i hvertfald været spekulationer om en Tonali/Bennacer midtbane såvel som en Kessie/Tonali.

Noget jeg bed mærke i, i kampene mod Bodø og Bologna. Hvordan spillet bliver langsomt bygget op i venstre side med Gabbia-Theo-Bennacer trekanter og når modstanderen lægger pres på dem, slår man en lang aflevering over til Calabria der er god til at tage den ned, få kontrol og åbner op for angreb ad højre flanke. Det så jeg ikke sidste år og lader til at være en ny angrebsdimension Pioli har tilføjet. Han skal have ros, den kære Mister, skal han.
"Old Lull Bee"
Skrevet af paolomaldini
Vi skulle være i forhandlinger med Jens Petter Hauge efter hans præstation for Bodø/Glimt i går. For en billig penge, kunne det godt have potentiale til at blive en super transfer. 20 år, hurtig, målfarlig, god i presspillet og kombinationsspillet. Masser af internationale kampe på u-landsholdsniveau.

Måske er det bare mig, som har et lille (meget stort) crush på Glimt, men det er vel lige netop sådan en transfer, som ledelsen bør lave. Low risk, high reward.
Forza Milan!
annonce
0