Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Pirlo21
Fantastisk resultat, længere er den ikke - alle havde solgt kampen for 1-1 inden vi startede.
Spillemæssigt syntes jeg vi havde fortjent bedre, og vi kom jo os foran på hvad der stadig ligner for mig - et korrekt mål... men VAR så noget jeg endnu ik har set bevis for!
Men nok om det, chancer var der nok af til os - men når krunic kan misse helt frit hovedstød så ved man at vi kan få svært ved at score!!!
Men vil rose vores bevægelighed offensivt, det fungerede i store perioder godt. At vi er så uskarpe foran mål, må vi håbe vender til næste opgør.

Defensivt stod vi os godt på banen især i første halvleg, var Man UTD lukket helt ned. Efter pausen scorede Man utd jo bare et genialt mål og syntes virkelig ik man kan klandre vores defensiv rigtigt for det mål, genial aflevering og genialt afsluttet - svært at dæmme op for.
Men udover målet og et par andre enkle situationer lukkede vi flot af.
Kessie igen et monster, men Meite bidrager virkelig os defensivt og kunne godt vise sig at være en god handle for os til sommer.

Generelt syntes jeg alle bestod i dag, vigtigt resultat og nu lever kampen virkelig.

Kjær og Kessie MOM
Skrevet af Rossoneri
@old bull
Helt enig. I min kommentar lå egentlig også, at Tonali, qua sine kompetencer, kommer med noget mere end Meite.

Sidstnævnte gør det ganske fint som bølgebryder, mens Tonali skaber noget kreativitet i tilgift.

Spiller man med to centralt på midten, mener jeg der er behov for mere kreativitet end det Kessíe og Meite leverer. Jeg anser dem som hinandens alternativer, hvilket givetvis også er tanken når Tonali og Bennacer er tilgængelige.
Skrevet af Milanisti
Det var sgu længe siden at jeg gik så meget amok efter et mål. Hold kæft, hvor var det fortjent med det mål. Man sidder tilbage med en følelse af at være glad, men samtidig ikke tilfreds. Trods lave forventninger sad vi på det meste af spillet, og United var oftest under pres.

Jeg tilslutter mig koret: Kessie var absolut i topklasse. Han er bare vanvittig, og må aldrig sælges.

På den anden side synes jeg at Brahim stod for den aftenens svageste præstation. Jeg savnede godt nok Hakan.

Leao spillede også elendigt. Jeg havde ellers håbet at han ville shine i denne kamp. Håber ikke at han bliver en ny Martial.
Skrevet af Mr. Pink
"Jeg tilslutter mig koret: Kessie var absolut i topklasse. Han er bare vanvittig, og må aldrig sælges."

United kunne virkelig godt bruge ham
Hvor er verdens bedste rygtebonanza? Savner den. Elsker transferrygter
Skrevet af Rossoneri
I øvrigt synes jeg Dalot spillede en ganske fin kamp i går, men der er næppe tvivl om at hans forcer ligger i det offensive. jeg begriber kort og godt ikke, at Pioli ikke prøver ham på Saelemaekers plads.
Skrevet af Fox@Mulder
Helt enig Rossoneri - det ville være oplagt, specielt set i lyset af Samus svage præstationer.
Rossonere siden 1988. Forza Milan per sempre!
Skrevet af Old Bull Lee
@Rosso

Lige for at følge op på dit indlæg omkring systemsskifte til sommer, for det er en meget interessant og væsentlig diskussion. Selvom dine betragtninger giver god mening, mener jeg ikke at vi bør skifte system. Ikke placering og spil taget i betragtning. Dog hylder jeg taktisk fleksibilitet, men ikke et skifte som sådan.

Sådan som jeg læser dit indlæg addresserer du "kun" bredden, hvilket i sig selv må siges at være et argument for at a-kæden virker - også i nuværende system - men en bredde der på sigt kan presse a-kæden.

Den helt centrale problemstilling du identificerer i dit indlæg vedrører vores manglende scoringer, hvor Leao og Rebic som oftest har ligget alene og været for uproduktive. Jeg tror ikke løsningen er at skubbe Hakans plads et nøk op, og placere Leao eller Rebic i den rolle.

Vores angrebsspil, som jeg ser det, har to væsentlige karakteristika: Højt presspil (og genpres) og overtalssituationer. Det ene er Rebic, Hakan, Saelemaekers virkelig dygtige til (særligt i første pres) og overtalssituationerne skabes ved flydende positionering, således at modstanderens forsvar i løbet af en kamp også står overfor Theo, Calabria, Kessie og Bennacer. Vi så fx mod Verona hvordan Dalot skabte total forvirring ved lige pludselig at være deroppe. Vi har også set det gentagne gange ved Rebic der trækker ind, Tonali der kommer drønende ind i feltet osv.

Selvom dit foreslåede systemskifte er en forholdsvis lille justering for at frigøre særligt Leaos potentiale, så kan jeg være bange for at hæmmer den sidste del af vores spil. Jeg ser derudover stadig Leao som venstre wing end central angriber. Dog med væsensforskellige kompetencer end Rebic.

Næste sæson er vi blevet en sæsons erfaring rigere - vigtig erfaring vel at mærke - og vi har ikke længere mange positioner vi skal handle ind til.

Jeg håber på at Meite bliver (for en billige penge) samt at vi ser Gabbia tilbage som 3. valg og evt. en billigere løsning som 4. valg. Så "mangler" vi en målscorer, og dækning for venstre back og højre kant.
"Old Lull Bee"
Skrevet af Fox@Mulder
@Old Bull Lee

200% enig.

Vi har oplevet kolossal fremgang siden marts 2020 - hvorfor så risikere alt det vi har bygget op ved at begynde at ændre formation?

Som alternativ i visse kampe eller under kampe, fair nok, men 4-2-3-1 skal være vores udgangspunkt i næste sæson også.

- vi har omsider fået en rigtig god balance på holdet

- Kessie og Bennacer passer suverænt som tandem i vores nuværende formation

- vi spiller jo reelt med 5 midtbanespillere når vi ikke har bolden og det gør vi sjældent er i undertal centralt på banen

- vores nuværende formation er essentiel ift. vores genpres, i mine øjne.

- Hakan passer perfekt i vores nuværende formation, jeg håber virkelig han bliver!

Jeg tror faktisk ikke på Leao kommer til at tage et kæmpe skridt fremad rent niveau-/præstationsmæssigt. Han har nogle gode spidskompetencer, men han mangler slutprodukt og fremfor alt er den helt gal mentalt. Han bliver en fin rotationsspiller, men mit bud er han er solgt indenfor 2 år, simpelthen fordi han ikke leverer mere end han gør nu.

Rossonere siden 1988. Forza Milan per sempre!
Skrevet af Rossoneri
@old bull
Sådan som jeg læser dit indlæg addresserer du "kun" bredden...

Så skal jeg være lidt bedre til at formulere mig...

Jeg vil egentlig hellere vende den på hovedet og sige, at vores nuværende system kræver Zlatan (læs: en stor og stærk angriber, der kan falde ned i banen, modtage bolden, vinde hovedstødsdueller og ikke mindst trække en forsvarer væk).

Rebic og Leao har, efter min bedste overbevisning, der største force når de angriber et forsvar fra en dybere / bredere position. Og der skal gerne være et rum at løbe i.
Det kræver, at der er en anden angriber der skaber de rum.

Og omend Zlatan trodser fysikkens love, så står vi altså med en spiller der realistisk spiller halvdelen af kampene - også selvom han, som forventet, forlænger en sæson mere.

Så det handler egentlig mere om at se på en virkelighed, hvor vi skal have Leao og Rebic til at fungere sammen.

Jeg tror ikke løsningen er at skubbe Hakans plads et nøk op, og placere Leao eller Rebic i den rolle.

Det er egentlig heller ikke tanken.

Gårsdagens kamp var egentlig et glimrende eksempel.

Som Pioli mange gage har sagt, er vores venstre wing, reelt en angriber (deraf årsagen til at Leao og Rebic bliver brugt der).

Men igår, var det Hakans rolle (i form af Krunic) der var lagt ud til venstre, mens Brahim var angriber (og mange gange den forreste angriber).

Det giver nogle andre spilsituationer.

Når Zlatan ikke er der til at skabe noget plads i feltet, ender vores venstre wing ofte med at stå meget bredt. Det gør det hele mindre dynamisk, fordi vores wing ofte skal angribe med bold fra kanten (snarere end at løbe i huller uden bold).

Det bevirker også, at Theo ikke får det åbne rum han er så vant til at udnytte.

Når man spiller med en playmakertype derude, der trækker centralt i banen (med eller uden bold) og ind i rummet foran modstanderens forsvar, kræver det ofte, at modstanderens back følger med. Det skaber netop rummet på ydersiden, som fx set med Dalot i går.
Og hvis backen ikke følger med, kan man skabe et overtal centralt i banen. Her er fx Hakan jo virkelig god til at tage trækket på kanten af feltet og få en afslutning afsted.

Så tilbage til præmissen; det handler om at rykke vores venstre wing mere centralt i banen, mens 10eren får nyt udgangspunkt på venstre midt (med løb ind om rummet foran modstanderens forsvar når vi angriber).

Vores angrebsspil, som jeg ser det, har to væsentlige karakteristika: Højt presspil (og genpres) og overtalssituationer.

Enig. Men det ser jeg ikke dårligere mulighed for med en 4-4-2. Vi presser jo reelt i en 4-4-2 i dag, hvor 10eren (Hakan) skubber op på siden af 9eren (Leao), mens wingen (Rebic) falder lidt ned i banen.

I et nyt scenarie, vil det blot være Rebic der presser som makker til Leao, mens det er Hakan der falder.

Jeg ser derudover stadig Leao som venstre wing end central angriber.

Jeg vil fortsat mene, at vores wing reelt er angriber (hvilket jo også er Piolis udsagn).

Men jeg er enig i at Leao (og Rebic for den sags skyld) er bedre med en anden angriber.

Hvis de spiller sammen i front, vil der dog være fin mulighed for at falde ned i banen og søge lidt væk - noget som begge trives med.

Jeg har nedenfor prøvet at skitsere, hvordan jeg mener formationen vil se på "tavlen" (med de løbemønstre man normalt vil se) og så en typisk angrebssituation.

Sidstnævnte vil egentlig ikke være meget forskellig fra en 4-2-3-1 - det handler snarere om dynamikkerne.

4-4-2 udgangspunkt
https://lineupbuilder.com/football/?sk=30d

4-4-2 i angreb
https://lineupbuilder.com/football/?sk=30c
Skrevet af Old Bull Lee
Jeg tror også formationssnak 442, 4231 osv gør tingene lidt mere firkantet end de i virkeligheden er.

Når jeg snakker om Leao/Rebic som værende venstre wing, mener jeg også at han er venstre wingangriber/angriber så jeg tror vi er enige så langt.

Jeg mener ikke at Rebic og Leao bør ligge så tæt op ad hinanden, dertil ligner de hinanden alt for meget og vil søge samme rum. Tilføj en Hakan som skal trække ind i banen for at give plads til Theo, så har vi cirka tre spillere som mer eller mindre står og træder hinanden i hælene. Det kan selvfølgelig løses med dynamiske flydende roller, som vi ser det nu og det kan åbne en del op.

Jeg vil holde fast i, og tror også vi er enige i, at vi er et bedre hold med en Zlatan/Lukaku type uanset om vi spiller din variant eller den formation vi spiller nu - med den indvending - at vi så ofrer en Hakan der, indtil sin skade i efteråret - måske var den absolut vigtigste spiller på holdet.

Min grundlæggende pointe er vel at jeg ser en (skadesfri) angriber som løsningen på vores forholdsvist uproduktive angreb. Fleksibilitet er helt klart værdsat, særligt når vi spiller mod hold som lægger dårligt til os (Jeg kigger på jer, Spezia) men hvis vi henter en der kan garantere +15 mål (hvornår har vi sidst haft sådan én?) så står vi langt bedre.
"Old Lull Bee"
Skrevet af Old Bull Lee
Kom egentlig til at tænke på om André Silva ville være god som venstre wing i vores system?
"Old Lull Bee"
Skrevet af Fox@Mulder
Det mener jeg ikke han ville - han har ikke speed eller driblinger til at kunne, i mine øjne.
Rossonere siden 1988. Forza Milan per sempre!
Skrevet af Old Bull Lee
Nej det kan du nok have ret i
"Old Lull Bee"
Skrevet af Rossoneri
Jeg mener ikke at Rebic og Leao bør ligge så tæt op ad hinanden, dertil ligner de hinanden alt for meget og vil søge samme rum.

Det er omvendt ikke en bekymring jeg deler.

Leao er en spiller der kan finde noget plads ved at falde ned i banen og angribe derfra (qua hans vanvittige speed og gode teknik) mens Rebic mere vil søge, at løbe i ryggen på sin modstander.

I øvrigt har vi allerede set eksempler på at Leao, Rebic og Zlatan har spillet i samme opstilling, med Leao der lå i den dybe rolle.
Det mener jeg egentlig understreger, at han og Rebic sagtens kan fungere sammen.

Tilføj en Hakan som skal trække ind i banen for at give plads til Theo, så har vi cirka tre spillere som mer eller mindre står og træder hinanden i hælene.

Det kan jeg heller ikke lige få øje på.

For det første er det jo allerede et scenarie, når vores venstre wing skal trække ind som angriber. Dermed har vi også to angribere og en 10er - elle faktisk tit to 10ere og en angriber, da Zlatan også falder dybt i banen.

Desuden har vores seneste succesfulde æra været baseret på tre offensive spillere centralt (4-3-1-2 / 4-3-2-1).

Jeg vil holde fast i, og tror også vi er enige i, at vi er et bedre hold med en Zlatan/Lukaku type uanset om vi spiller din variant eller den formation vi spiller nu...

Jeg vil nok snarere sige, at en 4-4-2 er en løsning på en situation hvor vi ikke har en spiller med Zlatans karakteristika.
For hvem er det lige vi skal have ind for at supplere ham?
De angribere vi kædes flittigst sammen (Malen og Belotti) er åbenlyst meget anderledes typer.

...med den indvending - at vi så ofrer en Hakan...

Den betragtning deler jeg, sjovt nok, heller ikke.

Ser man på Hakan heat maps, finder han I øvrigt ofte netop rummet dybt til venstre, når vi spiller bolden ud af egen zone.

Jeg ser absolut intet der taler mod at Hakan kan fungere godt (hvad han jo også allerede har gjort ved flere lejligheder) i et system hvor hans udgangspunkt er til venstre på midten.

Og faktisk mener jeg Hakan har det svært, netop når der ikke er en stor og stærk target man at spille bolden op på. Tyrkeren har været fænomenal til at arbejde rundt om Zlatan, men de muligheder opstår ikke, når boldene bliver slået op på Leao eller Brahim (som i går).

Min grundlæggende pointe er vel at jeg ser en (skadesfri) angriber som løsningen på vores forholdsvist uproduktive angreb.

En "angriber" er vel et relativt vidt begreb (?)

Kan vi klone Zlatan, mener jeg bestemt 4-2-3-1 fungerer. Men det står nok desværre ikke lige for.

Man kan jo også bare kigge lidt til bysbørnene. Deres offensiv er i nærmest ekstrem grad bygget op omkring Donkey som fixpunkt. Det skaber muligheder for dybe løb fra midten (som fx Barella er eminent til), kloge løb fra Lautaro og ikke mindst løb fra de to wingbacks.
Altsammen orkestreret ud fra de dynamikker der opstår, af pasningen op på den gode belgier.

Men tager du Donkey ud af ligningen, fungerer det ikke på samme måde. Og det kan ikke blot tilskrives hans enormt høje niveau, men også hans "type".

Det samme ser jeg med os.

Zlatan er nøglen til at Hakan, Leao og Rebic har været virkelig gode offensivt. Men uden ham (som type) fungerer mekanismerne ikke rigtig.

Og fremfor at forsøge, at gøre Leao og/eller Rebic til Zlatan (hvilket selvfølgelig ikke kommer til at ske), mener jeg man (Pioli) skal se på hvordan han bedre kan udnytte de kort han har på hånden.

For der kommer altså også en tid hvor Zlatan ikke er en del af truppen og allerede nu, har vi måtte undvære ham i en væsentlig del af sæsonen.

For mig at se, findes der en løsning i en 4-4-2. Noget som Pioli åbenlyst også ser på.
Skrevet af Milanistar
Jeg mener at vi bør gribe kampen mod Napoli an på samme måde som de seneste opgør mod Verona og Manchester United. Det vil passe Napoli ekstremt dårligt at stå overfor en arbejdsom 4-4-2 formation hvor holdet er vores største trussel mod dem. Jeg er spændt på kampen i aften; en god præstation og jeg tør godt forsigtigt sige, at vi er ovre den værste formmæssige krise.
Sempre Milan.
Skrevet af Fox@Mulder
Helt ekstremt vigtig kamp iaften!

Med en sejr kan vi slå et hul på 4 kampe til både Napoli og Lazio - med blot 11 kampe tilbage. Derudover er Roma pt. bagud 2-0, så dem kan vi slå et hul til på 3 kampe.

6 points i de to næste og vi kan tage et gigantisk skridt ift. top 4.

Rossonere siden 1988. Forza Milan per sempre!
Skrevet af Fox@Mulder
Kjær tvivlsom til iaften - var vi en smule professionel som klub havde vi smidt hele den fysiske afdeling på porten.
Rossonere siden 1988. Forza Milan per sempre!
Skrevet af Martinovic
Under al kritik med de skader. De må gøre et eller andet forkert.
Mojn do!
Skrevet af Pirlo21
Tæt på forfærdeligt hvis Kjær er ude, vil men vi bør tage chancen med Kjær hvis muligt - kampen i aften er bare så vigtig for os. Og vi skal møde et Napoli hold der desværre begynder at ligne sig selv igen! Især offensivt er de skarpe...

Shit jeg håber Kjær er klar.
annonce
0