Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af andib
Flere dele af vores spil fungerede virkelig godt; fx var Kessíe-Tonali totalt dominerende på den centrale midt, mens Theo fik vist sine offensive kvaliteter - præcis som Dalot mod United
Var det ikke Kessie, der til dels var skyld i målet? Bør han ikke falde ned i rummet og blive en ekstra gardering i stedet for at satse og forsøge at gå op og bryde bolden. Ikke at jeg er uenig i det du ellers skriver, men jeg har bare ikke set folk tage stilling til, hvad målet skyldtes.
Kenny Dalglish had scouted the young star at Bordeaux, and requested the chairman Jack Walker to begin discussions with the player’s club. He refused, and famously said, “Why do you want to sign Zinedine Zidane when we have Tim Sherwood?”
Skrevet af van_Basten7
Enig i at det vigtigste må være en 9´er af internationalt format.

Derefter skal der ryddes ud blandt de offensive kræfter:
Rebic, Krunic, Samu - de er ikke gode nok og de er allesammen i en alder hvor det er tvivlsomt om de kan hæve deres spil til et nyt niveau (ikke umuligt, men det er nok tvivlsomt om de laver en Rene Henriksen).

De bageste 6-7 spillere synes jeg ser fornuftige ud, men frem af banen er der langt mellem de opløftende momenter.
Skrevet af Rossoneri
@andib
Kessíe og Tonali skiftes til at dække af for hinanden. Når Kessíe presser højt, er det egentlig Tonali der burde falde ned.

Men altså, i fodbold indkasserer man nu engang mål og det behøver ikke altid bero på en fejl.
Og det er sjældent, at en spiller går igennem en hel kamp uden at lave fejl. Og man kunne tilføje, at den spiller måske har forsøgt for lidt.
Men selvom man laver enkelte fejl, mener jeg fortsat godt man kan spille en "virkelilg god" kamp.

Nogle gange må man også bare anerkende, at modstanderen gør noget godt og Napolis mål kom fra en flot gennemført omstilling - Sarri-style.
Skrevet af Martinovic
Rebic er desværre en humørspiller af rang. I sidste sæson var han flyvende og gjorde mange ting rigtigt. Gode løb i boksen og god presspiller.

I denne sæson har han været ramt af corona og skader og ligner slet ikke spilleren fra sidste sæson.

Jeg synes, det er for tidligt at opgive ham, men han skal gerne ramme sidste sæsons niveau.

Jeg vil gerne have Evertons Richarlison, men med udløb i 2024 har vi næppe råd til ham.
Mojn do!
Skrevet af andib
@Rosso

Jeg skal måske lige have set situationen igen, men jeg tænkte blot da Kessie gik frem/kom på mellemhånd, at den kunne godt komme til at koste. Jeg skal lige se hvor Tonali var placeret i situationen. Min tanke var blot da jeg så den, at Kessie burde have trukket ind mod midten og faldet lidt tilbage i stedet for at buse frem. Så kunne han på den måde have været med til at beskytte forsvaret.

Jeg er bestemt enig i, at selvfølgelig man laver en fejl, så kan man sagtens spille en fremragende kamp.
Kenny Dalglish had scouted the young star at Bordeaux, and requested the chairman Jack Walker to begin discussions with the player’s club. He refused, and famously said, “Why do you want to sign Zinedine Zidane when we have Tim Sherwood?”
Skrevet af Rossoneri
Rebic er en enormt én-dimelsionel spiller, men kan man udnytte hans forcer mener jeg, at han er et meget brugbar våben.

I hans Frankfurt-tid, spillede han som del af en tandem - og nogle gange endda som 10er bagved Jovic og Haller.

Jeg mener der er flere ting der taler for at bruge ham i et to-mands angreb i Milan også.

Først og fremmest er han velsagtens en af de mest aggressive presspillere i offensiven i ligaen. Når han ligger på en wingposition, skal han tracke baglæns bredt.
Her mener jeg ikke man får det optimale ud af hans styrker.

Desuden er hans teknik og førsteberøring begrænset, så han er ikke en spiller man slår bolden op på og sætter spillet fra.

Han er til gengæld virkelig dygtig til at finde og udnytte huller i modstandernes forsvar.

Disse opstår ret naturligt når Zlatan spiller, men billedet ændrer sig væsentligt når han ikke er med.

Derfor mener jeg også det er for énøjet, at kritisere Rebic uden at tage forudsætningerne med.
Virkeligheden er, at Rebic´ styrker ikke bliver udnyttet i en 4-2-3-1 med Leao på toppen, da sidstnævnte ikke skaber de samme rum.

Problemet er, at den næste Zlatan ikke lige findes. Der er meget få typer som ham - eller i det hele taget targetman-typer. Reelt fordi det er en rolle der ikke rigtig har været populær i fodbold i mange år og derfor heller ikke udviklet.

Et givent system fungerer kun på baggrund af de typer man har. Derfor kan man godt forstå, at Conte var så fixeret på at få Donkey ind og samtidig ikke rigtig så den store anvendelse i Icardi.

Inters system ville jo aldrig fungere uden en spiller som Donkey. Det handler ikke kun om at han er en dygtig spiller (det var han jo fx ikke, i nævneværdig grad, i Man Utd). Det handler, først og fremmest, om at man udnytter hans styrker.
Og andre spillere lukrerer på de styrker.

Derfor nytter det ikke noget, blot at kritisere Leao, Rebic m.fl. hver gang de ikke leverer varen.
Det må være trænerens opgave, at skabe et koncept hvor de enkelte spilleres forcer bliver udnyttet bedst muligt.

Jeg har tidligere talt om en 4-4-2 og det ser jeg helt klart være en fordel for spillere som Leao, Rebic, Hakan og Theo, under den forudsætning, at Zlatan ikke er tilgængelig.

Så fint at fortsætte med en 4-2-3-1 når Zlatan er på holdkortet. Der ser vi jo også typisk, at de nævnte spillere præsterer noget bedre.
Men når svenskeren ikke er med, har vi behov for et andet setup.

Helt åbenlyst er dette jo også noget Pioli arbejder med, hvor vi nu for tredje kamp i træk rent faktisk spillede med noget der ligner 4-4-2 (4-4-1-1 i går).
Skrevet af Rossoneri
Jeg vil gerne have Evertons Richarlison, men med udløb i 2024 har vi næppe råd til ham.

Præcis - det har vi ikke.

I øvrigt har både Maldini, Gazidis og Massara, i den forgangne uge, været ude og fortælle, at vi netop ikke kommer til at hente den slags spillere og hvorfor.

Det mener jeg sådan set også giver rigtig god mening når man ser på de spillere der virkelig har leveret varen for os over en periode; Bennacer, Theo, Kjær, Saelemaekers og selvfølgelig Kessíe.

Desuden er der spillere som Tonali og Leao der kan udvikle sig til verdensklasse, hvis vi formår, at finde deres rette rolle (med Tonali er det godt på vej).

Og ja, en spiller som Rebic kan også være enormt brugbar.

Vi skal se langt mere på hvordan fx Leipzig rekrutterer.
Skrevet af Rossoneri
En interessant tilføjelse til snakken om styrken af vores trup, behovet for forbedring osv.

I min optik, skal der gå meget galt for at Inter ikke løber med mesterskabet. Nuvel, Donkey kan gå i stykker resten af sæsonen og så kan det hele falde sammen.

Juve har på papiret nok ligaens bedste trup, men der findes bare ingen gameplan og strategi, plus de har en træner der (forståeligt nok) ikke ligner en der magter opgaven.

Man kan altid tale om styrken af de forskellige trupper, hvem kan gå ind på de andre hold osv. Det bliver dog hurtig "lidt" af en pseudo-diskussion, da de enkelte spillere præsterer ud fra nogle præmisser der skal ses i en sammenhæng - den enkeltes rolle, holdets taktik og filosofi osv.

Min påstand har dog hele tiden været, at Milans trup er på højde med Inters (ud fra holdets taktik m.m.).

Den påstand står jeg 100% ved og mener der er masser der understøtter den.

Først og fremmest, at vi i en meget lang periode var ligaens bedste performende hold. Enhver logik siger, at det må anses som normen og ikke en "overpræstation".

Som jeg ser det, findes der én eneste primær grund til at Inter pt. fører ligaen foran os - skader.

Tager man de to holds optimale start-11ere, har Inter (Handanovic; Bastoni, De Vrij, Skriniar; Persic, Vidal, Brozovic, Barella, Hakimi; Lautaro, Donkey) tilsammen haft 11 missede kampe pga skader.

Til sammenligning har Milans ditto (Donnarumma; Theo, Romagnoli, Kjær, Calabria; Kessíe, Bennacer; Rebic, Hakan, Salelemaekers; Zlatan) misset 65(!) kampe.

I virkeligheden er det et under, at vi fortsat har kunne levere som vi har gjort og ikke mindst fortsat er vel på vej til at indfri sæsonens mål.

Præmisserne for mange kampe i et tæt program er de samme for alle (jeg er i øvrigt ikke med på vognen om at EL skulle være et nævneværdigt problem).

Derfor er det også fuldt fortjent når Inter, efter alt at dømme, står med trofæet i maj. Ovenstående handler ikke om Inter og det er ikke et forsøg på at tage noget fra en flot sæson fra dem.

Det handler om at bringe lidt realisme ind i snakken omkring truppens styrke, behovet for væsentlige opgraderinger m.m.

Tror folk oprigtigt, at Inter ville være hvor de var, hvis Donkey havde misset 13 kampe (som Zlatan), Barella 16 kampe (som Bennacer) osv?

Det er spekulativt, men mit oplagte svar er "naturligvis ikke".

Situationen opstår naturligvis ikke ud af det blå og man må se efter forklaringer.

Én er ganske åbenlyst, at vi spiller med meget høj intensitet og dermed også risikerer flere skader.

Dertil kommer, at vi har med en ekstremt kompakt sæson at gøre - ikke mindst set på vores meget tidlige opstart.

Sidst men ikke mindst, må man naturligvis også se på kvaliteten i den fysiske sektor. Der er ingen tvivl om at det var en kæmpe fiasko, at skrotte Milan-lab. Hvis jeg forstår ret, er dette da også noget man ser ind i igen.

Jeg kigger tit på Leipzig, dels fordi jeg synes de er en spændende "case" og dels fordi vi er åbenlyst inspireret af deres model.
Som jeg forstår det, bruger det ekstremt mange ressourcer på at monitorere deres spillere konstant.

Her er jeg ret sikker på at der ligger en opgave foran os.

Men altså, truppen er jeg personligt meget tilfreds med og jeg anser (hypotetisk), at et mesterskab ville være vel indenfor rækkevidde uden alle de skader til bærende spillere.
Skrevet af moos
Hvem er donkey?
Skrevet af Rossoneri
Lukaku.
Skrevet af Martinovic
Jeg er ikke overraskende enig i, at skaderne har haft stor indvirkning.

Når det er sagt, så håber jeg, at klubben er mere tålmodige med skadede spillere. Bennacer må hellere bruge en uge ekstra på lazarettet og blive helt klar end risikere en ny skade. Især fordi vi er dækket fint ind på hans position.

Omkring sommerens mercato ser jeg gerne, at Dalot sendes retur. Han har ikke overbevist.

Castillejo skal vi have sendt retur til Spanien.

Alt efter hvilke klausuler, der er i Mandzukic´ kontrakt, mener jeg ikke, han er værd at forlænge med.

Brahim Diaz koster sandsynligvis omkring de 20 mio. euro, og det er han heller ikke værd.

Tomori vakler jeg ved. Han har nogle spidskompetencer, men jeg synes ikke, han skal koste mere end 20 mio. euro. Der er en aftale om 28.

Meite er jeg også i tvivl om. Han er en fin breddespiller og kan vi få ham handlet ned i 5 mio. euro, bør vi slå til.

Krunic er op og ned. Jeg er mest for at sende ham videre.

Resten beholder jeg gerne, og så skal vi have en håndfuld nye ind. Vi må se, om det lykkes at forlænge med Hakan og Donnarumma. Kessie skal vi også have forlænget med. Det samme med Romagnoli - vil han ikke forlænge, skal han sælges til sommer.
Mojn do!
Skrevet af moos
Rossoneri

En bestemt grund til at i kalder ham donkey?
Skrevet af Rossoneri
@moos
Reference til den konfrontation han og Zlatan havde og generelt baseret på hans teknik (eller mangel på samme).
Skrevet af Nickdkinter
Rossoneri:
Der må være noget galt siden i har så mange skader i forhold til os (Inter). Som du selv siger så har i haft gode spillere ude. Men noget må der forgå jo. Og nu har Conte jo et rygte for at træne sindssygt hårdt! Og de er i den vildeste form.
Skrevet af Rossoneri
@nick
Ja, givetvis. Det er vel også præcis det jeg skriver. Eller, jeg forsøger mig i hvert fald med gætværk omkring mulige årsager.

Der er, i min optik, en række potentiell faktorer; dårlig monitorering af spillernes fysiske tilstand, spillere der sendes i kamp for tidligt efter endte skader, en meget tidlig sæsonstart (EL-kval) efter en, i forvejen, meget kort restitutionspause, en spillestil der er bygget op omkring høj intensitet.

Ift netop Inter, kan jeg i hvert fald se to faktorer til forskel; en tidligere sæsonstart og en mere agressiv/højintens spillestil.

Hvorvidt Contes træningsregime er hårdere, skal jeg ikke gøre mig klog på.

Og til syvende og sidst er det jo til Inters ros, at I har været dygtige til at have jeres bedste spillere til rådighed over en hel sæson. Det giver, nu engang, de bedste forudsætninger for at levere et godt resultat.

Mit indlæg handlede specifikt om styrkeforholdet mellem de to trupper.

Der kan næppe være tvivl om at skadessituationen er noget der skal ses med alvorlige øjne på.

Da man snakkede Rangnick (i Milan-regi) handlede det også om en hel stab af specialister, analytikkere m.m. der er en del af pakken.

Den del mener jeg simpelthen, Milan har undervurderet. Som nævnt i mit indlæg også, har Milan haft væsentlige problemer på skadesfronten siden Milan Lab blev nedlagt. Det var, i sin tid, kendt for at være state of the art indenfor fodboldverdenen.

Den slags tror jeg helt klart man skal kigge ind i igen.
Skrevet af Rossoneri
Rebic har i øvrigt fået to karantænedage - lige hvad vi havde brug for. Han skulle eftersigende have sagt noget i stil med "jeg har set din mor trække på gaden i Napoli". Classy!
Skrevet af Martinovic
Pasqua fortjente det - det samme gælder Rebic´ karantæne. Ikke videre smart. Generelt trækker vi bare for mange kort efter min mening.

Mojn do!
Skrevet af Fox@Mulder
Synes godt nok Berardi har taget et skridt op i år - mål i hver anden kamp, assists, hårdt arbejde og ikke alle de disciplinære problemer der tidligere har været med ham.

Samu afsted til Spanien til sommer og så Berardi ind - det ville være et super senarie i mine øjne.
Rossonere siden 1988. Forza Milan per sempre!
Skrevet af Rossoneri
Problemet med Berardi (som med Thauvin) er "bare", at de ikke passer på typen vi spiller med på højre wing.
Skrevet af Martinovic
Hvad er der af muligheder af målfarlige højrebenede wings til højre side? Alle de fire forreste skal gerne være i stand til at lave mål og ikke kun deltage presspil.
Mojn do!
annonce
0